Коя нафта е най качествена в BG?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
Re: Коя нафта е най качествена в BG?
Колега, ама карай малко по спокойно, тук във форума коментираме и е много важно това да става с нормален тон
. Ако средната заплата в България беше 2000 лева, никой нямаше да подскача за цените на горивата. Между другото тук темата не е за цената на горивото а за неговото качество което е съвсем друго нещо. Не те знам колко разбираш от световна икономика, ама няма да е лошо да почетеш малко за нефта, какво се случва в годините назад, какви битки се водят за черното злато, и кой намества станциите на радиото на световно ниво
. Тук държава не може да си позволи такива "екстри", че да караме с евтини горива, и предполагам се досещаш защо. А пък това за златото и другите глупости можеш да го разправяш на пейката пред блока
.

- rosendaal
-
-
- Кара: '74 3.0CSi
- Мечтае да кара: made by pininfarina
- Детайли за колата: винаги над 200 к.с.
bmw545i написа:
Какъв е проблемът с 2500 за застрховка при заплата 46 000????
Тук застраховката не е много по-малко а заплатата знаеш колко е.
какъв ли-хората не смятат колата за ебаси яката работа за да й робуват и да е определяща за социалния им статус.
Та 2500 ти е застраховка.Отделно 950 евро е на месец горепосочената 520ка М пакет.Гориво,консумативи и гуми не съм споменал.Вие ако мислите че тук някой ще дава над една трета от заплатата си за да кара нещо на 4 гуми,значи манталитета ви още не е европейски.
След две години ще говорим пак.Тъкмо оня ден след еуфорията на новата година типично по нашенски си говорихме за нещата от живота и новите налози и ограничения над автомобилите които тук вече са факт.
А иначе за коментиращия златото и на мен ми стана дори смешно,но това е друга тема.
Тези които реват че държавата трябвало да се намеси за цена на горивата е все едно да искат от нея да накара БМВ да си продава колите в България на цените на дачия ,за да може да са доволни.
Нито горивата са ни по-зле да ви кажа,нито данъците са ни високи пропорционално погледнато на доходите.Хеле пък да не говорим за данъците на имотите..
Куца ни народопсихологията.ама много.
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
rosendaal написа:bmw545i написа:
какъв ли-хората не смятат колата за ебаси яката работа за да й робуват и да е определяща за социалния им статус.
Та 2500 ти е застраховка.Отделно 950 евро е на месец горепосочената 520ка М пакет.Гориво,консумативи и гуми не съм споменал.Вие ако мислите че тук някой ще дава над една трета от заплатата си за да кара нещо на 4 гуми,значи манталитета ви още не е европейски.
След две години ще говорим пак.Тъкмо оня ден след еуфорията на новата година типично по нашенски си говорихме за нещата от живота и новите налози и ограничения над автомобилите които тук вече са факт.
А иначе за коментиращия златото и на мен ми стана дори смешно,но това е друга тема.
Тези които реват че държавата трябвало да се намеси за цена на горивата е все едно да искат от нея да накара БМВ да си продава колите в България на цените на дачия ,за да може да са доволни.
Нито горивата са ни по-зле да ви кажа,нито данъците са ни високи пропорционално погледнато на доходите.Хеле пък да не говорим за данъците на имотите..
Първо, за какви ново налози и ограничения говориш? Второ никой със заплата 46 000 не кара Дачия! Всички хора НАВСЯКЪДЕ по света искат да карат хубава кола, да живеят в хубав дом и да имат и прилична яхта по възможност. Май нещо бъркаш. Значи, тези в Германия, явно произвеждатат бмв-та и мерцедеси за Източна Европа?!

- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD

Е то е голям рев тук в БГ, ама за всичко за което се може да се сети човек. Все нещо не ни е на ред, все някой ни е виновен,

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
bmw545i написа:rosendaal написа:bmw545i написа:Второ никой със заплата 46 000 не кара Дачия!

