Армеец или Алианц за Каско?

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 525 DA

Re: Армеец или Алианц за Каско?

Мнение от djerityyy » 11 Фев 2015, 1:36

А колега как ти оправят щетата само с една вноска? Не трябва ли да се изплати цялата сума предварително ? Поне на мен това ми беше казано.Оправят ли верно щети с по една вноска без условие за изплащане на цялата полица ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 11 Фев 2015, 8:45

djerityyy написа:Аз точно това направих днес колега...понеже колата не я карам през цялата година, реших да имам каско като застраховка при кражба с плащане на вноски а щетите ако не са големи си ги оправям сам.Миналата година бях на Булинс и след среща с лисица с висока скорост щетите меко казано си бяха доста, та тогава нямах избор и платих цялото каско, но отделен е въпроса какъв филм беше със сервиза и смешната кашкавалена броня която ми сложиха.

Колега за какво ти е това каско като си оправяш сам щетите?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 525 DA

Мнение от djerityyy » 11 Фев 2015, 11:03

Защото колата я карам 3 4 месеца в годината и съм с по една вноска.Въпросът ми беше мога ли да оправям щети с една вноска или трябва да изплатя цялата сума.???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 11 Фев 2015, 11:17

djerityyy написа:Защото колата я карам 3 4 месеца в годината и съм с по една вноска.Въпросът ми беше мога ли да оправям щети с една вноска или трябва да изплатя цялата сума.???

Трябва да е платена цялата :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 11 Фев 2015, 11:20

djerityyy написа:Защото колата я карам 3 4 месеца в годината и съм с по една вноска.Въпросът ми беше мога ли да оправям щети с една вноска или трябва да изплатя цялата сума.???

И пак не ми стана ясно за какво ти е каското - нали в крайна сметка плащаш всичките вноски, или плащаш една и това е :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 11 Фев 2015, 12:34

djerityyy написа:А колега как ти оправят щетата само с една вноска? Не трябва ли да се изплати цялата сума предварително ? Поне на мен това ми беше казано.Оправят ли верно щети с по една вноска без условие за изплащане на цялата полица ?

Не се изразих правилно ИЛИ плащам цялото каско наведнъж или само на две вноски на 6 месеца -така няма оскъпяване на услугата

Потребител
Аватар

Мнение от snake7o » 16 Фев 2015, 20:12

Аз да си кажа мъката. Алианц така и не ми платиха щетите. И сега ще се съдим. Проблемът е, че според тях удар не е имало и си измислям с цел измама, тъй като и двете коли са мои, но аз с какво съм виновен, че жената не можа да спре. Питам има ли някой осъдил такава фирма? Съвет? Адвокат?

Потребител
Аватар
Кара: '04 BMW E60 525d
Мечтае да кара: Космически кораб

Мнение от KyoSan » 16 Фев 2015, 23:19

snake7o написа:Аз да си кажа мъката. Алианц така и не ми платиха щетите. И сега ще се съдим. Проблемът е, че според тях удар не е имало и си измислям с цел измама, тъй като и двете коли са мои, но аз с какво съм виновен, че жената не можа да спре. Питам има ли някой осъдил такава фирма? Съвет? Адвокат?

За съдене на такаква фирма си е луда работа но не е невъзможно. Познавам хора осъдили банка и западна фирма които имат офиси в България но при всички положения си помисли много добре преди да предприемеш нещо такова. Моите коли също са застраховани в Алианц и до сега проблем съм нямал за разлика от други такива фирми от този бранш.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 17 Фев 2015, 15:12

При отказана щета можеш първо да подадеш възражение до самия застраховател. Те са длъжни да преразгледат щетите. На мен така Армеец ми бяха отказали една щета но при преразглеждането ми я признаха и изплатиха.

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 17 Фев 2015, 19:16

rafa224 написа:При отказана щета можеш първо да подадеш възражение до самия застраховател. Те са длъжни да преразгледат щетите. На мен така Армеец ми бяха отказали една щета но при преразглеждането ми я признаха и изплатиха.

:yes:
Задължително искай преразглеждане.
На скоро имах случай с Армеец относно изплащането на щети обаче по гражданска относно служебната ми кола и след като ми платиха абсурдно малко пари заведох си една жалба и в 15 дневен срок ми се извиниха и доизплатиха сумата понеже им обясних най-културно че ще се видим в съда ако се правят на луди :)
Подобен проблем имах и с Алианц по каско, но там беше по моя вина и въпреки всичко се разбрах и там :)

Мое лично наблюдение е че Алианц са най-добрите в БГ относно плащане,части и т.н. и което е по-важно за моята Е60-ка 2007 все още мога да работя с оригинални части при тях.....Армеец са големи но не им се плаща въобще :bang:

Потребител
Аватар

Мнение от snake7o » 17 Фев 2015, 20:21

///M_Martin написа:
rafa224 написа:При отказана щета можеш първо да подадеш възражение до самия застраховател. Те са длъжни да преразгледат щетите. На мен така Армеец ми бяха отказали една щета но при преразглеждането ми я признаха и изплатиха.

:yes:
Задължително искай преразглеждане.
На скоро имах случай с Армеец относно изплащането на щети обаче по гражданска относно служебната ми кола и след като ми платиха абсурдно малко пари заведох си една жалба и в 15 дневен срок ми се извиниха и доизплатиха сумата понеже им обясних най-културно че ще се видим в съда ако се правят на луди :)
Подобен проблем имах и с Алианц по каско, но там беше по моя вина и въпреки всичко се разбрах и там :)

Мое лично наблюдение е че Алианц са най-добрите в БГ относно плащане,части и т.н. и което е по-важно за моята Е60-ка 2007 все още мога да работя с оригинални части при тях.....Армеец са големи но не им се плаща въобще :bang:

Дадох за повторно разглеждане и след това и в комисията за фин. надзор, съответно и от нищо и сега се чудя да ти съдя ли. В петък ще питам адвокат дали имам шанс или както повечето българи ще си остана пре...цакан

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 17 Фев 2015, 22:40

И Армеец плащат но се циганят и гледат да минат метър :D

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 18 Фев 2015, 10:37

Лично ако питаш мен имаш ли основания да ги съдиш го направи.Нерви са и т.н. и допълнителни разходи но в крайна сметка за това си плащаш каско.
Консултирай се с адвокат и му обясни целия казус и след това предприемай каквито и да било действия.
Успех :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 19 Фев 2015, 16:56

snake7o написа:Аз да си кажа мъката. Алианц така и не ми платиха щетите. И сега ще се съдим. Проблемът е, че според тях удар не е имало и си измислям с цел измама, тъй като и двете коли са мои, но аз с какво съм виновен, че жената не можа да спре. Питам има ли някой осъдил такава фирма? Съвет? Адвокат?

Ако и по двете коли са налице следи от удар и същите съвпадат, то имаш всички основания да ги осъдиш. Отговорността на застрахователя не зависи от това дали си изключителен собственик на двата автомобила, участвали в ПТП или само на един от тях. Това, което е важно е да е настъпило застрахователно събитие, да има претърпени вреди и същите да не са причинени умишлено. Ако влезеш в съдебна зала, тези обстоятелства ще се изясняват посредством съдебно- техническа експертиза. Вещо лице ще огледа автомобилите и ще се произнесе по въпроса дали има пряка причинно- следствена връзка между действията на виновния водач и настъпилите щети.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 19 Фев 2015, 21:53

Колега пиши възражение първо до застрахователя и ако пак ти откажат при преразглеждането тогава мисли за съд и адвокати. Не слагай каруцата пред коня.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61