Армеец или Алианц за Каско?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- djerityyy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 525 DA
Re: Армеец или Алианц за Каско?
А колега как ти оправят щетата само с една вноска? Не трябва ли да се изплати цялата сума предварително ? Поне на мен това ми беше казано.Оправят ли верно щети с по една вноска без условие за изплащане на цялата полица ?
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
djerityyy написа:Аз точно това направих днес колега...понеже колата не я карам през цялата година, реших да имам каско като застраховка при кражба с плащане на вноски а щетите ако не са големи си ги оправям сам.Миналата година бях на Булинс и след среща с лисица с висока скорост щетите меко казано си бяха доста, та тогава нямах избор и платих цялото каско, но отделен е въпроса какъв филм беше със сервиза и смешната кашкавалена броня която ми сложиха.
Колега за какво ти е това каско като си оправяш сам щетите?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
- djerityyy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 525 DA
Защото колата я карам 3 4 месеца в годината и съм с по една вноска.Въпросът ми беше мога ли да оправям щети с една вноска или трябва да изплатя цялата сума.???
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
djerityyy написа:Защото колата я карам 3 4 месеца в годината и съм с по една вноска.Въпросът ми беше мога ли да оправям щети с една вноска или трябва да изплатя цялата сума.???
Трябва да е платена цялата

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
djerityyy написа:Защото колата я карам 3 4 месеца в годината и съм с по една вноска.Въпросът ми беше мога ли да оправям щети с една вноска или трябва да изплатя цялата сума.???
И пак не ми стана ясно за какво ти е каското - нали в крайна сметка плащаш всичките вноски, или плащаш една и това е

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
djerityyy написа:А колега как ти оправят щетата само с една вноска? Не трябва ли да се изплати цялата сума предварително ? Поне на мен това ми беше казано.Оправят ли верно щети с по една вноска без условие за изплащане на цялата полица ?
Не се изразих правилно ИЛИ плащам цялото каско наведнъж или само на две вноски на 6 месеца -така няма оскъпяване на услугата
Аз да си кажа мъката. Алианц така и не ми платиха щетите. И сега ще се съдим. Проблемът е, че според тях удар не е имало и си измислям с цел измама, тъй като и двете коли са мои, но аз с какво съм виновен, че жената не можа да спре. Питам има ли някой осъдил такава фирма? Съвет? Адвокат?
- KyoSan
- Потребител
-
- Кара: '04 BMW E60 525d
- Мечтае да кара: Космически кораб
snake7o написа:Аз да си кажа мъката. Алианц така и не ми платиха щетите. И сега ще се съдим. Проблемът е, че според тях удар не е имало и си измислям с цел измама, тъй като и двете коли са мои, но аз с какво съм виновен, че жената не можа да спре. Питам има ли някой осъдил такава фирма? Съвет? Адвокат?
За съдене на такаква фирма си е луда работа но не е невъзможно. Познавам хора осъдили банка и западна фирма които имат офиси в България но при всички положения си помисли много добре преди да предприемеш нещо такова. Моите коли също са застраховани в Алианц и до сега проблем съм нямал за разлика от други такива фирми от този бранш.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
При отказана щета можеш първо да подадеш възражение до самия застраховател. Те са длъжни да преразгледат щетите. На мен така Армеец ми бяха отказали една щета но при преразглеждането ми я признаха и изплатиха.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
rafa224 написа:При отказана щета можеш първо да подадеш възражение до самия застраховател. Те са длъжни да преразгледат щетите. На мен така Армеец ми бяха отказали една щета но при преразглеждането ми я признаха и изплатиха.

Задължително искай преразглеждане.
На скоро имах случай с Армеец относно изплащането на щети обаче по гражданска относно служебната ми кола и след като ми платиха абсурдно малко пари заведох си една жалба и в 15 дневен срок ми се извиниха и доизплатиха сумата понеже им обясних най-културно че ще се видим в съда ако се правят на луди

Подобен проблем имах и с Алианц по каско, но там беше по моя вина и въпреки всичко се разбрах и там

Мое лично наблюдение е че Алианц са най-добрите в БГ относно плащане,части и т.н. и което е по-важно за моята Е60-ка 2007 все още мога да работя с оригинални части при тях.....Армеец са големи но не им се плаща въобще

///M_Martin написа:rafa224 написа:При отказана щета можеш първо да подадеш възражение до самия застраховател. Те са длъжни да преразгледат щетите. На мен така Армеец ми бяха отказали една щета но при преразглеждането ми я признаха и изплатиха.
![]()
Задължително искай преразглеждане.
На скоро имах случай с Армеец относно изплащането на щети обаче по гражданска относно служебната ми кола и след като ми платиха абсурдно малко пари заведох си една жалба и в 15 дневен срок ми се извиниха и доизплатиха сумата понеже им обясних най-културно че ще се видим в съда ако се правят на луди
Подобен проблем имах и с Алианц по каско, но там беше по моя вина и въпреки всичко се разбрах и там
Мое лично наблюдение е че Алианц са най-добрите в БГ относно плащане,части и т.н. и което е по-важно за моята Е60-ка 2007 все още мога да работя с оригинални части при тях.....Армеец са големи но не им се плаща въобще
Дадох за повторно разглеждане и след това и в комисията за фин. надзор, съответно и от нищо и сега се чудя да ти съдя ли. В петък ще питам адвокат дали имам шанс или както повечето българи ще си остана пре...цакан
- rafa224
- старши ентусиаст
-
И Армеец плащат но се циганят и гледат да минат метър 

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Лично ако питаш мен имаш ли основания да ги съдиш го направи.Нерви са и т.н. и допълнителни разходи но в крайна сметка за това си плащаш каско.
Консултирай се с адвокат и му обясни целия казус и след това предприемай каквито и да било действия.
Успех
Консултирай се с адвокат и му обясни целия казус и след това предприемай каквито и да било действия.
Успех

- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
snake7o написа:Аз да си кажа мъката. Алианц така и не ми платиха щетите. И сега ще се съдим. Проблемът е, че според тях удар не е имало и си измислям с цел измама, тъй като и двете коли са мои, но аз с какво съм виновен, че жената не можа да спре. Питам има ли някой осъдил такава фирма? Съвет? Адвокат?
Ако и по двете коли са налице следи от удар и същите съвпадат, то имаш всички основания да ги осъдиш. Отговорността на застрахователя не зависи от това дали си изключителен собственик на двата автомобила, участвали в ПТП или само на един от тях. Това, което е важно е да е настъпило застрахователно събитие, да има претърпени вреди и същите да не са причинени умишлено. Ако влезеш в съдебна зала, тези обстоятелства ще се изясняват посредством съдебно- техническа експертиза. Вещо лице ще огледа автомобилите и ще се произнесе по въпроса дали има пряка причинно- следствена връзка между действията на виновния водач и настъпилите щети.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
Колега пиши възражение първо до застрахователя и ако пак ти откажат при преразглеждането тогава мисли за съд и адвокати. Не слагай каруцата пред коня.