Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !
asroma написа:cocosas написа:Колегата асрома искрено ме забавлява когато му чета постовете. За разлика от другите джамбази, той се е ориентирал да агитира и във форума, но поне да беше измислил нещо ново, което не съм го чувал от всеки втори търгач. Всеки като го питаш ще ти каже обичайното.... Била е продадена колата, защото предния собственик си е взел Ф10 ... никой няма да каже че колата се продава защото е станала на 300.000км или защото е искала 3к евро за ремонти по нея. Всеки може сам да му прочете някой от предните му постове където обяснява как внася коли от Италия на 600-700.000км и днеска как на същата цена идват на 108
Както отбелязах в секцията за Е46, на никой не съм опрял пистолет в слепоочието, за да го карам да купи нещо от мен. Ако идеята бе да направя сделка на всяка цена, щях да предложа тук и едно немско Е60, което бе на 710.000 километра. Но не съм го направил. Даже предпочитах тази кола да я купи чужденец, както и стана. Да, има подобни автомобили, които не си знаят километрите, но нито една от тези коли не съм предложил тук. На теб специално знаеш каква кола анонсирах. И понеже първия ни клиент за това Е60 се казваше Николай и бе от Несебър, предполагам, че може да си бил и ти / предвид ника и регистрацията ти във форума /. Ако си бил ти, можеш да споделиш с колегите дали ти бе предоставен Vin кода на автомобила и възможноста да го провериш при дилър. Този, който купи колата получи тази възможност и я провери при дилър. Така, че пожелавам ти успех в търсенето на правилния за теб автомобил, като се надявам да ти доставя същото удоволствие, каквото получаваш от написаното от мен.
Да анонсира ми я, но не съм идвал да я гледам. Друг човек е бил. Нещо не ми допадна тази кола на снимките и за това не съм се интересувал.
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
AgeraR написа:bmw545i написа:AgeraR написа:bmw545i написа:AgeraR написа:Защо пък да не може да се купи е60 за 15,000 лева със реални (до) 200,000 километра. Имат доста такива специално във мобиле.де със сервизна книжка и тем подобни. Е60 следва съдбата на е39 и при е39 цените паднаха много бързо...
Дай да видим, къде са тия е60 -ки за 7000 еврои до 200 000, в Германия със сервизна книжка...![]()
![]()
![]()
Изглежда не си на Ти със интернет, но нека ти бъда полезен този път...
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... s=OtherCar
Доста са обявите, а и колегата над моя пост ви е разказал всичко достатъчно.
Я пак за интернета, нещо не разбрах...![]()
Да ти кажа по същество за автомобила! Къде видя сервизна история??? Тая кола има някакви светлодиоди, залепени на бронята - това какво ти говори?? - Човека е циганин. Според теб,защо не си е написал името в обявата??? - Защото е Хасан, Мюмюн,Йоско или друго подобно. Сега схвана ли. А тези продавачи отдавна са оперирали и километри и какво ли още не. Дори и джамбазите не купуват от такива индивиди!
Изгежда нищо не разбираш от коли, но нека ти бъда полезен този път - питай, преди да си купиш МПС!![]()
![]()
Full service history (Scheckheftgepflegt) да ти говори нещо?
Изглежда, нямаш понятие от немски също! Това далеч не означава full service history...
Колега, това е опция, която цъкаш в търсачката - обявата няма никакъв текст добавен от продавача!!! Този е неграмотен джамбаз и вероятно немският му не е по-добър от твоя.

Ако си намериш друга кола в мобилето ми я изпрати да я погледна. Оценявам желанието ти да прескочиш тукашните джамбазета, но за да успееш се изискват малко познания, които ти не притежаваш и затова съм готов да ти помогна!

- bmw545i
- младши ентусиаст
-
asroma написа:cocosas написа:Колегата асрома искрено ме забавлява когато му чета постовете. За разлика от другите джамбази, той се е ориентирал да агитира и във форума, но поне да беше измислил нещо ново, което не съм го чувал от всеки втори търгач. Всеки като го питаш ще ти каже обичайното.... Била е продадена колата, защото предния собственик си е взел Ф10 ... никой няма да каже че колата се продава защото е станала на 300.000км или защото е искала 3к евро за ремонти по нея. Всеки може сам да му прочете някой от предните му постове където обяснява как внася коли от Италия на 600-700.000км и днеска как на същата цена идват на 108
Както отбелязах в секцията за Е46, на никой не съм опрял пистолет в слепоочието, за да го карам да купи нещо от мен. Ако идеята бе да направя сделка на всяка цена, щях да предложа тук и едно немско Е60, което бе на 710.000 километра. Но не съм го направил. Даже предпочитах тази кола да я купи чужденец, както и стана. Да, има подобни автомобили, които не си знаят километрите, но нито една от тези коли не съм предложил тук. На теб специално знаеш каква кола анонсирах. И понеже първия ни клиент за това Е60 се казваше Николай и бе от Несебър, предполагам, че може да си бил и ти / предвид ника и регистрацията ти във форума /. Ако си бил ти, можеш да споделиш с колегите дали ти бе предоставен Vin кода на автомобила и възможноста да го провериш при дилър. Този, който купи колата получи тази възможност и я провери при дилър. Така, че пожелавам ти успех в търсенето на правилния за теб автомобил, като се надявам да ти доставя същото удоволствие, каквото получаваш от написаното от мен.
Абсолютно си прав - Не е виновен Хасан, че яде баницата. Докато има балъчета, защо да не им прибирате паретата...

