Разход на нашите автомобили
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Разход на нашите автомобили
SDLS написа:Блажени са вярващите. 535 с чип, зимата 5.7л/100, с 4 стигания до 200км/ч.......... това и да го видя няма да го повярвам... Като цяло тук май не се дават реални разходи, а разходи от типа 'вижте до колко може да ми падне разхода'. Извинявайте, но на този мотор по книжка му дават 6.3л/100 в супер идеалните условия, в които е правен теста, най-вероятно с 80км/ч, на шеста скорост, по лек наклон. Тук всичките ги сваляте под книжка. Отдавна съм казал, че трябва половината форум да бъде нает за тест пилоти в BMWЧисти факири
Аве аз му казах на няколко пъти на колегата да си калибрира борда ама той пак си ги прави някакви негови формули. Така и не мога да разбера защо не го напълни тоя резервоар до горе.
ПС: колега крейзи темата е да се дават достоверни цифри, с цел колегите да се ориентират колко харчат Е60. Никой не се заяжда с тебе, а ти даваме съвети.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
adovet написа:SDLS написа:Блажени са вярващите. 535 с чип, зимата 5.7л/100, с 4 стигания до 200км/ч.......... това и да го видя няма да го повярвам... Като цяло тук май не се дават реални разходи, а разходи от типа 'вижте до колко може да ми падне разхода'. Извинявайте, но на този мотор по книжка му дават 6.3л/100 в супер идеалните условия, в които е правен теста, най-вероятно с 80км/ч, на шеста скорост, по лек наклон. Тук всичките ги сваляте под книжка. Отдавна съм казал, че трябва половината форум да бъде нает за тест пилоти в BMWЧисти факири
Аве аз му казах на няколко пъти на колегата да си калибрира борда ама той пак си ги прави някакви негови формули. Така и не мога да разбера защо не го напълни тоя резервоар до горе.
ПС: колега крейзи темата е да се дават достоверни цифри, с цел колегите да се ориентират колко харчат Е60. Никой не се заяжда с тебе, а ти даваме съвети.
ДОбре бе колега , айде обясни ми тогава как при заредени 16.67 литра дизел , минавам 235 км и имам още гориво от зареденото? Ако разделиш 16.67 литра на 235 км се пада 7.1/100 ако съм ги изогирил ДОБРЕ видимо се вижда , че не са ... не казвам , че коалта ми гори 5.7 или 5.8, но не е горяла и 7.1 за да изгори зареденета нафта , което значи, че гори под 7 , евентуално около 6.2 6.3 .. Човек виж аз ги пиша тези неща за да видят хората колко гори една добре чипосана 535Д и поддържана. Сменени са термостатите , дюзите са чистени и проверени на стенд, дебитомера е сменен , чипа се оптимизирваше 2 дни , ск.кутия е рециклирана , турбините са рециклирани, сменен кулер с много по-голям(не си правя реклама на колата , има доста теми от мене отворени където питам за проблеми с колата) ... колко искаш да гори тази кола със 120 ? 10/100 ли? Това е разхода Аво , не казвам , че е точно 5.8 ... , но както ти казвам не е и 7.0 защото нафтата която заредих не я изгорих и пак ти казвам , мен ми е през**** дали ми вярваш , защото аз знам колко лева наливам в колата и колко кмтра минавам после с тях ... Но да даващ коментари от рода на "даване на достоверни цифри" един вид аз лъжа си е точно заяждане ... И пак се повтарям сигурно за хиляден път ... борда компютъра ми е калибриран спрямо ЧИП тунинга. Разберете го бе хора , чип тунинг се прави и на тирове , не за да могат да вдигат повече КМ , а да горят по-малко ... като карам с ниска скорост защо 120 е ниска за тази кола та тя е едва на 1750 оборота ... колко искаш да гори пак те питам? Защото аз се съгласих с теб , че не е 5.8 ама е макс 0.5 нагоре ...
Пак питам и колегата SDLS , колко мислиш , че трябва да ми изгорила колата .. за справка дигам 200 от 120 за може би 8-9 секунди макс ... смисъл нали разбираш ,че не заварям педала на газта за да ги дигна и не са 4 стигания до 200 ами 4 пъти съм настъпвал , като различно между 160-180 и само 1 път 200.. Пак те питам виждаш на снимката къде ми е нафтата нали, е като спрях да зареждам стрелката ми беше точно на първото деление прилепена като леко беше минала от долу .. освен сега ако не изкарате , че и датчика ми за количеството в резервоара трябва да се калибрира

