Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- todorSTY
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530 XD
- Мечтае да кара: BMW M5 E60
Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !
Благодаря и мен ме съмняваше да е вярна тази работа, но да попитам!!
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
а на Ф10 същата ли е ? щото познат е с 3тата раздатка гаранционно на 530хд .. определено е агрегат който аз не бих искал да е наличен в колата ми и без това 5 серия на повече от 1 педя сняг не бива да се изкарва а там ще си върви и само на задно ..
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
не - там е направена изначало за много по-голямо натоварване, все пак F10 има 535xd с 313 к.с. и М550d (xDrive) с 381 к.с.
така че ще е интересно да разберем къде е проблема при твоя познат.
знам само за проблеми при F10 xd в следствие на слагане на гуми с различен размер отпред/отзад.
така че ще е интересно да разберем къде е проблема при твоя познат.
знам само за проблеми при F10 xd в следствие на слагане на гуми с различен размер отпред/отзад.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
то първата я хвърли още с оригиналните гуми .. не е от гумите .. само че според мен и те не знаят от какво е и я сменят цялата ,просто колата почва да придърпва при потегляне като симптомите се влошават с км .. колата не е виждала никакви мъчения ,кара се основно извънградско
Alexi написа:то първата я хвърли още с оригиналните гуми .. не е от гумите .. само че според мен и те не знаят от какво е и я сменят цялата ,просто колата почва да придърпва при потегляне като симптомите се влошават с км .. колата не е виждала никакви мъчения ,кара се основно извънградско
Имаше закон по който, гаранционна кола ако се развали 3 пъти една и съща част, ти връщат парите и взимат колата. Но незнам дали важи за България...
- VGZ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lend Cruiser 3.0 D4D
- Мечтае да кара: 300 hp+
Мой клиент, след 3 смени на полуоски отпред и раздатка (или цели скорости, не помня) при 530xd ф10 върна колата ( беше гаранционна)
Беше му оценена на някакви пари ( но не на 100%) и сега изкара 535xd.
От сервиза не можеха да установят от какво се получаваха вибрацийте, ( доста голяма вибрация, направо тресене) и така.
Колата нямаше 50 к км.
От сервиза не можеха да установят от какво се получаваха вибрацийте, ( доста голяма вибрация, направо тресене) и така.
Колата нямаше 50 к км.
VGZ написа:Мой клиент, след 3 смени на полуоски отпред и раздатка (или цели скорости, не помня) при 530xd ф10 върна колата ( беше гаранционна)
Колата нямаше 50 к км.
Ех как не са му върнали парите на 100% ? Трябвало е да обжалва решението...
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
AgeraR написа:VGZ написа:Мой клиент, след 3 смени на полуоски отпред и раздатка (или цели скорости, не помня) при 530xd ф10 върна колата ( беше гаранционна)
Колата нямаше 50 к км.
Е как ще му върнат всичките пари, като известно време е карал чисто нов автомобил, а им връща използван. Това не е телевизор и няма как да стане при колите.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
Alexch написа:AgeraR написа:VGZ написа:Мой клиент, след 3 смени на полуоски отпред и раздатка (или цели скорости, не помня) при 530xd ф10 върна колата ( беше гаранционна)
Колата нямаше 50 к км.
Е как ще му върнат всичките пари, като известно време е карал чисто нов автомобил, а им връща използван. Това не е телевизор и няма как да стане при колите.
Трябва да му върнат всичките, защото този чисто нов автомобил, всъщност е дефектен, под чисто нов автомобил, трябва да се разбере, че ще го кара без проблеми (не става въпрос за дреболии) поне до свършване на гаранцията.
- topalano13
- Потребител
-
- Кара: Нищо за сега
- Мечтае да кара: БМВ-та
Здравейте,
вече активно си търся 5-ца, и нищо друго. Не виждам тема, където мога да попитам за мнение за конкретна обява, така че ще го направя тук. Ако е против правилата на форума, моля кажете в коя тема да се впиша. Моля кажете си мнението за този екземпляр. Знам, че по снимки не може да се види всичко, но някой с повече опит със сигурност ще види повече неща, които са важни от мен.
Благодаря предварително.
