Армеец или Алианц за Каско?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Re: Армеец или Алианц за Каско?
Emooo написа:Аз оставам с впечатлението, че само Алианц стават. Някой има ли недоволен от тях?
Не съм сигурен, че застраховат Х5-ци и Х6-ци обаче и какви са им условията. Като ми бяха отказали изплащането на щета Армеец мислех да се махна от там, но се оказа, че няма голям избор. Но дори и да се правят на тарикати Армеец, като видят, че човека насреща си знае правата и знаек как да реагира адекватно плащат. Направих обосновано възражение и ми преразгледаха и платиха щетата.

- petar_majarov
-
-
- Кара: BMW E60 545i
- Мечтае да кара: E23 745i Turbo, E24 M6, E26 M1, E28 M5, E31 850 CSI, E34 M5
Emooo написа:Аз оставам с впечатлението, че само Алианц стават. Някой има ли недоволен от тях?
Всичките не стават колега

- rafa224
- старши ентусиаст
-
Но не можем без тях 

- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
то малко като с жените стана 

Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
И като с жените пак е въпрос на късмет

Днес сутринта на околовръстното ме удари камъче, или нещо друго твърдо и след 2-3мин, когато отбивах и завъртях главата си видях, че в десният ъгъл има пукнатина
Паркирах на паркинга в работата ми и към обяд тръгнах към АрмеНец да завежда щетата, пукнатината се беше увеличила двойно към 30см. вече Г-образна.
Интересното е, че около самата цепка никъде не се вижда някаква язва, където да е ударил камък и това нещо беше записано като ЗАБЕЛЕЖКА в огледа. Говорих с застрахователният агент и каза, че заради тази забележка най-вероятно няма да ми уважат щетата. После научих за друг случай, в който точно след такава забележка е отказана щета за прозорец.
Някой нясно ли е с нещата, как може да се сцепи така прозореца и имат ли правно основание да откажат щетата и съответно ако я откажат какви действия да се предприемат?

Интересното е, че около самата цепка никъде не се вижда някаква язва, където да е ударил камък и това нещо беше записано като ЗАБЕЛЕЖКА в огледа. Говорих с застрахователният агент и каза, че заради тази забележка най-вероятно няма да ми уважат щетата. После научих за друг случай, в който точно след такава забележка е отказана щета за прозорец.
Някой нясно ли е с нещата, как може да се сцепи така прозореца и имат ли правно основание да откажат щетата и съответно ако я откажат какви действия да се предприемат?
- rafa224
- старши ентусиаст
-
Не бързай да се шашкаш и предизвикваш съдбата колега. Ако ти откажат тогава мисли за действия. А те са първо възражение за отказа и ако не ти го уважат да ги съдиш или смениш ако решиш. И на мен ми се случи на колата на скъпата нещо подобно. Стъклото се беше пукнало без видима следа от удар от камъче или нещо друго. Казаха, че може да е от разликата в температурата, структурата на стъклото и т.н Но си признаха щетата, сменихме го в Кобра и го платиха. 

Утре имам записан час, поръчах уж стъкло за ОЕМ вграждане и ще го сменя, да видим дали ще се направят на две и половина. Мен ми е интересно какво е станало, защото не е имало голяма температура амплитуда.
Ти в АрмеНец ли пак са ти я признали?
- rafa224
- старши ентусиаст
-
Да в Армеец. Отидох с фактурата от Кобра и изплатиха по нея. Но аз винаги съм на вноски и си получих парите след като платих всички вноски.
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
iceblast написа:Днес сутринта на околовръстното ме удари камъче, или нещо друго твърдо и след 2-3мин, когато отбивах и завъртях главата си видях, че в десният ъгъл има пукнатинаПаркирах на паркинга в работата ми и към обяд тръгнах към АрмеНец да завежда щетата, пукнатината се беше увеличила двойно към 30см. вече Г-образна.
Няма причина да ти откажат, защото щетата е налице, но както вече много се изписа - правят цигании и нищо чудно да измислят накоя глупост.
Пиши да кажеш какво е станало. Предполагам си прочел тема за моя проблем с тях... Ще ти кажа какви са ти опциите след това.
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
iceblast написа:Утре имам записан час, поръчах уж стъкло за ОЕМ вграждане и ще го сменя, да видим дали ще се направят на две и половина. Мен ми е интересно какво е станало, защото не е имало голяма температура амплитуда.
Къде си поръча монтажа и стъклото?
В Перник при едни майстори, че работели съвестно. Стъклото е Pilkington, каза, че е едно от най-добрите. В Кобра "европейските" са Гардиън, испанско производство. Оставих фактурата на АрмеНец, да видим дали ще захранят сметката или ще ме карат да ходя по мъките.
Аз всичко накуп си плащам, така че веднага ще видя какво ще направят.
Аз всичко накуп си плащам, така че веднага ще видя какво ще направят.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
А провери ли преди това, че може да си сложиш при тази фирма? Със сигурност Армеец работят с Кобра и няма проблем за техните фактури, но за други не зная.
Аз не съм с възлагателно, аз отстранявам щетата където искам и им предствям фактура, колко ми струва. Те отиват и почват да гледат цените в Кобра и по тях ми одобряват Х% от сумата по фактурата. Аз не исках Кобра, нито исках стъклата им, за това избрах алтернатива с хубаво стъкло, което се внася директно от чужбина, като извадих късмет, защото само петък пристигат и аз го поръчах вчера и днес на обяд дойде. Вече е сменено, но колата седи на топло, за да може силикона да стегне максимално, преди да я подкарам.
Остава само с винетката да се оправя, че не ми харесва как се е набръчкала и ще искам да ми издадът дубликат, но трябва да ходя в полицията за бележка и после до АПИ.
Остава само с винетката да се оправя, че не ми харесва как се е набръчкала и ще искам да ми издадът дубликат, но трябва да ходя в полицията за бележка и после до АПИ.
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
rafa224 написа:А провери ли преди това, че може да си сложиш при тази фирма? Със сигурност Армеец работят с Кобра и няма проблем за техните фактури, но за други не зная.
Не е сигурно...