Разход на нашите автомобили
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Re: Разход на нашите автомобили
Брутален разход зимата
магистрално каране от Хасково-Пловдив ми даде 8.4 с 160-170 +- после на връщане на темпомат на 120 ми даде 6.8
верно бях с 4ма навръщане ама никога не ми е давала 6.8 със 120 ама вънка беше -7 градуса не знам дали това оказва влияние , колата иначе си държи добре температура в движение не я гледах но като спрях на място в града беше на 90 градуса.

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Първо температура се гледа най-добре в движение извънградско, но оптималния разход е в диапазон 15-32 градуса външна температура може да бъркам с няколко градуса, но си го има описано по документацията. 120 - 6.8 за твоя агресивен мап и натоварена кола(и предполагам не си спазил упътването, че при натоварена кола налягането на гумите трябва да се вдигне) е нормален
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Taruno написа:Първо температура се гледа най-добре в движение извънградско, но оптималния разход е в диапазон 15-32 градуса външна температура може да бъркам с няколко градуса, но си го има описано по документацията. 120 - 6.8 за твоя агресивен мап и натоварена кола(и предполагам не си спазил упътването, че при натоварена кола налягането на гумите трябва да се вдигне) е нормален
Да това за гумите си прав задните и те винаги са на 2.5 бара, не аз не се оплаквам просто казвам , че студа дигна разхода за съжаление

- Alexander44
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 535D
CrazyElement написа:Taruno написа:Първо температура се гледа най-добре в движение извънградско, но оптималния разход е в диапазон 15-32 градуса външна температура може да бъркам с няколко градуса, но си го има описано по документацията. 120 - 6.8 за твоя агресивен мап и натоварена кола(и предполагам не си спазил упътването, че при натоварена кола налягането на гумите трябва да се вдигне) е нормален
Да това за гумите си прав задните и те винаги са на 2.5 бара, не аз не се оплаквам просто казвам , че студа дигна разхода за съжаление
Колега,
Нищо му няма на разхода, бих казал даже, че е доста добре при положение, че колата е била и пълна.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Alexander44 написа:CrazyElement написа:Taruno написа:Първо температура се гледа най-добре в движение извънградско, но оптималния разход е в диапазон 15-32 градуса външна температура може да бъркам с няколко градуса, но си го има описано по документацията. 120 - 6.8 за твоя агресивен мап и натоварена кола(и предполагам не си спазил упътването, че при натоварена кола налягането на гумите трябва да се вдигне) е нормален
Колега,
Нищо му няма на разхода, бих казал даже, че е доста добре при положение, че колата е била и пълна.
Ще пробвам все пак тази добавка ПРО ТЕК да видим може да има някакво подобрение

- ultrashock
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i автоматик 04'
- Мечтае да кара: F10
Малко зимен ъпдейт за моето возило Е60 530i 231hp:
Извънградско - София-Стара Загора-София, 4 човека и доста багаж, скорост 140-150 - разход 13/100 газ.
Това добре ли е според вас? Градско не съм засичал скоро, колко би трябвало да е нормалния разход на газ?
Извънградско - София-Стара Загора-София, 4 човека и доста багаж, скорост 140-150 - разход 13/100 газ.
Това добре ли е според вас? Градско не съм засичал скоро, колко би трябвало да е нормалния разход на газ?
Последна промяна ultrashock на 06 Яну 2016, 13:29, променена общо 1 път
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Аз не мога да ти кажа дали е добре, кола на газ не съм карал, но дори и да харчи малко в повече ( май в повечето случаи е + 1,5л сравнение с бензин) при тази цена на газта си в направо без пари, а караш кола 230 коня...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- djerityyy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 525 DA
Колеги моя разход май нещо не е в час..верно сега са ниски температури,но днес Сливен-Велинград с 4 човека и пълен багажник,средна скорост 105 км/ч. По магистралата 140 -170 ми даде 11..
Колата е 2.5 ДА Е61 2005.Термостатите ми са ок и температурата от скритото меню си беше в рамките на 92°.Незнам от какво може да е ,нямам налични грешки за каквото и да било.С толкова хора и багаж ми е дава по принцип около 8 9 ..Какво има отношение за разхода ???

