Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от novaproject » 12 Авг 2014, 11:22

totibatman написа:Колеги моля за мнение.Някой гледал ли е тези автомобили?

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=76ztr9

ttp://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?top ... ink=76ztr9

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=76zw1s

Благодаря!

Последната и аз съм я гледал. Изглеждаше наистина все едно е сцепена от каране, като някое такси. Мой приятел седна отзад, и тя клекна.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530i E60
Мечтае да кара: М6

Мнение от Rennfahrer » 13 Авг 2014, 19:17

Здравейте, наскоро си купих от Германия бензинова 530-ка, преди фейслифта, на 182 000 км, като я пробвах, двигателят и скоростите пееха. Върнах я в България и сега ми се струва, че като превключва някои от скоростите, сякаш придръпва леко. Автоматик е разбира се, а по сервизна книжка не пише да е обслужвана скоростната кутия. Знам, че това е първото нещо, което трябва да направя (всичко останало е сменяно наскоро), но какво означава това придръпване? Че скоростната кутия е тръгнала и може да сдаде багажа всеки момент ли?

Още нещо искам да питам, като спирам по светофарите, колкото и плавно да натискам спирачката, сякаш при спиране има едно леко полюшване, което ме дразни. Същото усещане имам и като я оставя на Р, изгася двигателя и пусна педала на спирачката. Нещо по окачването ли има разлопано или е нормално да е така?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 14 Авг 2014, 9:45

Пробвай да рестартираш адаптациите. Много вероятно е някой соленоид на мехатроника да дава проблеми.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a1n » 14 Авг 2014, 11:14

Rennfahrer написа:
Още нещо искам да питам, като спирам по светофарите, колкото и плавно да натискам спирачката, сякаш при спиране има едно леко полюшване, което ме дразни. Същото усещане имам и като я оставя на Р, изгася двигателя и пусна педала на спирачката. Нещо по окачването ли има разлопано или е нормално да е така?

И аз от време на време имам чувството че усещам нещо подобно, говоря за като намалям примерно от 30 до 0, да не би да има крив диск?

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 14 Авг 2014, 11:56

a1n написа:
Rennfahrer написа:

И аз от време на време имам чувството че усещам нещо подобно, говоря за като намалям примерно от 30 до 0, да не би да има крив диск?

Тц. Това е приритване-то при изключване от скорост точно преди колата да спре в покой. Както написа колегата iceblast -първо адаптации, ако не се оправи, соленоид на мехатроника. :yes:
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 15 Авг 2014, 12:50

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=78qkl7

Може ли да дадете едно мнение колеги, че доста ми допадна, а бях отложил покупката за след лятото.. :oops:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 15 Авг 2014, 13:18

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=78qkl7

Изглежда доста добре на външен вид, няма някакви видими забележки на снимка. Харесва ми shadowline-a. Успех с огледа!
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a1n » 15 Авг 2014, 14:54

Това "EDITION" може ли да поясни някой какво е? Иначе колата изглежда добре, да.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 15 Авг 2014, 15:21

Имало е пакет от екстри, наречени някакъв "едишън", с които е поръчана колата като нова. Във VIN-а трябва да излезе. Дано само не е fleet edition :mhihi:
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 15 Авг 2014, 16:21

И мен точно това "EDITION" ме притеснява :lol: писах на продавача да даде VIN-a и ще го дам тук да го разшифроваме (доколкото е възможно по снимки де :yes: ) . Като цяло точно това търся /е, предпочитах седан де, но и кораба-майка пак става :mrgreen: /

п.с - има и HUD дисплей :paranoid: :lol:
Последна промяна doomy525 на 15 Авг 2014, 17:25, променена общо 1 път
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 15 Авг 2014, 16:52

Още по-добре ако е флийт, само че при този модел няма май.

Какво те плаши едишъна, трябва да се кефиш, имаш допълнителен набор от екстри: черен таван, спортен волан, шадоу лайн, подгрев на волана, спортен салон. Най-вероятно след думата Едишън има нещо конкретизиращо какъв аджеба е тоя едишън.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Rennfahrer » 18 Авг 2014, 0:29

E shadowline-a мисля, че е от категорията на безплатните "екстри" ;) Все едно да кажеш, че Modelschriftenfall (демек да не пише модела на багажника, 530,545 и т.н.) е екстра. :D

Искам да питам, зер съм начинаещ, купих наскоро 530i, 2004 г. и забелязах, че около двигателя сълзи масло. Казах си: ебал съм го, ша доливам. Хубо ама преди една седмица ми светна на компютъра да долея 1 литър масло и долях 1 литър масло. По щека ми показа на max след доливането. Днеска гледам щеката - между мин и макс. Забелязах, че около един болт на двигателя, има прясно масло и кората отдолу е цялата мазна. Явно тече по-сериозно. Откъде може да е според вас. Гарнитури, семеринги, уплътнения? Колко пари ще ми вземат за диагностика на проблема?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 18 Авг 2014, 9:00

Rennfahrer написа:E shadowline-a мисля, че е от категорията на безплатните "екстри" ;) Все едно да кажеш, че Modelschriftenfall (демек да не пише модела на багажника, 530,545 и т.н.) е екстра. :D

Искам да питам, зер съм начинаещ, купих наскоро 530i, 2004 г. и забелязах, че около двигателя сълзи масло. Казах си: ебал съм го, ша доливам. Хубо ама преди една седмица ми светна на компютъра да долея 1 литър масло и долях 1 литър масло. По щека ми показа на max след доливането. Днеска гледам щеката - между мин и макс. Забелязах, че около един болт на двигателя, има прясно масло и кората отдолу е цялата мазна. Явно тече по-сериозно. Откъде може да е според вас. Гарнитури, семеринги, уплътнения? Колко пари ще ми вземат за диагностика на проблема?

По принцип тези двигатели са си известни с харча на масло.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Rennfahrer » 18 Авг 2014, 17:33

Да де, ама той не го харчи, то само си изтича. Нормален харч на масло съм чувал да е в порядъка на 1 литър на 10 000 км. А това за една седмица - 500/600 км минати, половин литър изтече и ми се струва, че не е нормално. Освен това мисля, че не гори масло (или поне не много), защото като бръкна в аспуха, саждите не са мазни. Ако гори масло, на пръста оставя мазнотия.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2019 BMW X5 G05 XDrive40i

Мнение от goppe » 18 Авг 2014, 23:54

Колега, имаш си теч на масло както сам си установил, но без някой поне да види отдолу като махне кората няма как да ти каже какво е точно. За диагностика (вдигане на стенд и махане на кора) може и нищо да не ти вземат, но оттук нататък в сервиза ще ти кажат какво е правене и колко е. И понеже си е теч на масло, недей да чакаш, ами я вкарвай в бокса, успех.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61