С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Ganchev__
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW
Re: С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
При Amsoil също се очакват -20% на всички продукти този петък.
Намаления на ato24.de валидни от 27.11 до 29.11
AMSOIL - 20% Rabatt
Rabattcode: AMSOIL20
ARAL - 10% Rabatt
Rabattcode: ARAL10
GLYSANTIN - 15% Rabatt
Rabattcode: GLYSANTIN15
LIQUI MOLY - 10% Rabatt
Rabattcode: LIQUIMOLY10
MOTUL - 10% Rabatt
Rabatcode: MOTUL10
PETRO CANADA - 15%
Rabattcode: PETROCAN15
RAVENOL - 20% Rabatt
Rabattcode: RAVENOL20
ROWE - 20% Rabatt
Rabattcode: ROWE20
SHELL - 15% Rabatt
Rabattcode: SHELL15
SONAX - 10% Rabat
Rabattcode: SONAX10
TOTAL - 10% Rabatt
Rabattcode: TOTAL10
AMSOIL - 20% Rabatt
Rabattcode: AMSOIL20
ARAL - 10% Rabatt
Rabattcode: ARAL10
GLYSANTIN - 15% Rabatt
Rabattcode: GLYSANTIN15
LIQUI MOLY - 10% Rabatt
Rabattcode: LIQUIMOLY10
MOTUL - 10% Rabatt
Rabatcode: MOTUL10
PETRO CANADA - 15%
Rabattcode: PETROCAN15
RAVENOL - 20% Rabatt
Rabattcode: RAVENOL20
ROWE - 20% Rabatt
Rabattcode: ROWE20
SHELL - 15% Rabatt
Rabattcode: SHELL15
SONAX - 10% Rabat
Rabattcode: SONAX10
TOTAL - 10% Rabatt
Rabattcode: TOTAL10
На http://www.atomic-shop.de също има интересни намаления. Например при REDLINE OIL 0W40 е цели 55%, т.е. 4 кварти струват само 34евро. Предполагам утре може да пуснат по-сериозни намаления и на другите масла.
При такава апетитна цена не можах да се въздържа и си поръчах 3X4, да видя как се кара с истинско естерно масло и да го сравня със заместителите които съм ползвал досега.
П.П. Оказва се тук намаленията на маслата се променят непрекъснато - ту растат, ту намаляват и трябва човек непрекъснато да следи за да хване минимална цена. Виждам, че немските колеги вече са успели да закупят 5W40 и 5W30 с максимални намаления от 55% и 60%. Докато аз поръчвах моето, те бяха намалени само с 10%, а преди малко забелязах, че вече са с 30%.
При такава апетитна цена не можах да се въздържа и си поръчах 3X4, да видя как се кара с истинско естерно масло и да го сравня със заместителите които съм ползвал досега.
П.П. Оказва се тук намаленията на маслата се променят непрекъснато - ту растат, ту намаляват и трябва човек непрекъснато да следи за да хване минимална цена. Виждам, че немските колеги вече са успели да закупят 5W40 и 5W30 с максимални намаления от 55% и 60%. Докато аз поръчвах моето, те бяха намалени само с 10%, а преди малко забелязах, че вече са с 30%.
Последна промяна zaharia на 26 Ное 2020, 21:00, променена общо 3 пъти
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
zaharia написа:Намаления на ato24.de валидни от 27.11 до 29.11

