Разход на нашите автомобили
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Разход на нашите автомобили
5.0л/100км с 535d chipped pre-lci
Не знам защо въобще BMW са мислили други двигатели, след като 330 коня могат да харчат 5 литра на 100км на това купе. В такъв случай 2.0d без чип сигурно харчи около 3.5л/100км. Ако стане и LCI, ехее, по-малко от електрически ще почне
Ей Богу..

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Рибарска работа! Чети и се наслаждавай.
Sent from my HTC One using Tapatalk
Sent from my HTC One using Tapatalk
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
SDLS написа:5.0л/100км с 535d chipped pre-lciНе знам защо въобще BMW са мислили други двигатели, след като 330 коня могат да харчат 5 литра на 100км на това купе. В такъв случай 2.0d без чип сигурно харчи около 3.5л/100км. Ако стане и LCI, ехее, по-малко от електрически ще почне
Ей Богу..
Не знам какво се учудваш с 88 км/ч и 1200 оборота на 6та и равен път колко искаш да даде ? Това е дизелов мотор това не ти е 5 кила 10 цилиндъра. Казах го , че ако искам да дам максимално минимален разход мога да го направя на 5/100. МОментния ми разход с 90 км/ч на магистралата на равно е точно на 4(малко над него). Като се има предвид , че терена се мини точно средния ще е около 5/100. Сега пак преди да си казал , че не е верен , съм казал колко ми е моментния с 180 а именно почти 10/100 , което си е напълно нормално. Някой хора просто не разбрахте , че ако караш мощен дизелов мотор на дълги разстояния , е по-икономичен от някакъв по-малък мотор. Малкия мотор е икономичен в градски условия , където караш колата постоянно на 1,2,3 предавка. Имам приятели с мерцедес и аудита по 170-180 коня , извънградско даваме еднакъв разход , обаче градско те падат и на 7 , докато аз в най-добрия вариант ще ми даде 10.5/100 , ако карам като баба. Аз честно не мога да разбера тебе и другите колеги , който само разправяте , кое как не можело да бъде , някакви комплекси ли имате ли какво. Не сме дошли тука с колегата анди да ви лъжен , споделяме нещата ,както са си. Реално ако си карам колата както ми е кеф ми дава 7.5 до 8.0 , ако карам с 120 на темпомат ми дава межуд 6.2 , 6.5 , напълно нормален разход , това , че вие поради някаква причина не можете да карате на темпомат и да си засечете колите , нормално не значи , че нашите горят малко. Аз съм 100% обеден , че една 525д със 120 темпомат от София до Хасково ще даде под моето 6.2(това ако е изправна де и няма някакъв измислен софт налят).
Точно така се получава на практика, правилно си го обяснил. Малкия мотор (2.0л;2.5л)гори малко в града и до скорост примерно 140км/ч. От там нагоре нещата са плюс само за мотора с повече коне.
При 3л мотори нещата са аналогични. Всички знаят че кола с чип разхода и пада. Е тогава какво ви учудва че примерно 218 коня при висока скорост (магистрално каране около и над 200км/ч) гори повече от 286 коня. Това го пиша защото е тествано многократно.
Пасат 2.0 ТДИ 140 с чип при същото каране гори 10/100, колкото и аз.
В тази тема едва ли някой се изхвърля с малък разход, просто е споделяне. Това че моята е дала нисък разход не значи че е все такъв. Просто за тест съм го правил. Иначе средния ми разход ВИНАГИ е около 8.5/100
При 3л мотори нещата са аналогични. Всички знаят че кола с чип разхода и пада. Е тогава какво ви учудва че примерно 218 коня при висока скорост (магистрално каране около и над 200км/ч) гори повече от 286 коня. Това го пиша защото е тествано многократно.
В тази тема едва ли някой се изхвърля с малък разход, просто е споделяне. Това че моята е дала нисък разход не значи че е все такъв. Просто за тест съм го правил. Иначе средния ми разход ВИНАГИ е около 8.5/100
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Колеги да не стане грешка да питам. Тук нали не си говорим за потенциален разход във паралелни реалности само с равни пътища, попътен вятър и изобщо идеални условия!? 
Иначе си качих една програмка от скоро на телефона, та за последните 3500км само градско, среден разход 11.3 л/100км. Моето градско е средно натоварено т.е. не минавам през големи задръствания, но и не карам често по цариградско или околовръстното.

