Армеец или Алианц за Каско?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Армеец или Алианц за Каско?
Тия от Булстрад ми съобщиха, че съм имал право да заведа 2 щети без документ от КАТ за произшествие. Това така ли е? Не бях чувал такова нещо до сега.
Simeon24 написа:Тия от Булстрад ми съобщиха, че съм имал право да заведа 2 щети без документ от КАТ за произшествие. Това така ли е? Не бях чувал такова нещо до сега.
Виж си общите условия по каското, там би трябвало да го пише, ако е така.
аз в Алианц съм завел поне 6-7 без документ. Какво толкова учудващо има 

- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
dimodi написа:Simeon24 написа:Тия от Булстрад ми съобщиха, че съм имал право да заведа 2 щети без документ от КАТ за произшествие. Това така ли е? Не бях чувал такова нещо до сега.
Виж си общите условия по каското, там би трябвало да го пише, ако е така.
По всяка вероятност не го пише но всички затягат условията. Искат да ограничат завеждането на щети на паркинг.
- Qugo
-
-
- Кара: Е60 530i LCI
- Мечтае да кара: M4
В Армеец също няма ограничение на заведените щети без документ, но има пграничения за заведените детайла без документ ( до три детайла).
Аз съм в Бустрад. Последния път ограничението беше до 4 детайла без протокол. Аз лично съм завеждал 3.
Иначе от край време е до 2 щети без протокол. Иначе трябва дозастраховане, което може да се направи и през годината, ако ти свършат тези 2 пъти.
Иначе от край време е до 2 щети без протокол. Иначе трябва дозастраховане, което може да се направи и през годината, ако ти свършат тези 2 пъти.
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Аз не виждам какъв е проблема да се издава протокол от държавна институция преди завеждане на щета в застрахователя. Особенно сега след като дори занимават и 112 с това и ти дават входящ номер който даваш на застрахователя. Ако трябва да сме реалисти, редовното използване на каско не е по вкуса на никой. Въпросното изискване представлява прроблем за хитретци на дребно. Всеки фен и собственик на гледан автомобил не вижда проблем да заведе щета за най-дребната драскотина, но и няма проблем да заведе протокол за щетата и пред всеки друг орган извън застрахователя, защото срещу негова собственност волно или не е извършено посегателство.
По подобна причина застрахователите в БГ не изплащат щети за липсващи елементи. При нас няма култура на предлаганите услуги и много хора виждат в дадена услуга пролука и начин за лесни пари от нея. Това пък вреди на всички нас които в даден момент сме ощетени.
По подобна причина застрахователите в БГ не изплащат щети за липсващи елементи. При нас няма култура на предлаганите услуги и много хора виждат в дадена услуга пролука и начин за лесни пари от нея. Това пък вреди на всички нас които в даден момент сме ощетени.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
Аз не съм забелязъл Армеец да затяга колана .Виж за други може ама тях в тази тема не им е мястото за коментар.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
memorex написа:Аз не съм забелязъл Армеец да затяга колана .Виж за други може ама тях в тази тема не им е мястото за коментар.
Армеец също отказват щети и гледат как да се заядат при огледите. Хубавото е, че поне за сега нямат ограничения за заведени щети на паркинг.
Последна промяна rafa224 на 13 Май 2015, 10:29, променена общо 1 път
- Дидо85
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 3.2i CSL '03
Аз съм завеждал няколко пъти паркинг щети в Армеец. До сега не са ми отказвали да платят.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
ДЗИ до се не са ми отказвали паркин щети - да не говорим, че Пасата го минах предна броня, калник, две врати и задна броня за 1на щета
Иначе до три щети без протокол няма ускъпяване на следващо каско. Уника също не са ми отказвали, но от тази година имат само участи 5% - за това пък дават доста по-ниска премия и не изискват имобилайзери и допълнителни глупост и кражба я изплащат до 20тия ден на 100% -5% та не знам вече.

- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Проблем за застрахователите няма, когато има лице, което е виновно за причинената щета. Тогава застрахователят на пострадалия ще има право на регрес срещу застрахователя на дееца. Застрахователните дружества са резервирани към всички останали случаи, при които нямат регрес- например при неизвестен извършител, природно бедствие и т.н. В тези ситуации вече важи с пълна сила правилото за дозастраховане. Най- често то влиза в сила, когато размерът на изплатените обезщетения без право на регрес достигне определена част от застрахователната стойност на вещта. Тези условия не съм сигурен дали се прилагат с пълна сила за Уника, тъй като те към настоящия момент са единствени, които изискват самоучастие за всяка щета, но пък имат и някои допълнителни бонуси.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
rafa224 написа:memorex написа:Аз не съм забелязъл Армеец да затяга колана .Виж за други може ама тях в тази тема не им е мястото за коментар.
Армеец също отказват щети и гледат как да се заядат при огледите. Хубавото е, че поне за сега нямат ограничения за заведени щети на паркинг.
Но пък имат „Малус” (завишение на премията при подновяване на полицата) когато имаш заведени повече от две щети.
- Stefan.Stoyanov
- Потребител
-
- Кара: Е39
Новите условия на Булстрад са до 2 щети на паркинг. Армеец, ДЗИ нямат ограничение за това. Уника вкара задължително самоучастие 50 лв. във всяка щета. Нещатата навсякъде са различни.
- Qugo
-
-
- Кара: Е60 530i LCI
- Мечтае да кара: M4
Може ли хората които са в ЛевИнс да споделят там как е и от какво са доволни/недоволни?
Предстои ми застраховка и ме привличат с добра цена та споделете какво мислите за тях.
Предстои ми застраховка и ме привличат с добра цена та споделете какво мислите за тях.