Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от Leon » 25 Апр 2014, 10:22

iceblast написа:Климатроник е, колега ;) Виж ауто бутона, това ме изглежда дървено не значи че е със жила отзад като на Москвич. Всичко е електроника и лесно стават нещата.

Принципно и кранчетата на Е46 не са с жила, но не са климатроник. Иначе да, това на снимката се води климатроник, но за мен е евтин хибрид, който няма място на таблото на луксозен автомобил.

balabana2001 написа:
Ей това ми грабна окото - макар че съм я виждал в мобилето и преди 1 година някаде и беше на цена към 32 000 лв.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=6bef9j

Някой да е ходил да я гледа ?Поздрави.

Колата изглежда страхотно, въпреки, че автомата на практика отнема немалка част от удоволствието от 6-цилиндровия бензин. Моторът няма въртящ момент в ниски обороти, а кутията постоянно се стреми да ги държи ниски заради разхода на гориво. Дори след кик-даун се стреми веднага да смени на по-висока предавка и ако искаш ти да й казваш какво да прави, трябва да я държиш на спорт режим. В комбинация с тежкото купе няма да ти хареса поведението като му свикнеш. Трудно се намират ръчни кутии, а и добрата кола се взема като изпадне, не като я търсиш, но поогледай какво друго се предлага.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er

Мнение от aero » 25 Апр 2014, 10:40

Leon написа:
iceblast написа:Климатроник е, колега ;) Виж ауто бутона, това ме изглежда дървено не значи че е със жила отзад като на Москвич. Всичко е електроника и лесно стават нещата.

Принципно и кранчетата на Е46 не са с жила, но не са климатроник. Иначе да, това на снимката се води климатроник, но за мен е евтин хибрид, който няма място на таблото на луксозен автомобил.

balabana2001 написа:
Ей това ми грабна окото - макар че съм я виждал в мобилето и преди 1 година някаде и беше на цена към 32 000 лв.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=6bef9j

Някой да е ходил да я гледа ?Поздрави.

Колата изглежда страхотно, въпреки, че автомата на практика отнема немалка част от удоволствието от 6-цилиндровия бензин. Моторът няма въртящ момент в ниски обороти, а кутията постоянно се стреми да ги държи ниски заради разхода на гориво. Дори след кик-даун се стреми веднага да смени на по-висока предавка и ако искаш ти да й казваш какво да прави, трябва да я държиш на спорт режим. В комбинация с тежкото купе няма да ти хареса поведението като му свикнеш. Трудно се намират ръчни кутии, а и добрата кола се взема като изпадне, не като я търсиш, но поогледай какво друго се предлага.

Тази е форумна :yes:
Изображение

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 525dA

Мнение от balabana2001 » 25 Апр 2014, 20:34

Ок ще звънна да ида да я видя и да врътна едно кръгче
Другата е ей тази с Варненски номер е пише че в София, като гледам по снимките е на паркинга до сградата в която работя. Както се вика май се нареждат нещата :lalala:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=6boyrc

Това което ми прави впечатление е че има пера на волана за смяна на предавките - това някакъв спортен автоматик ли е ? Какви са отзивите за това чудо?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 25 Апр 2014, 20:45

Купувай докато я има! Перата на волана вървят със спортната АСК ,затова и ск.лост е по-различен :yes:
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G32

Мнение от 530xd2008 » 25 Апр 2014, 20:54

Ако все още търсех кола,тая я взимах на секундата,стига да няма някой скрит дефект .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 25 Апр 2014, 22:36

За тая и аз се замислям :shock: Кола от България с пълна сервизна история и на приемлива цена е като розов диамант, ега ти. А това, че не е карана зимата заради задното ми подсказва, че шофьорът не е някой състезател. Друг въпрос за какво му е била бензинова кола, но да не гадаем.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има
Мечтае да кара: Влакчето на метрото

Мнение от nickem » 26 Апр 2014, 10:18

Колеги, дайте мнение тук:

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=6btpew

На мен ми изглежда запазена, дразнещо е, че няма снимка на централната конзола за да се види дали е с "кранчетата" или с нормалните врътки. Като цяло е доста близо до това, което търся.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu

Мнение от E30_DK » 27 Апр 2014, 11:22

nickem написа:Колеги, дайте мнение тук:

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=6btpew

На мен ми изглежда запазена, дразнещо е, че няма снимка на централната конзола за да се види дали е с "кранчетата" или с нормалните врътки. Като цяло е доста близо до това, което търся.

