Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от Nukem » 28 Ное 2013, 18:53

Може ли малко помощ с разтълкуването:
Изображение
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 29 Ное 2013, 22:15

Едно инфо от чуждите форуми.Който не го е проверявал може да хвърли едно око

I need every E60 and E61 5-series owners to carry out a check on their car that could potentially save them a thousand pound+ bill....

Open your bonnet, located at the back of the engine bay are two domed pollen filter enclosures, prise the metal clip away, use a 13mm socket to turn the plastic nut 90 degrees anti-clockwise which will release the pollen filters. Then you will need to remove the hard plastic trays the pollen filters sit on, to do this you will need to undo more 13mm plastic 90 degree nuts, a large sliding clip and a T20 TORX screw on each side of the engine bay.
When you have exposed the brake master cylinder/resevoir and servo on the o/s of the car, look into it and see if there is any sign of water ingress, you may well find water in there or a 'tide' mark where water has been there.
I have checked 15 individual cars and all but one had water in this cavity or signs that it had been there. The problem with this is that the water backs up till it surrounds a wiring loom that allows it to pour through the bulkhead and fill up electronic control units - cue mega exspense.....
There is a rubber bung that should allow water to escape, it doesn't, it is approximately 7cm long and all you need to do is push it down and dislodge it so that the drain hole is made larger...
I'm sorry if this has already been reported but I felt the need to launch it out there again, if it saves one owner a big bill then it's worth it.
Don't delay this check, whether you check it yourself or take it to your chosen garage - do it ASAP and let me know your results please.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 29 Ное 2013, 23:05

:shock: :shock: :shock:
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

Потребител
Аватар

Мнение от d_petrov » 30 Ное 2013, 0:18

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4xm8ut
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4xm7n8

Някой гледал ли е някой от тези два автомобила и някакво мнение за тях ?

Потребител
Аватар
Кара: MB W209
Мечтае да кара: Трактор

Мнение от Бако Мецан » 30 Ное 2013, 18:58

Смени дилъра колега. Потърси и при други. http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... LSO_EXPORT[/quote]

Здравейте колеги!
Знам аз къде са по-евтини колега, но на мен ми трябва от Австрия защото ще я карам с австрийска регистрация, и не ми е изгодна ако я взема от Deutschland.
Позамислих се какво казвате колеги и сте прави. Много са и парите на тая, а и ако я взема ще я покарам месец, два и ще ме хване яд че не съм взел новата, и тогава пак обикаляне по БМВ и само загуба на пари за месец кеф. Ще изчакам до пролетта да събера още некои лев и ще търся някоя понаточена F10-ка.
Благодаря ви все пак за мненията.
Поздрави!
Ако парите не те радват, значи не са твои

Потребител
Аватар

Мнение от talanta » 30 Ное 2013, 22:51

Здравейте млад шофьор съм и имам намерение вече да си купя бмв 530 д
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4xyx5j
Ще ви бъда благодарен ако кажете мнението за колата колко пари да отделя след като я закупя да сменя маслото и т.н
и дали си струва да я купя или към друга да се насоча

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 30 Ное 2013, 23:09

Ами дали си струва зависи от това как е поддържана. От това зависи и колко ще ти е първоначалната инвестиция - може да минеш с 1000-2000 лв, а може да станат и 10 000.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nanio » 01 Дек 2013, 0:22

talanta написа:Здравейте млад шофьор съм и имам намерение вече да си купя бмв 530 д
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4xyx5j
Ще ви бъда благодарен ако кажете мнението за колата колко пари да отделя след като я закупя да сменя маслото и т.н
и дали си струва да я купя или към друга да се насоча

По-добре дай някой лев повече да си купиш нормална 530-ка. Тази е без кожа, с най-обикновенния салон, с ръчни скорости и неизпозлваемата малка навигация - не е добър избор.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 01 Дек 2013, 0:47

12700 тая като нищо да е на 500 000 км или да има няколко сериозни проблема едновременно.

като вземеш нова кола след 2006та почти независимо от марката си отделяш минимум 3000 лв. за 1во сериозно обслужване + каско + гражданска и т.н. и малко резерва да остане.

И млад шофьор на 530 ще се позабавляваш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er

Мнение от aero » 01 Дек 2013, 7:20

По принцип и аз съм скептичен като видя такава кола, с такава цена, но ако приемем, че може още малко коментар, получава доста добра база, стига да е читава. Дори да я накичи с профи навито и един комфортен салон , пак ще стъпи доволно, колата няма автомат за обслужване или треперене, няма и дпф, има си номера да отиде да я пробва.
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 01 Дек 2013, 9:57

Не е задължително да е пълен леш просто няма екстри 10годишна колко да и искат дори и да е в добро състояние. Приемете, че е60 последва пътя на е 39 излезе фейса на Ф10 и след 3г и нова пета серия ще дойде ;) нормално е да падат цените. От лято 2012 когато първите по цена е60 бяха по 15000лв сега тръгват от 11300 като гледам мобиле.бг...това е пазара..

