Разход на нашите автомобили

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F26

Re: Разход на нашите автомобили

Мнение от Alexius » 21 Юни 2016, 11:48

Именно Хемус визирах. Там е истински ад.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 21 Юни 2016, 14:22

Отклоняваме се от темата и ще ни резнат :-)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530D 218hp
Мечтае да кара: Параход

Мнение от blackyhn » 21 Юни 2016, 20:23

Днес Велинград-Айтос ми даде 8.2
140 автопилот ( повече никога ) по магистралата
36 градуса
Авио дизел с бардал
Пълна до горе и климатика на МАААКККССС

BTW ако карам със 130 ап ми дава разхода около 7.2-7.3 ?!?! С 10 километра повече а разликата е доста осезаема ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60

Мнение от SDLS » 21 Юни 2016, 21:31

Ами 1 литър не знам, ама със сигурност е минимум половин литър за тези 10км/ч повече.. другото е, че когато караш на автопилот си гори повече, отколкото, когато си без него, дори накрая да имаш 140км/ч средна и без автопилот.. сега много хора ще подскочат и ще почнат да ми обясняват как инженерите на BMW са проектирали нещата а у, но това са си мои наблюдения и не ангажирам никой с тях :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackyhn » 21 Юни 2016, 21:39

Е то имам и малко мотане по селата докато намеря магистралата :) Че не исках през Пазарджик да минавам .. та се загубих :)
Иначе 130 км/ч май е най-икономичната и най-комфортна скорост за тази магистрала. Говоря за 3л двигател дизел.

Вашите наблюдения какви са? Коя е оптималната скорост София-Бургас? Говоря за разход/комфорт и обем на двигателя/гориво.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 21 Юни 2016, 22:56

SDLS написа:Ами 1 литър не знам, ама със сигурност е минимум половин литър за тези 10км/ч повече.. другото е, че когато караш на автопилот си гори повече, отколкото, когато си без него, дори накрая да имаш 140км/ч средна и без автопилот.. сега много хора ще подскочат и ще почнат да ми обясняват как инженерите на BMW са проектирали нещата а у, но това са си мои наблюдения и не ангажирам никой с тях :bchug:

Колега наблюденията ти са лъжливи и ще ти обясня защо - ти с твоя ЧОВЕШКИ крак няма как да поддържаш идеално такава скорост - ако си на равно ще горят абсолютно еднакво със и без автопилот, но дойде ли нанагорнище автопилота запазва скоростта докато с крака ти почваш леко да намаляш и от там ти се струва ,че харчи по-малко.

:OT:
И Българина трябва да вземе да се отучи от подобни изказвания "но това са си мои наблюдения и не ангажирам никой с тях", защото става нелепо. Все едно някой да каже няма такова нещо като гравитацията, това си е мое наблюдение - ми наблюдавай си това не значи, че не се само заблуждаваш и от там не постигаш нищо, не вървиш на никъде, не научаваш нещо ново един вид се самоограничаваш :)

Един човек винаги трябва да е готов да бъде опроверган.

blackyhn написа:Е то имам и малко мотане по селата докато намеря магистралата :) Че не исках през Пазарджик да минавам .. та се загубих :)
Иначе 130 км/ч май е най-икономичната и най-комфортна скорост за тази магистрала. Говоря за 3л двигател дизел.

Вашите наблюдения какви са? Коя е оптималната скорост София-Бургас? Говоря за разход/комфорт и обем на двигателя/гориво.