Въпросната кола:
http://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/r ... oFrom=list
вече активно си търся 5-ца, и нищо друго. Не виждам тема, където мога да попитам за мнение за конкретна обява, така че ще го направя тук. Ако е против правилата на форума, моля кажете в коя тема да се впиша. Моля кажете си мнението за този екземпляр. Знам, че по снимки не може да се види всичко, но някой с повече опит със сигурност ще види повече неща, които са важни от мен.
Благодаря предварително.
Въпросната кола:
http://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/r ... oFrom=list
- topalano13
- Потребител
-
bijuto написа:topalano13 написа:Здравейте на всички,
Нов съм във форума и се казвам Минко. Прочетох доста неща до сега и все пак понеже има различни мнения бих искал да попитам някои неща ако е възможно.
Да обясня първо ситуацията си. Искам да си купя кола след няколко месеца и разучавам пазара. Колата ще бъде закупена от Германия, тъй като живея в Чехия и ми е близо. Та ... исках да си купя Ауди А4 Б6 или7, но влязох в едно вчера и ми се струва малко тясно (100кг човек съм все пак). Винаги съм харесвал Е60 и за това първият ми въпрос е някой може ли да каже дали Е60 е осезаемо по-широка вътре от А4 Б7, както изглежда и отвън или няма много голяма разлика. Все пак БМВ-то е по-висок клас логично е да е така, но предпочитам някой, който се е качвал и на двете да сподели ако може.
Другия въпрос е, че разполагам с около 10 000 евро, като това включва купуване на колата, регистрация, данъци застраховки и каквото трябва да се смени за начало по нея. Мислите ли, че може да се вземе нещо сносно, защото доста избор има в диапазона 7000-9000евро в mobile.de. След покупката смятам, че ще мога да отделям по 300-400лв на месец за поддръжка на колата (без бензина). Говорим само за поддръжка. Въпроса тук е възможно ли е това уравнение или няма да излезе отговора от него накрая![]()
Благодаря на всички отзовали се и хубав ден!
Ауди а4 2007г. е по-тясна от Е60. Комфорта който го има при е60 е осезаемо по голям от а4.Казвам го от опит. А за парите които си приготвил-всичко е на късмет, но смятам че за тези пари ще вземеш що годе добър автомобил преди "фейса.300-400 лв. на месец са напълно достатъчни за подръжка, след първоначално обслужване и отстраняване на обичайните проблеми като пеперуди, торк , дпф и др.
Мога ли да те помоля да ми кажеш нещо повече за ДПФ-а и за Торка или да споделиш заглавие на някоя тема, която да потърся из форума.
- Пеперудите - прочетох всичко - ясно ми е.
- ДПФ - като търся теми из форума намирам само теми за регенерация (как се пуска) и за премахването на ДПФ-а, но винаги като пише премахване на ДПФ става въпрос за ремап, а аз не желая да правя такъв. По-точно ме е страх, първа кола ще ми е и не искам да експериментирам.
- Торк - нямам представа какво е и то ли трябва да се маха?
Благодаря предварително
Колата, която си пуснал няма DPF. М пакета е слаган допълнително, седалките са си нейните. Волана е сменян също. Голямата навигация е слагана допълнително.
Торка не се маха! Торка за автомата е същото както съединителя за ръчната кутия.
Торка не се маха! Торка за автомата е същото както съединителя за ръчната кутия.
- Rennfahrer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530i E60
- Мечтае да кара: М6
Здравейте, абе да ви питам, защо някои коли, уж са с ксенон, а ринговете на ангелските очи са жълти, докато на други, пак ксенон, са ярко бели? Каква е разликата?
- topalano13
- Потребител
-
iceblast написа:Колата, която си пуснал няма DPF. М пакета е слаган допълнително, седалките са си нейните. Волана е сменян също. Голямата навигация е слагана допълнително.
Ами в предния коментар пише "отстраняване на проблеми като пепруди, торк, ДПФ". Какви проблеми има с торка по принцип? И оше нещо, как разбра че няма ДПФ и ако наистина няма това не е ли проблем?
Мерси за отговорите
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Няма Е60 излезнало от завода с бели рингове, без значение от годината на производство - всички са с жълти/халогенни крушки на ринговете. Тези с белите/синкави рингове са със сменяни крушки или сменяни рингове.