Съвети и въпроси относно избор на Е6х
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Stoqnchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше M54 , сега N53
- Мечтае да кара: нормално
- Детайли за колата: КомБееее
Re: Съвети и въпроси относно избор на Е6х
Shamanek написа:Доста неща са отремонтирани последните месециНе искам да я продавам, но 2 коли не ми трябват
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
Даже с много лек коментар пак си я пуснал на добра цена - нищо , че е 2.5 все пак си е фейс. Ако и напишеш един - два реда като описание ще има доста интерес към нея
Големия мотор е като спестените пари , имаш ги! ама не винаги ти трябват.
- Shamanek
- младши ентусиаст
-
- Кара: f01 740xd LCI
Няма интерес, сигурно времето е такова, предпразнично, никой не търси коледен подарък
Обнових описанието 

- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Stoqnchev написа: нищо , че е 2.5 все пак си е фейс
25d фейс е 3.0l
Сега отворих обявата и видях, че има чип. Кутията как се държи? Уж на тази кутията, която се монтира на фейсовата 25d не препоръчвали повече от фабричните Nm..
Иначе преди доста години един авер като пусна неговата колица (530dA) за продан, нямаше интерес, беше на реални
окло 350к км (по спомен) След като ''модифицира'' километрите на под 200к км замина за няколко седмици

- Shamanek
- младши ентусиаст
-
Кутията се държи супер. И аз се чудех защо са й дали толкова коне и нютони, но няма проблеми.
- JoroZan
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530d, ML 320, Subaru Forester
- Мечтае да кара: собствения си автомобил.
Shamanek написа:Кутията се държи супер. И аз се чудех защо са й дали толкова коне и нютони, но няма проблеми.
Когато аз търся автомобил, без значение колко ми харесва въпросен екземпляр, задължително подминавам като видя чип! Освен ако автомобила не се търси с различно предназначение от първоначалната идея на създаването му.
- Shamanek
- младши ентусиаст
-
Разни хора, разни интереси, чипът беше на колата, когато я купих. Карал съм я повече от 80к км без никакви проблеми
- Stoqnchev
- кандидат ентусиаст
-
Shamanek написа:Няма интерес, сигурно времето е такова, предпразнично, никой не търси коледен подаръкОбнових описанието
Време си е доста добро за покупка на дизел ..... просто много от кандидатите се отказват като чуят за първоначалното обслужване - вериги , маслена помпа , демферна шайба , дискове и т.н , и се почва едно... ама тя е на 15 години и цени за части и труд като на 10 годишни.... ама ква е тая цена от 15 000 лв за тоя дарак .....
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
При мен това първоначално обслужване излезе около 5400 - частите са само ОЕМ и е сменяно всяко болтче, което се сваля. Тук влизат комплект предни дискове с накладки, вериги, термостат голям, кулер, зъбни колела, водачи, обтегачи, гарнитури и всичко друго, което се демонтира при смяна на вериги, един тампон на мотора, ремъци с ролки, обтегач и демпферна шайба, както и обслужване на автомата... Веригата ми беше сравнително зле, както и зъбните колела с водачите. Колата е поддържана до последно 2020 година само при дилър в Германия, като смените на маслото са редовни на 10-12 хиляди. Та има различни разбирания за първоначално обслужване - в тази хипотеза влиза смяна на масла и филтри за под 300 лева също... А интерес няма, понеже всеки ден медиите бълват, че скоро с дизел няма да се влиза тук и там, и хората нормално започват да търсят алтернатива. Мои познати масово поне са така - само бензин или бензин/газ се гледа по обявите...
Аз пък съм фен на дизела. Взех си е61 530d 2005 г. от Германия. Един собственик със сервизна история. Покупка+превоз+пълно обслужване+регистрация =17 000 лв.
Можеше и от тук да взема за 10 000, но не ми се рискува. Кеф цена няма.
Изпратено от моят STK-L21 с помощта на Tapatalk
Можеше и от тук да взема за 10 000, но не ми се рискува. Кеф цена няма.
Изпратено от моят STK-L21 с помощта на Tapatalk
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Z3Ro* написа:При мен това първоначално обслужване излезе около 5400 - частите са само ОЕМ и е сменяно всяко болтче, което се сваля.
Така трябва да се обслужва една кола, евала

И аз съм вманиачен на тема поддръжка и като започна да сменям каквото е нужно, едни познати започват с ''ама защо смени нищо му нямаше'', ''нали върви, защо ще смениш', ''ти не си добре'' и т.н.

- santorini
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Range Rover
- Stoqnchev
- кандидат ентусиаст
-
santorini написа:Някой вижда ли нещо притеснително тук?
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 5132845105
Над средното оборудване е което си е плюс , но този теглич някак си не му е мястото там ....... това си доста голям минус за мен и лично бих избягвал подобни обяви - все пак има замисъл за него когато е поръчвана от завода .....
Поддръжката няма как да си сигурен на 100 процента , ако не е правена в представителство или в сервизи ( няколко са в България ) който си водят история при тях.
Цената лично ми се вижда малко завишена , но все пак е върховата дизелова версия на Е60
Има представителство на марката в града в който се продава и може да се погледне.
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Shamanek написа:Няма интерес, сигурно времето е такова, предпразнично, никой не търси коледен подаръкОбнових описанието
Махни тва, че е с чип. Българина се плаши от такива неща. Преправи к-тата на 000, не всички разбират, че 1к е 1000. Торк конвектора е торк конвертор. Ако имаш възможност за корекция на километрите, че българина предпочита "нещо под 200к км."

- Teogop
- младши ентусиаст
-
- Кара: бързо
santorini написа:Някой вижда ли нещо притеснително тук?
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 5132845105
Да, афтърмаркет дисковете, които вероятно вече са криви.
- Ivanovtanton
- Потребител
-
Здравейте,
Аз пак да се разпиша : https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 4816861456
Не съм сигурен много за ръчката - много кеф, ама май трудно се продават. Както и да е де. Джамбазина изглеждаше доста сигурен в това което ми приказваше и даже ми даде номер на рамата без протести и сам предложи преглед в сервиз (странно).
Обаче гледайте какво ми излиза: https://drive.google.com/file/d/1MlEIfA ... sp=sharing
Изглежда, че са връщани километрите ама някой си е играл да ги връща през година с по 5к. Това как ви се струва? Мен ми изглежда като бъгче ама може и да има нещо нередно тука.
Ще ходя да я гледам утре де.
Някой може ли да сподели как мога да проверя какво са правили по колата в официалните сервизи в Швейцария. Как се прави такава справка?
Аз пак да се разпиша : https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 4816861456
Не съм сигурен много за ръчката - много кеф, ама май трудно се продават. Както и да е де. Джамбазина изглеждаше доста сигурен в това което ми приказваше и даже ми даде номер на рамата без протести и сам предложи преглед в сервиз (странно).
Обаче гледайте какво ми излиза: https://drive.google.com/file/d/1MlEIfA ... sp=sharing
Изглежда, че са връщани километрите ама някой си е играл да ги връща през година с по 5к. Това как ви се струва? Мен ми изглежда като бъгче ама може и да има нещо нередно тука.
Ще ходя да я гледам утре де.
Някой може ли да сподели как мога да проверя какво са правили по колата в официалните сервизи в Швейцария. Как се прави такава справка?
Последна промяна Ivanovtanton на 20 Дек 2021, 15:28, променена общо 1 път