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Потребител
Аватар

Мнение от talanta » 01 Дек 2013, 10:54

Благодара ви за мненията.Насочих се към тази http://www.cars.bg/c463854
имам намерения сряда да отида да я видя какво ще кажете?Приемам критики

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020

Мнение от atanasov_aa » 01 Дек 2013, 10:55

spower написа:Не е задължително да е пълен леш просто няма екстри 10годишна колко да и искат дори и да е в добро състояние. Приемете, че е60 последва пътя на е 39 излезе фейса на Ф10 и след 3г и нова пета серия ще дойде ;) нормално е да падат цените. От лято 2012 когато първите по цена е60 бяха по 15000лв сега тръгват от 11300 като гледам мобиле.бг...това е пазара..

Много точно си го написал. Дадена кола, дори да не е карана и да я стояла само в гаража, достигне ли определена възраст, тя няма цена. Това е реалност. Проблема за приемането на реалността в спада на цените за този модел, който бързо крачи към историята е при тия, които са дали дали за него нереално висока цена и после маса пари за доправяне, както и при тези които се опитват все още да ги пробутват на пазара на цени от преди няколко години. Разбира се като остарее прекалено много и стои все в гаража на 130 000 км., ще има отново антикварна цена. :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 01 Дек 2013, 11:25

Ясно е ,че пада цената на модела - но "някой който си е купил евтин екземпляр" и се радва ,че друг се е "набутал" с по скъп такъв нека погледне екстрите - колата е ГОЛА КАТО пушка.
Модел е такъв ,че 2 автомобила от модела спрямо екстрите състоянието евентуални следващи инвестиций да стигнат и до 10000к. лева.
Няма кожа , бизнес навигация , с най-смешния салон, и мнооого още- като се вгледа човек ще намери още много липси . Като добавиме /без евентуални проблеми/ застраховка , пълно обслужване , данък и това онова този гол кош стъпва на 15-16 ... е какво му е евтиното на тая стоковица.
Сега за Е39 - цените на модела се движат от 4 - до някой фейсови с високо оборудване към 11000к. лева.
Скорошен пример - приятел искаше да вземе ей такава гола Е60-ка и после взе Е39 с екстри каквито се сети човек фейса. Ами с кеф се возя при него :yes: Разликата между двете коли в цената беше 2500 лв. :mhihi:
Другия скочи на по-новия модел и въпреки че прегледахме обстойно автомобила за 1 година му стъпи на читав фейсов автомобил. Проблема на модела е ,че за разлика от някакъв спад в ценатана модела- цената и стойността на частите /както и на всички други премиум марки в сегмента от тези години/ не се наблюдава много и трябва човек доста да внимава в закупуването на Е60 . Колкото по-остарява модела , толкова повече трябва да се внимава какво купуват евентуалните нови ползватели , защото се пълни пазара с все нови и нови кошове , както и с хора закупили такъв автомобил и НЯМАТ финансовата възможност да оправят проблемите на колата и да е пускат на евтини цени като 'ПЕРФЕКТНА" , УНИКАТ и т.н.
Много още мога да изпиша - и то подплатено с много опит/ по цял ден 1/3 от форума ми минава през "ръцете" както и страшно много каращи модела и даже не са чували за нашия форум. Също с доста познати сме обиколили страната за да си изберат хубав екземпляр от модела.
Който е обикалял за огледи знае за какво става дума, особенно ако знае какво да гледа и после кое колко струва. Пазара е залят ОТ НАЙ-ГОЛЯМИТЕ барутарници от цяла европа! Колеги внимавайте доста - това не е Е30 което човек харесва и после може да го "стегне" на стойност една заплата... Аз се радвам от цялата работа , защото работата ми е в "ренесанс" , но имайте едно на ум.
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 01 Дек 2013, 12:08

Определено такива Е60 беше удачно да се купуват преди 4-5 години,когато модела не беше така популярен в БГ и знаейки че купуваш абсолютната гола база поне човек се големееше че кара новия модел,търкаляш го 2 години и го шитваш на пазара.За сравнение около 2010г когато аз си купих Е60тката имаше средно 35-40 обяви за такава кола,сега са 250-260.
Към момента пък съм забелязал 3-4 Ф10ки ,независимо че две от тях са ръчка и по слабия 204к.с. двигател,всичките са с М пакет и са 21-22 600 евро.Пак е на даалвера да купиш такава и след две години пак ще ги продадеш за малко над 40К лева.
Правилото е златно и важи за всички марки автомобили-или купуваш по-стария модел фулл екстри или новия но на възможно най-ниската цена за да можеш бързо да го развържеш след време.Коли се купуват или от хора-почитатели и ценители или от хора търсещи гъзарията.В България няма средно положение.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61