Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 / e46

Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от cocosas » 02 Ное 2013, 18:14

asroma написа:
cocosas написа:Колегата асрома искрено ме забавлява когато му чета постовете. За разлика от другите джамбази, той се е ориентирал да агитира и във форума, но поне да беше измислил нещо ново, което не съм го чувал от всеки втори търгач. Всеки като го питаш ще ти каже обичайното.... Била е продадена колата, защото предния собственик си е взел Ф10 ... никой няма да каже че колата се продава защото е станала на 300.000км или защото е искала 3к евро за ремонти по нея. Всеки може сам да му прочете някой от предните му постове където обяснява как внася коли от Италия на 600-700.000км и днеска как на същата цена идват на 108 :kuku:

Както отбелязах в секцията за Е46, на никой не съм опрял пистолет в слепоочието, за да го карам да купи нещо от мен. Ако идеята бе да направя сделка на всяка цена, щях да предложа тук и едно немско Е60, което бе на 710.000 километра. Но не съм го направил. Даже предпочитах тази кола да я купи чужденец, както и стана. Да, има подобни автомобили, които не си знаят километрите, но нито една от тези коли не съм предложил тук. На теб специално знаеш каква кола анонсирах. И понеже първия ни клиент за това Е60 се казваше Николай и бе от Несебър, предполагам, че може да си бил и ти / предвид ника и регистрацията ти във форума /. Ако си бил ти, можеш да споделиш с колегите дали ти бе предоставен Vin кода на автомобила и възможноста да го провериш при дилър. Този, който купи колата получи тази възможност и я провери при дилър. Така, че пожелавам ти успех в търсенето на правилния за теб автомобил, като се надявам да ти доставя същото удоволствие, каквото получаваш от написаното от мен.

Да анонсира ми я, но не съм идвал да я гледам. Друг човек е бил. Нещо не ми допадна тази кола на снимките и за това не съм се интересувал.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 545i
Детайли за колата: E 60

Мнение от bmw545i » 02 Ное 2013, 23:59

AgeraR написа:
bmw545i написа:
AgeraR написа:
bmw545i написа:
AgeraR написа:Защо пък да не може да се купи е60 за 15,000 лева със реални (до) 200,000 километра. Имат доста такива специално във мобиле.де със сервизна книжка и тем подобни. Е60 следва съдбата на е39 и при е39 цените паднаха много бързо...

Дай да видим, къде са тия е60 -ки за 7000 еврои до 200 000, в Германия със сервизна книжка... :lol: :lol: :lol: :lol:

Изглежда не си на Ти със интернет, но нека ти бъда полезен този път...
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... s=OtherCar

Доста са обявите, а и колегата над моя пост ви е разказал всичко достатъчно.

Я пак за интернета, нещо не разбрах... :kuku: :kuku: Да ти кажа по същество за автомобила! Къде видя сервизна история??? Тая кола има някакви светлодиоди, залепени на бронята - това какво ти говори?? - Човека е циганин. Според теб,защо не си е написал името в обявата??? - Защото е Хасан, Мюмюн,Йоско или друго подобно. Сега схвана ли. А тези продавачи отдавна са оперирали и километри и какво ли още не. Дори и джамбазите не купуват от такива индивиди!
Изгежда нищо не разбираш от коли, но нека ти бъда полезен този път - питай, преди да си купиш МПС! :lol: :lol: :lol:

Full service history (Scheckheftgepflegt) да ти говори нещо?

