Бързи въпроси и отговори

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от VladoGerchev » 31 Май 2020, 2:32

Ненко Вранков написа:С каква система е колата - голяма навигация.. Logic 7..? Просто е за ремонт...

Мен ли питаш ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60, 2006
Мечтае да кара: Formula
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gari » 02 Юни 2020, 21:51

Здравейте колеги. Има ли разлика в софтуера на скоростната кутия при коли с теглич и при такива без?
Защото на мен постоянно ми излиза грешка заради теглича, който нямам и намерение да ползвам. Модула излиза, но не може да се прочете.
Не искам много, искам всичко!

Потребител
Аватар

Мнение от VladoGerchev » 03 Юни 2020, 1:23

Благодаря за отговорите “помогнахте” ми изключително много

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 03 Юни 2020, 7:21

Да колега ,различни са. Ако си монтирал теглич, задължително се сменя и софта на скоростите.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gari » 03 Юни 2020, 9:17

ivanski_2 написа:Да колега ,различни са. Ако си монтирал теглич, задължително се сменя и софта на скоростите.
Колата е с оригинален теглич, който аз не ползвам. Нямам намерение да дърпам каквото и да е. Но постоянно ми излиза тая грешка в кутията - от модула на теглича. Къде се намира той, физически?

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ейшейсе и едно
Мечтае да кара: М2 + М5 Е39
Детайли за колата: За тез пари Е39.

Мнение от Monky » 03 Юни 2020, 9:36

Gari написа:
ivanski_2 написа:Да колега ,различни са. Ако си монтирал теглич, задължително се сменя и софта на скоростите.
Колата е с оригинален теглич, който аз не ползвам. Нямам намерение да дърпам каквото и да е. Но постоянно ми излиза тая грешка в кутията - от модула на теглича. Къде се намира той, физически?

Модула се намира в багажника под резервната гума/отделението за вещи. Каква грешка ти излиза?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gari » 03 Юни 2020, 10:49

Monky написа:
Gari написа:

Модула се намира в багажника под резервната гума/отделението за вещи. Каква грешка ти излиза?
Ще я прочета и ще я снимам грешката. Само да се появи. Благодаря колеги.

Потребител
Аватар
Кара: Mercedes S500 306 к.с.
Мечтае да кара: BMW B7 ALPINA

Мнение от dimi81trov » 04 Юни 2020, 10:18

Здравейте, искам да попитам каква роля изпълнява нагревателя към горивния филтър, освен предполагам, че подгрява нафтата когато е студено. Колата е БМВ 530d 2006 г. 231 к.с. По конкретно ме интересува дали неработещ такъв нагревател влияе на регенерацията?

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 04 Юни 2020, 13:38

VladoGerchev написа:Благодаря за отговорите “помогнахте” ми изключително много

Както си си задал въпроса, никой с нищо неможе да ти помогне, най нормално ти е зададен въпрос за уточняване на оборудването в колата, ти и на него не отговаряш, какво очакваш?
Няма врачове тук, прецакаха им се кристалните топки още преди години...
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 04 Юни 2020, 13:39

dimi81trov написа:Здравейте, искам да попитам каква роля изпълнява нагревателя към горивния филтър, освен предполагам, че подгрява нафтата когато е студено. Колата е БМВ 530d 2006 г. 231 к.с. По конкретно ме интересува дали неработещ такъв нагревател влияе на регенерацията?

Не влияе по никакъв начин.
Само те пази зимата да не ти замръзне горивото във филтъра.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Mercedes S500 306 к.с.
Мечтае да кара: BMW B7 ALPINA

Мнение от dimi81trov » 04 Юни 2020, 14:01

vld написа:
dimi81trov написа:Здравейте, искам да попитам каква роля изпълнява нагревателя към горивния филтър, освен предполагам, че подгрява нафтата когато е студено. Колата е БМВ 530d 2006 г. 231 к.с. По конкретно ме интересува дали неработещ такъв нагревател влияе на регенерацията?

Не влияе по никакъв начин.
Само те пази зимата да не ти замръзне горивото във филтъра.

Благодаря за бързия отговор :yes: Бях почти сигурен, че това е поредния известен софийски БМВ сервиз, в който просто се опитват да ми вземат 500+ лева за целия комлект нагревател+горивен филтър. Усъмних се от факта, че след като им казах, че колата ми е обслужвана и съответно филтъра сменен ОЕМ преди няма и месец и определено не ми се дават толкова пари за нов филтър, съответно ги попитах няма ли вариант за смяна само на нагревателя - изрично ми казаха, че не можело и понеже видяха, че съм супер педантичен в поддръжката на колата ми и не търпя нещо да не е изправно, ми подпалиха още повече "фитила", че неработещия нагревател може да окаже влияние на правилната регенерация !!! След като звъннах в Дарукар се оказа, че мога да си закупя само съответния нагревател, само е нужно да занеса стария, тъй като имало два модела за мойта кола с различни пинове, а самия нагревател се продавал неофициално за 58-59 лв с ДДС нещо от сорта беше ! Е, как после да вярва човек на дори доказани сервизи с добри специалисти за нашата марка ?! :nono: :no:

Потребител
Аватар

Мнение от boroboro » 04 Юни 2020, 14:04

Не само че не влияе на регенерацията но и се ремонтира лесно.

Потребител
Аватар
Кара: Колело

Мнение от svetlozardv » 06 Юни 2020, 0:35

Здравейте колеги. Имам едно въпросче. Колата ми е 2008 с CCC навигация и планувам да мина на андроид такава. Притеснява ме че имам hud(хед ъп дисплей) четох някъде но не помня къде че при преми аване към андроид се губи хедъпа. Това така ли е или не.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gari » 07 Юни 2020, 20:20

Gari написа:
Monky написа:
Gari написа:

Ще я прочета и ще я снимам грешката. Само да се появи. Благодаря колеги.

Ето грешките, както обещах
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар

Мнение от petrovmartin1414 » 09 Юни 2020, 23:49

Здравейте колеги,от скоро съм собственик на е60 530д 2005 автомат.Забелязах че понякога има нещо като пауза когато сменя предавките от първа на втора,ходих на диагностика и ми казаха че няма грешки от кутията и било(клапанно тяло или казано мозък) рестартираха и кутията и ми се случи при потегляне(имам документ за смяна на масло преди 30000км)
Въпросът ми е някои имал ли е подобния проблем?
Благодаря

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61