От изхода на София до Хасково е не повече от 215км, така че при заредени 17 литра, спокойно може и 8 да ти е изгорила колата. Това къде ти е стрелката преди зареждането и след минаването на еди колко си километри въобще не е миродавно, защото стрелката се влияе от последните 50км какъв разход е имало и според тях се движи. Като цяло спорим за глупости. Единственият вариант да се провери колко гори е да се зареди до горе. Да се минат поне 300км и да се зареди пак до горе. Другото е щракане с клавиатурите и объркване на бъдещите колеги, които ще си рекат, че 535d с чип гори 5.7 зимата по магистралата. Интересно как с моето 525d с чип по същият маршрут зимата под 7 не съм го докарвал каквото и да правя, а обикновенно е поне 7.5. А и тези приказки, че след чип тунинг разхода намаля, мислех, че ги говорят само тези, които ги слагат
Няма лошо, ако твоето гори толкова си го пази, че ще се появят много мераклии 

- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
CrazyElement написа:...
Колега Crazy, колегите не се заяждат с теб, а най-търпеливо се опитват да обяснят, че общоприетият и най-достоверен метод за измерване на разхода е пълен-пълен резервоар.
Всички тук в темата казват:напълних резервоара, минах Х километра и долях У гориво, т.е. изгорил съм Z литра на 100 км. А ти се опитваш да ни обясняваш как колата ти гори в някакви диапазони, повече е от 5л/100км., но е по-малко от 7л/100км, вкарваш някакви сложни статистики, махаш долен и горен квартил, смяташ сумата на най-малките квадрати, и с някакъв регресионен анализ стигаш до "истината" 6,3 л/100км...

Не казвам и, че борд компютъра ти лъже, но сравни го с пълно-пълно и тогава го ползвай за показател. Другото е, че стрелката за резервоара не е точна на 100%. Например при мен, като е студена колата показва с около милиметър в ляво (по-малко гориво), а като загрее отива в дясно (повече гориво).
П.С. И няма такова нещо, като калибриран борд компютър спрямо чип тунинга. Компютъра на колата смята изгореното гориво в алгоритъм, който гледа времената на дюзите и от там смята разхода. При чип тунинга се подават други времена и компютъра смята с новите времена. Него не го интересува има ли манипулации в софта или няма. Няма какво да му се калибрира, освен ако не си сменил и дюзите с по-големи.

- adovet
- старши ентусиаст
-
Борда се калибрира с корекционния коефициент, и може да се направи доооста точен, но пак трябва си зареждане пълно-пълно. Явно колегата крейзи не може да вдене това и се впуска в някви полемики, и си мисли че всички се заяждаме с него.
ПС: бадшарки доста добре описа изчисленията на крейзи хахаха
ПС: бадшарки доста добре описа изчисленията на крейзи хахаха
- fitter
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535D
Аз съм склонен да повярвам, че след чип тунинг разхода е по- нисък - така нареченият еко тунинг. Ако това е случая при Crazy element защо да не са верни данните които показва? Само че не ми се струва логично на 535 да си сложиш чип за икономия:). Нека колегата да направи пълно-пълно и да се спре спора. Интерсно ще е да разберем повече данни за колата преди и след чипа- дино графика и т. н. От други колеги съм чувал, че разхода при нормално каране е по - нисък след чипа. Ако това с разхода е вярно и колата е + конски сили и Nm на диното и аз ще потърся мапера на колегата.
Колегата да не го приема за заяждане
Sent from my iPhone using Tapatalk
Колегата да не го приема за заяждане