Изглежда, нямаш понятие от немски също! Това далеч не означава full service history...
Колега, това е опция, която цъкаш в търсачката - обявата няма никакъв текст добавен от продавача!!! Този е неграмотен джамбаз и вероятно немският му не е по-добър от твоя. :lol: :lol: :lol:

Ако си намериш друга кола в мобилето ми я изпрати да я погледна. Оценявам желанието ти да прескочиш тукашните джамбазета, но за да успееш се изискват малко познания, които ти не притежаваш и затова съм готов да ти помогна! :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw545i » 03 Ное 2013, 0:08

asroma написа:
cocosas написа:Колегата асрома искрено ме забавлява когато му чета постовете. За разлика от другите джамбази, той се е ориентирал да агитира и във форума, но поне да беше измислил нещо ново, което не съм го чувал от всеки втори търгач. Всеки като го питаш ще ти каже обичайното.... Била е продадена колата, защото предния собственик си е взел Ф10 ... никой няма да каже че колата се продава защото е станала на 300.000км или защото е искала 3к евро за ремонти по нея. Всеки може сам да му прочете някой от предните му постове където обяснява как внася коли от Италия на 600-700.000км и днеска как на същата цена идват на 108 :kuku:

Както отбелязах в секцията за Е46, на никой не съм опрял пистолет в слепоочието, за да го карам да купи нещо от мен. Ако идеята бе да направя сделка на всяка цена, щях да предложа тук и едно немско Е60, което бе на 710.000 километра. Но не съм го направил. Даже предпочитах тази кола да я купи чужденец, както и стана. Да, има подобни автомобили, които не си знаят километрите, но нито една от тези коли не съм предложил тук. На теб специално знаеш каква кола анонсирах. И понеже първия ни клиент за това Е60 се казваше Николай и бе от Несебър, предполагам, че може да си бил и ти / предвид ника и регистрацията ти във форума /. Ако си бил ти, можеш да споделиш с колегите дали ти бе предоставен Vin кода на автомобила и възможноста да го провериш при дилър. Този, който купи колата получи тази възможност и я провери при дилър. Така, че пожелавам ти успех в търсенето на правилния за теб автомобил, като се надявам да ти доставя същото удоволствие, каквото получаваш от написаното от мен.

Абсолютно си прав - Не е виновен Хасан, че яде баницата. Докато има балъчета, защо да не им прибирате паретата... :smoke:
Аз им пиша да не си купуват дараци от България, ама като не схващат, какво да ги правиш момчетата! :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Мнение от bordo_77 » 03 Ное 2013, 10:37

bmw545i написа:
AgeraR написа:
bmw545i написа:
AgeraR написа:
bmw545i написа:
AgeraR написа:Защо пък да не може да се купи е60 за 15,000 лева със реални (до) 200,000 километра. Имат доста такива специално във мобиле.де със сервизна книжка и тем подобни. Е60 следва съдбата на е39 и при е39 цените паднаха много бързо...

Дай да видим, къде са тия е60 -ки за 7000 еврои до 200 000, в Германия със сервизна книжка... :lol: :lol: :lol: :lol:

Изглежда не си на Ти със интернет, но нека ти бъда полезен този път...
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... s=OtherCar

Доста са обявите, а и колегата над моя пост ви е разказал всичко достатъчно.

Я пак за интернета, нещо не разбрах... :kuku: :kuku: Да ти кажа по същество за автомобила! Къде видя сервизна история??? Тая кола има някакви светлодиоди, залепени на бронята - това какво ти говори?? - Човека е циганин. Според теб,защо не си е написал името в обявата??? - Защото е Хасан, Мюмюн,Йоско или друго подобно. Сега схвана ли. А тези продавачи отдавна са оперирали и километри и какво ли още не. Дори и джамбазите не купуват от такива индивиди!
Изгежда нищо не разбираш от коли, но нека ти бъда полезен този път - питай, преди да си купиш МПС! :lol: :lol: :lol:

Full service history (Scheckheftgepflegt) да ти говори нещо?

