Разход на нашите автомобили
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Разход на нашите автомобили
535d 272коня софия -пловдив засечено от карулката първия светофар в пловдив 5.4л 100км/средна
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Става много лесно - като тръгнат нанякъде от София (700 м надморска височина), занулят на излизане от града, и на края на магистралното каране (между 0 и 300 метра надморска височина) щракнат една снимка!
За мен извънградското е от врата до врата, отиване и връщане, включително градското на влизане и излизане (х2!) и после измерен разход на колонка (!) - така рекордът който съм постигал е София-Видин-София 6.81 литра, средна скорост 78 км/ч. Беше вечер и в двете посоки и нямаше движение, двама души в колата, зимни гуми 16 цола, много приказки и малко изпреварвания. Е61 530д 218 кс.

За мен извънградското е от врата до врата, отиване и връщане, включително градското на влизане и излизане (х2!) и после измерен разход на колонка (!) - така рекордът който съм постигал е София-Видин-София 6.81 литра, средна скорост 78 км/ч. Беше вечер и в двете посоки и нямаше движение, двама души в колата, зимни гуми 16 цола, много приказки и малко изпреварвания. Е61 530д 218 кс.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- da6ip
- старши ентусиаст
-
Ivel написа:535d 272коня софия -пловдив засечено от карулката първия светофар в пловдив 5.4л 100км/средна
ок

- kostadinovj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 60 520 D - 2006
- Мечтае да кара: 5 GT
@ndro написа:пичове, искам да ви споделя, предвид многото километри пробег с личната ми кола и близките ми приятели с дизелови Е60-ки, че за мен разход извънградско под 7 за всички шестцилиндрови дизелови двигатели, без значение 525, 530 или 535, е абсолютно нереален, освен ако не карате като "чичо скрудж".
дефиниция за чичо скрудж - постоянно инертно каране с 90 - 110, никакъв трафик, никакви изпреварвания с газ до дупка, и ако се наложи - бутане по баирите.
незнам как ги правите тия 6.1... аз един път съм го постигал тоя разход сам и без багаж и чичо скрудж пасти да яде, а вие си джиткате по магистралата със 130...
Пич, с цялото ми уважение но хората които карат с максимално допустима скорост не са "чичо скрудж" Аз примерно карам първо 4-цилиндров ДВГ, и второ карам точно както ти посочи 90-110 и по магистрала 140-150. Бургас - Сливен 6.2/100.
kostadinovj написа:@ndro написа:пичове, искам да ви споделя, предвид многото километри пробег с личната ми кола и близките ми приятели с дизелови Е60-ки, че за мен разход извънградско под 7 за всички шестцилиндрови дизелови двигатели, без значение 525, 530 или 535, е абсолютно нереален, освен ако не карате като "чичо скрудж".
дефиниция за чичо скрудж - постоянно инертно каране с 90 - 110, никакъв трафик, никакви изпреварвания с газ до дупка, и ако се наложи - бутане по баирите.
незнам как ги правите тия 6.1... аз един път съм го постигал тоя разход сам и без багаж и чичо скрудж пасти да яде, а вие си джиткате по магистралата със 130...
Пич, с цялото ми уважение но хората които карат с максимално допустима скорост не са "чичо скрудж" Аз примерно карам първо 4-цилиндров ДВГ, и второ карам точно както ти посочи 90-110 и по магистрала 140-150. Бургас - Сливен 6.2/100.
колега, явно не си разбрал за какво говоря.
1. не коментирам максимално допустимата скорост, а разхода на шестцилиндровите дизелови Е60-ки, така че не се отнася за теб, а и ти явно не си от "хората, които карат с максимално допустима скорост", защото я надвишаваш.
2. чичо скрудж, значи да караш с възможно най-оптималната скорост от гледна точка на разхода, а не с максимално допустимата. имам предвид 90-110 навсякъде - без значение дали е магистрала или първокласен път, тоест под максимално допустимата на магистралата.
110 само по нанадолнищата

и въпреки това, което съм написал, продължават научнофантастичните разкази... 5.4/100 на 535-ца... това са пълни измишльотини, незнам кой ще ви повярва

