Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от rosendaal » 14 Окт 2013, 10:35

Разбира се,не е на ''далавера''.Ясна ми е народопсихологията.
Годината и М пакета продават и най-големия барутник.Знаете ли колко съжаляват автотъргашите че пета серия БМВ не са масовите коли за такситата в Европа.За съжаление там първенството държи черната Е-класа.Ако знаете колко много 3 годишни петици М пакети щяха да идват на по 123 000 ''ама реални'' километри :mhihi: :mhihi: :mhihi: ако имаше такива таксита.
Всеки втори гледам се изхитри и взе да слага М брони без прагове за по-добър търговски вид,а да не говорим че в момента в нашето мобиле има няколко и само с предна броня ''М''.
Само че на всеки надъхан ентусиаст да му е ясно,че и под 10 000 лева да паднат Е60,все още 4 гуми 18'' хубава марка под 1600 лева трудно се намират,смяната на масло скоро няма да стане 120 лева,дискове и накладки за 300 лева общо няма,данъка не е 50 лева а каското под 1000 трудно и така нататък и така нататък............То и между Слънчев Бряг и Кот Д'Азур общото е че има пясък и море,ама.......
Иначе наистина Е60 стана новата масова народна гъзарска лимузина,причина поради която и аз искам да ъпгрейдна към следващия модел .Не желая да ме асоциират към вече масовия ''потребител'' на Е60 с гуми Н-та употреба,масло от Карфур и антифриз от 4,99 литъра.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a1n » 14 Окт 2013, 10:58

По-скоро за здраво не италянка е60 реалната цена към момента би трябвало да е 20к и около 30+ за фейс.

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 14 Окт 2013, 11:08

Всеки според възможностите,на малко хора и според потребностите.
Отношението на мъжа към колите и жените е подобно.Едни си взимат гадже от категория ''пълен миндил'' и започват да я тунинговат малко по малко за да не ги е срам като я показват пред хората.Е това е аналога на италиянско Е60 курник за 14 000 лева.Други се целят в жена със стил и интелект,която допълва имиджа им и дори върви напред на обществени места.Е това пък е Е60 заводски М пакет фулл екстри,независимо коя година е.Тук нарочно не пиша цена,защото цената на стойностните неща е толкова,колкото един разбирач и ценител иска да даде на драго сърце.Защото хубавите,качествени и запазени неща не се купуват по абсолютна стойност,а по качество.
Аз лично никога не бих си позволили да давам хвърчаща цена на нещо и само по това число да ми се влияе мнението за него.Ако ,когато избирам нещо гледам първо цената,това за мен означава само едно--каквато и да е тя,не ми е по джоба да го имам ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от kolp » 14 Окт 2013, 11:53

rosendaal написа:Всеки според възможностите,на малко хора и според потребностите.
Отношението на мъжа към колите и жените е подобно.Едни си взимат гадже от категория ''пълен миндил'' и започват да я тунинговат малко по малко за да не ги е срам като я показват пред хората.Е това е аналога на италиянско Е60 курник за 14 000 лева.Други се целят в жена със стил и интелект,която допълва имиджа им и дори върви напред на обществени места.Е това пък е Е60 заводски М пакет фулл екстри,независимо коя година е.Тук нарочно не пиша цена,защото цената на стойностните неща е толкова,колкото един разбирач и ценител иска да даде на драго сърце.Защото хубавите,качествени и запазени неща не се купуват по абсолютна стойност,а по качество.
Аз лично никога не бих си позволили да давам хвърчаща цена на нещо и само по това число да ми се влияе мнението за него.Ако ,когато избирам нещо гледам първо цената,това за мен означава само едно--каквато и да е тя,не ми е по джоба да го имам ;)

Еваларката за това мнение ти казвам аз! :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 14 Окт 2013, 17:11

kolp написа:
rosendaal написа:Всеки според възможностите,на малко хора и според потребностите.

Еваларката за това мнение ти казвам аз! :)

+1 :mhihi:
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 15 Окт 2013, 8:31

Въпрос за начинаещи:
пружините отзад имат жълти точки, а а тези отпред нямат
или поне не се виждат такива. По вин излиза, че има Sport Suspension setting, но това не означава, че има спортно окачване нали ?
Питам защото колата ми изглежда по-виснала отзад. отпред и отзад

пс знам, че джантите хич не ходят, но тази година това ще е положението :-)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 15 Окт 2013, 9:04

nikolae написа:Въпрос за начинаещи:
или поне не се виждат такива. По вин излиза, че има Sport Suspension setting, но това не означава, че има спортно окачване нали ?

Спря ми часовника като видях джантите :). Отзад наистина изглеждат по ниско отколкото трябва да е.
Tool - Fear Inoculum

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 15 Окт 2013, 9:10

nikolae написа:Въпрос за начинаещи:

"Sport Suspension Settings" е точно това - окачване със спортна настройка, или междинния вариант между стандартно и М-спорт. Абсолютно възможно е да го имаш, след като колата няма М-пакет от завода.

На тази снимка не може да се прецени дали е по-ниска отзад. Снимай цялата кола отстрани на нормална дневна светлина.

Джантите са много красиви, просто не са за този модел.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 15 Окт 2013, 9:33

Колега, колата трябва да е балансирана, т.е. отпред и отзад да е на еднаква височина за да имаш правилно разпределение на тежестта. Задната вежда/калник е по-ниска от предната, т.е. отпред винаги ще има малко повече пространство отколкото отзад. Погледни цялностната стойка на колата и ако отзад е клекнала трябва да се видят пружините и амортисьорите, ако някой преди теб е правил цигании.