- adovet
- старши ентусиаст
-
fitter написа:Аз съм склонен да повярвам, че след чип тунинг разхода е по- нисък - така нареченият еко тунинг. Ако това е случая при Crazy element защо да не са верни данните които показва? Само че не ми се струва логично на 535 да си сложиш чип за икономия:). Нека колегата да направи пълно-пълно и да се спре спора. Интерсно ще е да разберем повече данни за колата преди и след чипа- дино графика и т. н. От други колеги съм чувал, че разхода при нормално каране е по - нисък след чипа. Ако това с разхода е вярно и колата е + конски сили и Nm на диното и аз ще потърся мапера на колегата.
Колегата да не го приема за заяждане![]()
Аве то да е по нисък ама 5,7 със 120км/ч и на няколко пъти до 200, тая кола с 90 трябва да гори 4
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Ама като не Ви се вярва за разхода на колегата, съберете пари и му напълнете резервоара

Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- simeon
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 535dA LCI
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Принципно, ако всичко е наред по колата, разхода по борд е много верен. Днес заредих 51,15 литра, при изминати 452,2 км. (само градско). По колонка е 11.31 л/100км, а по борд е 11.3 л/100км, т.е. абсолютно точно, като се има предвид, че по борда не показва разхода след десетата от запетаята. Зареждам обикновено на една и съща колонка. Давало ми е разлика най-много до 0.1-0.2 литра, ако зареждам на различни бензиностанции.
Обикновено, зимния ми градски разход е между 11-12 л/100км. Много рядко пада под 11, но много лесно се вдига над 12.
Обикновено, зимния ми градски разход е между 11-12 л/100км. Много рядко пада под 11, но много лесно се вдига над 12.

- CrazyElement
- ентусиаст
-
netmurder написа:Ама като не Ви се вярва за разхода на колегата, съберете пари и му напълнете резервоара![]()
Да няма да откажа ... Аз не се опитвам на никой да кажа , че разхода ми е 5.7 , ама извинявай колегата да ми обяснява, че съм изгорил даже 17 литра е смешно

- adovet
- старши ентусиаст
-
CrazyElement написа:netmurder написа:Ама като не Ви се вярва за разхода на колегата, съберете пари и му напълнете резервоара![]()
Да няма да откажа ... Аз не се опитвам на никой да кажа , че разхода ми е 5.7 , ама извинявай колегата да ми обяснява, че съм изгорил даже 17 литра е смешно, вижда се много ясно стрелката до къде е и хич не е леко страни от първото деление , като зареждах колата беше загряла и снимката пак е на загряла ... това са показанията ... Стига вечее не ми гори колата 5.7/100 , но не гори и повече от 6.3, просто колата е с оптимизиран чип тунинг и като се кара бавно разхода пада , а да не говоря , че има и много повече нанадолнища от софия до хасково обратната посока ... разхода е поне с литър нагоре , че и повече. Аво ако не вярва да дойде до Хасково ще го черпя една Бира
и хем да ме върне до София , че ще настройвам турбините на колата и няма да имам кола 1 седмица .. да пусни на неговата 120 темпомат и да видим колко ще му даде по този маршрут 100% ще е по-малко от моя. Но пак казвам , от тук нататък ще пиша вече (най-вероятно борд компютъра ми е пиян или развален) Като цяло някой може ли да каже колко най-много отклонение е давал един борд компютър... защото от това което виждам всички казват , ч е в диапазон на 0.5 0.7 ...
На Е46 ми даваше 2 литра отклонение на долу
- CrazyElement
- ентусиаст
-
adovet написа:CrazyElement написа:netmurder написа:Ама като не Ви се вярва за разхода на колегата, съберете пари и му напълнете резервоара![]()
Да няма да откажа ... Аз не се опитвам на никой да кажа , че разхода ми е 5.7 , ама извинявай колегата да ми обяснява, че съм изгорил даже 17 литра е смешно, вижда се много ясно стрелката до къде е и хич не е леко страни от първото деление , като зареждах колата беше загряла и снимката пак е на загряла ... това са показанията ... Стига вечее не ми гори колата 5.7/100 , но не гори и повече от 6.3, просто колата е с оптимизиран чип тунинг и като се кара бавно разхода пада , а да не говоря , че има и много повече нанадолнища от софия до хасково обратната посока ... разхода е поне с литър нагоре , че и повече. Аво ако не вярва да дойде до Хасково ще го черпя една Бира
и хем да ме върне до София , че ще настройвам турбините на колата и няма да имам кола 1 седмица .. да пусни на неговата 120 темпомат и да видим колко ще му даде по този маршрут 100% ще е по-малко от моя. Но пак казвам , от тук нататък ще пиша вече (най-вероятно борд компютъра ми е пиян или развален) Като цяло някой може ли да каже колко най-много отклонение е давал един борд компютър... защото от това което виждам всички казват , ч е в диапазон на 0.5 0.7 ...
Човек старите бмвта изобщо не искам да ги коментираме , имам 3 приятели , които са с Е46 на всичките борда компютъра им дава някакви наистина измислени разходи , то дори и моментния им е развален на 320Д 150 коня на настъпена до долу на 6та на 160 км/ч моментния и беше около 14-15 ... пък дори и да ми гори 2 литра отгоре пак не излиза

