Впечатления и мнения за зимни гуми

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Re: Впечатления и мнения за зимни гуми

Мнение от CrazyElement » 24 Окт 2016, 0:21

Vra4anin написа:Ей, може и да ми се смеете и да ме заклеймявате, че съм циция, ама аз си купих 4 такива:

http://diana-ltd.com/tire?7917

370лв за 4 броя 18ки с 2 години гаранция. Марката е унгарска и е с традиции над 60 години в производството на гуми, дъщерна марка е на Мишлен. Конкретните гуми са произведени в Сърбия. Меки са като кашкавал (което за мен е добър показател). Не съм ги сложил още (за мен все още е рано за зимни гуми), като почна да ги карам ще пиша впечатления.

ps: Я съм минал я не зимата 3000 - 4000км, по планини не се катеря, просто не виждам смисъл да давам 600+ за други по-скъпи. Все пак са чисто нови и са с ДОТ август 2016, според ред мен ще се справят със снега.

Напълно подкрепям, реално хубавите марки гуми са по 400 лева бройката , кажи речи 1600 лева за гуми ... , миналата зима карах с НЕКСЕН много доволен останах хем бях на две години колата нямаше никакви проблеми на сняг , че дори и на лед се справяше ... смятам сега да взема , две чисто нови отзад и отпред да сложа тези таурус , че цената е приятна.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lazomilev » 24 Окт 2016, 15:01

Vra4anin написа:Ей, може и да ми се смеете и да ме заклеймявате, че съм циция, ама аз си купих 4 такива:

370лв за 4 броя 18ки с 2 години гаранция. Марката е унгарска и е с традиции над 60 години в производството на гуми, дъщерна марка е на Мишлен. Конкретните гуми са произведени в Сърбия. Меки са като кашкавал (което за мен е добър показател). Не съм ги сложил още (за мен все още е рано за зимни гуми), като почна да ги карам ще пиша впечатления.

ps: Я съм минал я не зимата 3000 - 4000км, по планини не се катеря, просто не виждам смисъл да давам 600+ за други по-скъпи. Все пак са чисто нови и са с ДОТ август 2016, според ред мен ще се справят със снега.

Нас ли се опитваш да убедиш. или себе си?

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 24 Окт 2016, 15:07

CrazyElement написа:

Напълно подкрепям, реално хубавите марки гуми са по 400 лева бройката , кажи речи 1600 лева за гуми ... , миналата зима карах с НЕКСЕН много доволен останах хем бях на две години колата нямаше никакви проблеми на сняг , че дори и на лед се справяше ... смятам сега да взема , две чисто нови отзад и отпред да сложа тези таурус , че цената е приятна.

Я ми покажи тази хубава марка 16-ка 205/55/16 за 400 кинта. Пак ще го напиша - да се пести от гуми е последното нещо, от което да спестиш в една кола. Като не можеш да спреш, все тая колко ремапа/ тунинга / генерации и тем подобни си направил...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 24 Окт 2016, 16:34

tihomair написа:Аз често съм срещал мнения "Само не Пирели", иначе нямам други впечатления. :D

Не зная къде си го срещал това. Аз за Пирели имам мнение защото два джипа карам с такива. 19 ки Пирели, без вериги са се справяли повече от чудесно в планината. Беше ми интересно дали някъде или някой има сравнение с Нокиан кото толкова го хвалят.

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 24 Окт 2016, 22:36

dextuar написа:
CrazyElement написа:

Я ми покажи тази хубава марка 16-ка 205/55/16 за 400 кинта. Пак ще го напиша - да се пести от гуми е последното нещо, от което да спестиш в една кола. Като не можеш да спреш, все тая колко ремапа/ тунинга / генерации и тем подобни си направил...

