Разход на нашите автомобили

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Re: Разход на нашите автомобили

Мнение от adovet » 14 Апр 2016, 22:08

xacahb написа:Моя борд при темпомат 120-170 варира 7-9. Такива числа като 5.ХХ виждам при скорост 70-80 и попътен вятър :П
Колата и преди и след мап-а харчи почти еднакво , с изключение на моментите в които стъпвам - там разхода вече скача сериозно.

Относно Пловдив , напоследък с постоянните и повсеместни ремонта , смея да твърдя , че градското си е истинско градско :)

Скоро бях по Пловдив и наистина е станало голяма лудница - София - Пловдив един час и после още един час за да мина през града

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 14 Апр 2016, 22:58

adovet написа:Той колегата крейзи си ги засича по борда, ама както знаем никой не знае колко е верен неговия борд. От Хасково към София е изкачване. Готов съм да се обзаложа с него че със средна 128 и включен климатик не може да даде този разход.

Ае приятел хайде спри да четеш между редовете моляте .. става ли 150 км 128 , после имам 50 км спускане след тунела към София с 120 , то точно там си падна разхода. За колегите дето мрънкат , че съм карал бавно не искам изобщо да коментирам карам си с 120-135 темпомат , когато има път и малко коли си карам и с 200 и нагоре както днеска затова и на връщане въпреки спусканията разхода ми беше 6.8 отново! Но стила на каране варираше , когато го караш този път по 2 пъти в седмицата и гледаш колко е строшен хич не си давам зор да се трепя по нашите хубави пътища, карам си нормално има 2-3 хубави прави като няма трафик сее заигравам и до там. Няма нищо срамно в това , колегата СДСЛ , изобщо не можеш да ме трогниш с това редовно виждам бързаци , които си мислят , че карат самолет и им се показва реално колко им върви колата ... когато знаеш как ти върви колата и тя РЕАЛНО е бърза ти е през к*** с колко караш поне при мен е така , преди карах 150 коня кола, което реално е бавна кола за мен и на магистралата не падах под 160 ... ама това е друга бира. Само ще те помоля да не ми се обяснява как трябва да карам :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 14 Апр 2016, 23:26

Аз не чета през редовете, хубаво сложи ги не 128 а 125 то голяма разлика.

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 14 Апр 2016, 23:35

adovet написа:Аз не чета през редовете, хубаво сложи ги не 128 а 125 то голяма разлика.

Недей се обажда по-добре ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 14 Апр 2016, 23:39

CrazyElement написа:
adovet написа:Аз не чета през редовете, хубаво сложи ги не 128 а 125 то голяма разлика.

Като гледам всеки се бъзика с теб, така че си направи изводите.
За да не е офф: Изображение
Нещо от как си монтирах екшън камера в колата и разхода се увеличи

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koko29 » 15 Апр 2016, 11:47

Пловдив-Халкидики-Пловдив 980 км. - 56.7 л. дизел. => около 6/100
Не знам средна скорост (и не ме интересува), пътувал съм 7 часа в посока с 2 малки почивки. Засичано е с пълен резервоар и допълване при връщане.
Колата е 2009 г. 525d 3000cc 197к.с.

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 15 Апр 2016, 12:56

adovet написа:
CrazyElement написа:

Като гледам всеки се бъзика с теб, така че си направи изводите.
За да не е офф: Изображение
Нещо от как си монтирах екшън камера в колата и разхода се увеличи

ХАХах базика , ае пациент , никой не се базика просто всеки хейтва , щото го е яд , че видиш ли 525д и 530д не горят с 3 литра по-малко спрямо 535д , както навремето някой авто джамбаз Ви е излъгал като сте си купували колата. Нали знаеш казал съм ти през кво ми е кой ми вярва, кой не ми вярва , нали си ходя за 25 лева от София до Хасково пък Вашето мнение .. може да си го наврете в .... айде с добро :D

ПС: на тази снимка ти се вижда един среден разход , и никой нз колко къде си карал поне дай малко инфо ... ПП моя среден за 8000 км е около 10-11 забравих вече трябва да го видя.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 15 Апр 2016, 13:10

Нападките и обидите ти към колегите и мен само показват интелектуалното ти ниво. Никой не те е обиждал за да държиш такъв тон. Това че се опитваме да ти кажем как се правят нещата е само с една цел - да не пишеш глупости и да заблуждаваш други, които четат форума. Все пак идеята на форума е да се пишат реални неща. Иначе и на нас ни дреме на ..... за твоя разход, направо си умряхме от завист да знаеш.