- adovet
- старши ентусиаст
-
CrazyElement написа:adovet написа:CrazyElement написа:netmurder написа:Ама като не Ви се вярва за разхода на колегата, съберете пари и му напълнете резервоара![]()
Човек старите бмвта изобщо не искам да ги коментираме , имам 3 приятели , които са с Е46 на всичките борда компютъра им дава някакви наистина измислени разходи , то дори и моментния им е развален на 320Д 150 коня на настъпена до долу на 6та на 160 км/ч моментния и беше около 14-15 ... пък дори и да ми гори 2 литра отгоре пак не излизапада се , че за тези 230 км съм трябвал да очукам 17,6 литра , няма просто как да стане това реално щях да имам по-малко нафта от преди да заредя а аз имах повече
, така че мога да те уверя , че 1001% не ми дава 2 литра отклонение
. Толкова си гори колата стига го мисли , разбери го , че оптимизирана дизелова кола гори малко извънградско... , просто си има мощност поддържа си една сравнително ниска скорост и това е разхода .. Градско ми дава 15/100 студенo време. Ти тази калибрация за какво мислиш , че е ? БМВ 100% са я сложили да можеш да си го променяш спрямо амортизацията на дюзи някакви други сензори и прочие , където биха дигнали разхода, то предполагам , го засича спрямо позиция на педала на газта не спрямо какво ти пръскат дюзите.. Както колегата каза ако всичко ти е изрядко по-колата си дава точен разход , зависи и от горивото което си сложил , често намирам разлики от 0.5 0,6 в разхода по един и същ маршрут само от различна партида нафта. А и с 130 км/ч колата си гори доста повече някъде около 0.7 0.8 качва просто на 535д 120 ти е оптималната скорост за магистрала от там нагоре повече да яде повече ... както примерно на една 525д сигурно до 100 ще гори адски малко после ще почне да дига повече. Имам снимка качена с моментния разход(освен сега и той да се разкалибрирал... ) как карам с 61 км/ч на цариградско и ми гори 4 или дори по-малко от 4. МОментния за съжаление не го снимах на магистралата но на напълно равно стоеше между 4 и 6 малко повече към 6 и от време на време точно на 6 ...
Май не си наясно как си смята борда разхода. Ако не ти е верен средния и моментния няма да ти е точен. А за това колко я мисля твоята кола, мога да те уверя, че ми е аре да не казвам през кое

ПС: като цяло те упрекваме, защото даваш някакви нереални разходи, които и ти самия не знаеш дали са точни. ИДЕЯТА НА ТЕМАТА Е ДА СЕ ДАВАТ ДОСТОВЕРНИ И СИГУРНИ РАЗХОДИ, а не да си ги мерим на кой по малко е изгоряла, защото като някой ти прочете мнението че колата ти харчи 5 и нещо си със 120, пък и ако види че е и 535д и ще почне да се чуди какво не му е наред на колата и да се филмира.
Днес най-сетне се наканих да си засека разхода на колонката по метода "пълен-пълен". Не бях изгорил цял резервоар, но все пак. Допълването стана до изключване на пистолета, на същата колонка, на която бях заредил и преди това. С 40,7 литра бях изминал 607 км, от които 440 магистрала, 30 градско в София без висене в задръствания и останалите почти 140 по междуградски пътища. Средния разход излиза 6,7 л/100 км, което мисля, че е много добре. По магистралата съм карал със 130-140 км/ч, без издевателства. Между другото бордът също ми показа 6,7 л, явно показва точно. Колата ми е 525д 197 к.с.
Последна промяна dimodi на 27 Мар 2016, 23:19, променена общо 1 път