Изглежда, нямаш понятие от немски също! Това далеч не означава full service history...
Колега, това е опция, която цъкаш в търсачката - обявата няма никакъв текст добавен от продавача!!! Този е неграмотен джамбаз и вероятно немският му не е по-добър от твоя. :lol: :lol: :lol:

Ако си намериш друга кола в мобилето ми я изпрати да я погледна. Оценявам желанието ти да прескочиш тукашните джамбазета, но за да успееш се изискват малко познания, които ти не притежаваш и затова съм готов да ти помогна! :yes:

Точно това се опитвам да обясня и аз. Много е рисковано да се пазари от такива индивиди. Купил съм вече две коли Е60 от салони в Германия, като съм им пускал по 2000 евро капаро по банка без да се притеснявам. Хората и от двете къщи бяха изключително коректни, получих пълно съдействие и бързина при оформяне на документите. И с двете коли съм се прибрал на ход без никакви проблеми,а това което пишеше в обявите отговаряше 100% на действителността. Цената обаче е далеч по висока от тази на бараките които предлагат съмнителни индивиди в частни обяви. От такива обяви няма никаква гаранция че ще купиш кола с редовни документи, а ако успее да стигне до България след покупката, регистрацията след това може да се окаже "кауза пердута" :mhihi: .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 03 Ное 2013, 16:46

Два въпроса за начинаещи:

Е60 м54б30 М/у радиатор и бъбреците има едни пластмасови решетки. Когато няма ключ в колата, или е на контакт
пластмасите могат да се повдигат/движат. Когато е запалена автомобила, има едно магнитче, което ги заключва и
не може да повдигат/движат. Навярно е направено, докато е студен автомобила да загрее по-бързо. Вчера забелязах
обаче, че перката на радиатора работеше на "шумни" обороти. Температурата беше 95-96 и когато ги проверих, пак
бяха заключени. Не трябва ли при висока температура да бъдат отключени или това важи само за определена скорост
примерно извънградско въздушната струя да ги отваря и по този начин да се охлажда ?
Не помня къде, но някъде в инпа имаше тест и там видях, че магнита работи.

Второто е по-скоро молба за ваш прочит на следните грешки защото
датчиците за парктроника работят коректно всички, светлините също...

Благодаря !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 / e46

Мнение от cocosas » 03 Ное 2013, 18:58

За въпросните пласмаси, гледах че има коли които ги имат и някои които ги нямат. Това от какво зависи ? Екстра ли са или джамбазите като са ги оправяли от евентуален удар и да не са ги сложили ?

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 03 Ное 2013, 19:44

Не,зависи за кой пазар е произведена колата.по-точно какъв е климата там.тези щорички са част от зимния пакет.Ако колата е за централна и северна Европа ги има,ако е за Южна Италия,Гърция и подобни по-скоро може да ги няма.
за в България е добре да ги има.
Както има и Е60тки с антифризен подгрев на ЕГР-а мисля беше и такива с оребрител за охлаждане на маслото ,както и няма.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320xD LCI

Мнение от nikolayp » 03 Ное 2013, 20:06

nikolae написа:

Благодаря !

за грешките на парктроника били са временни и като гледам, че всички са за кабелите до задните датчици подозирам, че ти е била свалена бронята и парктроника е бил включен, докато са откачени датчиците :)

същото важи и за светлините. можеш да видиш кога са записани грешките и ако е в един и същи момент подозирам ремонт по задницата на колата. така или иначе грешките не са актуални в момента

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 03 Ное 2013, 20:54

asroma написа:

Колега, пусни снимки на Е60, за която споменаваш, че ми е интересно как е изглеждала кола на 70-тина хиляди.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AgeraR » 03 Ное 2013, 22:41

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... =Limousine

Поразрошете се малко има доста бензинови които не линкнах, а за е61 да е говорим...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw545i » 03 Ное 2013, 22:42

rosendaal написа:Не,зависи за кой пазар е произведена колата.по-точно какъв е климата там.тези щорички са част от зимния пакет.Ако колата е за централна и северна Европа ги има,ако е за Южна Италия,Гърция и подобни по-скоро може да ги няма.
за в България е добре да ги има.
Както има и Е60тки с антифризен подгрев на ЕГР-а мисля беше и такива с оребрител за охлаждане на маслото ,както и няма.

Не зависи от пазара. Моята е германка и няма. На съседа също е германка, но го има. Единствената разлика е годината на произвидство. Неговата е 2004г.

