Впечатления и мнения за зимни гуми
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Andronoff
- триногата
-
Re: Впечатления и мнения за зимни гуми
Моята класация на нови гуми, всичките по 4 броя, всичките лично пробвани и карани по много километри:
1. Continental TS830P - най-добрата зимна гума за мен. Когато ги купувах, беше в първите 3 места на всички тестове за зимни гуми. При закупуването обаче допуснах грешката да ги поръчам обикновени, а не усилени и при по-висока скорост колата се "огъва".
2. BF Goodrich G-Force - преди няколко години, през онази люта зима, когато имаше доволно сняг, минавах хиляди километри и всички се чудеха как е възможно празно е30 комби да върви в снега, че и да изпреварва, че и да помага на закъсали
3. Мишелин Алпин - превземахме Пампорово с една баничарка от ноември до април. Колата определено се усещаше много добре на пътя, но няма място за сравнение с континенталките.
Следващия сезон ще слагам TS850P, наследникът на 830, за която казват, че е още по-добра.
1. Continental TS830P - най-добрата зимна гума за мен. Когато ги купувах, беше в първите 3 места на всички тестове за зимни гуми. При закупуването обаче допуснах грешката да ги поръчам обикновени, а не усилени и при по-висока скорост колата се "огъва".
2. BF Goodrich G-Force - преди няколко години, през онази люта зима, когато имаше доволно сняг, минавах хиляди километри и всички се чудеха как е възможно празно е30 комби да върви в снега, че и да изпреварва, че и да помага на закъсали

3. Мишелин Алпин - превземахме Пампорово с една баничарка от ноември до април. Колата определено се усещаше много добре на пътя, но няма място за сравнение с континенталките.
Следващия сезон ще слагам TS850P, наследникът на 830, за която казват, че е още по-добра.
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
Никога няма да бъдете забравени!
- kambone
- Потребител
-
- Кара: Passat 5.5
- Мечтае да кара: е30
Колеги с е61 - как ви се държат колите в сняг като днешния?
Очаквам с хубави и свежи гуми да няма никакви проблеми, но бих чул опит от първа ръка.
Необходим ли е xDrive или за нормален сняг задното се държи добре? Градско? На дълъг път?
Очаквам с хубави и свежи гуми да няма никакви проблеми, но бих чул опит от първа ръка.
Необходим ли е xDrive или за нормален сняг задното се държи добре? Градско? На дълъг път?
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Моята се държи страхотно, но е xDrive. 
След вчерашния и днешния ден понатрупах и вече мога да изкажа впечатление за Мишелин Алпин 5. Много добри гуми. Колата е като залепнала и не мърда от пътя. Трябваше умишлено да й раздам повече газ и да я вкарам в ситуация, че не бях виждал как присветва тракшъна.
Въпреки това колата ще почива, защото по кварталните улици е ужас и не искам да го играя снегорин, а пролетта да й събирам корите и броните. Докато не понамалее снега ще поразтъпча джипа.

След вчерашния и днешния ден понатрупах и вече мога да изкажа впечатление за Мишелин Алпин 5. Много добри гуми. Колата е като залепнала и не мърда от пътя. Трябваше умишлено да й раздам повече газ и да я вкарам в ситуация, че не бях виждал как присветва тракшъна.

- ppetkovds83
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E61 525d '05
- Детайли за колата: MIni Cooper Clubman D R55 LCI '14
Перфектно си ходя където и да е в ледена Варна с чисто нови Googyear UG Performance G1.Никакъв XDRIVE.Много по добре се държи от старата ми Лагуна с Нокиани 

- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
ppetkovds83 написа:Перфектно си ходя където и да е в ледена Варна с чисто нови Googyear UG Performance G1.Никакъв XDRIVE.Много по добре се държи от старата ми Лагуна с Нокиани
Гумите Goodyear UltraGrip Performance GEN-1 в комбинация с блокажите на задния диференциал, си заслужи парите в началото на сезона за бройка. Тая гума и без наличието на предно /ХД/, се държи отлично на пътя като извежда колата от проблемни участъци. Не създава и грам ядове. Инвестицията си заслужа.