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 15 Апр 2016, 18:30

adovet написа:Нападките и обидите ти към колегите и мен само показват интелектуалното ти ниво. Никой не те е обиждал за да държиш такъв тон. Това че се опитваме да ти кажем как се правят нещата е само с една цел - да не пишеш глупости и да заблуждаваш други, които четат форума. Все пак идеята на форума е да се пишат реални неща. Иначе и на нас ни дреме на ..... за твоя разход, направо си умряхме от завист да знаеш.

Пиша ти така за да усетиш , пациент(можеш да го разбираш като , пациент на психична клиника, не го приемай като обида просто така те виждам). Никой не ти пиши глупости , просто ти не искаш да разбереш , някои неща защото усещам как навремето си си купил 530Д , като си мислил , че така ще ти е по-икономично и сега просто те е яд, както и колегата с 525цата . Другите колеги си казаха , че за тях е напълно реален разхода , така че , спри ти казвам за пореден път да се заяждаш , защото си смешен. Нямаш 535Д , да не говорим пък и с моя сетъп за да коментираш колко трябва да ми гори колата. Това все едно аз да обяснявам в момента колко трябва да ти гори 530ката или на колегата 525цата , нямам такава кола не мога да коментирам, това , че си чел 2-3 мнения тука във форума на колеги с 535д не те прави спец в тази област. Спри да търсиш под вола теле и си гледай живота и не се заяждай с мен!
То да не мислиш , и за мен повечето мнение тука са измислени, примерно колегата дето кара фейс лифтова 535д и му гори 15/100 градско , това за мен е възможно или ако седи по 1 час в задръствания или прави на всеки светофар 0-100 ... Просто спри да ми се месиш гледай си живота и това е , купи си 535д направи същия сетъп като моя , отиди да ти направят на същото място ремапа засичай си я там както ти си знаеш и тогава заповядай да ми обясняваш колко ми гори колата ок :).
Айде с поздрави и се надявам да си ме разбрал.

EDIT: Ето на гледай тука
http://www.spritmonitor.de/de/detailans ... tml?page=2
535д с ремап ама с филтри реално само на 313 коня направена , магистрален разход има точно на тази страница виж го и то със закачена каравана , там хората всички мерят пълно-пълно като теб! Другите разходи са малко по-високи но има и градско в тях . Просто си млъкни и не се обаждай повече ,можеш да ме блокираш ако искаш да не ми четееш мненията.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 15 Апр 2016, 20:05

CrazyElement написа:
adovet написа:Нападките и обидите ти към колегите и мен само показват интелектуалното ти ниво. Никой не те е обиждал за да държиш такъв тон. Това че се опитваме да ти кажем как се правят нещата е само с една цел - да не пишеш глупости и да заблуждаваш други, които четат форума. Все пак идеята на форума е да се пишат реални неща. Иначе и на нас ни дреме на ..... за твоя разход, направо си умряхме от завист да знаеш.

