Съвети и въпроси относно избор на Е6х
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- kamendc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto
Re: Съвети и въпроси относно избор на Е6х
daredevll написа:обаче ме притеснява фактът, че собственика (първи в бг) до колкото знам не е сменял масла на дифове, раздадки и кутия, както и че е на почти 200к км (уж реални проверявани в БМВ, тук ще съм ви благодарен ако и вие помогнете) и би трябвало всеки момент да изпищи борда за ДПФ. Не сме я закачали на диагностика или в сервиз, за да се види какви са показателите на дпф-а. При всички положения тези неща ще се обслужат, ако я взема, но дали 200к км без обслужване на тези компоненти не са били вече пагубни за тях и до колко смяна на масла сега би предотвратила по-големи бели?
Моята я взех на 236к, сега 250к. Но си я докарах сам, от Белгия е, има всички печати в сервизната книжка.
Акумулатора беше оригинален, тази зима го смених. По двигателя разни неща като подгревки, термостати - рекох си я да ги сменя, че не вярвам някой да ги е пипал - майстора вика то не е бил свалян колектора май въобще никога.
DPF, катализатор - налични оригинални, не са пипани, работят, не ми е светвало нищо.
Масло на диференциал също... не тече, не вие - за какво да го сменя човека (не е хд обаче).
Верига - не е пипана. Ако се раздрънка или нещо съмнява, да я сменя - ама за какво, като както отбелязаха и други колеги, има коли дето се продават на Запад на по 300-400 хил.км. и си вървят добре, да не мислиш, че там са им сменяли веригите?
Масло на автомат - не съм го пипал, не вярвам и този преди мен да го е сменял (един собственик). Не се усеща като сменя.
Последна промяна kamendc на 22 Апр 2021, 13:28, променена общо 1 път
- tsvyatkoff
- Потребител
-
daredevll написа:1. Колата ми се стори осезаемо по-мудна и "бавна" от моята Е39-ка (530d 193кс автомат), дори при кикдаун го нямаше това "залепяне" за седалката, което го усещам в моята. Не съм я пънал да я launch-вам и тормозя, но все пак опитах на няколко пъти да я накарам да завърти гуми или поне да премига Traction-а, но не успях (а беше и леко влажен пътя). Това нормално ли е? При Е39-ката ако малко повечко натисна газта особено в завой и започва да мига удивителната на таблото! Не съм състезател и не е проблем, но очаквах да е поне колкото моята пъргава. Не знам дали има вариант да е спъната я от запушване (на DPF?), я турбината да не надува?
Ето я обявата - https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 8176632488
Колата е такава. Системите за контрол (предимно) и 4х4-то (решаващо къде колко % да хвърля постоянно) влияят много на това, този 2-тонен кораб да се движи плавно (но целеустремено ако погледнеш километража). Допълнително задвижването на предния мост взима от "шута в гърба", щото не отива всичката мощност на задната ос.
За мен беше много различно усещане (идвайки от кола на предно), как като я пресилиш в завой вместо да тръгне да недозавива и да ти убие газта докато влезе в пътя, 4х4-то се усеща как пребалансира тягата между преден/заден мост и колата излиза от завоя без комп-а да убива мощността изобщо...
Същевременно ЕСП не и дава да пребуксува дори и на кикдаун (на асфалт) и според мен колата е далеч от пълна тяга с вкл. системи. Виж, че всички ускорения в ютуб са със изкл. ЕСП.
С две думи - тази кола в тази конфигурация просто е направена да мачка магистрали с висока скорост и да се разгръща плавно, но постоянно.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- bmw55
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xd && 525d
- Мечтае да кара: В европейска България
ivanski_2 написа:bmw55 написа:amigo530 написа:Здравейте колеги, може ли за мнение относно следните две обяви:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=jsxpoz
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=jsxpoz
Предварително благодаря!
На тия цени, просто спирам да ги гледам.
Колите са кофти определено, и 2-те, но какво искаш да кажеш "на тея пари спирам да ги гледам" , че ми стана интересно![]()
![]()
![]()
Не си заслужават дори времето за коментари

Бъди честен пък да става квото ще
Здравейте колеги,
От няколко дни съм се загледал в този автомобил https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 6941238810 .
Моля за вашите мнения и ако някой случайно е ходил да го гледа.
От няколко дни съм се загледал в този автомобил https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 6941238810 .
Моля за вашите мнения и ако някой случайно е ходил да го гледа.
- mihalev_91
- Потребител
-
Здравейте, някои дали има мнение относно този екземпляр. Съвети препоръки дали е гледан.
https://mobile.bg/11583177414880374
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
mihalev_91 написа:Здравейте, някои дали има мнение относно този екземпляр. Съвети препоръки дали е гледан.
Аз съм я гледал, колата не е лоша, километража и е верен не е манипулирана, ДПФ-а си е на мястото и работи добре, общо взето прилично състояние за годините си.
Има дребни забележки като всяка стара кола, но като цяло е ОК.
Мотора е с лек ремап, панорамата работи, не тече и тн.
Единия къп холдер не излиза сам, и тавана е леко отлепен при единия сенник.
Окачването е здраво не хлопа.

