Ъпгрейд на музиката?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Re: Ъпгрейд на музиката?
Нещо май тъпчем на едно място.
Ако питаш мен са пари на вятъра за такива колони, вместо L7.

Ако питаш мен са пари на вятъра за такива колони, вместо L7.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Въобще не тъпчем на едно място
Това, което спира много хора тук да вземат такива басове, както писахме досега, е цената им. Те са по-мощни от L7 и най вече нови. Както казах сложих пищалки и говорител в централното табло и искам само да засиля още баса. Намерих и HIFi усилвател от Е70.

- Trixster
- ентусиаст
-
Разбирам съображенията, но има няколко полезни неща за споделяне.
Разлика между нова и стара колона няма, ако те са високо качествени и експлоатирани правилно. Тоест когато се пусне и ако свири, то няма какво да я спре освен неправилна употреба.
При афтърмаркет колоние, трябва да се вземе под внимание каква характеристика има дадената колона за да свири както трябва. За пример мога да дам колега от форума който си е сложил афтърмаркет фокал от висок клас, който не свири защото има разлика в омовете на CCC модула и колоната.
Тоест повече ватове не винаги носят по-високо качествен звук и по-силен бас.
Също така и децата знаят, че RMS мощноста на колоната отговаря на реалната сила, тоест трябва да се внимава да не са лъжливи показанията и в реалността тази колона да не може да достигне такава реална мощност каквато претендира, че може.
И не на последно място, изпробваното от колеги във форума показва, че L7 колоните могат да свирят повече с по-мощен усилвател, а именно там е ключа за хубавия звук.
Хубаво е да имаш Hi-Fi усилвател, но както iceblast каза, по-хубаво е да имаш L7.
Tа не искам да ти развалям начинанието или ентусиазма, а да изкажа мнение и да ти помогна да не направиш грешка. В крайна сметка от опит глава не боли, а може и да направиш пробив с някой експеримент. Аз просто не вярвам.
Разлика между нова и стара колона няма, ако те са високо качествени и експлоатирани правилно. Тоест когато се пусне и ако свири, то няма какво да я спре освен неправилна употреба.
При афтърмаркет колоние, трябва да се вземе под внимание каква характеристика има дадената колона за да свири както трябва. За пример мога да дам колега от форума който си е сложил афтърмаркет фокал от висок клас, който не свири защото има разлика в омовете на CCC модула и колоната.
Също така и децата знаят, че RMS мощноста на колоната отговаря на реалната сила, тоест трябва да се внимава да не са лъжливи показанията и в реалността тази колона да не може да достигне такава реална мощност каквато претендира, че може.
И не на последно място, изпробваното от колеги във форума показва, че L7 колоните могат да свирят повече с по-мощен усилвател, а именно там е ключа за хубавия звук.
Хубаво е да имаш Hi-Fi усилвател, но както iceblast каза, по-хубаво е да имаш L7.
Tа не искам да ти развалям начинанието или ентусиазма, а да изкажа мнение и да ти помогна да не направиш грешка. В крайна сметка от опит глава не боли, а може и да направиш пробив с някой експеримент. Аз просто не вярвам.

Aristotle
Aristotle
- rafa224
- старши ентусиаст
-
Trixster написа:Разбирам съображенията, но има няколко полезни неща за споделяне.
Всичко казано е вярно

То е ясно, че L7 ще е по-добре, но там имаме поне 1000лв за системата и още 200-300лв за свързването, а тук имаме 200лв, та затова питах дали поне ще се оправи пръщенето 

- cerber_91
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530d
- Мечтае да кара: на 1.20 лв/л нафта :(
- Детайли за колата: италианка на реални 120 000 км.
На мен ми хрумна една идея, която ще вдигне малко басите. Един 10 или 12" буфер, една дупка зад подлакътника на задната седалка, обем в багажника, лепнат за кората... Как ви се струва? Ще стане ли с базов айдрайв?
Усилвателя ще е 5-канален, два от каналите на мост за буфера, два за колоните в задната кора, които също ще бъдат сменени, и един канал за колона в таблото.
Обща сметка - 2000 лв с труд (примерно)
Усилвателя ще е 5-канален, два от каналите на мост за буфера, два за колоните в задната кора, които също ще бъдат сменени, и един канал за колона в таблото.

- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Безсмислено е при наличие на подобен тип качествени уфъри за под 300 евро,например:
http://www.crutchfield.com.edgesuite.ne ... other5.jpg
http://www2.crutchfield.com.edgesuite.n ... detail.jpg
http://www2.crutchfield.com.edgesuite.n ... _other.jpg
http://www2.crutchfield.com.edgesuite.n ... o_cord.jpg
Ниските честоти няма нужда да са с драйвер насочен в обема на автомобила тъй като нямат насоченост на звука като средните и високите честоти.Затова може цялото тяло на събовете да си е в багажника.
както и доста други плъг-ен-плей продукти на водещи аудио производители.Е60 е доста стар модел вече и много харабийски неща могат да се намерят за да се подобри и без това фабрично доста слабата музика.
Ниските честоти няма нужда да са с драйвер насочен в обема на автомобила тъй като нямат насоченост на звука като средните и високите честоти.Затова може цялото тяло на събовете да си е в багажника.
както и доста други плъг-ен-плей продукти на водещи аудио производители.Е60 е доста стар модел вече и много харабийски неща могат да се намерят за да се подобри и без това фабрично доста слабата музика.
Последна промяна jorsenbmw на 10 Дек 2014, 19:59, променена общо 1 път
- Trixster
- ентусиаст
-

Aristotle
Aristotle
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
jorsenbmw написа:Безсмислено е при наличие на подобен тип качествени уфъри за под 300 евро,например:
Фабрично слаба може да е в твоята кола колега, има други с фабрично силна, така че моля те въздържай се от такива компетентни мнения!!!
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Така е,в моето вече бивше Е60 не ми харесваше фабричната музика,хем беше стейдж 2-със уфърите под седалките ,а имах познати и с базовото озвучение без такива уфъри - меко казано беше ужасно.Именно затова и си реших проблема с подобрения.Все пак знам много добре че като процент доста малко Е60 са със севънлоджика ,или поне 3 ниво на озвучаване.Да не говорим че при ниските нива на това оборудване няма възможност и за кой знае колко промяна на еквилайзера.
И никого не ангажирам с мнение-тези които имат добро ниво за озвучаване и не са наясно какво представлява масовото такова,може и да ми се сърдят за мнението.Но като цяло аз държа на качеството,а не на силата на звука,а в Е60 много малко коли са с такова.
Аз лично съм си подменял всичките говорители с на Bavsound /Bavarian Soundwerks (BSW)/ ,специално за Е60 имат серия всичко им е 1:1,само вадиш старо/слагаш ново.Имат и много добра серия субове,пасват идеално в отвора на задния подлакътник,недостатък е че трябва да стои постоянно свален -Ghost е наименованието им.
И никого не ангажирам с мнение-тези които имат добро ниво за озвучаване и не са наясно какво представлява масовото такова,може и да ми се сърдят за мнението.Но като цяло аз държа на качеството,а не на силата на звука,а в Е60 много малко коли са с такова.
Аз лично съм си подменял всичките говорители с на Bavsound /Bavarian Soundwerks (BSW)/ ,специално за Е60 имат серия всичко им е 1:1,само вадиш старо/слагаш ново.Имат и много добра серия субове,пасват идеално в отвора на задния подлакътник,недостатък е че трябва да стои постоянно свален -Ghost е наименованието им.
- cerber_91
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530d
- Мечтае да кара: на 1.20 лв/л нафта :(
- Детайли за колата: италианка на реални 120 000 км.
jorsenbmw написа:Така е,в моето вече бивше Е60 не ми харесваше фабричната музика,хем беше стейдж 2-със уфърите под седалките ,а имах познати и с базовото озвучение без такива уфъри - меко казано беше ужасно.Именно затова и си реших проблема с подобрения.Все пак знам много добре че като процент доста малко Е60 са със севънлоджика ,или поне 3 ниво на озвучаване.Да не говорим че при ниските нива на това оборудване няма възможност и за кой знае колко промяна на еквилайзера.
Скъпички са тези BSW. Едно уфърче Херц за 300лв s 450W, усилвателя е 700лв, останалото до 2к са колони, кабели, филтри, труд...
Разбира се, ще трябва и ъпгрейд с CCC модул.
Не съм слушал високите класове изпълнения в e60, но смятам, че подобна интервенция би доближила звученето до L7.
- Trixster
- ентусиаст
-
cerber_91 написа:Не съм слушал високите класове изпълнения в e60, но смятам, че подобна интервенция би доближила звученето до L7.
И ще дадеш 2к за нещо, което не знаеш как ще стане, а за 1к може да си сложиш Л7.