Пиша ти така за да усетиш , пациент(можеш да го разбираш като , пациент на психична клиника, не го приемай като обида просто така те виждам). Никой не ти пиши глупости , просто ти не искаш да разбереш , някои неща защото усещам как навремето си си купил 530Д , като си мислил , че така ще ти е по-икономично и сега просто те е яд, както и колегата с 525цата . Другите колеги си казаха , че за тях е напълно реален разхода , така че , спри ти казвам за пореден път да се заяждаш , защото си смешен. Нямаш 535Д , да не говорим пък и с моя сетъп за да коментираш колко трябва да ми гори колата. Това все едно аз да обяснявам в момента колко трябва да ти гори 530ката или на колегата 525цата , нямам такава кола не мога да коментирам, това , че си чел 2-3 мнения тука във форума на колеги с 535д не те прави спец в тази област. Спри да търсиш под вола теле и си гледай живота и не се заяждай с мен!
То да не мислиш , и за мен повечето мнение тука са измислени, примерно колегата дето кара фейс лифтова 535д и му гори 15/100 градско , това за мен е възможно или ако седи по 1 час в задръствания или прави на всеки светофар 0-100 ... Просто спри да ми се месиш гледай си живота и това е , купи си 535д направи същия сетъп като моя , отиди да ти направят на същото място ремапа засичай си я там както ти си знаеш и тогава заповядай да ми обясняваш колко ми гори колата ок :).
Айде с поздрави и се надявам да си ме разбрал.

EDIT: Ето на гледай тука
http://www.spritmonitor.de/de/detailans ... tml?page=2
535д с ремап ама с филтри реално само на 313 коня направена , магистрален разход има точно на тази страница виж го и то със закачена каравана , там хората всички мерят пълно-пълно като теб! Другите разходи са малко по-високи но има и градско в тях . Просто си млъкни и не се обаждай повече ,можеш да ме блокираш ако искаш да не ми четееш мненията.

:OT: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 15 Апр 2016, 20:33

Голям хумор и забава

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60

Мнение от SDLS » 15 Апр 2016, 20:42

Доскоро си мислех, че най-икономичната кола произвеждана от BMW е 116d, вече ще знаем, че е 535d с чип, преди фейслифта :ok:

Майтапа настрана, предлагам да спираме вече да пишем за този разход на колегата Crazy, нека всеки колега да си дава неговия и така. Ясно е, че тук ще става все по-напечено :D И на мен ми изглежда 5.7/100 нереално нисък разход за такъв мотор с чип при 120-130км/ч скорост, при положение, че всеки месец по 3 пъти правя неговия маршрут, колата ми е 100 коня по-малко и зимата под 7/100 никога не ми е падала. Но все тая, живи и здрави да сме, другият път всички да случим на такива коли и мапер :bchug: :smoke:

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 15 Апр 2016, 21:21

SDLS написа:Доскоро си мислех, че най-икономичната кола произвеждана от BMW е 116d, вече ще знаем, че е 535d с чип, преди фейслифта :ok:

Майтапа настрана, предлагам да спираме вече да пишем за този разход на колегата Crazy, нека всеки колега да си дава неговия и така. Ясно е, че тук ще става все по-напечено :D И на мен ми изглежда 5.7/100 нереално нисък разход за такъв мотор с чип при 120-130км/ч скорост, при положение, че всеки месец по 3 пъти правя неговия маршрут, колата ми е 100 коня по-малко и зимата под 7/100 никога не ми е падала. Но все тая, живи и здрави да сме, другият път всички да случим на такива коли и мапер :bchug: :smoke:

Приятел когато даде 5.8/100 беше топличко времето имаше адски силен вятър(попътен) и карах с 120 темпомат .. 130 не съм карал 3-4 пъти някъде настъпах но беше само за секунди. Сега на връщане с 3ма в колата и климатик с различно каране 125-135 на темпомат и тук таме леко настъпване ми даде 6.8-6,9 ... просто моята кола до 120 гори малко от там нагоре си качва.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020

Мнение от atanasov_aa » 15 Апр 2016, 21:51

Като смених въздушния филтър и си балансирах 18-ките за втори път в рамките на месец, разхода падна. :mhihi:

Баланса бе необходим, щото се оказа, че първия път като сложих гумите с джантите и реших да ги балансирам бяха по-зле от миналата година. Проблема бе в машината за баланс и тресеше. Сега след баланс с друга машина, вече няма проблеми.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от maikooo » 18 Апр 2016, 9:11

Ето и моя първи разход, Е61 530dА 218 к.с.
Изображение
Само магистрала без изцепки. Колонката показа същото. Не е ли много, или просто на мен ми се иска да е по-малко.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61