Разход на нашите автомобили
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Brat mu
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2006 330xd, 2008 A8 4.2tdi
- Мечтае да кара: WBS
Re: Разход на нашите автомобили
Trixster написа::OT:svetlinm5m5 написа:здравеите да споделя и моя разход от белгия до франция каране само по магистрала с спазване на ограниченията 6.2л при засичане пълен,пълен резервуар градцко каране в лондон с постояни трафици 9.0-9.4л колата е 530d dx 2007г автомат с ждойстика, чипосана!!!
FACEPALM
DOUBLE FACEPALM!
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Az пак продължавам със засичането София-Хасково и обратно , вече 215 км магистрала само, на отиване към София, с 4 човека и багаж казах даде 7.3 на 130 темпомат, после от София - Хасково пак 4 човека пак багаж пак на 130 темпомат даде 6.9(повече нанадолнища има), сега обаче днеска реших по бавничко да карам и пак Хасково - София 6.6 , това с 40 км на 110 останалите 100 някъде на 125 и 30 км някъде на 130, извода е , че разхода пада драстично ако се кара с 110 примерно спрямо 130
. Но като цяло и 7.0 с 130 ме устройва 

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
CrazyElement написа:Az пак продължавам със засичането София-Хасково и обратно , вече 215 км магистрала само, на отиване към София, с 4 човека и багаж казах даде 7.3 на 130 темпомат, после от София - Хасково пак 4 човека пак багаж пак на 130 темпомат даде 6.9(повече нанадолнища има), сега обаче днеска реших по бавничко да карам и пак Хасково - София 6.6 , това с 40 км на 110 останалите 100 някъде на 125 и 30 км някъде на 130, извода е , че разхода пада драстично ако се кара с 110 примерно спрямо 130. Но като цяло и 7.0 с 130 ме устройва
Е това вече колега е напълно реален разход за кола/мотор

Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
Аз уикенда ходих до София и за пореден път се убедих, че на темпомат колата гори повече. Не знам някой друг дали има такива наблюдения. При спускане на темпомат колата поддържа скоростта по някакъв странен начин и гледам, че стрелката на моментния разход не отива на нула. А когато си карам без темпомат на спусканията отпускам газта и тогава стрелката си отива на 0. Струва ми се, че оттам идва разликата.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
dimodi написа:Аз уикенда ходих до София и за пореден път се убедих, че на темпомат колата гори повече. Не знам някой друг дали има такива наблюдения. При спускане на темпомат колата поддържа скоростта по някакъв странен начин и гледам, че стрелката на моментния разход не отива на нула. А когато си карам без темпомат на спусканията отпускам газта и тогава стрелката си отива на 0. Струва ми се, че оттам идва разликата.
Темпомата подържа скоростта
- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
dimodi написа:Аз уикенда ходих до София и за пореден път се убедих, че на темпомат колата гори повече. Не знам някой друг дали има такива наблюдения. При спускане на темпомат колата поддържа скоростта по някакъв странен начин и гледам, че стрелката на моментния разход не отива на нула. А когато си карам без темпомат на спусканията отпускам газта и тогава стрелката си отива на 0. Струва ми се, че оттам идва разликата.
колега аз тоя проблем ли как да го нарека пък съм го срещал в градски условия. примерно пускам някое нанадолнище на 3-та или 4-та и гледам как стрелката не отива чак до нулата ами по-скоро някъде на първата черта след 0-лата това с около 40-50 км/ч ама рядко се случва не знам защо така.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- Brat mu
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2006 330xd, 2008 A8 4.2tdi
- Мечтае да кара: WBS
София-Рилски манастир-София със 110км/ч на магистралата и по ограниченията извън нея даде 6.3л/100км. 535д със софт ремап.
Не знам, когато аз си карам при спускане, примерно ако съм със 130 км/ч отпускам газта за да остана със същата скорост, защото ако подавам пак толкова газ логично колата ускорява. Така стрелката за моментния разход отива на 0. А конкретно моя темпомат се води S544A Cruise control with brake function, който при спускане поддържа скоростта по някакъв начин чрез спирачките, а не чрез отпускане на газта както го правя аз. Явно затова се получава тази аномалия с моментния разход и съответно това вдига и средния. Това са мои разсъждения, не знам доколко са верни. 

