Зима с E60 530d

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Зима с E60 530d

Мнение от Dextuar » 01 Фев 2017, 6:56

Нали вече го коментирахме това- от зимна гума до зимна гума разликата е огромна. Как не се намери някой в региона с 530/535 с премиум зимни гуми да покаже на колегата крейзи, че е възможно естествено не в коловоз 30 см висок

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Re: Зима с E60 530d

Мнение от adovet » 01 Фев 2017, 7:41

Да се оправдаш че заради многото нютони не ти върви колата по леда, говори много за шофьорските умения

Изпратено от моят SM-G930F с помощта на Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от maikooo » 01 Фев 2017, 8:32

CrazyElement написа:Просто лимузина на задно не върви зимата и това е.

CrazyElement написа:Колега с чисто нови гуми съм и няма мърдане , другата кола с 4х4 същите гуми на същото място , където бмвто не може да мръдне , я спирам и и мачкам газта до долу и излита даже тракшъна не мига ...

Колега, прекалено много ти стават бисерите вече...замисли се малко...само ТИ имаш проблем зимата, а всички останали със същите и подобни коли нямат, или иначе казано проблема НЕ Е в колата. Промени си маниера на каране, не е нужно на всяко тръгване да смазваш десния педал, бъди по-нежен :mhihi:
adovet написа:Да се оправдаш че заради многото нютони не ти върви колата по леда, говори много за шофьорските умения

Малко е обидно, но има много истина в това изречение...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 01 Фев 2017, 14:59

Айде този лекаря само се опитва да ме засяга , много добре знам ка кда си карам колата , тази зима в умрялата София не падна никакъв сняг , ти новини гледаш ли , знаеш ли какво стана тука в Хасково ? Имаше сняг до кръста , какви глупости ми говори шофъорски умения , то и аз сега мога да кача улицата , цялата е посипана с пясък , въпроса е , че ми опира колата , а на колегата с 520ката не го боли к**а и праска колата и тва е. Дървени философи наслушах се на разбирачи тука , кви ти умение с автоматик кола бе имаш две опции на потегляне М1 и М2 и това е , полусъединител и такива номера не съществуват , имаш тракшън , нямаш тракшън , пробвах и 4те комбинации едно и също се получава , колата си седи на едно място и тфа е. Пребирам моята вадя , другата кола 4х4 224 коня бензинов автоматик мерцедес , със същите гуми(само размера е по-малък) , на същото място мачкам газта до долу и дигам 70 км/ч по нанагорнището с лед без дори да ми мигне тракшъна?

Ако може тука доктор Дулитъл , да ми обясни как се кара е60 защото очевидно аз не знам. :dummy: :dummy: :dummy: :ok:

Премиум гуми , о боже мой този човек е толкова смешен. Докторе приятел искам да се видим на живо искам да те видя как говориш , на живо , че пред тази клавиатура те признавам за най-големия хейтър и същото време ти караш най-хубавата е60ка и винаги имаш всичко премиум по нея, искам да ти кажа , че имам ЛС , където ти си го писал на един колега и обясняваш , как не искаш да си смениш входящия колектор , защото течало малко масло. Спри да се бъркаш в на хората сметките и само да гледаш да настъпваш, ако имаш някакви психични проблеми отиди и си ги лекувай , стига с тия нападки , тука споделяме опит как драпат е60ките зимата. Не можеш да коментираш нито за шофоърски умение , нито за гуми , преди да си дошъл на моята улицата , когато аз съм закъсал. Изобщо не знаеш тука какво е било положението , да правиш някакви доводи базирани на някаква смешна настилка от 15 см сняг в София не си прав изобщо.

Колега, прекалено много ти стават бисерите вече...замисли се малко...само ТИ имаш проблем зимата, а всички останали със същите и подобни коли нямат, или иначе казано проблема НЕ Е в колата. Промени си маниера на каране, не е нужно на всяко тръгване да смазваш десния педал, бъди по-нежен :mhihi:

Колега ти май не разбираш , аз като казвам 700 нМ + лед + нанагорнище не си чеша езика , повярвай ми пробрах и с малко газ , дори да погаля газта колата прави 3000 оборота за секунда, това не ти е 320ка на полусъединител да я държиш на 1500 оборота и да мъчи да тръгни. Това е автомат в момента в който се пусни спирачката той е зацепен вече , чукам леко газта и прави 3000 оборота , ако искаш ми вярвай ако искаш недей , пробрах с малко газ , пробрах с препопване на газта , пробрах назад напред , пробрах на различни предавки , различни тракшън настройки , положението е едно и също , в момента в който чукна газта на колата и дига 3000+ оборота и се закопава , ако искате ми вярвай , все ми е тая , аз го споделям , за да може някой колега като си купи 535д и я напомпи и я кара на 18 джанти да знае , че зимата на лед тази кола няма тръгване.

ПС: Стръмнината на моите нанагорнища тука се сравнява , нещо от рода на тези в кв. Княжево , обаче тази година снега който падна в София е смешен сравнение с този тук.

