Армеец или Алианц за Каско?

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 545i
Детайли за колата: E 60

Re: Армеец или Алианц за Каско?

Мнение от bmw545i » 17 Яну 2014, 22:06

iceblast написа:В Перник при едни майстори, че работели съвестно. Стъклото е Pilkington, каза, че е едно от най-добрите. В Кобра "европейските" са Гардиън, испанско производство. Оставих фактурата на АрмеНец, да видим дали ще захранят сметката или ще ме карат да ходя по мъките.

Аз всичко накуп си плащам, така че веднага ще видя какво ще направят.

Ако ти откажат, дай да видим какви причини са посочили и ще ти кажа какво ще ги правим! :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 17 Яну 2014, 23:12

iceblast написа:Аз не съм с възлагателно, аз отстранявам щетата където искам и им предствям фактура, колко ми струва. Те отиват и почват да гледат цените в Кобра и по тях ми одобряват Х% от сумата по фактурата. Аз не исках Кобра, нито исках стъклата им, за това избрах алтернатива с хубаво стъкло, което се внася директно от чужбина, като извадих късмет, защото само петък пристигат и аз го поръчах вчера и днес на обяд дойде. Вече е сменено, но колата седи на топло, за да може силикона да стегне максимално, преди да я подкарам.

Остава само с винетката да се оправя, че не ми харесва как се е набръчкала и ще искам да ми издадът дубликат, но трябва да ходя в полицията за бележка и после до АПИ.

Не успяха ли стъкларите да ти я прехвърлят добре? Аз още не съм взимал нова винетка. Старата е валидна до края на месеца :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 18 Яну 2014, 2:24

Прехвърлиха я, но не се е залепила хубаво и цифрите и номерата не се четат. Аз винаги ги купувам в началото на годината, не чакам 31 януари, но тази година това бешв грешка :D

Аватар
Кара: BMW E60 545i
Мечтае да кара: E23 745i Turbo, E24 M6, E26 M1, E28 M5, E31 850 CSI, E34 M5

Мнение от petar_majarov » 18 Яну 2014, 5:44

iceblast написа:Днес сутринта на околовръстното ме удари камъче, или нещо друго твърдо и след 2-3мин, когато отбивах и завъртях главата си видях, че в десният ъгъл има пукнатина :banghead: Паркирах на паркинга в работата ми и към обяд тръгнах към АрмеНец да завежда щетата, пукнатината се беше увеличила двойно към 30см. вече Г-образна.

Интересното е, че около самата цепка никъде не се вижда някаква язва, където да е ударил камък и това нещо беше записано като ЗАБЕЛЕЖКА в огледа. Говорих с застрахователният агент и каза, че заради тази забележка най-вероятно няма да ми уважат щетата. После научих за друг случай, в който точно след такава забележка е отказана щета за прозорец.

Някой нясно ли е с нещата, как може да се сцепи така прозореца и имат ли правно основание да откажат щетата и съответно ако я откажат какви действия да се предприемат?

С такива монополисти и групировки не знаеш какво може да очакваш от тях! Може да се захванат за незнам си каква вратичка в еди коя си поправка на незнам си коя алинея в закона, за да се окаже, че имали правно основание да ти откажат щетата.
Както казах, всичките не стават! И колегата гледат, че е писал още миналия месец, че било като при жените, само дето не е точно така, защото макар и много малко, жени свестни все още има, докато тия са до един измамници застрахователите!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a1n » 29 Яну 2014, 18:38

petar_majarov написа:
С такива монополисти и групировки не знаеш какво може да очакваш от тях! Може да се захванат за незнам си каква вратичка в еди коя си поправка на незнам си коя алинея в закона, за да се окаже, че имали правно основание да ти откажат щетата.
Както казах, всичките не стават! И колегата гледат, че е писал още миналия месец, че било като при жените, само дето не е точно така, защото макар и много малко, жени свестни все още има, докато тия са до един измамници застрахователите!

:yes: Всеки път като завеждам щета си нося заешката опашка в джоба за късмет да не ми откажат щета. Само заради кражва си правя каско иначе бих си ремонтирал колата с собствени средства.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 30 Яну 2014, 0:44

Ай сиктир братче!

Каско плащам, паркинги, гаражи и накрая да хвана и да си платя и стъклото (то така стана де :mhihi: ). Още ги чакам, нищо не са превели, щетата се обработвала, голяма обработка падна, като нищо ще се направят на две и половина. :banghead: В петък изтича срока.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 30 Яну 2014, 10:38

Тъкмо се сетих да питам какво стана със стъклото? А ти си проверяваш докъде е стигнала щетата на техния сайт или им звъня?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 30 Яну 2014, 11:18

Проверявам, но техният сайт е мизерия, защото нещата се случват със закъснение там. Често пъти съм получавал изплащане, а на сайта седи - "ОБРАБОТВА СЕ" :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 30 Яну 2014, 13:10

Щетата е насрочена за плащане, до 2 дни трябва да бъде преведена :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 30 Яну 2014, 14:38

:yes: :bchug: :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 06 Фев 2014, 11:02

В темата виждам повече оплаквания от Армеец колеги. Дайте мнения за коректността на Алианц?
Последна промяна rafa224 на 06 Фев 2014, 11:31, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '12 Е70 40d

Мнение от Gatz » 06 Фев 2014, 11:28

rafa224 написа:В темата виждам повече оплаквания от Армеец колеги. Дайте мниния за коректността на Алианц?

Аз също съм против Армеец ,а за Алианц съм чувал добри неща ,но са по скъпи затова повечето хора
ги избягват за да "спестят" някои лев :) .

Поздрави.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 08 Фев 2014, 13:14

Колеги, най-после новини от мен след отказа, обжалването и заплахата със съд, онзи ден получих писмото, че ще платят кражбата на 90% от застрахователната премия и съм доволен. Пълно описание на всичките мъки очаквайте след като взема парите в мен :) т.е. само още около 10 години :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 61 530d

Мнение от miroleskov » 08 Фев 2014, 15:59

Е браво добра новина.Дано си вземеш парите по-бързо.
П.С.много странно нещо е това форума познавам 2-ма човека лично,а преживявам радостите и мъките на всички все едно сме приятели от 100 години

Sent from my iPhone using Tapatalk
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 08 Фев 2014, 20:54

Taruno написа:Колеги, най-после новини от мен след отказа, обжалването и заплахата със съд, онзи ден получих писмото, че ще платят кражбата на 90% от застрахователната премия и съм доволен. Пълно описание на всичките мъки очаквайте след като взема парите в мен :) т.е. само още около 10 години :D

Колко време трая сагата колега?

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61