През седмицата му пуснах един мейл на търговеца за да ми прати снимки на централната конзола(и аз се интересувам от колата), но до момента не ми е върнал никакъв отговор. Предполагам, че това е същата кола, която се продаваше в Кюстендил, изчезна и сега е пусната пък в Благоевград. Ако съм прав, тя е с "кранчетата", но пък има Logic7 ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 27 Апр 2014, 12:34

balabana2001 написа:Здравейте колеги

И аз съм решил да минавам от дизел на бензин. От няколко години карам фейслифт е39 525д, но нещо този пуст бензин не ми излиза от главата - без вибрации и турбо дупка, ускорение и 6 цилиндров звук от двигателя дето те кара да си изключиш радио-то :driving:

Колега може ли само да обясниш за какви вибрации говориш ( Е60 не е Фиат или ОПЕЛ )
Турбо дупка не мога да усетя, педала на газта е изключително чувствителен
А след като сложих спортното гърне, някой път ако дойдеш на срещите на Е60 ще те повозя да чуеш звук от дизел :lol: :lol: :lol:
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има
Мечтае да кара: Влакчето на метрото

Мнение от nickem » 28 Апр 2014, 1:22

E30_DK написа:През седмицата му пуснах един мейл на търговеца за да ми прати снимки на централната конзола(и аз се интересувам от колата), но до момента не ми е върнал никакъв отговор. Предполагам, че това е същата кола, която се продаваше в Кюстендил, изчезна и сега е пусната пък в Благоевград. Ако съм прав, тя е с "кранчетата", но пък има Logic7 ;)

Доколкото разбрах до тук, "кранчетата" са на еднозоновия климатроник. Проблема е, че ми предложиха и една друга чудесна 5-ца, която е доста запазена(карана е от близък приятел, който минава на F10) и на много прилична цена, но е с тея ужасни врътки и просто не мога да преглътна колко са грозни. :) Чудя се дали малко "интериорен" тунинг може да реши този проблем и колко ще излезе, защото иначе количката ми харесва доста.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu

Мнение от E30_DK » 28 Апр 2014, 8:35

nickem написа:
E30_DK написа:През седмицата му пуснах един мейл на търговеца за да ми прати снимки на централната конзола(и аз се интересувам от колата), но до момента не ми е върнал никакъв отговор. Предполагам, че това е същата кола, която се продаваше в Кюстендил, изчезна и сега е пусната пък в Благоевград. Ако съм прав, тя е с "кранчетата", но пък има Logic7 ;)

Доколкото разбрах до тук, "кранчетата" са на еднозоновия климатроник. Проблема е, че ми предложиха и една друга чудесна 5-ца, която е доста запазена(карана е от близък приятел, който минава на F10) и на много прилична цена, но е с тея ужасни врътки и просто не мога да преглътна колко са грозни. :) Чудя се дали малко "интериорен" тунинг може да реши този проблем и колко ще излезе, защото иначе количката ми харесва доста.

Имаше тема за смяната на панела на климатроника, но до колкото си спомням за да стане всичко както трябва е нужно да се сменят един куп неща, което обезмисля операцията т.е. ако не можеш да преглътнеш визията на "кранчетата", търси друга кола.

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 28 Апр 2014, 9:03

Сменя се само управлението. Но продължава да си работи като еднозонов. Поне аз до такова заключение стигнах.
ето я темата

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 28 Апр 2014, 9:46

Ако смени само управлението, няма да може да управлява клапите и да сменя откъде да вкарва въздуха! От там всичко останало се обезсмисля...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 28 Апр 2014, 10:04

Без преправяне на парно, тръби и т.н. няма как да почне да действа като двузонов. Реално цялата интервенция е някак си безмислена, евентуално да се сложат врътките от фейслифта, че те са една идея по-красивви (за мен), друго не виждам смисъл. Всъщност, дори вместо да се слага целият панел, да му се сложат само врътките, защото е хубаво разграфяването за това къде да духа да си остане.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 525dA

Мнение от balabana2001 » 28 Апр 2014, 13:41

netmurder написа:
balabana2001 написа:Здравейте колеги

И аз съм решил да минавам от дизел на бензин. От няколко години карам фейслифт е39 525д, но нещо този пуст бензин не ми излиза от главата - без вибрации и турбо дупка, ускорение и 6 цилиндров звук от двигателя дето те кара да си изключиш радио-то :driving:

Колега може ли само да обясниш за какви вибрации говориш ( Е60 не е Фиат или ОПЕЛ )
Турбо дупка не мога да усетя, педала на газта е изключително чувствителен
А след като сложих спортното гърне, някой път ако дойдеш на срещите на Е60 ще те повозя да чуеш звук от дизел :lol: :lol: :lol:

Здрасти Колега,

Поне при моята Е39 525д от 2002 на празен ход на място се усещат леки вибрации най-вече на предните две седалки в областта на д...-то (явно съм и свикнал защото освен мен никой друг който се качи не ги усеща) естествено над 800-900 оборота изчезват. Двата тампона на двигателя са сменени, няма натрупани грешки всичко си е наред, колата върви по същия начин както и през последните 5 години. В сравнение с бензина, дизела генерира повече вибрации особено като понатрупа някоя и друга годинка и километър. За сравнения между Серия 5 и други не-премиум прозводители от този или който и да е друг сегмент изобщо не може да става на въпрос :driving: .
Според мен и двата типа гориво си имат и плюсове и минуси, поне моето предпочитание за момента е да мина от дизел на бензин и като стане това с удоволствие ще дойда на срещите.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61