Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !
Здравейте колеги,
Предстои ми закуоуване на Е60/61 и естествено ще имам въпроси и доста четене тук.Надявам се че това е точната тема,ако не моля да бъда извинен.
До колкото разбирам преди закупуване мога да взема VIN номера от търговеца и да проверя сервизната история на автомобила безплатно,което ми звучи много добре за да е истина.Друго което ме притеснява,е че в автокъщете колите нямат регистрация и няма как да закарам колата в сервиз за проверка на състоянито как се процедира в такъв случай?
Предстои ми закуоуване на Е60/61 и естествено ще имам въпроси и доста четене тук.Надявам се че това е точната тема,ако не моля да бъда извинен.
До колкото разбирам преди закупуване мога да взема VIN номера от търговеца и да проверя сервизната история на автомобила безплатно,което ми звучи много добре за да е истина.Друго което ме притеснява,е че в автокъщете колите нямат регистрация и няма как да закарам колата в сервиз за проверка на състоянито как се процедира в такъв случай?
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
С вин-а можеш да извадиш сервизната история на колата,докато е била обслужвана в оторизирани сервизи,безплатно е като услуга,но не са длъжни да го правят...
Взимаш препоръчан диагностик с теб срещу заплащане,човека си връзва лаптопа към обд буксата и ти казва болежките на автомобила...
Взимаш препоръчан диагностик с теб срещу заплащане,човека си връзва лаптопа към обд буксата и ти казва болежките на автомобила...

gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
stankata777 написа:С вин-а можеш да извадиш сервизната история на колата,докато е била обслужвана в оторизирани сервизи,безплатно е като услуга,но не са длъжни да го правят...
Е значи горе долу мога да разбера на колко километри е колата
или те няма да ми кажат на колко хиляди е обслужвана.Някой тук проверявал ли е така кола разпечатват ти на лист нещо ли или просто ти казват....?
Значи си търся препорачани диагностици....вярвам, че тук има кой да помогне с това или да препоръчате някой...
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !
Закачаш е в некой сервиз да видят на колко работни часа е помпата разделяш на средната скорост и имаш приблизително реални километри
- Herdim
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 530d
Има и още един вариант - взимате колата, която си си харесал, качвате я на една пътна помощ и я закарвате в избран от теб сервиз. Много от автокъщите имат собствени камиончета, ако не ще трябва да си организираш сам транспорт. В самия сервиз ще могат да я погледнат и за разни други болежки, износване по ходова част и т.н, неща които няма как да се видят на компютъра. Tам ще могат и горе долу да ти дадат някакъв ориентир, кое по колата е за смяна и колко ще ти струва да я стегнеш след покупката.
За самата диагностика няма нищо сложно пускате един лаптоп към буксата на колата и се проверяват всички системи една по една, съответно показва къде има грешки. В някои случаи можеш да видиш и стари грешки и т.н, могат и да ти разпечатат резултатите или просто да застанеш до диагностика и да ти обясни всяко едно.
В самата кола, когато сложиш ключа също би трябвало да ти покаже ако има някакъв проблем, който след това можеш да провериш в менюто за повече информация.
За самата диагностика няма нищо сложно пускате един лаптоп към буксата на колата и се проверяват всички системи една по една, съответно показва къде има грешки. В някои случаи можеш да видиш и стари грешки и т.н, могат и да ти разпечатат резултатите или просто да застанеш до диагностика и да ти обясни всяко едно.
В самата кола, когато сложиш ключа също би трябвало да ти покаже ако има някакъв проблем, който след това можеш да провериш в менюто за повече информация.
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Абе ще кажеш ,че едва ли не навсякъде във всеки сервиз ще ти направят качествена диагностика.... половината не могат да прочетат какво пише на монитора... та диагностика ли ....
Вземи я колата запази си час в Камор примерно имат хубав тест включващ инспекции на 100+ компонента по колата... другия по-ниско бюджетен и също добър вариант е да се допиташ до някой от доказаните лица от Форума за диагностиката (хора с никове в зелено
)
Вземи я колата запази си час в Камор примерно имат хубав тест включващ инспекции на 100+ компонента по колата... другия по-ниско бюджетен и също добър вариант е да се допиташ до някой от доказаните лица от Форума за диагностиката (хора с никове в зелено

Здравейте момчета
Иксам да видя какво ще каже вашият "скромен"
опит с тези машини за тази Е60, понеже доста ми харесва. Благодаря предварително 

Мнение за обява на BMW 525 xi
Здравейте,
Какво ви е мнението за следната обява:
Bmw 525 xi 95 000km!!!
Цена: 27 800 лв.
Дата на производство: август 2006 г.
Тип двигател: Бензинов
Мощност: 218 к.с.
Скоростна кутия: Автоматична
Категория: Седан
Пробег: 95000 км
Цвят: Тъмно сив
Сервизна история: Да
Това възможно ли е или километражът е манипулиран? Как се проверява за манипулация на километража?
Какво ви е мнението за следната обява:
Bmw 525 xi 95 000km!!!
Цена: 27 800 лв.
Дата на производство: август 2006 г.
Тип двигател: Бензинов
Мощност: 218 к.с.
Скоростна кутия: Автоматична
Категория: Седан
Пробег: 95000 км
Цвят: Тъмно сив
Сервизна история: Да
Това възможно ли е или километражът е манипулиран? Как се проверява за манипулация на километража?
Re: Мнение за обява на BMW 525 xi
Един мой познат си купи Х5 2007 година на 50 хил реални км премиум селексъш от Камор. Всичко е възможно но е малко вероятно тази кола да е на тези км. основно заради цената.
Tool - Fear Inoculum
цената е адекватна.Мойта е на 75K и не виждам как ще й взема повече oт 30K
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
Изглежда свежа, най вероятно е внос от Германия което предполага че ако е на тези километри трябва да е с пълна сервизна история. Има екстри като подгрев седалки, комф.седалки, задна ел.щора и други, но липсата на голяма навигация и климатроник с разширени функции за мен си е недостатък. Ако си се запалил, започни от оторизиран сервиз, да и пуснат VIN-а в база данни.
Благодаря за мненията и ето един друг въпрос: оторизираните сервизи на BMW в Б-я имат ли достъп до базата данни на съответните сервизи в Германия?
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Цената си е даже висока.Уж е на 95 000 а шофьорската седалка е в същото състояние като на моята,само че на 220 000 дизелови километра.Аз на 19500 лева бих бил доволен ако взема на моята,а за тази дето е 14 300 евро,без дори автоматичен климатроник и само заради едно спортно воланче.То поне да беше фейслифтова,че там разхода в града пада с едни 3-4 литра на този двигател.
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
dino52 написа:Благодаря за мненията и ето един друг въпрос: оторизираните сервизи на BMW в Б-я имат ли достъп до базата данни на съответните сервизи в Германия?
Разбира се, нали за това са оторизирани. Но само немците описват подробно какво е правено по колата извън основното сервизно обслужване, независимо от пробега. В Италия пишат в база данни само до като е гаранционен автомобила.
- RED_LABEL
- Потребител
-
- Кара: E60 530d 04'
- Мечтае да кара: X6 50d
Мнения за обява за 530д в мобиле.де
Здравейте колеги,интересни са ми вашите мнения отностно едно 530д 2005г. в нвмския сайт мобиле.де.Питам защото сестра ми е харесала много тази кола и днес ще се обаждат на собственика наши много добри приятели немци който живеят в Германия за повече инфо за колата,моето мнение е че са й малко в повече тези пари спрямо тези грозни змииски лайсни по таблото,но иначе изглежда доста доста,ето и линк към обявата: http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... =Limousine