П.П. Колега, не сравнявай несъизмерими вещи като реноводски автомобил с баварска машина.

Семперит , 2-ра година НИКАКВИ проблеми !
Колата е Е61 .
На колегата отгоре искам да кажа , че се съмнявам да е карал Лагуна .
Лагуна е прекрасен автомобил , още притежавам една и я пазя по сантиментални причини .
Никога не създава ядове , най малко в сняг !
Колата е Е61 .
На колегата отгоре искам да кажа , че се съмнявам да е карал Лагуна .
Лагуна е прекрасен автомобил , още притежавам една и я пазя по сантиментални причини .
Никога не създава ядове , най малко в сняг !
- ppetkovds83
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E61 525d '05
- Детайли за колата: MIni Cooper Clubman D R55 LCI '14
Не Колега,въобще не съм карал Рена,само дето съм имал 3 - Сафран,Туинго и Лагуна 2.
След Сафрана и Туингото,лагуната не беше по-добра казвам ти.Баварката е уникална в сняг и лед и се чувствам много по комфортно.Колата на жената е Пежо 1007 градски автомобил и направо настръхвам като го карам по това време на годината.И той с хубави гуми ама .....
След Сафрана и Туингото,лагуната не беше по-добра казвам ти.Баварката е уникална в сняг и лед и се чувствам много по комфортно.Колата на жената е Пежо 1007 градски автомобил и направо настръхвам като го карам по това време на годината.И той с хубави гуми ама .....
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
Тест на добри гуми: https://www.youtube.com/watch?v=Ua_0H2eDH50
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
Здравейте,
вече споделих с какви гуми съм (Nokian WRD4) уикенда бях в Банско ...
Докато си разичствах колата (паркирана на стръмна улица отстрани на хотела ) видях как едно Ауди А6, Куатро ...седеше ...4те му гуми се въртяха а то не помръдваше в никаква посока ... (в никакъв случай не приемайте това като плюене или друго по марката ... Може да съм БМВ фен, но не мога да не уважвам и оценя Куатрото като система - вероятно човека с аудите беше с кофти гуми, а защо не и летни ..
) ...та докато го гледах, премръзнал ...спекох ...викам си ...е ся си е*а мамата ...ще трябва и вериги да слагам за да издрапам до главната улица ... но разбира се преди да тръгна да слагам веригите, реших все пак да си опитам шансовете ... Самият аз останах изненадан, как колата си излезна, изкатери и прочие без дори 1 превъртане на гума или да се задейства някоя система ... колата беше и празна, след това я натоварих с хора и багажи
та...ососбено след като я и натоварихме ...си беше като танк и всичко си беше повече от чудесно, усещаше се стабилност. Факт е и че главните пътища бяха прекрасно почистени (с изключение на 2 отсечки от по 10тина километра на магистралата, където си беше лед ...)
Та ...твърдо препоръчвам Nokian !
лично аз останах много приятно изненадан от тях !
Не мога да скрия и задоволството си от погледите на останалите на апркинга, които докато си чистех колата ми се подсмиваха ...а когато излезнах ... гледаха втрещено 
Докато си разичствах колата (паркирана на стръмна улица отстрани на хотела ) видях как едно Ауди А6, Куатро ...седеше ...4те му гуми се въртяха а то не помръдваше в никаква посока ... (в никакъв случай не приемайте това като плюене или друго по марката ... Може да съм БМВ фен, но не мога да не уважвам и оценя Куатрото като система - вероятно човека с аудите беше с кофти гуми, а защо не и летни ..

Та ...твърдо препоръчвам Nokian !