Вие просто всичките тука сте някакви клавиатурни рейсъри и гледате само да се правете на голяма работа , без да знаете за какво става въпрос.
Аз ако искам мога да си карам колата и ще си качвам улицата , колегата с 520ката я качва , но живее 3 къщи по-надолу от мене + това и аз няма да имам проблеми ако от долу се засиля и кача до нас , въпроса тука е каква е проходимостта на колата когато тръгне от място, е няма такава, но аз поне не искам да си счупя оригиналната М броня в някакъв коловоз или да си строша ск.кутия в някакъв коловоз щото си пазя колата , колегата с 520ката я взе за някакви смешни пари и не му дреми хич и си я мята тя си опира дере ама него не го интересува. Няма невъзможно изкачване с достатъчно мъки и пържене на колата ще стигнеш до целта и с задно , но струва ли си да държиш колата си 20-30 мин на 3000-4000 оборота и да ти опира отдолу всичката карантия и да си строшиш бронята? НЕ , е затова казвам , че просто е60 + спортно окачване не е кола за зимните условия в България.
Като живеех една година в Швейцария , където се чистеше снега си карах е60ката всеки ден зимата , защото тази кола не е направена за 30 см + настилка по улиците.

И в заключение да се разберем един път завинаги , Е60 може да върви на лед , сняг и т.н. , въпроса е КОЛКО не ти пука за колата ти и колко си готов да я строшиш за да стигнеш от точка А до точка Б.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от maikooo » 01 Фев 2017, 15:46

CrazyElement написа:Вие просто всичките тука сте някакви клавиатурни рейсъри и гледате само да се правете на голяма работа , без да знаете за какво става въпрос.

Колега колкото и да плюеш другите какви са и какво могат и знаят, ти си оставаш единствения, който не може да си кара колата зимата, факт :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 01 Фев 2017, 15:56

maikooo написа:
CrazyElement написа:Вие просто всичките тука сте някакви клавиатурни рейсъри и гледате само да се правете на голяма работа , без да знаете за какво става въпрос.

Колега колкото и да плюеш другите какви са и какво могат и знаят, ти си оставаш единствения, който не може да си кара колата зимата, факт :mhihi:

Мани го той кара у Хасково, там е апокалипсиса хахахаха. Крейзи спри се че ставаш ама мноооого за смях. Нямам нерви да ти чета дългите словоизлияния. Ние ще си караме колите пък ти си джиткай тук във форума, пък като се запролети чакаме с нетърпение да почнеш да ни разправяш за НюТоните на твоята кола, да знаеш всички много ги интересува и те следят с голям интерес :lalala:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2010 e90 330d
Детайли за колата: Ръчка

Мнение от alma359 » 01 Фев 2017, 16:51

Аз карам е90 с почти износени рунфлат зимни гуми на 6 години и нямам никакви проблеми през зимата. На сняг и лед колата си върви :) е60 като е по-тежка битрябвало да върви по-добре. С задно предаване съм

Sent from my iPhone using Tapatalk
Последна промяна alma359 на 01 Фев 2017, 17:00, променена общо 1 път

Потребител
Аватар
Кара: W164/453

Мнение от Комбина » 01 Фев 2017, 16:55

Аз съм с нови зимни гуми среден клас, нито са ме спирали тази зима коловози с лед, сняг, киша, пресен сняг, утъпкан сняг, наклон, равно или спускане. Вие какво искате, ниска лимузина със задно предаване да се качи на Черни връх? Ако нещата станат сериозни, имам вериги в багажника, леко-леко и всичко е 6!

По-напред в темата един колега написа, че ако си внимателен и знаеш какво правиш няма никакви ядове. Колегата Крейзи е един от най-активните в този форум, но за съжаление в случая думите му са малко ала-бала. Нютони, широки гуми, много повер и т.н. :wave:

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 2015
Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic

Мнение от BorislavB » 01 Фев 2017, 17:09

За мен единствения проблем, е че е ниска колата. Карам с френски гуми Firestone с дот 2015 година 225/55/17 и нямам ядове. Не ги знам какъв клас са с тях взех колата. Живея във В.Търново кв. Картала за които не зная това е най-високата точка на града. Нямам проблеми стига колата да не задира вярно пресветва тракшъна,но засега не съм засядал. Правил съм си и тест по доста стръмна заледена улица,която се пада преди остър завой т.е. нямаш място за засилка. Е колата спира почти веднага,но не мисля,че има доста коли, които ще се справят. Xdrive не съм карал нито пък съм се возил,но предполагам е доста приятна екстра за зимата.

И само за протокола бащата от няколко години си купува китайски гуми (зимни,летни) еми да ви кажа не виждам какъв е проблема в това. В момента е със 5-6 годишни китайски на неговата кола мерцедес e250 w210 и няма големи драми,но си личи,че са за смяна гумите.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 01 Фев 2017, 17:42

Аз под това:
Комбина написа:По-напред в темата един колега написа, че ако си внимателен и знаеш какво правиш няма никакви ядове.

нямах предвид:
Комбина написа:Вие какво искате, ниска лимузина със задно предаване да се качи на Черни връх?

