Разход на нашите автомобили

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Re: Разход на нашите автомобили

Мнение от CrazyElement » 26 Окт 2016, 14:18

Забелязах , че ако си карам без темпомат или така както ми е комфортно 140-160 диапазона разхода ми варира между 7.2 -7.5/100. Градско София 13.5-14.5/100 :driving:

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D LCI и Е60 535d LCI

Мнение от andy » 04 Ное 2016, 8:07

BG - Italy- BG
Най- нисък разход даде колата в Италия. С един резервоар съм минал 1250км. Разхода е смешен.

А иначе по маршрута даде това:
Razhod3.jpg
Razhod4.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 525d

Мнение от nuHokuo » 05 Ное 2016, 15:04

Силно влияние има климата и надморската височина ...
2,5-цата ми мина 1006км с 57л. гориво в Турция, с нашенска нафта. Като в обратна посока /ТР-БГ/ я "капнах" до капачката с W-power, сложих около 500-700кг багаж и колата до сега не е вървяла така никога! Като разхода се качи с едва 4литра за тези 1000км. :banghead: :bang:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530D 218hp
Мечтае да кара: Параход

Мнение от blackyhn » 05 Ное 2016, 17:27

Днес пробвах G Drive на Газпром. Сравнявам с VPower:

- По тиха работа на двигателя
- По-икономична
- Агресията изчезва :banghead:

Нещо като Авио-то.

За дълъг път с хлапето на борда бих заредил пак от там.

Лек път колеги!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото си иска
Детайли за колата: Обикновенно много бърза

Мнение от lyu_records » 07 Ное 2016, 23:58

Burnar написа:Най-добре да започне с каране на бензин и да види какъв ще е разхода, ако е висок да търси проблема по дебитомери, ламбди и т.н.. Ако при бензин всичко си е наред, да се обърне специално внимание на положението и дължината на щуцерите, които влизат в колектора и самото пробиване къде е направено. Има си специфика при монтажа на ГИ и ако майстора не е съобразил може да дава отражение и от там, не само от софтуера.
АЕБ е много общо понятие за ГИ, това е концерн, който произвежда компоненти за много марки (в това число и БРЦ) и е собственик на Ланди и Ланди Ренцо. В тази насока, бих насочил към сервизите на Таньо Видев (който е представител за България на марката) в гр. Ямбол и гр. Пловдив, като от втория имам лични впечатления и препоръчвам.

530xi 258hp в София като застудя ми дава точно 20/100 нормално ежедневно каране бензин. Под 19 не съм падал!
Всичко съм прегледал, колектора е измит, сервизирани диса клапи филтър картерни газове, а дебитомера си се държи адекватно. Аз почвам да си мисля че има някакви ядове като чета тука това което ми прави впечатление е че изгорелите газове миришат изключително неприятно и се чудя дали няма проблеми с катализатора. Всъщност не знам дали е нормално такъв разход :banghead:

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 08 Ное 2016, 2:20

lyu_records написа:
Burnar написа:Най-добре да започне с каране на бензин и да види какъв ще е разхода, ако е висок да търси проблема по дебитомери, ламбди и т.н.. Ако при бензин всичко си е наред, да се обърне специално внимание на положението и дължината на щуцерите, които влизат в колектора и самото пробиване къде е направено. Има си специфика при монтажа на ГИ и ако майстора не е съобразил може да дава отражение и от там, не само от софтуера.
АЕБ е много общо понятие за ГИ, това е концерн, който произвежда компоненти за много марки (в това число и БРЦ) и е собственик на Ланди и Ланди Ренцо. В тази насока, бих насочил към сервизите на Таньо Видев (който е представител за България на марката) в гр. Ямбол и гр. Пловдив, като от втория имам лични впечатления и препоръчвам.

530xi 258hp в София като застудя ми дава точно 20/100 нормално ежедневно каране бензин. Под 19 не съм падал!
Всичко съм прегледал, колектора е измит, сервизирани диса клапи филтър картерни газове, а дебитомера си се държи адекватно. Аз почвам да си мисля че има някакви ядове като чета тука това което ми прави впечатление е че изгорелите газове миришат изключително неприятно и се чудя дали няма проблеми с катализатора. Всъщност не знам дали е нормално такъв разход :banghead:

Бих казал ламбда сонда , забила на богата смес и от там ти мирише и много и разхода е голям :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lyu_records » 08 Ное 2016, 7:33

Ми ако беше от нея щеше да излиза богата смес а на диагностика всичко си е ок. :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530D 218hp
Мечтае да кара: Параход

Мнение от blackyhn » 08 Ное 2016, 7:39

lyu_records написа:Ми ако беше от нея щеше да излиза богата смес а на диагностика всичко си е ок. :)

Дебитометра е труден за хващане. Направи едно кръгче с някой друг дебитомер.