- tihomair
- младши ентусиаст
-
- Кара: Дизел
- Мечтае да кара: Бензин
- Детайли за колата: Touring
atanasov_aa написа:Тест на добри гуми: https://www.youtube.com/watch?v=Ua_0H2eDH50
Колега това не е тест, а реклама

B.Stoimenov написа:Здравейте,
Докато си разичствах колата (паркирана на стръмна улица отстрани на хотела ) видях как едно Ауди А6, Куатро ...седеше ...4те му гуми се въртяха а то не помръдваше в никаква посока ... (в никакъв случай не приемайте това като плюене или друго по марката ... Може да съм БМВ фен, но не мога да не уважвам и оценя Куатрото като система - вероятно човека с аудите беше с кофти гуми, а защо не и летни ..) ...та докато го гледах, премръзнал ...спекох ...викам си ...е ся си е*а мамата ...ще трябва и вериги да слагам за да издрапам до главната улица ... но разбира се преди да тръгна да слагам веригите, реших все пак да си опитам шансовете ... Самият аз останах изненадан, как колата си излезна, изкатери и прочие без дори 1 превъртане на гума или да се задейства някоя система ... колата беше и празна, след това я натоварих с хора и багажи
та...ососбено след като я и натоварихме ...си беше като танк и всичко си беше повече от чудесно, усещаше се стабилност. Факт е и че главните пътища бяха прекрасно почистени (с изключение на 2 отсечки от по 10тина километра на магистралата, където си беше лед ...)
Та ...твърдо препоръчвам Nokian !лично аз останах много приятно изненадан от тях !
Не мога да скрия и задоволството си от погледите на останалите на апркинга, които докато си чистех колата ми се подсмиваха ...а когато излезнах ... гледаха втрещено
Хехе , много обичат хората да попита ''Ся в тоя сняг тва комби кога ще излезе от паркинга '' ?
А като си издрапа без грижи се пулят .
Въпрос : как са Нокиан-ките като здравина на страничен борд ?
Този Семперит с който карам е страшно мек и ми направи един балон ( застрахователя го покрива , няма ядове )
- kambone
- Потребител
-
А на какъв размер ги карате тези "Нокиан"-и че да знаем, че за този размер са успешни?
Някои гуми от размер до размер имат отклонения и не са толкова производителни, колкото в друг размер.
Някои гуми от размер до размер имат отклонения и не са толкова производителни, колкото в друг размер.
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
Гумите са 225/50/17
За борда ... струва ми се здрав. Специално тези гуми са XL, което само по себе си ги прави малко по-здрави за натоварване и прочие. От скоро съм с гумите, засега балони няма.
А колкото до изненадата ... както казах ...дори самият аз се изненадoх
За борда ... струва ми се здрав. Специално тези гуми са XL, което само по себе си ги прави малко по-здрави за натоварване и прочие. От скоро съм с гумите, засега балони няма.
А колкото до изненадата ... както казах ...дори самият аз се изненадoх

- Azidaha
- младши ентусиаст
-
- Кара: зеленият крокодил Лакоста
Карам 535d със същия Nokian, но 245/45/17
Не мога да кажа, че съм недоволен, но не мога да кажа и че върви като танк, или както някой по-горе се изрази "системите не се включват". Миналия ден закъсах на паркинг пред блока, но да кажем колата си беше по корем.
В семейството BMW-тата са три.
Всичките винаги се карат с нови гуми, висок клас. Определено най-много грижи е създавал Мишелин Алпин.
Добри впечатления имам от едни SAWA Eskimo с която бе дошла една от колите. За бюджетни гуми се представяха доста добре - слагаха Мишелина в малкия си джоб.
Не мога да кажа, че съм недоволен, но не мога да кажа и че върви като танк, или както някой по-горе се изрази "системите не се включват". Миналия ден закъсах на паркинг пред блока, но да кажем колата си беше по корем.

В семейството BMW-тата са три.
Всичките винаги се карат с нови гуми, висок клас. Определено най-много грижи е създавал Мишелин Алпин.
Добри впечатления имам от едни SAWA Eskimo с която бе дошла една от колите. За бюджетни гуми се представяха доста добре - слагаха Мишелина в малкия си джоб.

- kambone
- Потребител
-
Дали и високият въртящ момент на 535 в комбинация с много широка гума не играе голяма роля в тази случка и по принцип ?