А по-скоро това - качване на Алеко :driving: :lol: :driving:

https://www.facebook.com/Peter.B.Slavov ... 526099907/
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 01 Фев 2017, 18:17

Trixster написа:Аз под това:
Комбина написа:По-напред в темата един колега написа, че ако си внимателен и знаеш какво правиш няма никакви ядове.

нямах предвид:
Комбина написа:Вие какво искате, ниска лимузина със задно предаване да се качи на Черни връх?

Да евала колега с вратите настрани то всеки може така :D , и идва някой и опа малко огънах колата аз. Казах какъв е проблема , няма да го пиша всеки път , отидете на 100% лед улица и стръмна спрете по средата на нея и се опитайте да тръгнете , всичко друго е точно ала бала , да качиш клип как си се засилил с 50 км/ч и припопваш газта и влизаш с вратите в завоите не е особенна проходимост , защото това мястото същото с 4х4 ще го качвам с 100 км/ч и няма да мърда от пътя. Няма какво да спорим кола на задно зимата не върви , всичко друго е котешки каваци :dummy: . Аз не си карам колата защото си имам 4х4 и си джъткам с нея сега без да се притеснявам дали няма да спра в някакъв коловоз или да си откача броните или да си строша скоростната кутия някъде. Кола има няма висока 10 см от земята няма смисъл да се кара в тези условия.

И пак казвам докато някой не дойде и не качи същата моята улица ( но реално преди 2 седмици когато беше най-зле) всичко друго е ала бала , кой как карал кой можел и кой не можел.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 01 Фев 2017, 18:18

Аз лично смених на е60 550и със спортно окачване и М-пакет и там където 530ката ми минава(коловозите около блока), бензиновата дере предна броня. Лично аз мисля да си реша проблема с допълнителен комплект пружини за зимата ;) Иначе я докарах от Варна до София преди 1 седмица на собствен ход с летни рънфлет гуми и се държеше доста над очакванията ми, дори и през заледени места, където можех да изпробвам проходимостта й.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 01 Фев 2017, 18:36

CrazyElement написа:

нямах предвид:

Да евала колега с вратите настрани то всеки може така :D , и идва някой и опа малко огънах колата аз. Казах какъв е проблема , няма да го пиша всеки път , отидете на 100% лед улица и стръмна спрете по средата на нея и се опитайте да тръгнете , всичко друго е точно ала бала , да качиш клип как си се засилил с 50 км/ч и припопваш газта и влизаш с вратите в завоите не е особенна проходимост , защото това мястото същото с 4х4 ще го качвам с 100 км/ч и няма да мърда от пътя. Няма какво да спорим кола на задно зимата не върви , всичко друго е котешки каваци :dummy: . Аз не си карам колата защото си имам 4х4 и си джъткам с нея сега без да се притеснявам дали няма да спра в някакъв коловоз или да си откача броните или да си строша скоростната кутия някъде. Кола има няма висока 10 см от земята няма смисъл да се кара в тези условия.

И пак казвам докато някой не дойде и не качи същата моята улица ( но реално преди 2 седмици когато беше най-зле) всичко друго е ала бала , кой как карал кой можел и кой не можел.

Нали колата беше на баща ти и не можеш да я караш когато си поискаш

Защото не ми се занимава да стопанисвам две коли , трябва да търся къде да я паркирам и нея , че тука няма грам място , отделно данъци , винетки, застраховки , поддръжка ... не е както го казваш, едно читаво 330xd вървят около 8000 лева , а реално тунинга по 530ката няма да е повече от 2000-3000. Да имам едно 4матик , но е на баща ми не мога да го взимам когато си поискам..

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 01 Фев 2017, 19:15

adovet написа:
CrazyElement написа:

нямах предвид:

Нали колата беше на баща ти и не можеш да я караш когато си поискаш

Защото не ми се занимава да стопанисвам две коли , трябва да търся къде да я паркирам и нея , че тука няма грам място , отделно данъци , винетки, застраховки , поддръжка ... не е както го казваш, едно читаво 330xd вървят около 8000 лева , а реално тунинга по 530ката няма да е повече от 2000-3000. Да имам едно 4матик , но е на баща ми не мога да го взимам когато си поискам..
Тъкмо търсех да го цитирам :mhihi:

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 01 Фев 2017, 19:42

Е като не му трябва си джъткам с нея акъл, кво те интересува кой нали аз или баща ми си караме колите , тука говорим за проходимостта на е60 , заеби все едно говоря с 1ви клас лапе , не спира да се заяжда .

3186 написа:Аз лично смених на е60 550и със спортно окачване и М-пакет и там където 530ката ми минава(коловозите около блока), бензиновата дере предна броня. Лично аз мисля да си реша проблема с допълнителен комплект пружини за зимата ;) Иначе я докарах от Варна до София преди 1 седмица на собствен ход с летни рънфлет гуми и се държеше доста над очакванията ми, дори и през заледени места, където можех да изпробвам проходимостта й.

Е затова говоря , ама то тука всичките карат базови е60ки и нямат този проблем ;) , ама няма проблем де те започнаха да се заяждат и аз ще се заяждам :D

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61