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lyu_records » 08 Ное 2016, 19:10

Няма ли друг освен мен с 530xi 258hp да даде актуален разход. Аз се чудя дали е нормално въпреки, че от време на време има едно замисляне когато я настъпя и тръгва ударно само във високите обороти. Но на практика ми се струва, че не върви като за 258 коня но все пак е бензин а аз до сега съм имал дизели. Не съм карал подобна бензинова машинка за да имам обективно мнение дали е нормално.
Все пак ако има някой дебитомер от N52 с голямо удоволствие ще го пробвам :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от ivan 330d » 08 Ное 2016, 22:05

Колега тази кола просто толкова си върви и ако я понатискаш повечко,спокойно ще си даде около 20 разход.Карам от време на време същата на газ,еми спъната си е. Тази кола е направена за магистрала,където не се налага екстремно ускорение,а да си поддържаш прилични скорости. Карай си и не търси проблеми,че все нещо ще си правиш.
иванко

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 09 Ное 2016, 10:34

lyu_records написа:Няма ли друг освен мен с 530xi 258hp да даде актуален разход......

Когато карах Е60 530и 231 кс. зимата, градско, газ даваше 20/100 газ. По борд 17-18/100 бензин.
Като си в задръстване, къси разстояние, тръгни спри, как да е :-)

Потребител
Аватар
Кара: E60 530XD 2008
Детайли за колата: M-pack

Мнение от castelo » 10 Ное 2016, 18:49

CrazyElement написа:
Giorceto написа:
CrazyElement написа:Аз не мога да сложа 16ки , предният спирачен диск не ми позволява.. Това се опитах да ти кажа , че разлика и да е имало е била минимална , ама айде стига с оффа. Тия дни не знам от кое от двете се дължи , обаче разхода ми вечерно време излиза 10/100 по скрито меню през деня в лек трафик ми стана 10.7/100 досега такъв нисък разход не съм постигал градско, единственото сменено ми е интеркулер с 2 пъти по-голям и заредих 30 литра нафта от РОМ петрол.

:OT: че ми стана интересно какъв e тоя кулер 2 пъти по голям, къстъм или от друга кола?

600*300*76 5 литра по-голям от стоковия , обаче когато колата ти е с ремап си трябва кулер иначе вкарва пустинен въздух ..

как го закепи този кулер колега че ми предстои и на мен смяна вентулано да взема и аз по голям?

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 11 Ное 2016, 17:16

castelo написа:
CrazyElement написа:
Giorceto написа:
CrazyElement написа:Аз не мога да сложа 16ки , предният спирачен диск не ми позволява.. Това се опитах да ти кажа , че разлика и да е имало е била минимална , ама айде стига с оффа. Тия дни не знам от кое от двете се дължи , обаче разхода ми вечерно време излиза 10/100 по скрито меню през деня в лек трафик ми стана 10.7/100 досега такъв нисък разход не съм постигал градско, единственото сменено ми е интеркулер с 2 пъти по-голям и заредих 30 литра нафта от РОМ петрол.

:OT: че ми стана интересно какъв e тоя кулер 2 пъти по голям, къстъм или от друга кола?

600*300*76 5 литра по-голям от стоковия , обаче когато колата ти е с ремап си трябва кулер иначе вкарва пустинен въздух ..

как го закепи този кулер колега че ми предстои и на мен смяна вентулано да взема и аз по голям?

Имам градски майстор и той се занимава само с БМВта , ми закрепи го отдолу за гредата мисля и отгоре го хвана с болтове за алуминиевите железа , дето са пред радиатора , не знам и аз точно как го хвана ама няма мърдане :) добре се получи , проблема е , че няма място за въздуховодите към спирачките :(.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е60 530Д, Е90 320Д

Мнение от Ronian » 13 Ное 2016, 11:24

Колеги да ви питам в скритото меню мога да видя колко литра гориво имам в резервоара, та въпроса ми е мога ли да му вярвам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 13 Ное 2016, 13:55

Ronian написа:Колеги да ви питам в скритото меню мога да видя колко литра гориво имам в резервоара, та въпроса ми е мога ли да му вярвам.

Можеш 4т.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61