Оптималната скорост е 90 км/ч за разход дори е към 80 и няколко. Но скорост спрямо разход 130 / 140 е абсолютно приемлива скорост и ако гониш да стигнеш някъде надалече това се постига точно така, защото колкото по-малко зареждания и спирки толкова по-висока средна скорост за маршрута.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackyhn » 21 Юни 2016, 23:13

:bchug:

И аз около 130 съм най-доволен. Разхода се ядва а скоростта е такава, че не се напрягам при пътуване. Когато е по-натоварено дори и на 120 го закачам за да си спестя нервите, че не само нафта се хаби понякога при пътуване :)

А за ап-то ... май си е до навик и майсторлък малко. Примерно вече давам мигач доста по-рано за да не предприемат изпреварвания пред мен ( не че не се случва ). Също така ако съм в най-лява и ще изпреварвам а зад мен се приближава някой ми е по-икономично да настъпя и да се прибера веднага след изпреварването ( когато е безопасно разбира се ) отколкото да намалявам. И съм мега доволен от екстрата като икономия и удобство :) Колкото и да е грешно, много често си карам колата с лостчето за +10 и -10 км/ч :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lazomilev » 22 Юни 2016, 9:44

SDLS написа:Ами 1 литър не знам, ама със сигурност е минимум половин литър за тези 10км/ч повече.. другото е, че когато караш на автопилот си гори повече, отколкото, когато си без него, дори накрая да имаш 140км/ч средна и без автопилот.. сега много хора ще подскочат и ще почнат да ми обясняват как инженерите на BMW са проектирали нещата а у, но това са си мои наблюдения и не ангажирам никой с тях :bchug:

Абсолютно съм съглсен колега - при мен вдига с 1 литър на всеки 20км/ч над 130, проверено многократно.
И това за темпомата е вярно, също има безкрайно много информация по темата. На кратко темпоматът поддържа скоростта малко тъпо когато има спускане и изкачване, докато човек инстинктивно варира леко с газта и постига същатата средна скорост в по-добри обороти.

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 22 Юни 2016, 10:53

С тази разлика, че човека не поддържа същата скорост като темпомата ;) Единствения начин, да дадете по-нисък разход от темпомата, е да карате по-бавно. Не знам защо си мислите, че можете да контролирате подаването на гориво по-прецизно с крака си от колкото компютър :kuku:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 2015
Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic

Мнение от BorislavB » 22 Юни 2016, 15:47

Добре,а като видя примерно,че идва лек баир и по-отдалече я засиля,ама не на кикдаун ами плавно ускорение и в баира мотора не се натовари,докато при автопилота започва да дава газ в баира и почва да бучи и да товари мотора.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lazomilev » 22 Юни 2016, 15:58

BorislavB написа:Добре,а като видя примерно,че идва лек баир и по-отдалече я засиля,ама не на кикдаун ами плавно ускорение и в баира мотора не се натовари,докато при автопилота започва да дава газ в баира и почва да бучи и да товари мотора.

Еми естествено, но колегата разбира повече, спокойно :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 22 Юни 2016, 16:44

То автопилота не Ви дава кикдаун и това със засилването предварително няма никакъв смисъл. Единственият начин да даде автопилота повече разход е ако има по стръмни спускания и ако автопилота ви има и функция да натиска и спирачките. Тогава за по дълъг етап е възможно да даде по висок разход.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 22 Юни 2016, 16:51

BorislavB написа:Добре,а като видя примерно,че идва лек баир и по-отдалече я засиля,ама не на кикдаун ами плавно ускорение и в баира мотора не се натовари,докато при автопилота започва да дава газ в баира и почва да бучи и да товари мотора.

Като я засилиш ще вдигнеш и скоростта колега и от там по висок разход ;)
п.п. Най лесно може да проверите моментния разход на автопилот и без и вижте по кой начин как е горенето.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 22 Юни 2016, 17:00

Абе не баш имам един приятел кара мерцедес 270 ръчка засилва я 180 след тунела посока Пловдив и пуска на свободна и така докато намали на 90 после ръга настъпва леко дига 160-170 пак свободна и да ти кажа ... доста малък разход постига така :D , уви ние с автоматиците свободна не можем , но честно да си кажа моята там с 130-140 на темпомат гори моментно около 1.5-2/100.

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 22 Юни 2016, 22:19

Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61