Вярно махнали са безплатаната доставка, но пише, че до България до 30литра масло се доставя за 12,90 €, което изобщо не е скъпо. На мен сега за Редлайна който поръчах до Австрия ми взеха 23€.
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Гледам този сайт предлага безплатна доставка на топ-маслата на RAVENOL: Цък..
За феновете на Xado:
30% намаление за Black Week на
xado-shop.eu
Code : BLACKXADAY
30% намаление за Black Week на
xado-shop.eu
Code : BLACKXADAY
- Ganchev__
- кандидат ентусиаст
-
Страхотно намаление си хванал на Redline. Смяташ ли да му направиш анализ след смяната ?
Да, ако не беше толкова голямо, едва ли бих го купил. Но ме е яд, че не хванах такова за 5W-30 или 5W-40, защото изглеждат като параметри, особено вискозитетния индекс и NOACK, по-добре от 0W-40 което купих, но съм ги изтървал само за 1-2 часа. Общо взето, десетина минути след моята покупката смъкнаха всички намаленията до 30% и в момента още си стоят на толкова. Отсега се готвя за догодина - сутринта на деня преди черния петък, когато евентуално може и да уцеля 55 или 60% намаление на някое от тях.
Иначе с намаленията има и друго нещо - най-вероятно си разчистват складовете от стари запаси на които им изтича срока на годност. Преди така например беше с един Фукс който взех на половин цена от Opieoils.
Иначе анализ правя задължително, стига да не съм карал съвсем малко с маслото, когато се е наложила преждевременна смяна или друго. Ще е интересно да се види каква е разликата в резултатите между масло с оптимизирани естери добавени от производителя, и масло с добавени от мен полиолестери от хладилни масла.
PS. При германците пристингнаха вече маслата, поръчани с големи намаления вчера - произведени са 2018г, т.е. са съвсем пресни.
Иначе с намаленията има и друго нещо - най-вероятно си разчистват складовете от стари запаси на които им изтича срока на годност. Преди така например беше с един Фукс който взех на половин цена от Opieoils.
Иначе анализ правя задължително, стига да не съм карал съвсем малко с маслото, когато се е наложила преждевременна смяна или друго. Ще е интересно да се види каква е разликата в резултатите между масло с оптимизирани естери добавени от производителя, и масло с добавени от мен полиолестери от хладилни масла.
PS. При германците пристингнаха вече маслата, поръчани с големи намаления вчера - произведени са 2018г, т.е. са съвсем пресни.
Последна промяна zaharia на 28 Ное 2020, 2:08, променена общо 1 път
- Ganchev__
- кандидат ентусиаст
-
Да, и на мен ми е интересен анализа, затова питах.След като ги публикува всички бяха на -30%, догодина и аз ще дебна.
И аз бях напазарувал от опи фукс тогава, мисля отново по твоя препоръка.Благодаря, че ни държиш в течение с информация за маслата !
Днес поръчах един галон Amsoil OE 5w30 на 20 процента от българският представител, както и една добавка за антифриза.Колебаех се дали да не взема евро серията, но реших да заложа на по-евтин вариант за евридейката.Яд ме е, че не мога да пробвам signature серията, заради катализатора.

И аз бях напазарувал от опи фукс тогава, мисля отново по твоя препоръка.Благодаря, че ни държиш в течение с информация за маслата !

Днес поръчах един галон Amsoil OE 5w30 на 20 процента от българският представител, както и една добавка за антифриза.Колебаех се дали да не взема евро серията, но реших да заложа на по-евтин вариант за евридейката.Яд ме е, че не мога да пробвам signature серията, заради катализатора.
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
AMSOIL още ли използват PAO във всичките си масла?
- flober
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30
Какво ви е мнението за цената тук:
https://oilgroupbg.com/ravenol-vst-5w-40-4l-1lfree.html
Ganchev__ написа:Да, и на мен ми е интересен анализа, затова питах.След като ги публикува всички бяха на -30%, догодина и аз ще дебна.![]()
И аз бях напазарувал от опи фукс тогава, мисля отново по твоя препоръка.Благодаря, че ни държиш в течение с информация за маслата !![]()
Защо не може да пробваш signature, заради катализатора ?
В момента неуспях да видях пепелността на маслото, но преди не беше много висока.
- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
flober написа:Какво ви е мнението за цената тук:
По-добра за БГ мисля че няма. Другия вариант е от тук https://www.motorni-masla.net/index.php ... 8f39204ff7
Цената е същата. Предния път от тук поръчах и всичко е ОК. Безплатна доставка за над 100 лв. поръчка.
По-отдавна бях вземал и от moto25, но вече сайта е нещо неактивен.
Двоумя се дали да вземам за година напред, че ще сменям след два месеца с купено вече масло. И ако купя сега ще трябва да си го държа до другата пролет 2022г.
Ама пък офертата си заслужава, пък и съм доволен от вст-то.
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
Да, добра е цената. Невероятна за масло с PAO. Като си спомня масло с PAO (MOBIL1) преди години беше 150 лв. за 5 литра. Намалението беше 130 лв. от Пловдивския панаир.