Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !
da6ip написа:в обявата на седана пише:
"Kopfdichtung kaputt!" = Гарнитурата на главата е заминала.
ех, винаги ще ме е яд, че немския ми е слабост

Пагубно ли е за този мотор този ремонт? Тъй като колата според мен е доста запазена и поне ми изглежда на реални (г/д) километри или ако не е то поне са малко отклоненията. Дали е търпяла сериозен тормоз, че да се достигне до тая гарнитура да замине? Скъп ли е ремонта на този двигател? Какви са симптомите? Ремонта като пари какви ще излезе, че да се приведе във вид и заслужава ли си да се договаря за по ниска цена?
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Няма да е много скъп ремонта, ако не е била прегряна и не се налага смяна на сементи, което няма как да знаеш преди да се отвори. Ако е само смяна на гарнитура и шлайф на глава предполагам че около 300-400лв. ще те оправят.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
doomy525 написа:da6ip написа:в обявата на седана пише:
"Kopfdichtung kaputt!" = Гарнитурата на главата е заминала.
ех, винаги ще ме е яд, че немския ми е слабост![]()
Пагубно ли е за този мотор този ремонт? Тъй като колата според мен е доста запазена и поне ми изглежда на реални (г/д) километри или ако не е то поне са малко отклоненията. Дали е търпяла сериозен тормоз, че да се достигне до тая гарнитура да замине? Скъп ли е ремонта на този двигател? Какви са симптомите? Ремонта като пари какви ще излезе, че да се приведе във вид и заслужава ли си да се договаря за по ниска цена?
не съм майстор, и не се занимавам с търговия с автомобили, но ще ти кажа няколко неща "от обща култура":
- не можеш да я докараш на собствен ход, т.е. трябва да платиш за автовоз
- отстъпка не знам каква ще ти направи, след като вече е обявен проблема. ако му е валидна гаранцията за всичко останало, може да си късметлия да свалиш 1000 евро поради факта че я изнасяш и се отказваш от гаранцията.
- ако се отваря главата на този двигател на тези км, единственото логично нещо е да го прегледаш целия и да смениш доста неща превантивно, така ще е бетон за още 200 хил. примерно. но това струва пари.
- не е пагубно въобще ако се хване веднага и се направи добре.
- колко струва ще ти кажат в сервиз.
- за тормоз не знам, хората които карат бензини да кажат дали често гори гарнитура и дали е от тормоз или на случаен принцип. за Е46 някои трилитрови бензини доколкото знам е буквално програмирана гарнитура на 150-200 хил.км., независимо как се кара.
така че планът ти е следния: 1. звъниш да питаш какъв е точно проблема, можеш ли да я докараш, и дали имат гаранция, и колко могат да свалят при експорт. 2. искаш от доверен сервиз сума за ремонт глава и други превантивни неща мин-макс 3. смяташ и решаваш.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
iceblast написа:Няма да е много скъп ремонта, ако не е била прегряна и не се налага смяна на сементи, което няма как да знаеш преди да се отвори. Ако е само смяна на гарнитура и шлайф на глава предполагам че около 300-400лв. ще те оправят.
Само към 200лв. Е гарнитурата на капака на клапаните. После и на главата а и тея алуминиеви глави как се правят.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
memorex написа:Dynavin DVN-E60 D99+ CCC/CIC iDrive-Style Navigation/Bluetooth/iPod for BMW E60
Може и да не е това най-правилното място тука да питам но да попитам някой с такова чудо има ли от колегите?
Ммм да за тея пари по-добре ретрофит с последната про навигация, (само незнам дали ще има видео

Здравейте! Отдавна съм фен на марката и искам да се присъединя към баварската сила! Интересувам се само от бензинов двигател. Понеже досега съм карал само автомобили на WV group, моля да ми кажете какво мислите за този автомобил и заслужава ли си да бия път до Дупница! Питам ви,защото изчетох много от форума,но още не ми е много ясно какво и къде точно да гледам! Знам,че ще кажете,че няма кожен салон,нещо което ме дразни и мен,но това може да се смени в последствие..