Виж сега приятел първо , на 535д не влизат 16ки джанти , мин. е 17 , нямам два комплекта джанти и нямам намерение да купувам , не знам от какво точно пести човек, като реално гумите , които ти казах изобщо не си ги пробвал и нямаш наблюдения , Nexen правят доста меки и добри гуми ако прочетеш review в чужди сайтове ще ти стане ясно, плюс това , колата е на задно , аз зимата като падне снега я прибирам в гаража и си стои там , защото живея в Овча Купел , в глуха улица където никой никога не чисти и практически невъзможно да вкарам колата в гаража на кооперацията освен ако не си изчистя сам 100 метра улица(никой не чисти в тази държава пред входовете си) така че не виждам смисъл да дам 1600 лева за гуми , които ще ги карам просто на ниски температури или в най-лошия случай на малко сняг. Сега се надявам да си ме разбрал :)

ПС: Както и колегата горе е казал не катеря и планини с бмвто , за тази цел от скоро вече имаме и 4х4 кола.

старши ентусиаст
Аватар

Впечатления и мнения за зимни гуми

Мнение от Dextuar » 24 Окт 2016, 23:19

CrazyElement написа:
dextuar написа:
CrazyElement написа:

Виж сега приятел първо , на 535д не влизат 16ки джанти , мин. е 17 , нямам два комплекта джанти и нямам намерение да купувам , не знам от какво точно пести човек, като реално гумите , които ти казах изобщо не си ги пробвал и нямаш наблюдения , Nexen правят доста меки и добри гуми ако прочетеш review в чужди сайтове ще ти стане ясно, плюс това , колата е на задно , аз зимата като падне снега я прибирам в гаража и си стои там , защото живея в Овча Купел , в глуха улица където никой никога не чисти и практически невъзможно да вкарам колата в гаража на кооперацията освен ако не си изчистя сам 100 метра улица(никой не чисти в тази държава пред входовете си) така че не виждам смисъл да дам 1600 лева за гуми , които ще ги карам просто на ниски температури или в най-лошия случай на малко сняг. Сега се надявам да си ме разбрал :)

ПС: Както и колегата горе е казал не катеря и планини с бмвто , за тази цел от скоро вече имаме и 4х4 кола.

Ама да беше почнал още с това, че я зазимяваш и не се кара зимата, въобще за к'во са ти зимни се пита в задачата, щом и други джанти нямаш? Излишни упражнения, за кола в гараж при наличие на друг автомобил. За по 220 лв има супер 17-ки, с които да си като снегорин, ама гума за 98лв на кола, която е на задно и знаеш кои хора могат да си я позволят в държавите с читаво мислене, е най-малкото смешно. Аз за 320д също само задно давам по 160 лв за 16-ка, та идеята ми беше, че тия 1600лв са силно преувеличени :bchug:
Btw: В цяла България никой не чисти междублоковите от сняг, та всички го имаме като твоя проблем. А това със зазимяването на БМВ-то мислех, че е някакъв мит, но явно с право ни бъзикат преднячките...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 25 Окт 2016, 8:22

То и аз имам джип за зимата, когато падне голям сняг и БМВ-то и то е 4х4, но си е обуто в хубави зимни гуми. :)

Според мен не е правилно да мислите за зимните гуми, като за гуми единствено и само за сняг. Предназначени са да преодоляват още много други зимни фактори. Не искам да държа на никой сметка какво си прави с колата, както и не искам някой на мен да ми държи, но случая с гумите не е такъв. Тук случая е такъв, че от решението, което взимаш при покупка на гуми, зависят и други, защото при лоша или никаква инвестиция в зимни гуми може да пострада не само тариката с кофти гумите, но и други участници в движението, както и пешеходци. Не мога да приема, че аз добросъвестно съм се подсигурил за зимата, а някой с гуми за 89 лв. и 99 стотинки ми влезе в багажника или не дай боже, и нещо по-лошо.