- santorini
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Range Rover
Интересно защо не се е продала толкова време. Теб какво те отказа? 

- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Хората като видят Е60 за 14-15к лв. автоматично започват да мислят ''Да бе, Е60 за 15к.. аз да не съм луд, по-хубаво да давам още 3-4к лв и да купувам Ф10'' 

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Exclusive89 написа:Хората като видят Е60 за 14-15к лв. автоматично започват да мислят ''Да бе, Е60 за 15к.. аз да не съм луд, по-хубаво да давам още 3-4к лв и да купувам Ф10''
Повярвай ми vld изобщо не отговаря на описанието ти
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
За vld не се отнася, а за търсещите в днешно време. vld мисля, че кара от 4-5г. Е61 и съм сигурен, че струваше над 15-16к лв 

- vld
- Старши ентусиаст
-
Кое не отговаря? Колата не е удряна и не е връщана. В случая съм я гледал защото познавам продавача. И ме е викнал за да му я прегледам. Виждал съм я още като дойде без да бъде напудрена и мога съвсем спокойно да го твърдя. Колата не е нова има си дребни недостатъци, но тя не е нова и няма как да няма, все пак е карана 250000км.ivanski_2 написа:Exclusive89 написа:Хората като видят Е60 за 14-15к лв. автоматично започват да мислят ''Да бе, Е60 за 15к.. аз да не съм луд, по-хубаво да давам още 3-4к лв и да купувам Ф10''
Повярвай ми vld изобщо не отговаря на описанието ти
Изпратено от моят Mi 9T с помощта на Tapatalk

- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
@vld мисля, че не разбра правилно написаното от @ivanski
Аз споменах, че на хората в днешно време не им се дава 14-15к лв за Е6*, та може би затова не се е продала. А колегата, @ivanski помисли, че написанато от мен се отнася за теб.. и реши да отбележи, че ТИ не отговаряш на стиснатите купувачи, а не че колата не отговаря на нещо си. 

- vld
- Старши ентусиаст
-
Ааа, сега го прочетох пак, след като си изпих кафето.... На първо четене ми се видя че колегата не е съгласен с моето мнение, което е нормално хората са различни, пък и може нещо да не съм видял.Exclusive89 написа:@vld мисля, че не разбра правилно написаното от @ivanskiАз споменах, че на хората в днешно време не им се дава 14-15к лв за Е6*, та може би затова не се е продала. А колегата, @ivanski помисли, че написанато от мен се отнася за теб.. и реши да отбележи, че ТИ не отговаряш на стиснатите купувачи, а не че колата не отговаря на нещо си.
А относно това защо не е продадена до сега според мен причината е повече от очевидна. А именно колата е със светъл салон, а това на малко хора им допада. Аз лично съм от тия дето много трудно биха взели кола с този цвят, не че не съм имал, карах една 39ка с такъв салон, но тогава нямах избор просто така ми дойде в един бартер. И не че има някакъв недостатък самия цвят, просто на мен не ми харесва.

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
И на мен ми допадна,(държа да отбележа, че не съм разбирател въобще), но визуално е супер, а и цената ми се струва абсолютно адекватна. Този голям мотор на тия км също е рядкост.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
vld написа:Ааа, сега го прочетох пак, след като си изпих кафето.... На първо четене ми се видя че колегата не е съгласен с моето мнение, което е нормално хората са различни, пък и може нещо да не съм видял.Exclusive89 написа:@vld мисля, че не разбра правилно написаното от @ivanskiАз споменах, че на хората в днешно време не им се дава 14-15к лв за Е6*, та може би затова не се е продала. А колегата, @ivanski помисли, че написанато от мен се отнася за теб.. и реши да отбележи, че ТИ не отговаряш на стиснатите купувачи, а не че колата не отговаря на нещо си.
А относно това защо не е продадена до сега според мен причината е повече от очевидна. А именно колата е със светъл салон, а това на малко хора им допада. Аз лично съм от тия дето много трудно биха взели кола с този цвят, не че не съм имал, карах една 39ка с такъв салон, но тогава нямах избор просто така ми дойде в един бартер. И не че има някакъв недостатък самия цвят, просто на мен не ми харесва.
Да, @Exclusive89 е прав, точно това исках да кажа. Като чета мненията ти съм сигурен , даже убеден че знаеш че хубави неща(коли) струват пари.

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours...