Разход на нашите автомобили
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Разход на нашите автомобили
Indiana написа:Колата е фейслифт, но стария мотор + стария автомат. Моето градско не е типичното градско, но над 9 не съм виждал. Денем минавам по 13-15км в София, уикенда по-дълги разстояния и средният ми разход за първите 10к км беше 6,4
Благодаря за мнението колега

Май върви с една идея повечко от 163то коня и разхода пак е малко по-оптимизиран

30 литра ромпетрол, капачка бардал = 400 км (2/3 извън, 1/3 градско) автомат, климатик 90%, 18ки, средна скорост 37 км/ч.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
don_gori написа:Indiana написа:Колата е фейслифт, но стария мотор + стария автомат. Моето градско не е типичното градско, но над 9 не съм виждал. Денем минавам по 13-15км в София, уикенда по-дълги разстояния и средният ми разход за първите 10к км беше 6,4
Благодаря за мнението колегаРешил съм да е мотора след 2008 година , т.е. 177 коня както и колата да е ръчка (бих и се прежалил на новата им ск.кутия Steptronic май се казваше)
![]()
Май върви с една идея повечко от 163то коня и разхода пак е малко по-оптимизиран
Прочети малко повече за тоя мотор, не гледай само 11 коня в повече. Не че е лош мотора, но изисква по-особено внимание...
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
adovet написа:Cinder написа:Ясно е, че не е карал през целия път 120-140, иначе и средната му скорост нямаше да е такава, но така както го е написал, звучи точно по този начин. Освен това в задръстванията разхода се качва, не пада. От което следва да заключим, че при скорост от 120-140 колата му сигурно гори 4/100, за да може да компенсира за задръстванията![]()
На моменти малко прекалявате с рибарските истории, все едно ние останалите не караме коли и доматите ги ядем с колците. Как така някой не си постна нормалния разход, ами все са някакви минимуми, дето бият каталожните данни даже. По-назад в темата колегата adovet си беше постнал screenshot от апликацията на телефона, която му смята разхода по колонка и там по спомен най-ниския му разход за 30к км не беше 6, a 7 и нещо, а средния му беше към 8. Това е реален разход за мен, не някакви стъкмистики от борд компютъра.
Борда ми е абсолютно точен, ако искаш ела зареждаме мериме и т.н. Ясно е че не съм карал нон стоп 120-140, в задръстванията доста бавно, но където съм имал възможност( извън градско) 120-140, на места и на горе. Все пак приблизително 90км/ч за 2000км не се постига много лесно. Само на отиване на КППТ стояхме към 40мин. Има и друго нещо че в Турция има доста хубави пътища за подържане на сравнително висока средна скорост. Всеки път зареждам до горе и винаги средния ми разход по борд се препокрива с този по колонка.
Еми честито колега , тоя път вече ти би всички класации по - нисък разход , засечи пак наново това твойто пълно -пълно, защото искам само да ти кажа , че ако си взел от капитан андреево до София магистралата за 2 часа определено не си карал нито с 120 нито с 140, ами поне 160-170, карам по 4 пъти до София-Хасково и мога да ти кажа , че с 130 или 140 темпомат се стига точно за 1 час и 40 мин +- зависи дали си спирам да пикаеш. А това е 60 км , по- малко от твоя маршрут от Свиленград, така както казваш или яко лъжеш с колко си карал или и твоя борд компютър го е напекло слънцето и си показва квото му е кеф

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
B.Stoimenov написа:don_gori написа:Indiana написа:София - Ловеч, сряда вечер, без трафик, магистрала автопилот 130, след това 100
520д
Колега здравей , най-сетне някой с 2ка дизел. Ако може да споделиш колко коня е мотора , както и градско как се справя![]()
Поздрави !
Не искам да спамя или разводнявам темата, но ми се струва че на колегата колата не е загряла добре. Дано просто така ми се струва.
Така ти се струва, колата е фейсова и там чертичките не мърдат
- intense
- Потребител
-
- Кара: E60 LCI 530xD
Понеже остана малко назад в темата:
intense написа:Колко горе-долу е разликата в разхода между задното и xd при 530-ката?
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
intense написа:Понеже остана малко назад в темата:intense написа:Колко горе-долу е разликата в разхода между задното и xd при 530-ката?
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
добър въпрос, то ако погледнеш всички нас с 530ките ... разлиакта е на места 80 %

Indiana написа:B.Stoimenov написа:don_gori написа:Indiana написа:София - Ловеч, сряда вечер, без трафик, магистрала автопилот 130, след това 100
520д
Колега здравей , най-сетне някой с 2ка дизел. Ако може да споделиш колко коня е мотора , както и градско как се справя![]()
Поздрави !
Не искам да спамя или разводнявам темата, но ми се струва че на колегата колата не е загряла добре. Дано просто така ми се струва.
Какво те кара да мислиш така? Това е след края на пътуването...по-загряла от това едва ли
Извинявай колега, не обърнах внимание, че е фейс и чертичките на температурата ми се сториха не на място

- blackyhn
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530D 218hp
- Мечтае да кара: Параход
B.Stoimenov написа:don_gori написа:Indiana написа:София - Ловеч, сряда вечер, без трафик, магистрала автопилот 130, след това 100
520д
Поздрави !
Kолега, моля снимай си чертите на загрял двигател, че мойте са така ( може съвсем малко по-надолу) когато загрее.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Хора продължавате с тези черти, А ТЕ НИЩО не значат въобще не ги гледайте.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Taruno написа:Хора продължавате с тези черти, А ТЕ НИЩО не значат въобще не ги гледайте.
Абе чисто преди фейс лифта си се мърдат и поне на мене спират да се мърдат на 75 градуса , най-малко поне за мен са ми индикация дали са ми е ОК термостатите, защото не ми се влиза в скрито меню постоянно:)
- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
Аз съм чувал за тях,че били индикатор докъде може да форсираш двигатела,докато е студен?!? Май всеки е чувал нещо различно от другите за тея прословути черти... 

От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- blackyhn
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530D 218hp
- Мечтае да кара: Параход
Цитирал съм по рано в темата ръководството към колата за тези черти. Въпроса е защо понякога при спускане ми дава разход?!? Говоря за сериозно спускане а не лек наклон със сериозна скорост. И то по борд ми харчи 6/100 ... ??? Това не е всеки път обаче ?! На вас случва ли ви се?
Sent from my iPhone using Tapatalk
- adovet
- старши ентусиаст
-
blackyhn написа:Цитирал съм по рано в темата ръководството към колата за тези черти. Въпроса е защо понякога при спускане ми дава разход?!? Говоря за сериозно спускане а не лек наклон със сериозна скорост. И то по борд ми харчи 6/100 ... ??? Това не е всеки път обаче ?! На вас случва ли ви се?
При мен оборотите ако са над 1100 и се пусне газта отива на 0, освен ако не е загряла хубаво колата или карам с 20
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
adovet написа:При мен оборотите ако са над 1100 и се пусне газта отива на 0, освен ако не е загряла хубаво колата или карам с 20
Адо твоята автоматик ли беше

- adovet
- старши ентусиаст
-
don_gori написа:adovet написа:При мен оборотите ако са над 1100 и се пусне газта отива на 0, освен ако не е загряла хубаво колата или карам с 20
Адо твоята автоматик ли бешеАко е така това за разхода е супер , ето за какво ти говорех при моя Фокус с 50км/ч на 4та скорос като върна газта оборотите падат на 1к (все едно имитират освобождаване от скорост) и разхода седи около 2/100. Това си има предимства , но при моя стил на шофиране недостатъците са в повече.
Калпав софт на фокуса, може и така да са си фордовете не знам. Разхода ти е такъв защото реално е освободило от скорост. Бензинка ли е?