Или по друг начин казано - ако спестиш от зимни гуми, поне отиди и изкарай капитански лиценз, защото нашите коли и така са си кораби, а зимата с лоши гуми, съвсем. :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 25 Окт 2016, 9:31

badsharki написа:То и аз имам джип за зимата, когато падне голям сняг и БМВ-то и то е 4х4, но си е обуто в хубави зимни гуми. :)

Според мен не е правилно да мислите за зимните гуми, като за гуми единствено и само за сняг. Предназначени са да преодоляват още много други зимни фактори. Не искам да държа на никой сметка какво си прави с колата, както и не искам някой на мен да ми държи, но случая с гумите не е такъв. Тук случая е такъв, че от решението, което взимаш при покупка на гуми, зависят и други, защото при лоша или никаква инвестиция в зимни гуми може да пострада не само тариката с кофти гумите, но и други участници в движението, както и пешеходци. Не мога да приема, че аз добросъвестно съм се подсигурил за зимата, а някой с гуми за 89 лв. и 99 стотинки ми влезе в багажника или не дай боже, и нещо по-лошо.

Или по друг начин казано - ако спестиш от зимни гуми, поне отиди и изкарай капитански лиценз, защото нашите коли и така са си кораби, а зимата с лоши гуми, съвсем. :)

Приемаш или не това е факт. Тази сутрин на бул. Сливцица пак се бяха изненадали 3-ма отзад, нищо че времето е хубаво и няма сняг. И не разбирам какво толкова се развихри този дебат за цените на гумите при положение, че маса народ дори не вадят по 90 лв. за нови гуми а карат с втора употреба. Хайде да не се правим по-големи католици и от папата ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от maikooo » 25 Окт 2016, 9:36

CrazyElement написа:Напълно подкрепям, реално хубавите марки гуми са по 400 лева бройката , кажи речи 1600 лева за гуми ... , миналата зима карах с НЕКСЕН много доволен останах хем бях на две години колата нямаше никакви проблеми на сняг , че дори и на лед се справяше ... смятам сега да взема , две чисто нови отзад и отпред да сложа тези таурус , че цената е приятна.

Колега аз няма да те нападам за избора на евтини гуми, в крайна сметка всеки преценява с какво разполага, а пък и взимаш нови гуми все пак :yes:
По-интересно ми е от чисто любопитство защо искаш да вземеш 2 нексена и 2 тауруса вместо 4 нексена? Разликата в цената е 35 лв. на гума...
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от cvetoslaviliev » 25 Окт 2016, 17:47

Днес реших да си сложа зимните гуми, защото утре отиват на екскурзия извън града и не се знае, докато се върна какво ще стане. Тази зима ще съм с тези гуми https://maxcar.bg/gumi/zimni/fulda-kris ... 55-r16-91t , изглеждат ми много стабилни и си мисля, че зимата няма да имам проблем с тях.

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 25 Окт 2016, 22:59

maikooo написа:
CrazyElement написа:Напълно подкрепям, реално хубавите марки гуми са по 400 лева бройката , кажи речи 1600 лева за гуми ... , миналата зима карах с НЕКСЕН много доволен останах хем бях на две години колата нямаше никакви проблеми на сняг , че дори и на лед се справяше ... смятам сега да взема , две чисто нови отзад и отпред да сложа тези таурус , че цената е приятна.

Колега аз няма да те нападам за избора на евтини гуми, в крайна сметка всеки преценява с какво разполага, а пък и взимаш нови гуми все пак :yes:
По-интересно ми е от чисто любопитство защо искаш да вземеш 2 нексена и 2 тауруса вместо 4 нексена? Разликата в цената е 35 лв. на гума...