За мен интервенция по музиката извън заводски вгражданите решения си заслужава само ако човек е мега меломан и знае точно какво търси. Има фирми които смятат акустика, преправят местата на колоните, слагат допълнително бас и в колата не се седи докато свири музика, но това не става с 2к.
Aristotle
Aristotle
- rafa224
- старши ентусиаст
-
cerber_91 написа:На мен ми хрумна една идея, която ще вдигне малко басите. Един 10 или 12" буфер, една дупка зад подлакътника на задната седалка, обем в багажника, лепнат за кората... Как ви се струва? Ще стане ли с базов айдрайв?
Безсмислена инвестиция. Както казаха колегите за 1000 лв ще се сложи L7, а за по малко ще се сменят басовете и дори колоните с HiFi или L7. -
http://www.ebay.de/itm/321435342611?_tr ... EBIDX%3AIT
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Ситния шрифт обаче е доста важен:
"Wichtige Hinweise:
Bei einigen BMW Logic7 Soundsystemen "Professional" wurden Bässe mit 8 Ohm Impedanz verwendet. Wenn Sie in diesen Fahrzeugen den NEO8-BMW mit 4 Ohm Impedanz installieren, wird die Schutzschaltung der Logic7 Endstufe bei extremen Lautstärken abschalten"
Упорито продължавате да игнорирате ОГРОМНОТО значение на съпротивленията на говорителите спрямо инсталирания усилвател...
Хай-Фай усилвателя е с 2 омови, Logic 7 усилвателя е с 8 омови, а индивидуал аудио усилвателя работи коректно с 4 омови бас говорители.
Всякакви други комбинации водят до или прекалено слаб звук или до претоварване на усилвателя заради големия обратен ток.
СЕДЕМНАДЕСЕТ страници пълни с празно
"Wichtige Hinweise:
Bei einigen BMW Logic7 Soundsystemen "Professional" wurden Bässe mit 8 Ohm Impedanz verwendet. Wenn Sie in diesen Fahrzeugen den NEO8-BMW mit 4 Ohm Impedanz installieren, wird die Schutzschaltung der Logic7 Endstufe bei extremen Lautstärken abschalten"
Упорито продължавате да игнорирате ОГРОМНОТО значение на съпротивленията на говорителите спрямо инсталирания усилвател...
Хай-Фай усилвателя е с 2 омови, Logic 7 усилвателя е с 8 омови, а индивидуал аудио усилвателя работи коректно с 4 омови бас говорители.
Всякакви други комбинации водят до или прекалено слаб звук или до претоварване на усилвателя заради големия обратен ток.

Only dead fish follow the stream...
- rafa224
- старши ентусиаст
-
MadChicken написа:Ситния шрифт обаче е доста важен:
"Wichtige Hinweise:
Аз специално съм прочел дребния текст