- adovet
- старши ентусиаст
-
dimodi написа:Не знам, когато аз си карам при спускане, примерно ако съм със 130 км/ч отпускам газта за да остана със същата скорост, защото ако подавам пак толкова газ логично колата ускорява. Така стрелката за моментния разход отива на 0. А конкретно моя темпомат се води S544A Cruise control with brake function, който при спускане поддържа скоростта по някакъв начин чрез спирачките, а не чрез отпускане на газта както го правя аз. Явно затова се получава тази аномалия с моментния разход и съответно това вдига и средния. Това са мои разсъждения, не знам доколко са верни.
И темпомата ти отпуска газта до край и евентуално ако тогава продължава да се ускорява колата се активират и спирачките
- blackyhn
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530D 218hp
- Мечтае да кара: Параход
София-Бургас 120-130км/ч - 7.5л/100
Пловдив-София - 130км/ч - 8.5/100 ?!?!?
София-Благоевград - 130км/ч - 6.9л/100
В колата сме аз, жената и детето ... тоест 2,5 човека
Зареждам от VPower нафтата на шел.
Всяко едно пътуване е от студен старт а скоростите които съм писал са ориентировъчни. Карал съм през повечето време на темпомат.
Това нормален разход ли е за двигател 218 к.с. ? Колата е 2004г. и е с ре-мап на чипа на 250 к.с.
Благодаря предварително за мненията.

Всяко едно пътуване е от студен старт а скоростите които съм писал са ориентировъчни. Карал съм през повечето време на темпомат.
Това нормален разход ли е за двигател 218 к.с. ? Колата е 2004г. и е с ре-мап на чипа на 250 к.с.
- adovet
- старши ентусиаст
-
blackyhn написа:София-Бургас 120-130км/ч - 7.5л/100
Екстра си
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Това за темпомата е факт , просто защото когато дойде някое по-голямо нанагорнище ти първоначално няма да дадеш повече газ за да речем да поддържаш 130 км/ч , ами ще натискаш газта колкото преди така колата ще почне да намаля сигурно ще паднеш до 110 и после по нанадолнището... Много е субективно , но мога да те уверя , че затова ти гори повече на темпомат и аз съм карал само с едно положение на педала на газта и разхода наистина е с около 0.3 0.4 по-нисък от този на темпомата , но ако се загледаш просто намаляш скоростта постоянно. Лично аз примерно карам почти всяка седмица София-Хасково-София и наистина ми е писнало да го карам този път , затова темпомат и въртя волана само.
А за това , че стрелката не отива на 0 при спускане в градски условия с ниска скорост съм забелязал, че оказва влияние и това дали колата е в оптимална температура , когато е на 90 си отива на 0 иначе и при мен държи я на 2/100 я на 4/100.
- The^Maniac
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d
Напълно потвърждавам горното мнение!
Когато колата не е добре загряла при спускане не връща до 0, но щом загрее като пуснеш газта и си става 0.
Темпомата наистина вдига малко, но това пък е за сметка на комфорта. Моята също е със спирачна функция. Като й зададеш скорост 130 тя ги заковава и подава газ за да държи 130, ако има нанадолнище бие спирачка за да не надвиши тези 130, но пък падне ли под 130 пак подава газ за да поддържа 130. Ако караш без темпомат обикновено не караш със заковани 130, а да кажем в диапазона 120-140 и от там идва минималната разлика.
Когато колата не е добре загряла при спускане не връща до 0, но щом загрее като пуснеш газта и си става 0.
Темпомата наистина вдига малко, но това пък е за сметка на комфорта. Моята също е със спирачна функция. Като й зададеш скорост 130 тя ги заковава и подава газ за да държи 130, ако има нанадолнище бие спирачка за да не надвиши тези 130, но пък падне ли под 130 пак подава газ за да поддържа 130. Ако караш без темпомат обикновено не караш със заковани 130, а да кажем в диапазона 120-140 и от там идва минималната разлика.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Темпомата НЕ ВДИГА разхода стига сте говорили глупости колеги - ако поддържаш постоянна скорост, тоест примерно на магистралата се стараеш навсякъде да караш със 130 без да оставаш скоростта да пада дори ще ти е по-висок разхода от темпомата, защот не можеш толкова прецизно да подаваш газ. Единствената причина за "повишения разход е изброена по-горе от колегата - като тръгнеш по изкачвания и т.н. винаги ти пада скоростта, защото не подаваш достатъчно газ.