- kostadinovj
- кандидат ентусиаст
-
@ndro написа:kostadinovj написа:@ndro написа:пичове, искам да ви споделя, предвид многото километри пробег с личната ми кола и близките ми приятели с дизелови Е60-ки, че за мен разход извънградско под 7 за всички шестцилиндрови дизелови двигатели, без значение 525, 530 или 535, е абсолютно нереален, освен ако не карате като "чичо скрудж".
колега, явно не си разбрал за какво говоря.
1. не коментирам максимално допустимата скорост, а разхода на шестцилиндровите дизелови Е60-ки, така че не се отнася за теб, а и ти явно не си от "хората, които карат с максимално допустима скорост", защото я надвишаваш.
2. чичо скрудж, значи да караш с възможно най-оптималната скорост от гледна точка на разхода, а не с максимално допустимата. имам предвид 90-110 навсякъде - без значение дали е магистрала или първокласен път, тоест под максимално допустимата на магистралата.
110 само по нанадолнищата
и въпреки това, което съм написал, продължават научнофантастичните разкази... 5.4/100 на 535-ца... това са пълни измишльотини, незнам кой ще ви повярва
Убеди ме! Айде да не спорим! Но да ти кажа и на мен не ми се вярва 3000 кубика да харчи 5,4/100.
kostadinovj написа:Убеди ме! Айде да не спорим! Но да ти кажа и на мен не ми се вярва 3000 кубика да харчи 5,4/100.
Да бе, и аз като чета какви цифри пишат имам чувството, че карам най-неикономичната кола във форума.
Tool - Fear Inoculum
- da6ip
- старши ентусиаст
-
Emooo написа:kostadinovj написа:Убеди ме! Айде да не спорим! Но да ти кажа и на мен не ми се вярва 3000 кубика да харчи 5,4/100.
Да бе, и аз като чета какви цифри пишат имам чувството, че карам най-неикономичната кола във форума.
нещо не е наред с твоята да знаеш - виж дали нямаш някоя тухла на педала на газта, или дупка в резервоара

kostadinovj написа:Но да ти кажа и на мен не ми се вярва 3000 кубика да харчи 5,4/100.
мисля, че и на теб ще ти е трудно да го постигнеш този разход с твойта четирицилиндрова 520-ка, дори и да се вживееш в ролята на чичо скрудж

незнам на какво се дължи това непреодолимо желание на някои колеги да изкарат шестцилиндровите дизелови Е60-ки нереално икономични...
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Като смените зимните ботушки с джапанки ще ви падне разхода драстично. Сега са ви тежки крачетата
Тва разход около и под 6л на 100 км на 3л дзвер е научна фантастика. Дори с хубаво гориво (немско, австрийско и т.н.) става около 6.5л и то на аутобаните на темпомат само. Ще накарате инженерите от BMW да ви дойдат на гости да видят какво чудо са направили преди 5-10г, а сега едвам успяват

Тва разход около и под 6л на 100 км на 3л дзвер е научна фантастика. Дори с хубаво гориво (немско, австрийско и т.н.) става около 6.5л и то на аутобаните на темпомат само. Ще накарате инженерите от BMW да ви дойдат на гости да видят какво чудо са направили преди 5-10г, а сега едвам успяват

Only dead fish follow the stream...
Аз честно не ми пукаше много за разхода на колата ми но за пръв вчера като налях за 140лв 50литра ми стана криво. На къде отива тоя свят - незнам въобще как хората с ниски доходи карат коли. Сега си правя сметка че един чип тунинг и миене на ДПФ и МАФ сензор ако ми свалят 1.5 литра на 100 си заслужава да се направи с тези цени на нафтата.
Tool - Fear Inoculum
- da6ip
- старши ентусиаст
-
MadChicken написа:Като смените зимните ботушки с джапанки ще ви падне разхода драстично. Сега са ви тежки крачетата![]()
не говориш сериозно, нали?
- kostadinovj
- кандидат ентусиаст
-
MadChicken написа:Като смените зимните ботушки с джапанки ще ви падне разхода драстично. Сега са ви тежки крачетата![]()
Евала.Много ме разсмя!
по компютър ми го дава .не знам обаче дали има разлика м/у показанията му и реалния разход
ами последното което установих експериментално е, че се върнах от Банско миналата седмица в неделя на обяд с нормално си движение с точно 10 литра, като пистолета изключи на 9.25 литра и накарах момчето да досъбере останалите 0.75 литра със малко зор(а в Банско напълних само до щракване на пищова на колонката, без повече опити). Общо на километража 163км. Заредих в Банско на Еко-то и после в София в Дружба 2 на Еко-то. На бордовия пишеше 6.5л, реалния като го сметна е малко по-малко. Карал съм с 5-6 изпреварвания и съм спазвал ограниченията. На магистралата - 120км/ч на темпомат. Колата е 530Д 2004 автомат без ДПФ със 17-ки 225/55.