Аз им пиша да не си купуват дараци от България, ама като не схващат, какво да ги правиш момчетата!

- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
bmw545i написа:AgeraR написа:bmw545i написа:AgeraR написа:bmw545i написа:AgeraR написа:Защо пък да не може да се купи е60 за 15,000 лева със реални (до) 200,000 километра. Имат доста такива специално във мобиле.де със сервизна книжка и тем подобни. Е60 следва съдбата на е39 и при е39 цените паднаха много бързо...
Дай да видим, къде са тия е60 -ки за 7000 еврои до 200 000, в Германия със сервизна книжка...![]()
![]()
![]()
Изглежда не си на Ти със интернет, но нека ти бъда полезен този път...
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... s=OtherCar
Доста са обявите, а и колегата над моя пост ви е разказал всичко достатъчно.
Я пак за интернета, нещо не разбрах...![]()
Да ти кажа по същество за автомобила! Къде видя сервизна история??? Тая кола има някакви светлодиоди, залепени на бронята - това какво ти говори?? - Човека е циганин. Според теб,защо не си е написал името в обявата??? - Защото е Хасан, Мюмюн,Йоско или друго подобно. Сега схвана ли. А тези продавачи отдавна са оперирали и километри и какво ли още не. Дори и джамбазите не купуват от такива индивиди!
Изгежда нищо не разбираш от коли, но нека ти бъда полезен този път - питай, преди да си купиш МПС!![]()
![]()
Full service history (Scheckheftgepflegt) да ти говори нещо?
Изглежда, нямаш понятие от немски също! Това далеч не означава full service history...
Колега, това е опция, която цъкаш в търсачката - обявата няма никакъв текст добавен от продавача!!! Този е неграмотен джамбаз и вероятно немският му не е по-добър от твоя.![]()
![]()
![]()
Ако си намериш друга кола в мобилето ми я изпрати да я погледна. Оценявам желанието ти да прескочиш тукашните джамбазета, но за да успееш се изискват малко познания, които ти не притежаваш и затова съм готов да ти помогна!
Точно това се опитвам да обясня и аз. Много е рисковано да се пазари от такива индивиди. Купил съм вече две коли Е60 от салони в Германия, като съм им пускал по 2000 евро капаро по банка без да се притеснявам. Хората и от двете къщи бяха изключително коректни, получих пълно съдействие и бързина при оформяне на документите. И с двете коли съм се прибрал на ход без никакви проблеми,а това което пишеше в обявите отговаряше 100% на действителността. Цената обаче е далеч по висока от тази на бараките които предлагат съмнителни индивиди в частни обяви. От такива обяви няма никаква гаранция че ще купиш кола с редовни документи, а ако успее да стигне до България след покупката, регистрацията след това може да се окаже "кауза пердута"