Не е 35 лева разлика ами е повече повярвай ми проверил съм , това което тук ме дразни , че всеки идва и обяснява , кое колко струва и кое е по-хубаво, тука в тази тема не е писал един дето да кара 245/40/18 зимни за да ми казва колко ми струват гумите, второ не сте имали опит с посечените гуми гори , просто въз основа на цената определяте колко са "зле" , което е типично българско мислене. Имам приятел със 2008 година S класа и искам да ти кажа , че караше с чисто нови континентал и не можеше да си изкачи нанагорнището пред тях и на другата година си купи KUMHO и се качваше без проблем. Така , че айде стига вече с това предубеждение , че видиш ли само скъппите гуми ставали и едвали не по-горе имаше коментари , че ако сложа NEXEN трябва да съм подсъдим едва ли не защото мога да убия някой ... Прочетете малко review-та за гумите и после като прочете по-горе коментара ми колко си карам колата на сняг ще ви стане ясно защо купувам такива гуми :)

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 26 Окт 2016, 9:15

CrazyElement написа:тука в тази тема не е писал един дето да кара 245/40/18 зимни за да ми казва колко ми струват гумите
:nono:

CrazyElement написа:Прочетете малко review-та за гумите и после като прочете по-горе коментара ми колко си карам колата на сняг ще ви стане ясно защо купувам такива гуми

Ревюто на селския гумаджия ли или някой друг овчакупелски бог ?В ADAC няма review на Tigar :mhihi:

И след като не караш колата в лошо зимно време, защо пишеш за мнения и впечатления за зимни гуми ? :dunno:

Ти вземи и прочети колко е адекватно да караш колата си с различни гуми и тогава пиши мнения и давай оценки!

През това време аз ще :driving: 245/40/18 , а ти стой в гаража с Tigara :winky:
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 26 Окт 2016, 9:25

Trixster написа:
CrazyElement написа:тука в тази тема не е писал един дето да кара 245/40/18 зимни за да ми казва колко ми струват гумите
:nono:

CrazyElement написа:Прочетете малко review-та за гумите и после като прочете по-горе коментара ми колко си карам колата на сняг ще ви стане ясно защо купувам такива гуми

Ревюто на селския гумаджия ли или някой друг овчакупелски бог ?В ADAC няма review на Tigar :mhihi:

И след като не караш колата в лошо зимно време, защо пишеш за мнения и впечатления за зимни гуми ? :dunno:

Ти вземи и прочети колко е адекватно да караш колата си с различни гуми и тогава пиши мнения и давай оценки!

През това време аз ще :driving: 245/40/18 , а ти стой в гаража с Tigara :winky:

Аз това му намекнах, че в тоя гараж зимни гуми 'ич му не трЕбат :mhihi: , но той се хвана за размера гуми ;) Както многократно се каза, зимната гума не е само да катериш планини, а освен твоята чукундура, вероятността заради калпави гуми да претрепаш някой друг хич не е малка...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lazomilev » 26 Окт 2016, 10:18

cvetoslaviliev написа:Днес реших да си сложа зимните гуми, защото утре отиват на екскурзия извън града и не се знае, докато се върна какво ще стане. Тази зима ще съм с тези гуми https://maxcar.bg/gumi/zimni/fulda-kris ... 55-r16-91t , изглеждат ми много стабилни и си мисля, че зимата няма да имам проблем с тях.

Fulda-та е идеална на този размер :yes:

Изобщо по темата, има огромна разлика за какъв размер говорим. За 18 и нагоре само премиум марките играят. За 15 и 16 много от средния клас гуми са отлични, просто това им е таргет и там им е силата.
И още нещо - в Германия отлична зимна гума означава да караш по аутобана със 160 при температури около нулата все едно е лято.
В България означава на можеш да си качиш непочистената разбита улица в Княжево :lol:

Потребител
Аватар
Кара: W164/453

Мнение от Комбина » 26 Окт 2016, 12:10

Тука всичките карачи с Continental и Michelin :mhihi:

Защо нападате колегата при положение, че макар и по-евтини си е купил нови гуми?! Ако искате да забранят със закон всички евтини марки гуми, че да може някой хора да спят спокойни?! По-добре се огледайте в тАрикатите които с новите си коли седят на опашката в Богров за гуми втори шанс с изтъркан ДОТ :mhihi:

Ако си слаб шофьор с каквито и гуми да караш ще направиш мазало :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61