ще бъде хубаво да се разходиш малко напред-назад и да влезеш в реалността. по света има и хора със семейства, и други разходи освен гориво и дрехи за пред мадамите. виж какви са всички останали разходи на човек в Европа, и ще разбереш че от тези 46,000 много бързо е останало съвсем малко за кола. и разходите за тези коли които караме ние, в Европа за няколко пъти по-високи. надявам се можеш сам да направиш сметката.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
Малко факт да вкарам.Скоро се върнах от пътешествие из Европа.От тук заредих Екто пълно ,после пак от същото после каквото падне и разлика в качеството не забелязх.Около 5 резервоара съм изгорил.Преди години обаче не беше така с качеството всеки го знае.Може би разликата е че там по на север от нас и по на запад на всяка станция има контрол и качеството е почти еднакво.Тука по-малките ги избягвам и не мога да кажа как е.
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
da6ip написа:bmw545i написа:rosendaal написа:bmw545i написа:Второ никой със заплата 46 000 не кара Дачия!
![]()
![]()
ще бъде хубаво да се разходиш малко напред-назад и да влезеш в реалността. по света има и хора със семейства, и други разходи освен гориво и дрехи за пред мадамите. виж какви са всички останали разходи на човек в Европа, и ще разбереш че от тези 46,000 много бързо е останало съвсем малко за кола. и разходите за тези коли които караме ние, в Европа за няколко пъти по-високи. надявам се можеш сам да направиш сметката.
Ще бъде хубаво най- накрая да се замислиш, че е възможно хората, на които пишеш да са с много по-богат житейски опит и социален статус от теб.

След като взимам отношение по този въпрос, сигурно съм живял известно време в чужбина. Дали ти минава тази мисъл през ума?
Я кажи ти къде си бил и какво научи.

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
На мен ми се струва,че целият диспут се оказа малко напразен

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- rosendaal
-
-
bmw545i написа:
Първо, за какви ново налози и ограничения говориш? Второ никой със заплата 46 000 не кара Дачия! Всички хора НАВСЯКЪДЕ по света искат да карат хубава кола, да живеят в хубав дом и да имат и прилична яхта по възможност. Май нещо бъркаш. Значи, тези в Германия, явно произвеждатат бмв-та и мерцедеси за Източна Европа?!![]()
![]()
Ти като караш 545 кога последно заведе жена си или любовницата в Дубай,Малдиви,Париж ,Милано,Слънчев бряг /говоря за него от тукашна гледна точка/,Алпите..... ама за по две седмици и на хотел,не за три дни???
Щот до мене живеят мароканец с жена си и две деца.И той ги води три пъти в годината на подобни дестинации.Тя е продавачка в Desigual,а той е към тенекеджийството на БМВ дилъра - предподготовка за боядисване.Е,работи и на черно същото,щот повечето представителства имат скрита политика да им позволяват.Ама кара цитроен ц3 пикасо-някъв миниван.И колата му идва 1/10 от годишния доход като разходи.
Иначе и той може да си позволи чисто ново БМВ,още повече че и като техен служител има отстъпки.Ама не ще-ха познай защо .Щот после ще забрави за всичките си дестинации и глезотии и ще се успокоява че кара яката каляска.
Както казах народопсихологията ни пречи.И погледа ни стига само до колата на един човек

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
stankata777 написа:
На мен ми се струва,че целият диспут се оказа малко напразенНеграмотните журналисти са коментирали -13 по Фаренхайт,а ясно се вижда че е -24 по Целзий!
хахаха, и на мен ми направи впечатление живачния стълб, но реших че не се вижда добре на записа, и не съм гледал скалите.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
Първо, за какви ново налози и ограничения говориш? Второ никой със заплата 46 000 не кара Дачия! Всички хора НАВСЯКЪДЕ по света искат да карат хубава кола, да живеят в хубав дом и да имат и прилична яхта по възможност. Май нещо бъркаш. Значи, тези в Германия, явно произвеждатат бмв-та и мерцедеси за Източна Европа?!![]()
![]()
Ти като караш 545 кога последно заведе жена си или любовницата в Дубай,Малдиви,Париж ,Милано,Слънчев бряг /говоря за него от тукашна гледна точка/,Алпите..... ама за по две седмици и на хотел,не за три дни???
Щот до мене живеят мароканец с жена си и две деца.И той ги води три пъти в годината на подобни дестинации.Тя е продавачка в Desigual,а той е към тенекеджийството на БМВ дилъра - предподготовка за боядисване.Е,работи и на черно същото,щот повечето представителства имат скрита политика да им позволяват.Ама кара цитроен ц3 пикасо-някъв миниван.И колата му идва 1/10 от годишния доход като разходи.Иначе и той може да си позволи чисто ново БМВ,още повече че и като техен служител има отстъпки.Ама не ще-ха познай защо .Щот после ще забрави за всичките си дестинации и глезотии и ще се успокоява че кара яката каляска.
Както казах народопсихологията ни пречи.И погледа ни стига само до колата на един човек
Този мароканец не се итересува от коли.За него колата е начин да се придвижва,иначе да си е купил БМВ.Тука става дума за БМВ ентусиасти,за които е дадено определение на главната страница на този сайт.А какво те прави фен на БМВ?Това е от какво си готов да се откажеш заради БМВто.Не е само пари.
Иска време което да прекарваш с него, вместо с някой друг.Когато се развали да отделиш време да го поправиш.Хора които ползват други коли неги давай за пример тук.Те не са от нашето племе.Звука на тази кола и начина по който седалката ме бута напред,ще ти кажа едно нещо - май..та му на всичко останало!
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- rosendaal
-
-
Този същия от време навреме кара това,което ти си написал че мечтаеш да караш
Ако ще ме разбереш.
Лека и доходна,колеги по подфорум.Мисля че особено второто е доста важно за нас.