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 15 Окт 2013, 10:18

А ти защо се чувстваш длъжен да изкоментираш всеки път по особено глупав начин темите в този подфорум? Я си ги мисли на ум нещата и се ограничи само в това. Направих си труда да ти видя последните няколко мнения и не ми е ясно какво търсиш тук въобще...
Повечето хора тук карат Е60 много години преди модела да стане масов и съответно по-достъпен за всякакви индивиди. Караш Е60, а се държиш все едно някой ти го е натрапил на сила тоя "10 годишен кенеф", а и се обиждаш отгоре на всичко.
Only dead fish follow the stream...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S8
Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago

Мнение от timur_lenk » 15 Окт 2013, 10:33

Аз карам това което искам според парата.БМВ карам от 22 годишен.И не са ми ги купували родителите :)
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Мнение от bordo_77 » 15 Окт 2013, 10:46

timur_lenk написа:
rosendaal написа:Разбира се,не е на ''далавера''.Ясна ми е народопсихологията.
Годината и М пакета продават и най-големия барутник.Знаете ли колко съжаляват автотъргашите че пета серия БМВ не са масовите коли за такситата в Европа.За съжаление там първенството държи черната Е-класа.Ако знаете колко много 3 годишни петици М пакети щяха да идват на по 123 000 ''ама реални'' километри :mhihi: :mhihi: :mhihi: ако имаше такива таксита.
Всеки втори гледам се изхитри и взе да слага М брони без прагове за по-добър търговски вид,а да не говорим че в момента в нашето мобиле има няколко и само с предна броня ''М''.
Само че на всеки надъхан ентусиаст да му е ясно,че и под 10 000 лева да паднат Е60,все още 4 гуми 18'' хубава марка под 1600 лева трудно се намират,смяната на масло скоро няма да стане 120 лева,дискове и накладки за 300 лева общо няма,данъка не е 50 лева а каското под 1000 трудно и така нататък и така нататък............То и между Слънчев Бряг и Кот Д'Азур общото е че има пясък и море,ама.......
Иначе наистина Е60 стана новата масова народна гъзарска лимузина,причина поради която и аз искам да ъпгрейдна към следващия модел .Не желая да ме асоциират към вече масовия ''потребител'' на Е60 с гуми Н-та употреба,масло от Карфур и антифриз от 4,99 литъра.

Ние ровиме по кофите бе братле.Как въобще разговаряш с хора като нас!!!

С лека доза сарказъм, това си е живата истина. В нашата родина масово идват Е60-ки дето и за скрап не стават. Купуват ги хора които често нямат пари за кифла с мармалад, ама то егото е по силно от глада :mhihi: . После пускат котви пред входа със дни и седмици докато се намерят пет лева за ремонт. Имаше тук във форума един пич дето пускаше на ден по пет теми, от типа "не пали", "не върви", "много пуши", тече еди си какво си", "свети като коледна елха",..... много бяха вече ги забравих :mhihi: . Ама друго си е пред кварталния хоремаг да спреш като баровец.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 15 Окт 2013, 12:43

bordo_77 написа:
timur_lenk написа:
rosendaal написа:Разбира се,не е на ''далавера''.Ясна ми е народопсихологията.

Ние ровиме по кофите бе братле.Как въобще разговаряш с хора като нас!!!

С лека доза сарказъм, това си е живата истина. В нашата родина масово идват Е60-ки дето и за скрап не стават. Купуват ги хора които често нямат пари за кифла с мармалад, ама то егото е по силно от глада :mhihi: . После пускат котви пред входа със дни и седмици докато се намерят пет лева за ремонт. Имаше тук във форума един пич дето пускаше на ден по пет теми, от типа "не пали", "не върви", "много пуши", тече еди си какво си", "свети като коледна елха",..... много бяха вече ги забравих :mhihi: . Ама друго си е пред кварталния хоремаг да спреш като баровец.

Не са само Е60-ките така.....на пръсти се броят (грубо казано) хубавите и поддържани 3-та и 5-та серия ,без значение от модела...изключвам 1,6,7 защото 1-ва е сравнително нова а 6-та и 7-ма не се купуват всеки ден...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2019 BMW X5 G05 XDrive40i

Мнение от goppe » 15 Окт 2013, 13:55

Момчета, какви са вашите отиви зa:

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4hsxwf

Джантите ми приличат на Styling 167, само дето ми малеят за 17", а цвета им не стои добре на колата.

Тези хриле май са слагани допълнително, незнам да са фабрични за М пакета, попраевете ме ако греша.

Километрите са ясни...

Обявата не е оформена добре според мен, липсва каквато и да е допълнителна информация, снимките са много лоши.

Мерси предварително за мненията.

Потребител
Аватар

Мнение от jordankn » 15 Окт 2013, 16:06

Колеги да ви споделя една моя мисъл за евтините обяви напоследък.
Вижте тази например - в Карс.бг
http://www.cars.bg/c462143
http://www.cars.bg/c462166

Звъня на човека аз и той ми разправя как колата не била тук, а в Австрия.. как той продавал коли и тук и там, но по евтините ги пращал към Бг. Питам го аз добре, кога ще пристигне тази кола в България и кога мога да я видя, защото искам да я видя преди да я купя. Той се държете доста неадекватно на мойте въпроси и ми отговаряше забавено.
Накрая каза, че ако искам да си запазя колата понеже щяла да пътува 10-15 дни до България, да му дам капаро. И нали се сещате че такава кола за такива пари или нещо и има или е някаква измама...Схемата му ми е ясна.. той прибира капарото, а ти не взимаш колата :lol: :lol: :lol:
Някой да му е звънял и да има друга информация ? :) :)

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61