Не съм се задълбочавал, но вероятно е нещо с пакетите екстри.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw545i » 03 Ное 2013, 22:45

nikolae написа:Два въпроса за начинаещи:

Е60 м54б30 М/у радиатор и бъбреците има едни пластмасови решетки. Когато няма ключ в колата, или е на контакт
пластмасите могат да се повдигат/движат. Когато е запалена автомобила, има едно магнитче, което ги заключва и
не може да повдигат/движат. Навярно е направено, докато е студен автомобила да загрее по-бързо. Вчера забелязах
обаче, че перката на радиатора работеше на "шумни" обороти. Температурата беше 95-96 и когато ги проверих, пак
бяха заключени. Не трябва ли при висока температура да бъдат отключени или това важи само за определена скорост
примерно извънградско въздушната струя да ги отваря и по този начин да се охлажда ?
Не помня къде, но някъде в инпа имаше тест и там видях, че магнита работи.

Благодаря !

Решетките се отварят и затварят автоматично, но се развалят! Провери дали са ОК. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw545i » 03 Ное 2013, 23:03

AgeraR написа:http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-530d-wuppertal/186238341.html?lang=en&pageNumber=7&__lp=14&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=16%2C17%2C74%2C18%2C19%2C20%2C21%2C22%2C65%2C23%2C66%2C24%2C25%2C26%2C67%2C70&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minFirstRegistrationDate=2003-01-01&maxPrice=8000&features=FULL_SERVICE_HISTORY&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&categories=OtherCar&categories=Limousine

Поразрошете се малко има доста бензинови които не линкнах, а за е61 да е говорим...

По първата обява - Колата се намира в Германия, но пише, че прегледа е правен в Австрия /ОАМТС - е съюза на автомобилистите в Австрия/. Пише, че може да си вземеш ДДС-то, а обявата е частна, което означава, че не можеш да си вземеш ДДС-то. Абе, ти ли си сглобяваш тия обяви?? :lol: :lol: :lol: Ако не си ти, значи обявата е "студио Х". :smoke:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw545i » 03 Ное 2013, 23:22

AgeraR написа:http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-530d-wuppertal/186238341.html?lang=en&pageNumber=7&__lp=14&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=16%2C17%2C74%2C18%2C19%2C20%2C21%2C22%2C65%2C23%2C66%2C24%2C25%2C26%2C67%2C70&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minFirstRegistrationDate=2003-01-01&maxPrice=8000&features=FULL_SERVICE_HISTORY&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&categories=OtherCar&categories=Limousine

По втората обява - Започваш да се доближаваш до някакви потенциални възможности, НО цената е почти 9к в евро - в България ще ти дойде на около 10 500 евро + разходите в БГ - Регистрация, екотакса, застраховки и тн., ще дойде около 12 000 регистрирана.
За съжаление, този автомобил вече е бил в България... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Чудиш се - как така ... Ами ще ти кажа - на път за Турция, автокъщата е турска! А в Турция не трябва да си две неща - кола или жена... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Попаднал си на най-кофти джамбазите! Погледни детайлите на продавача - там недвусмислено пише, чеможе да те обслужат на турски! :mrgreen:
Прочети отново най-първия ми пост - твоят продавач се казва Хасан, Мюмюн или Йоско. Продължавай да търсиш.. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw545i » 03 Ное 2013, 23:42

Третата - Пълна измама,вярно управиелят на автокъщата е германец, НО в обявата пише, че специално за този автомобил те са само посредници, тоест продавачът ще се казва как.... ? Това вече го знаеш! :clap: Обърни внимание, че колата се намира в някакъв двор, а другите коли, на сайта на фирмата са в друг малко по- голям двор. :lol: :lol: :shock: Самата фирма се управлява от някакъв електротехник, но германец, както вече ти казах. Това не ти решава проблема обаче! Колата даже няма кожа а струва колкото горната... ! Я сметни сега колко ли струва читава е60 -ка. Дерзай още и питай, за да научиш разни неща за автомобилите и смяната на техните собственици! :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61