Два въпроса за начинаещи:
Е60 м54б30 М/у радиатор и бъбреците има едни пластмасови решетки. Когато няма ключ в колата, или е на контакт
пластмасите могат да се повдигат/движат. Когато е запалена автомобила, има едно магнитче, което ги заключва и
не може да повдигат/движат. Навярно е направено, докато е студен автомобила да загрее по-бързо. Вчера забелязах
обаче, че перката на радиатора работеше на "шумни" обороти. Температурата беше 95-96 и когато ги проверих, пак
бяха заключени. Не трябва ли при висока температура да бъдат отключени или това важи само за определена скорост
примерно извънградско въздушната струя да ги отваря и по този начин да се охлажда ?
Не помня къде, но някъде в инпа имаше тест и там видях, че магнита работи.
Второто е по-скоро молба за ваш прочит на следните грешки защото
датчиците за парктроника работят коректно всички, светлините също...
Благодаря !
Е60 м54б30 М/у радиатор и бъбреците има едни пластмасови решетки. Когато няма ключ в колата, или е на контакт
пластмасите могат да се повдигат/движат. Когато е запалена автомобила, има едно магнитче, което ги заключва и
не може да повдигат/движат. Навярно е направено, докато е студен автомобила да загрее по-бързо. Вчера забелязах
обаче, че перката на радиатора работеше на "шумни" обороти. Температурата беше 95-96 и когато ги проверих, пак
бяха заключени. Не трябва ли при висока температура да бъдат отключени или това важи само за определена скорост
примерно извънградско въздушната струя да ги отваря и по този начин да се охлажда ?
Благодаря !
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
За въпросните пласмаси, гледах че има коли които ги имат и някои които ги нямат. Това от какво зависи ? Екстра ли са или джамбазите като са ги оправяли от евентуален удар и да не са ги сложили ?
- rosendaal
-
-
- Кара: '74 3.0CSi
- Мечтае да кара: made by pininfarina
- Детайли за колата: винаги над 200 к.с.
Не,зависи за кой пазар е произведена колата.по-точно какъв е климата там.тези щорички са част от зимния пакет.Ако колата е за централна и северна Европа ги има,ако е за Южна Италия,Гърция и подобни по-скоро може да ги няма.
за в България е добре да ги има.
Както има и Е60тки с антифризен подгрев на ЕГР-а мисля беше и такива с оребрител за охлаждане на маслото ,както и няма.
Както има и Е60тки с антифризен подгрев на ЕГР-а мисля беше и такива с оребрител за охлаждане на маслото ,както и няма.
- nikolayp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31 320xD LCI
nikolae написа:
Благодаря !
за грешките на парктроника били са временни и като гледам, че всички са за кабелите до задните датчици подозирам, че ти е била свалена бронята и парктроника е бил включен, докато са откачени датчиците

същото важи и за светлините. можеш да видиш кога са записани грешките и ако е в един и същи момент подозирам ремонт по задницата на колата. така или иначе грешките не са актуални в момента
Колега, пусни снимки на Е60, за която споменаваш, че ми е интересно как е изглеждала кола на 70-тина хиляди.
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... =Limousine
Поразрошете се малко има доста бензинови които не линкнах, а за е61 да е говорим...
Поразрошете се малко има доста бензинови които не линкнах, а за е61 да е говорим...
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
rosendaal написа:Не,зависи за кой пазар е произведена колата.по-точно какъв е климата там.тези щорички са част от зимния пакет.Ако колата е за централна и северна Европа ги има,ако е за Южна Италия,Гърция и подобни по-скоро може да ги няма.
Не зависи от пазара. Моята е германка и няма. На съседа също е германка, но го има. Единствената разлика е годината на произвидство. Неговата е 2004г.
Не съм се задълбочавал, но вероятно е нещо с пакетите екстри.
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
nikolae написа:Два въпроса за начинаещи:
Благодаря !
Решетките се отварят и затварят автоматично, но се развалят! Провери дали са ОК.

- bmw545i
- младши ентусиаст
-
AgeraR написа:http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-530d-wuppertal/186238341.html?lang=en&pageNumber=7&__lp=14&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=16%2C17%2C74%2C18%2C19%2C20%2C21%2C22%2C65%2C23%2C66%2C24%2C25%2C26%2C67%2C70&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minFirstRegistrationDate=2003-01-01&maxPrice=8000&features=FULL_SERVICE_HISTORY&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&categories=OtherCar&categories=Limousine
По първата обява - Колата се намира в Германия, но пише, че прегледа е правен в Австрия /ОАМТС - е съюза на автомобилистите в Австрия/. Пише, че може да си вземеш ДДС-то, а обявата е частна, което означава, че не можеш да си вземеш ДДС-то. Абе, ти ли си сглобяваш тия обяви??

- bmw545i
- младши ентусиаст
-
AgeraR написа:http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-530d-wuppertal/186238341.html?lang=en&pageNumber=7&__lp=14&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=16%2C17%2C74%2C18%2C19%2C20%2C21%2C22%2C65%2C23%2C66%2C24%2C25%2C26%2C67%2C70&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minFirstRegistrationDate=2003-01-01&maxPrice=8000&features=FULL_SERVICE_HISTORY&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&categories=OtherCar&categories=Limousine
По втората обява - Започваш да се доближаваш до някакви потенциални възможности, НО цената е почти 9к в евро - в България ще ти дойде на около 10 500 евро + разходите в БГ - Регистрация, екотакса, застраховки и тн., ще дойде около 12 000 регистрирана.
За съжаление, този автомобил вече е бил в България...

Прочети отново най-първия ми пост - твоят продавач се казва Хасан, Мюмюн или Йоско. Продължавай да търсиш..

- bmw545i
- младши ентусиаст
-
Третата - Пълна измама,вярно управиелят на автокъщата е германец, НО в обявата пише, че специално за този автомобил те са само посредници, тоест продавачът ще се казва как.... ? Това вече го знаеш!