Иначе си качих една програмка от скоро на телефона, та за последните 3500км само градско, среден разход 11.3 л/100км. Моето градско е средно натоварено т.е. не минавам през големи задръствания, но и не карам често по цариградско или околовръстното.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Е то на такъв равен път и аз давам 4/100 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Колеги здравейте , имам следното питане към вас (било то с бензинови или дизелови мотори). Интересува ме при автоматичните скоростни кутии като пуснаш педала на газта до край какво се случва , да кажем от 3к оборота(градско). Ръчката (бензин , за дизела незнам) изключва изжекторите и на практика колата ползва собствената си инерция да се движи без да консумира никакво гориво , разбира се до определено натоварване след това си ги пуска пак.
В момента карам автоамтик(не на BMW) и от това което забелязвам разхода спрямо ръчката особенно градско се вдига точно поради тази причина - като върна газта оборотите падат на 1к (един вид се имитира освобождаване от скорост) , което съответно дава около 2-3/100 моментен разход , докато при ръчката в същата ситуация моментния разход ще е 0 със спрени инжектори почти докато спра на светофар примерно.
Ще се радвам някой да сподели информация за автоматичната ск. кутия ако е тествал подобно нещо.
Поздрави !
В момента карам автоамтик(не на BMW) и от това което забелязвам разхода спрямо ръчката особенно градско се вдига точно поради тази причина - като върна газта оборотите падат на 1к (един вид се имитира освобождаване от скорост) , което съответно дава около 2-3/100 моментен разход , докато при ръчката в същата ситуация моментния разход ще е 0 със спрени инжектори почти докато спра на светофар примерно.
Ще се радвам някой да сподели информация за автоматичната ск. кутия ако е тествал подобно нещо.
Поздрави !
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
don_gori написа:Колеги здравейте , имам следното питане към вас (било то с бензинови или дизелови мотори). Интересува ме при автоматичните скоростни кутии като пуснаш педала на газта до край какво се случва , да кажем от 3к оборота(градско). Ръчката (бензин , за дизела незнам) изключва изжекторите и на практика колата ползва собствената си инерция да се движи без да консумира никакво гориво , разбира се до определено натоварване след това си ги пуска пак.
Поздрави !
Нещо не гледаш както трябва. И при автомата се изключва горивото стига да не караш с 1300 об. и да пуснеш газта
- CrazyElement
- ентусиаст
-
andy написа:Точно така се получава на практика, правилно си го обяснил. Малкия мотор (2.0л;2.5л)гори малко в града и до скорост примерно 140км/ч. От там нагоре нещата са плюс само за мотора с повече коне.
Ти даже си много добре , моят среден варира между 9.5 и 10/100 , като имам сигурно повече извънградско, от Октомври досега имам навъртяни 13 000 км, като почти всяка седмица София-Хасково-София (500км) и средния не е падал никога под 9 , но и това е нормално на теория фейс лифта трябва да гори 1 литър надолу

- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
CrazyElement написа:Ти даже си много добре , моят среден варира между 9.5 и 10/100 , като имам сигурно повече извънградско, от Октомври досега имам навъртяни 13 000 км, като почти всяка седмица София-Хасково-София (500км) и средния не е падал никога под 9 ...
Ееее... най-после, колега изплю камъчето.

Значи ето това, ако беше написал преди, щеше да спестиш дългите спорове около твоя разход.
Всеки може да докара разход дори и под 4л/100 за 10км каране, при равен път и 80км/ч, но няма смисъл да се коментира, тъй като идеални условия няма. За да е съпоставимо и близо до истината, е най-добре да се посочва средния разход за изминати няколко стотин/хиляди километри.
- intense
- Потребител
-
- Кара: E60 LCI 530xD
Последно засичане при мен: София - Лозенец - София - Габрово = 1342км (градско в София ~150км) = 8.39л/100. Включен климатик и каране малко над ограниченията.
Иначе за последните около 8500км средното ми е около 10.5л/100.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Иначе за последните около 8500км средното ми е около 10.5л/100.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Мойта сигурно е развалена нещо.. градско в София ми дава 14.5

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Giorceto написа:Мойта сигурно е развалена нещо.. градско в София ми дава 14.5![]()
Колега зависи къде караш в София и по кое време , аз там мога да дам и 16

за badsharki , ами аз бях си написал средния даже тогава беше 10/100 ( зима беше) сега падна на 9.5 за 6200 км със средна скорост 55.5 км/ч това е положението средния ми разход винаги е около 10.
А тия засечки си ги правя като съм уморен и не ми се кара бързо си пускам 120 темпомат да тогава гори малко колата , ама в повечето случаи си карам както аз си искам 150+ магистрала, градско вечер колата яде яко тояги, така че средно толкова

adovet написа:Нещо не гледаш както трябва. И при автомата се изключва горивото стига да не караш с 1300 об. и да пуснеш газта
Да изключва горивото , но при доста по-висока скорост. Примерно от 2к оборота като пусна газта и веднага оборотите падат на 1к като се опитва според мен да имитира освобождаване от скорост. Друг пример карам с 60 на 4та скорост на автомата , връщам газта и веднага пак оборотите падат на 1000 , трябва да връщам 2ра скорост че да задържи около 2.5к оборота и да държи изключени инжекторите , докато това при ръчката си е постоянно.
Все пак автомата не е от най-умните с 4 скорости е и полусъединител на всяка , но незнам как е при автоматиците в Е60.