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=6argdm
Благодаря ви предварително за отделеното време!
- da6ip
- старши ентусиаст
-
jaden написа:Здравейте! Отдавна съм фен на марката и искам да се присъединя към баварската сила! Интересувам се само от бензинов двигател. Понеже досега съм карал само автомобили на WV group, моля да ми кажете какво мислите за този автомобил и заслужава ли си да бия път до Дупница! Питам ви,защото изчетох много от форума,но още не ми е много ясно какво и къде точно да гледам! Знам,че ще кажете,че няма кожен салон,нещо което ме дразни и мен,но това може да се смени в последствие..
Добре изглежда колата, не забелязвам нищо нередно по нея. Има една-единствена екстра (щорите на задните врати), но ако ти си ок с това... Интериор, боя, волан, седалки, кантове - на снимките не се виждат явни нередности. Двигателя и липсата на екстри (и това че е комби), я вкарват на доста неатрактивна територия за масовия пазар, така че цената вече изглежда логична, и може да се окаже че е една от Е60/61-ците с най-добро състояние на пазара в този ценови диапазон и години.
da6ip написа:jaden написа:Здравейте! Отдавна съм фен на марката и искам да се присъединя към баварската сила! Интересувам се само от бензинов двигател. Понеже досега съм карал само автомобили на WV group, моля да ми кажете какво мислите за този автомобил и заслужава ли си да бия път до Дупница! Питам ви,защото изчетох много от форума,но още не ми е много ясно какво и къде точно да гледам! Знам,че ще кажете,че няма кожен салон,нещо което ме дразни и мен,но това може да се смени в последствие..
Добре изглежда колата, не забелязвам нищо нередно по нея. Има една-единствена екстра (щорите на задните врати), но ако ти си ок с това... Интериор, боя, волан, седалки, кантове - на снимките не се виждат явни нередности. Двигателя и липсата на екстри (и това че е комби), я вкарват на доста неатрактивна територия за масовия пазар, така че цената вече изглежда логична, и може да се окаже че е една от Е60/61-ците с най-добро състояние на пазара в този ценови диапазон и години.
Здравей,казваш,че единствената екстра е щорите на задните прозорци.А това,че има ксенон,сензор за дъжд,автопилот,система за измиване на фаровете,датчик за светлина,хладилна жабка,не се ли водят за екстри? Питам сериозно,не се подигравам,защото си мислех,че тези спадат към част от екстрите! Мислех си,че липсват подгрев на седалки,шибидах,голяма навигация,кожен салон,ел.седалки, блутууд и пр.. А това,че е комби,го казваш заради проблемите с компресора за въздушните възглавници ли?
- da6ip
- старши ентусиаст
-
Ксенона за развитите европейски пазари и за по-големите двигатели е стандартен, заедно с него вървят пръскалките и датчика за светлина (или с адаптивния ксенон, не виждам тази с какво е). Ако за Италия и за този слаб двигател е екстра, тогава си прав - екстра е.
Сензора за дъжд и автопилота лично аз смятам че са стандартни, не съм виждал Е60 без такива - отново, за Италия може и да бъркам.
Хладилната жабка със сигурност е стандартна, поне за климатроника който е тук. Възможно е самия климатроник да е бил екстра за Италия и този двигател.
Имах предвид общата картина - ако за Е60/61 пълния списък с екстри е да кажем 60-80 екстри на стойност 60,000 Евро, то тук виждаме 1-3 екстри за общо 1000-1500 Евро. Т.е. фактически едно нищо. Това не е лошо, много по-важно е състоянието на колата. Просто го казвам като факт във връзка с цената на колата, и в сравнение с доста други обяви.
Относно комби имах предвид че доста по-малко се търсят на пазара в БГ от седаните, и това има ефект върху цената. Иначе аз карам комби и смятам че някои проблеми които възникват в сравнение със седана са добре компенсирани от ползите. Просто в БГ преобладават хората, които харесват седана чисто естетически, и оттам има търсене.
Сензора за дъжд и автопилота лично аз смятам че са стандартни, не съм виждал Е60 без такива - отново, за Италия може и да бъркам.
Хладилната жабка със сигурност е стандартна, поне за климатроника който е тук. Възможно е самия климатроник да е бил екстра за Италия и този двигател.
Имах предвид общата картина - ако за Е60/61 пълния списък с екстри е да кажем 60-80 екстри на стойност 60,000 Евро, то тук виждаме 1-3 екстри за общо 1000-1500 Евро. Т.е. фактически едно нищо. Това не е лошо, много по-важно е състоянието на колата. Просто го казвам като факт във връзка с цената на колата, и в сравнение с доста други обяви.
Относно комби имах предвид че доста по-малко се търсят на пазара в БГ от седаните, и това има ефект върху цената. Иначе аз карам комби и смятам че някои проблеми които възникват в сравнение със седана са добре компенсирани от ползите. Просто в БГ преобладават хората, които харесват седана чисто естетически, и оттам има търсене.
Последна промяна da6ip на 23 Апр 2014, 22:47, променена общо 1 път
Ксенона е екстра, двузоновия климатроник също, но са нещо доста често срещано. Хладилната жабка е стандарт. Сензорите за дъжд и светлина са стандарт също. Като цяло е боса, а попринцип комбитата са по-малко търсената модификация, доста трудно се продават. Има колега (не знам дали не го е продал) с едно черно комби с ДОСТА екстри, много нагласено с окачване, джанти, М пакет и го продава/ше сигурно година. То беше на подобни пари, но за съжаление е дизел, какъвто ти не търсиш.
Автопилота май е екстра, но почти всички го имат. Чел съм теми за ретрофит на автопилот и от там изхождам, че не е стандарт.
Автопилота май е екстра, но почти всички го имат. Чел съм теми за ретрофит на автопилот и от там изхождам, че не е стандарт.
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Автопилота не е стандарт. Моята е с доста екстри, но точно автопилот нямаше. Купих си лостче за 30 лв. и кори за още толкова, кодираха ми го и за общо 100 лв. вече имам и тази екстра. Според мен малката навигация му е най-големия проблем откъм екстри, както и седалките.
Много благодаря за отговорите! Изясниха ми се доста неща
Ще ви помоля,за последно, да коментирате и следващия автомобил,като изключим липсата на екстри, но ме интересува има или няма авто пилот тази кола! Моля ви,кажете си мнението!
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=6b34r5
От снимки може ли да се разбере вида на озвучаването!? Т.е. дали чете MP3 и пр. .. Извинете ме за вероятно глупавите въпроси,но няма от къде другаде да се "обуча"

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=6b34r5
От снимки може ли да се разбере вида на озвучаването!? Т.е. дали чете MP3 и пр. .. Извинете ме за вероятно глупавите въпроси,но няма от къде другаде да се "обуча"

Навигацията май е никаква, а не малка. Виж на снимките, че на дясно е борд компютър, а не навигация.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Не знам къде ги сънувате тези стандартни ксенони и сензори за дъжд, но не подвеждайте хората, това не е Инфинити! При БМВ всичко се доплаща - само най-големите мотори и М-моделите имат някоя и друга "екстра" в цената, но особено от тези години, дори климатроникът се доплащаше. При фейслифта стана стандартен, при това не за всички пазари (за България беше).
Never mistake motion for action...
Колега, ти го подвеждаш. Е60 стандартно е с климатроник, доплаща се двузоновият. Сензора за дъжд също е стандарт, който доста хора по чуждите форуми даже плюеха, защото ги дразнело, иска ли си интервала. За светлините не съм сигурен, но по-скоро и те да си вървят стандартно, да не са като при последните Е39ки само когато са с кеснони. Пръскалките на фаровете също. Не че има значение това, то тези екстри са очевадни, ако ги няма веднага се забелязват.