Дискове за Е60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
Re: Дискове за Е60

Преди няколко дни говорих с хора от Дару по други въпроси и ми споменаха, че има голяма вероятност офертите (за смяна на масло, накладки и т.н.), които към момента са валидни до края на месеца да бъдат удължени с още няколко месеца

- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
adovet написа:maikooo написа:adovet написа:http://www.bmw.bg/bg/topics/offers-and-services/personal-services/vehicle-check-maintenance.html
Всъщност смяната на маслото на 520д е 159лв, реално с 20лв. по малко от на моята 530д. А офертата за спирачната система е само за накладките с датчика без дисковете.
Някъде по-назад го бях писал, до края на месеца, т.е. днес за 530д предни дискове с накладки, датчик и работа е 850 лв., а задните 650 лв.[/quot
дефакто дисковете излизат по 250лв. със смяната което си е много добра цена. Аз не знам кой би предпочел да сложи за няма и 100лв. на колело някакви дискове с много неизвестни дали са истински или не. Също така предимството на дилъра е че имаш и гаранция и ако изкривиш диск отиваш и ти го сменяват. Друг плюс е че ти се води и някаква сервизна история което никак не е малко за нашите коли, все пак като запродаваш един ден друго е да се цъкне и да се види че е подържана колата в оторизиран сервиз.
И колко км/години е тази гаранция , или просто ей така се говори , защото никой не обича да дава пари и съм 100% сигурен , че ще правят котешки каваци ама пари или дискове нови няма да ти дадът. Да не говоря , че аз поне не съм със сток кола , преди 2 год сменях масла и филтри при тях , за скромната сума от 650 лева и ми дадоха да се подписвам на едно листче , че БМВ не носи вина/гаранция , ако нещо по мотора ми изтрака в следствие на маслото , тъй като колата не е СТОКОВА и е с повишена мощност ... То по тази логика , ако ти дават да кажем 20-30к км , карам 30к км качвам , се на новата магистрала правя 20 спирания от 200 до 50 едно след друго и отивам за нови дискове

ПП: Там горе си писал някакъв пост цитирал си ме ала бала , ясно съм ти написал. Ти идваш тука и обясняваш как всички , които не слагаме оригинални дискове нямаме пари(или не искаме да дадем, защото както виждаш и човека с 520д , пак не слага оригинални ..). И това цялото нещо е обосновано на факта , че навремето си купил афтърмаркетски дискове( дори марката не каза) от български дилър на части( неизвестен произход) и след като не са ти се е получило си се принудил да дадеш пари за оригинални и сега , ти тук не си даваш твоето мнение приятелю , ами нареждаш хората , че били бедняци , защото не слагали оригинални дискове , където извинявай е АДСКИ двулично от твоя страна.
Части като масла, дискове , накладки , където може вътре да ти сложат каквото си искат от БГ никога повече , не е толкова сложно да си ги поръчаш с ВИЗА карта и да ти дойдат до 10-12 дни. И как цял форум за всякакви коли в Германия , никой не се оплаква от тези дискове ( освен един , който спрял от 240 в дъжд и ги цепнал) , а тука в бг форумите всеки реве , че били боклуци , и само един , който се е сетил да си ги поръча от Германия ( БАЙ ИЛИЯ) няма никакви проблеми с тях? Не мислиш ли , че тука има нещо гнило ?
Просто поръчвай и слагай, не е нужно цял форум да ви чете любовните фермани, като си имате дразги си ги решавайте на лично... Дръжте се като големи мъже, не като ощипани госпожици.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
(h)aman написа:Просто поръчвай и слагай, не е нужно цял форум да ви чете любовните фермани, като си имате дразги си ги решавайте на лично... Дръжте се като големи мъже, не като ощипани госпожици.
Ами колега , то цялата идея на моя пост беше точно такава. И след като ги монтирам , ще покарам ще дам отзиви да помогна на някои колеги при избора , докато не се намеси адовет и не взе да нарежда тука и прочие, и много мразя двулични хора затова и малко поспамих , за което се извинявам.
Аз повече на него няма какво да кажа , то се вижда ясно , кой крив кой прав

- v3n0m
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
- Мечтае да кара: е60 M5
Някъде по-напред в темата бях писал че докато бях в Англия си поръчах също Цимерман Спорт от Германия по препоръка на колега от форума за който съм убеден че ги чува петлите и вече 2-ра година нямам никакви проблеми нито от към спиране нито от към здравина, единствено само накладките присвирват от време на време. Те също са цимерман, дойдоха ми в комплект с дисковете 

Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!
- CrazyElement
- ентусиаст
-
v3n0m написа:Някъде по-напред в темата бях писал че докато бях в Англия си поръчах също Цимерман Спорт от Германия по препоръка на колега от форума за който съм убеден че ги чува петлите и вече 2-ра година нямам никакви проблеми нито от към спиране нито от към здравина, единствено само накладките присвирват от време на време. Те също са цимерман, дойдоха ми в комплект с дисковете
Аз затова говорих

- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
И аз съм с оригинал дискове и накладки на 212ката и присвитват отпред.... мъка....
Sent from my iPhone 7 using Tapatalk
Officeservices.bg
Officeservices.bg
CrazyElement написа:Аз затова говорих. Присвирването е много комплексно имам познат с чисто нова S classa 2016 година , на има няма 10-20к км и спирачките си му свиреха стабилно ... Едвали като си го е купил от Мерцедес са му сложили фалшиви накладки. Най-вероятно , ги е опекъл като е купил колата и е направил няколко по-стабилни спирания.
@CrazyElement,
на твоята кола, можеш да сложиш каквито искаш дискове и накладки. Само недей да разправяш вицове за свирещи спирачки на 222....нямаш си и на идея, за какво говорим при 222. Колко км тестове са навъртяни, колко пари са вкарани в развойна дейност, просто си нямаш на идея. При 222 говорим за най - добрият автомобил на света....На 222 имам определно повече км, отколкото на собствените си коли, всякакви извращения, аз свирещи спирачки не чух. По онова време винаги взимахме и 221 за база за сравнение, и там не чух спирачки да свирят. Просто 222 на 20к км и свирещи спирачки.....ми звучи като виц.....
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
А бе колега Крейзи не искам да пиша ама не издържам... Виж колегата в3н0м купил си е дискове и накладки... и си казва мнението, че е доволен. Адовет преди години е купил афтърмаркет не е доволен и затова препоръчва да се сменят с оригинални. Купувай си там каквито ще си купуваш пробвай ги и споделяй мнението си, кво толкова дрън дрън дрън 2-3 страници 

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Да бе, това сериозно? Ние сме с АТЕ и накладките текстар, абе същата комбинация като при БМВ-то и няма скръц... Всичко е купувано от БГ...INTEGRALE написа:И аз съм с оригинал дискове и накладки на 212ката и присвитват отпред.... мъка....
Officeservices.bg
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- shkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530d
- Детайли за колата: все още е с оригиналната нафта от завода
dextuar написа:Да бе, това сериозно? Ние сме с АТЕ и накладките текстар, абе същата комбинация като при БМВ-то и няма скръц... Всичко е купувано от БГ...INTEGRALE написа:И аз съм с оригинал дискове и накладки на 212ката и присвитват отпред.... мъка....
Officeservices.bg
И на двамата дето пишете че нямате проблем с АТЕ в профила ви пише че карате Е90....
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Exclusive89 написа:А бе колега Крейзи не искам да пиша ама не издържам... Виж колегата в3н0м купил си е дискове и накладки... и си казва мнението, че е доволен. Адовет преди години е купил афтърмаркет не е доволен и затова препоръчва да се сменят с оригинални. Купувай си там каквито ще си купуваш пробвай ги и споделяй мнението си, кво толкова дрън дрън дрън 2-3 страници
Колега адовет , никъде не препоръчва , той ясно казва , че всеки , който не сложи оригинални е бедняк , който не може си поддържа колата , така че върни се малко по-назад прочети като хората не през редовете и тогава си давай мнението. Мене този ветеринар не може ми промени мнението за нищо на света , просто мразя двулични хора и затова продължавам да му отг на съобщенията.
@2bar
Виж сега приятел ако искаш имай един милион километра на 2016 год кола , аз ти казвам нещата както са си. Момчето го познавам дойде на една бензиностанция и като спираше да паркира спирачките му свиреха като локомотив, даже беше толкова засрамен , че му стана тъпо .. всички го базикаха..
- shkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530d
- Детайли за колата: все още е с оригиналната нафта от завода
(h)aman написа:То моето Е90 е по-тежко от твоето Е60, та какво е значението точно?
Ако дойдат 5 човека каращи Е60 и кажат че АТЕ диск е станал на баница за 5000к км и дойдат 5 човека каращи е90 и кажат че при тях няма проблем какъв е извода?
Според твоята логика извода от всичко това е : "мойто бмв е по тежко от твоето, така че цялата тая информация е без значение".
Моята логика е - друга партида, може би друг размер, възможно е да има и разлика в самия материал, а може и да са спестили от нещо...
Кофтито в случая е че заради теб някой ще си сложи АТЕ и ще е N-тия с баница. А може би ти си пич и ще му ги подмениш с оригинални за твоя сметка.
Аз съм кривил АТЕ при спокойно каране на е60 530d и съм нямал никакви проблеми с АТЕ на е39 520i .
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Дискове за Е60
Защото ако си купи оригинални и му се изкривят, ти ще му ги смениш за твоя сметка, нали?shkata написа:(h)aman написа:То моето Е90 е по-тежко от твоето Е60, та какво е значението точно?
Кофтито в случая е че заради теб някой ще си сложи АТЕ и ще е N-тия с баница. А може би ти си пич и ще му ги подмениш с оригинални за твоя сметка.