Разход на нашите автомобили
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Re: Разход на нашите автомобили
SDLS написа:За твоят съм съгласен, че със 120км/ч може да ти даде толкова навръщане към Хасково. Днес пробвах и аз натам да карам със 120км/ч и ми даваше около 6.4л/100 за 20-30 км. После след Пловдив карах със 140км/ч, двама човека, без багаж, вечерта(разхода е по-малък) и ми даваше 7.6л/100 в продължение на 50-60км. Та затова разход от 6.5л/100, 3-ма човека, със 140км/ч средна скорост, по нагорнището към София, ми се струва леко пресилено нисък
Ако е имало попътни сили

- lyu_records
- младши ентусиаст
-
- Кара: Каквото си иска
- Детайли за колата: Обикновенно много бърза
530XI 258hp
Прочетох чудеса за разхода тук относно този автомобил, при мен в града е малко под 19/100 нормално каране София.
Нормално каране ще рече, че карам нормално без да гледам разхода и да се съобразявам да не настъпвам с цел изписването на борда на нещо от типа на 8/100-10/100
В общи линии ако няма задръствания и се влачиш като охлюв съм виждал на таблото нещо от сорта на 12-13/100 но човек не си купува такава кола с цел нисък разход на гориво.
Прочетох чудеса за разхода тук относно този автомобил, при мен в града е малко под 19/100 нормално каране София.
Нормално каране ще рече, че карам нормално без да гледам разхода и да се съобразявам да не настъпвам с цел изписването на борда на нещо от типа на 8/100-10/100
В общи линии ако няма задръствания и се влачиш като охлюв съм виждал на таблото нещо от сорта на 12-13/100 но човек не си купува такава кола с цел нисък разход на гориво.

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
lyu_records написа:530XI 258hp
Купува я, за да се състезава в града ли?

- lyu_records
- младши ентусиаст
-
Кое му не сдържащото в случая няма нищо икономично в 3 литра бензин.
Не сдържащи са глупостите писани по-горе 12-13-14/100 разход в града, само че не бензин а 5W40
Не сдържащи са глупостите писани по-горе 12-13-14/100 разход в града, само че не бензин а 5W40
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Е колега не мисля , че е нормално да ти гори 19/100 530ка бензин , не че нещо ама то м5 е60ката гори 22-23 , а имате едни 250 коня разлика и 4тири цилидъра и 2000 кубика. Има един немски сайт за разход spritmonitor.de там такива като твоята дават , че градско им горя 12-13 , нали верно е , че извънградско пак си горят 9-10 . АМа 19 градско това освен ако не си стоял по 1 час на едно място не виждам как ще го направиш този разход , освен ако нямаш някаква пикаеща дюза 

- lyu_records
- младши ентусиаст
-
Ми дава ми 17-19 530XI 2005 258hp близък приятел има E60 530d 2004г. 218hp на него в града му дава 14 а е нафта, не знам как ги карате тия коли, ма при нас не се получава. 
Пикаещите дюзи са след мен 272hp

- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Имам приятел с LCI 530i - разхода му в София е 16. Кара си по правилник човека. 

"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- lyu_records
- младши ентусиаст
-
LCI е друга бирата!
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
Русе - Хисаря - Пловдив - Хисаря - Русе, два пъти през прохода Шипка, около 20 км градско в Пловдив, отбиване през Карлово и Калофер, без магистрали по пътя, двама възрастни, две деца и много багаж ( на връщане отделно от багажа - 60 литра вода от Хисаря по поръчка за близки
), средно каране около 110 / 120 км, на отиване след В. Търново се бях набрал с около 170/180 км една дълга отсечка, с един румънец с едно Ауди А 6 се гонехме
Допълних 42.4 литра дизела е на Сакса, по колонка излиза 7 литра.

Допълних 42.4 литра дизела е на Сакса, по колонка излиза 7 литра.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
lyu_records написа:Ми дава ми 17-19 530XI 2005 258hp близък приятел има E60 530d 2004г. 218hp на него в града му дава 14 а е нафта, не знам как ги карате тия коли, ма при нас не се получава.
Ми да тя и моята гори 14 нафта

- lyu_records
- младши ентусиаст
-
Мотора реално няма абсолютно нищо общо освен кубатурата!
При бензините N52 всичко е алуминий и магнезий имаш адски много неща които могат да станат кафяви! Тези двигатели страдат от много неща, в общи линии N52 е неуспешна гавра с бензинов двигател.
N52 не понася газ или поне аз до момента не съм срещал такава която да работи добре на газ при LCI има някаква възможност но там уредбата ще стъпи много дебело.
При бензините N52 всичко е алуминий и магнезий имаш адски много неща които могат да станат кафяви! Тези двигатели страдат от много неща, в общи линии N52 е неуспешна гавра с бензинов двигател.
N52 не понася газ или поне аз до момента не съм срещал такава която да работи добре на газ при LCI има някаква възможност но там уредбата ще стъпи много дебело.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
BMW 540i LCI Пловидив-Влас на автопилот 145km/h и не повече от 10-ина изпреварвания в натоварени ситуации до 230km/h някои от тях, разход 11,6 на борда. Влас-Китен-Пловдив при изнервени градски и извънградски изпреварвания и използване на V8-ка по предназначение
, 160km/h автопилот на магистралата, краен разход за цялата обиколка 12,0/100.
Равносметката: доволен от колата и живота

Равносметката: доволен от колата и живота

- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
3.0 дизел 4х4 извънг гр. 10/100
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
София - Дубровник (Хърватска). Агресивно каране. Маршрут - сърбия - Босна - хърватска. Магистралата Сърбия 180-200. Пътя след това особено през Босна е много живописен, планински, но със много завои остри и тесен (между другото ... Пътя като цяло е прекрасен особено за задно
ако няма движение може да достави мноого удоволствие). Рискови изпреварвания и движение (че сме две коли) - към момента 8,3 разход (с климатик и колата стабилно натоварена)
П.п. В босна снимат с радари- искат 10 евро, но ако има дадеш 20 ти казват къде са другите полицаи дори и ти се радват много (за протокола има доста полиция). Колата е с проблемен торк - та в планината се озори много и вярвам след рециклирането ще подобри разхода с над литър.
Sent from my iPhone using Tapatalk

П.п. В босна снимат с радари- искат 10 евро, но ако има дадеш 20 ти казват къде са другите полицаи дори и ти се радват много (за протокола има доста полиция). Колата е с проблемен торк - та в планината се озори много и вярвам след рециклирането ще подобри разхода с над литър.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Последна промяна B.Stoimenov на 13 Сеп 2016, 8:31, променена общо 2 пъти
- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
видях, че има невярващи колеги и направих снимка на касовата бележка след зареждане, която качих в предишния пост...
п.с. 17-ки джанти за колегата който беше попитал, без дпф и без ремап.
п.с. колата я имам от 2010г. и съм я засичал хиляди пъти и с повече от 0.2-0.3 не ме е лъгал бордовия, сега обаче нещо му е станало
п.с. 17-ки джанти за колегата който беше попитал, без дпф и без ремап.
п.с. колата я имам от 2010г. и съм я засичал хиляди пъти и с повече от 0.2-0.3 не ме е лъгал бордовия, сега обаче нещо му е станало