Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- hamann25
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 330xd LCI
Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !
TurboDieselComby написа:виж една по-реална оферта
http://www.mgb24.de/home/index.php?show ... 16&lan=de&
Ето така се продава кола според мен си е супер.
Добър вечер колеги , тази как ви се струва ? http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=246099663&cd=635292220490000000&asrc=st или пак намирисва нещо
- Alexander44
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 535D
Здравейте,
Искам да ви попитам дали е нормално като карам с не много висока скорост на по горна предавка и като подам леко газ да има едно зачудване сякаш, преди да превключи на по долна предавка, сякаш се иска по силно натискане на педала и тогава да върне? Колата е 535д.
Благодаря!
Искам да ви попитам дали е нормално като карам с не много висока скорост на по горна предавка и като подам леко газ да има едно зачудване сякаш, преди да превключи на по долна предавка, сякаш се иска по силно натискане на педала и тогава да върне? Колата е 535д.
Благодаря!
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
Alexander44 написа:Здравейте,
Благодаря!
Какво се случва с оборотите в момента на зачукването? Предполагам падат ?
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
cocosas написа:Alexander44 написа:Здравейте,
Благодаря!
Колегата е споменал че има зачуДване, а не зачуКване

Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- Slay
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 525Д'09
- Мечтае да кара: по хубави пътища
Alexander44 написа:Здравейте,
Благодаря!
При мен пък е точно обратното, двигателя стои в обороти на по-ниска предавка без да карам автомобила да ускорява.Карам в града по равен път ( без наклон) и за да превключи нагоре трябва да и дам малко газ и после да върна педала.Така поне аз го усещам.

- Alexander44
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 535D
cocosas написа:Alexander44 написа:Здравейте,
Благодаря!
Не колега, няма придърпване , няма играене на оборотите... мисля, че няма проблем с торка , надявам се
Slay написа:Alexander44 написа:Здравейте,
Благодаря!
При мен пък е точно обратното, двигателя стои в обороти на по-ниска предавка без да карам автомобила да ускорява.Карам в града по равен път ( без наклон) и за да превключи нагоре трябва да и дам малко газ и после да върна педала.Така поне аз го усещам.
При мен колега из града си превключва и ускорява нормално , не е необходимо да връщам газта за да превключи. Това за което имам предвид е когато карам извънградско да кажем ииии карам на 6 със 110 примерно иии се налага да изпреваря друг автомобил, тогава трябва да натисна по силно за да върне скорост и го има това зачудване.
Не знам, може и да си въобразявам затова попитах как е при вас.
- VALENTIN NENKOV
- Потребител
-
при старите 4 степени автомати и малък двигател беше нормално, дори при желание може да я държиш на ръба на превключването умишлено.
При 5 ст и голям двигател мн рядко.
При 6 ст си трябва доста късмет и майсторлък
.
Проблем е ако го почувстваш като боксуване на съединител най-вече по баир.
При 5 ст и голям двигател мн рядко.
При 6 ст си трябва доста късмет и майсторлък

Проблем е ако го почувстваш като боксуване на съединител най-вече по баир.
- stefan8898
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: samolet
- Мечтае да кара: F10 M5
Тези кутии в Е60 мисля се водят с памет, настройват се според стила на каране, и при мен е така, и аз съм с 535д, извънградско - понякога не връща скорост надолу- трябва доста да натисна педала, че да върне. Обучава се кутията - ако караш дълго време без резки подавания на газ, не сменя, обаче ако почнеш да караш газ - спирачка - ще почне по - бързо да връща скорост надолу, самообучаващи се кутии , нагаждат се според стила на каране.
- cocosas
- младши ентусиаст
-
Интересното при мен е че първа и втора ми ги сменя на мслко над 2000 оборота а другите ми ги сменя на 1600. А си карам доста лежерно.
- topalano13
- Потребител
-
- Кара: Нищо за сега
- Мечтае да кара: БМВ-та
Здравейте на всички,
Нов съм във форума и се казвам Минко. Прочетох доста неща до сега и все пак понеже има различни мнения бих искал да попитам някои неща ако е възможно.
Да обясня първо ситуацията си. Искам да си купя кола след няколко месеца и разучавам пазара. Колата ще бъде закупена от Германия, тъй като живея в Чехия и ми е близо. Та ... исках да си купя Ауди А4 Б6 или7, но влязох в едно вчера и ми се струва малко тясно (100кг човек съм все пак)
. Винаги съм харесвал Е60 и за това първият ми въпрос е някой може ли да каже дали Е60 е осезаемо по-широка вътре от А4 Б7, както изглежда и отвън или няма много голяма разлика. Все пак БМВ-то е по-висок клас логично е да е така, но предпочитам някой, който се е качвал и на двете да сподели ако може.
Другия въпрос е, че разполагам с около 10 000 евро, като това включва купуване на колата, регистрация, данъци застраховки и каквото трябва да се смени за начало по нея. Мислите ли, че може да се вземе нещо сносно, защото доста избор има в диапазона 7000-9000евро в mobile.de. След покупката смятам, че ще мога да отделям по 300-400лв на месец за поддръжка на колата (без бензина). Говорим само за поддръжка. Въпроса тук е възможно ли е това уравнение или няма да излезе отговора от него накрая
Благодаря на всички отзовали се и хубав ден!
Нов съм във форума и се казвам Минко. Прочетох доста неща до сега и все пак понеже има различни мнения бих искал да попитам някои неща ако е възможно.
Да обясня първо ситуацията си. Искам да си купя кола след няколко месеца и разучавам пазара. Колата ще бъде закупена от Германия, тъй като живея в Чехия и ми е близо. Та ... исках да си купя Ауди А4 Б6 или7, но влязох в едно вчера и ми се струва малко тясно (100кг човек съм все пак)

Другия въпрос е, че разполагам с около 10 000 евро, като това включва купуване на колата, регистрация, данъци застраховки и каквото трябва да се смени за начало по нея. Мислите ли, че може да се вземе нещо сносно, защото доста избор има в диапазона 7000-9000евро в mobile.de. След покупката смятам, че ще мога да отделям по 300-400лв на месец за поддръжка на колата (без бензина). Говорим само за поддръжка. Въпроса тук е възможно ли е това уравнение или няма да излезе отговора от него накрая

Благодаря на всички отзовали се и хубав ден!
- Slay
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 525Д'09
- Мечтае да кара: по хубави пътища
cocosas написа:Интересното при мен е че първа и втора ми ги сменя на мслко над 2000 оборота а другите ми ги сменя на 1600. А си карам доста лежерно.
Toчно това имам в предвид колега.Карам в града като пенсионер а 1 и 2 втора ми ги сменя около и над 2000 оборота , а 3-та и нагоре при 1600-1700 оборота.
Cocosas,kато се има предвид че максималния въртящ момент е при около 2500 об а предавките ги сменя на 1600 об нещо май няма логика според мен
- cocosas
- младши ентусиаст
-
memorex написа:Cocosas,kато се има предвид че максималния въртящ момент е при около 2500 об а предавките ги сменя на 1600 об нещо май няма логика според мен
А според мен, въобще незнам какво искаш да кажеш с този въртящ момент? Нещо ненамивам много връзка в случая.
Здравейте колеги, отново ще се допитам до вас. Иска ми се да изкажете мнения за колите или ако знаете нещо за продавачите.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11372790355877677&f1=details&slink=5uhokk
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11387566452213144&f1=details&slink=5uhokk
Благодаря предварително
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11372790355877677&f1=details&slink=5uhokk
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11387566452213144&f1=details&slink=5uhokk
Благодаря предварително