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
djerityyy написа:Колеги моя разход май нещо не е в час..верно сега са ниски температури,но днес Сливен-Велинград с 4 човека и пълен багажник,средна скорост 105 км/ч. По магистралата 140 -170 ми даде 11..![]()
Колата е 2.5 ДА Е61 2005.Термостатите ми са ок и температурата от скритото меню си беше в рамките на 92°.Незнам от какво може да е ,нямам налични грешки за каквото и да било.С толкова хора и багаж ми е дава по принцип около 8 9 ..Какво има отношение за разхода ???
![]()
![]()
Нещо дебитомер... Проверете какви стойности дава...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
Еми все пак си ходил от Сливен до Велинград, което е 600м разлика в надморската височина.. по магистралата със 170км/ч ти е поне 9-10л/100км. После имаш бая изкачване, така че нищо чудно и този разход да докараш. Аз днес по магистралата и малко градско 9.3 за 250км, така че нищо не може да ме учуди, натискат ли се колите - горят, тези дето ми говорят за разходи от сорта на 6/100 зимата с Е60 pre-lci ще имат да вземат
Е разбира се ако не ми карат със 100км/ч по магистралите, и със 78км/ч извънградско, без изпреварвания, тогава може да си стиснем ръцете на 7л/100 зимата 

- djerityyy
- кандидат ентусиаст
-
SDLS написа:Еми все пак си ходил от Сливен до Велинград, което е 600м разлика в надморската височина.. по магистралата със 170км/ч ти е поне 9-10л/100км. После имаш бая изкачване, така че нищо чудно и този разход да докараш. Аз днес по магистралата и малко градско 9.3 за 250км, така че нищо не може да ме учуди, натискат ли се колите - горят, тези дето ми говорят за разходи от сорта на 6/100 зимата с Е60 pre-lci ще имат да взематЕ разбира се ако не ми карат със 100км/ч по магистралите, и със 78км/ч извънградско, без изпреварвания, тогава може да си стиснем ръцете на 7л/100 зимата
Да аз тва се чудя,как има хора с по 6,7 да им гори зимата..явно повредата е в моя телевизор.Скоро ще проверя дебитомер и т.н.
- djerityyy
- кандидат ентусиаст
-
[quote="SDLS"]Еми все пак си ходил от Сливен до Велинград, което е 600м разлика в надморската височина.. по магистралата със 170км/ч ти е поне 9-10л/100км. После имаш бая изкачване, така че нищо чудно и този разход да докараш. Аз днес по магистралата и малко градско 9.3 за 250км, така че нищо не може да ме учуди, натискат ли се колите - горят, тези дето ми говорят за разходи от сорта на 6/100 зимата с Е60 pre-lci ще имат да вземат
Е разбира се ако не ми карат със 100км/ч по магистралите, и със 78км/ч извънградско, без изпреварвания, тогава може да си стиснем ръцете Освен дебитомер...кво друго да гледам??

Утре тръгвам за Велинград от София , ще пиша като пристигна.
Обикновено по този маршрут ми дава средно 8/100 разход ....с малко ''градско'' във Велинград !
Обикновено по този маршрут ми дава средно 8/100 разход ....с малко ''градско'' във Велинград !
Колега, бих те посъветвал да погледнеш колко ти е налягането в гумите. Особено ако имат индекс XL (eXtra Load), то не бих те съветвал задните да падат под 2.7-2.8 при повече от двама човека в колата и предните под 2.5-2.6. Ако стойностите са 2.2-2.3, разхода може да скочи доста.
Последна промяна SDLS на 09 Яну 2016, 16:38, променена общо 1 път
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
SDLS написа:Колега, бих те посъветвал да погледнеш колко ти е налягането в гумите. Особено ако имат индекс XL (eXtra Load), то не бих те съветвал задните да падат по 2.7-2.8 при повече от двама човека в колата и предните под 2.5-2.6. Ако стойностите са 2.2-2.3, разхода може да скочи доста.
Не мога да подчертая колко е важно налягането за разхода, мн е прав колегата!