Ако ще ме разбереш.
Лека и доходна,колеги по подфорум.Мисля че особено второто е доста важно за нас.
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
![]()
Щот до мене живеят мароканец с жена си и две деца.И той ги води три пъти в годината на подобни дестинации.Тя е продавачка в Desigual,а той е към тенекеджийството на БМВ дилъра - предподготовка за боядисване.Е,работи и на черно същото,щот повечето представителства имат скрита политика да им позволяват.Ама кара цитроен ц3 пикасо-някъв миниван.И колата му идва 1/10 от годишния доход като разходи.
Иначе и той може да си позволи чисто ново БМВ,още повече че и като техен служител има отстъпки.Ама не ще-ха познай защо .Щот после ще забрави за всичките си дестинации и глезотии и ще се успокоява че кара яката каляска.

Този мароканец, не получава достатъчно пари, за да може да осъществи, посочените от теб дестинации. Колко според теб получава тенекиджията в БМВ и касиерката в магазина? И то имигранти от третия свят? Ти май никаква представа нямаш? Колко, според теб, отстъпка получава служителя на БМВ, за да си купи кола? Три пъти в годината по две седмици, колко отпуск прави това, според теб? - Май повече отколкото той би могъл да има!
Ако не знаеш някой отговор - питай, ще ти отговоря.

Ако наистина те интересува горещо, бих могъл да ти кажа къде ходя през годината, но не забрявай, че и тук имаме максимум 22 дена годишен отпуск.
И само да добавя, че автомобилът е най-малкия ми разход.

- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
petar_majarov написа:rafa224 написа:Това за платените коментари по всякакви теми е факт отдавна. Че има държави в Европа, в който горивото е по евтино е факт. За качеството няма вече какво да говорим. Цената на горивото зависи не само от държавата. Тя само определя акциза и ддс-то, съобразявайки се с Европейските директиви. Проблема е в монопола и липсата на конкуренция. При една рафинерия в БГ Лукойл могат да си правят каквото искат. Защо за 2-3 дни преди празниците скочи пак с 10 ст. дизела? Нито е поскъпнал петрола на межднародните пазари, нито се е променил акциза. На бас, че сега след тях пак ще паднат цените.
Ами да де - монопол=липса на конкуренция....
Като имаше преди 2-3 години ли колко беше протести против високите цени на горивата, защо всички не се събраха да затворят рафинерията, да видиш как не ще свалят цените ами и хоро ще играят! Обаче, уви протеста очевидно беше оглавен пак от техни хора и всички се събираха на бензиностанциите, което беше пълна глупост.... хората са загубили способноста си за мислене, няма оправия..
Българите сме измислили освен компютъра, също и автоматичната скоростна кутия, както и въздушните възглавници(и много други неща), а гледай дкъде са ни докарали. Даже повечето хора не знаят, че българи са изобретили тези неща. Според мен всеки бългатин заслужава да кара КАКВОТО ПОЖЕЛАЕ, само М-ки по улиците, и алпини! Активност трябва, не спане!
Това за затваряне на рафинерията няма как да позволят да се случи просто. Нали Агенция "Митници" им все лиценза, че единствено те нямаха измервателни уреди и съда веднага спря предварителното изпълнение, като обект с национално значение, а след това и им върна лиценза.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
rosendaal написа:И колко е скъпо горивото в БГ на фона на останалата Европа?
Ето ви снимка от Нова година точно,който е недоскиф дизела е 1,447 евро а 95 е 1,62,бензин с добавка е 1,64.Бензиностанцията е Тотал.Да не говоря че точно от биодизела пък на тексако съм източил цял резервоар и никой не ме обезщети.Стига оплаквания:
Я погледни цените на горивата в Европа колега и след това говори:
http://dvigateli.info/fuel_price/
Австрия, Румъния, Полша, Франция, Чехия,Хърватия, Литва, Латвия, Естония, Македония, Сърбия, Молдова и др. са с по-ниска цена на дизела, а страни като Германия, Словения, Словакия, Гърция са почти на нашата средна цена. За доходите в тези страни няма да говорим.
Последна промяна rafa224 на 03 Яну 2014, 10:19, променена общо 1 път