Армеец или Алианц за Каско?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Армеец или Алианц за Каско?
Кой стои при един застраховател за постоянно? Отначало те ухажват после те ....
П.С. И да не забравяме субективния фактор.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
memorex написа:Кой стои при един застраховател за постоянно? Отначало те ухажват после те ....
Да но я да чуя добра алтернативна компания за застраховане на Х5 и Х6.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Bulstrad плащат добре също и ДЗИ ама при ДЗИ премията ще е дебела.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
Taruno написа:Bulstrad плащат добре също и ДЗИ ама при ДЗИ премията ще е дебела.
В Булстрад ми беше застрахован предишния джип когато го купих. Не бих повторил там. В ДЗИ ми звучи несериозно да застраховам Х5 или Х6, а и едва ли ще ми харесат условията. Истината е, че Армеец са монополист за тези джипове, но и те махнаха всякакви отстъпки за Х5 и Х6, за друга кола могат да достигнат до 25 %.
- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
а какво подяволите трябва да пише в полето "алармена система" освен подписа на човека който я е проверил, че работи - за да няма проблеми после при евентуална кражба??? Недай си Боже де, но все пак... постоянно чувам "те не искат да плащата щото в полето аларма пише нз си какво"...
Нека отговори някой който наистина знае какво трябва да пише или се е сблъсквал с подобна ситуация!!!
Нека отговори някой който наистина знае какво трябва да пише или се е сблъсквал с подобна ситуация!!!
Понеже и аз четох много за отбелязването на алармата при сключването на каско, изрично гледах какво ще пишат като купих колата. Имах оглед още с тразитните номера и тогава в полето за аларма ми написаха "да", без дори да проверят има ли колата аларма...
И тъй като исках да си отбележат, че колата е с фабрична аларма при втория оглед след изричното ми настояване, човека вече много намръщен направи огромното усилие да отвори багажника на колата с ключа, за да чуе, че алармата свири, след което дописа в протокола "GT вградена"
Защо фабричната аларма на BMW да се казва "GT" и каква друга да е освен вградена незнам...
Скоро ми предстои подновяване на каското, та пак ще повдигна този въпрос, да видя сега какво ще измислят...
И тъй като исках да си отбележат, че колата е с фабрична аларма при втория оглед след изричното ми настояване, човека вече много намръщен направи огромното усилие да отвори багажника на колата с ключа, за да чуе, че алармата свири, след което дописа в протокола "GT вградена"

Защо фабричната аларма на BMW да се казва "GT" и каква друга да е освен вградена незнам...
Скоро ми предстои подновяване на каското, та пак ще повдигна този въпрос, да видя сега какво ще измислят...
- rafa224
- старши ентусиаст
-
lupo_93 написа:А за ЛевИнс какво ще кажете?
Аз лично нямам впечатления от тях. Застрахователя, с който работя ми е казвал, че може да ми направи и там застраховката, но не ми препоръчва защото плащали добре за щети, но не и за кражба.
Последна промяна rafa224 на 16 Яну 2015, 15:20, променена общо 1 път
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
В Лев инс преди няколко месеца ми платиха 190лв. за една гума на която направих жабка в следствие много добрите пътища
memorex написа:Кой стои при един застраховател за постоянно? Отначало те ухажват после те ....
Ами аз "седя" в Армеец от години, понеже не съм имал проблеми нито със завеждането нито с изплащането какви ли не щети. Докато се отнасят коректно мисля да си "седя" при тях и като цяло не виждам по-добър вариант за каско, в момента.
Днес говорих с един застраховател и ми каза, че от каското по принцип не плащали за повреда по гуми/джанти също и за откраднат волан. Имало опция да изплащат, но се оскъпявало. Това така ли е или си влизат тия неща в пълното авто каско? Говоря за фирми като Армеец,Алианц,Булстрад,Бул инс.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Мен Uniqa ми платиха 1 гума, заради балон, но искаха номер от КАТ за ПТП
- rafa224
- старши ентусиаст
-
Ако някой има повече инфо за положението в Лев Инс да сподели?
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
rafa224 написа:Ако някой има повече инфо за положението в Лев Инс да сподели?
Аз съм в Лев инс и преди 3 месеца ми платиха 195лв. за гума с балон. Обади се на мобилната група и там ще ти кажат какво да правиш. Даже не искаха да вземат гумата с балона
- rafa224
- старши ентусиаст
-
adovet написа:rafa224 написа:Ако някой има повече инфо за положението в Лев Инс да сподели?
Аз съм в Лев инс и преди 3 месеца ми платиха 195лв. за гума с балон. Обади се на мобилната група и там ще ти кажат какво да правиш. Даже не искаха да вземат гумата с балона
Аз се интересувам като цяло дали са коректни. Плащат ли за щети или се заяждат. Признават ли щети на паркинг и как се процедира при констативен протокол за ПТП, плащат ли при кражба и т.н. Чудя се дали да продължавам каското в Армеец или да мина към тях.