Е60 CIC Retrofit
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Speed_Am_All
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Re: Е60 CIC Retrofit
Неnowayout написа:колеги, а комбокс от ф10 става ли за е60?
Здравейте колеги,
Предварително се извинявам, ако въпроса ми не е много по темата, но:
Харесал съм едно комби 525d: https://www.cars.bg/offer/5e298d48f6a0e83bd6763ee2 което мисля да ида да погледна идните дни.
Продавача казва, че колата по VIN излиза с голямата навигация, но явно дисплея е сменен, защото е с "малкия".
От тук идват два въпроса - ако колата е оригинално с навигация, ще ми е нужен само дисплей, или вероятно и други модули, за да я върна към заводския вид?
И ако е била с навигация, пасва ли директно малкия дисплей, или 100% има и други магарии?
Благодаря ви предварително !
Предварително се извинявам, ако въпроса ми не е много по темата, но:
Харесал съм едно комби 525d: https://www.cars.bg/offer/5e298d48f6a0e83bd6763ee2 което мисля да ида да погледна идните дни.
Продавача казва, че колата по VIN излиза с голямата навигация, но явно дисплея е сменен, защото е с "малкия".
От тук идват два въпроса - ако колата е оригинално с навигация, ще ми е нужен само дисплей, или вероятно и други модули, за да я върна към заводския вид?
И ако е била с навигация, пасва ли директно малкия дисплей, или 100% има и други магарии?
Благодаря ви предварително !
- Speed_Am_All
- младши ентусиаст
-
Не е много по темата, но колата е с малката навигация. Малката е защото се вижда че панела е CIC или MASK 2, но джойстика и дисплея са от MASK 2 (малката навигация). Тази навигация не се вгражда фабрично 2007г. Може оригиналната е заминала и са сложи тази защото е много по-евтина втора ръка. Освен това MASK (малката) мултимедия идва оригинално с малък отвор за съхранение под модула. На тази кола липсва, което е потвърждение че колата вероятно е била с голяма навигация някога.
Благодаря за отговора, питам тук, понеже не знам точо какво да гледам по снимката.
Очаквам и ВИН номера за проверка, но най-вероятно причината е, че голямата е изгоряла и са сложили малкия дисплей.
Значи евентуално мога да намеря големия дисплей и би трябвало да няма проблеми да го върна към заводския вид.
Друг е въпроса, че визията с retrofit ми допада доста, но това би било доста напред във времето
Очаквам и ВИН номера за проверка, но най-вероятно причината е, че голямата е изгоряла и са сложили малкия дисплей.
Значи евентуално мога да намеря големия дисплей и би трябвало да няма проблеми да го върна към заводския вид.
Друг е въпроса, че визията с retrofit ми допада доста, но това би било доста напред във времето

- Speed_Am_All
- младши ентусиаст
-
Не си ме разбрал. Не само дисплея е сменен. И модула е сменен с MASK 2 (малката навигация). Голямата навигация е CCC и има два отвора за дискове, един за музика и един за DVD-то за навигацията. Тази е само с един общ слот.
Да, сега те разбрах.
Значи ще е нужно да сменя и евентуално и модула.
Малко го обърнахме на чат, ако е удобно бих искал да попитам още 1-2 неща на ЛС?
Значи ще е нужно да сменя и евентуално и модула.
Малко го обърнахме на чат, ако е удобно бих искал да попитам още 1-2 неща на ЛС?
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Колеги, може ли CIC от Х1 Е84 фейс със номер 65129222862 да се ретрофитне в Е60, като му се подмени панела с копчетата? Според релаоем може да се слага на Е90-Е93, но не знам дали това не е заради панела с копчетата, който не става за Е60 или просто има хардуерни/софтуерни разлики.
- Speed_Am_All
- младши ентусиаст
-
От е90 на е60 става. Моя е от е90. По тази логика би трябвало да стане.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
Точно за това питам, защото някой беше споменавал, че е слагал от Е90 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
spacepl написа:Точно за това питам, защото някой беше споменавал, че е слагал от Е90
Моя модул също е от Е90.
Става, малко е трики монтажа на панела, ама става добре.

Информационно питане към колегите.
Моята е61ца някой я е правил мешана скара, дисплей и джойстик са ССС, но на централната конзола е със фейс управление на климатик и фейс СД

Любопитен съм това някакво франкен извращениe ли е (половината ССС другата половина СIC) или може да се накарат тези фейс панели да работят със старият хед юнит?
За протокола кочелаците по климатроник като ги пипам и на иДрайв системата ме праща да си бсзикам по седалките, а отделно тез бутони по радиото са тъч
Моята е61ца някой я е правил мешана скара, дисплей и джойстик са ССС, но на централната конзола е със фейс управление на климатик и фейс СД
Любопитен съм това някакво франкен извращениe ли е (половината ССС другата половина СIC) или може да се накарат тези фейс панели да работят със старият хед юнит?
За протокола кочелаците по климатроник като ги пипам и на иДрайв системата ме праща да си бсзикам по седалките, а отделно тез бутони по радиото са тъч
Колега не е лошо да качиш някоя снимка, че нищо не разбрах. Ако си от София може да минеш да пушим по цигара и да ми ги покажеш.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
Колеги, дайте някой TRC файл с настройките на CIC-а и IHKA-то, че не мога да подкарам климатика като хората. Проблемите са два:
1. Не мога да променям температурата топло/студено от врътката на CIC-a (за късмет е в неутрално положение сега
)
2. Не мога да променям посоките на въздушната струя от копчето за темепратура на фейсовия панел нито на шофьора, нито на пътника. По някой път действа, променя веднъж и до там.
1. Не мога да променям температурата топло/студено от врътката на CIC-a (за късмет е в неутрално положение сега

2. Не мога да променям посоките на въздушната струя от копчето за темепратура на фейсовия панел нито на шофьора, нито на пътника. По някой път действа, променя веднъж и до там.
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
На първо време трябва да си абсолютно сигурен, че и двата модула са с последен софтуер подходящ за шасито, в случая Е6x
Only dead fish follow the stream...
- spacepl
- старши ентусиаст
-
Ами климатика си го префлашнах. https://photos.app.goo.gl/1GDYrWqBUiFY2heZ8
CIC-а е със версия C1A - последна за CIC-овете
Климатика е C0D - последна която ми излиза по WinKFP
И двете са с нулирани настройки по FA на колата.
CIC-а е със версия C1A - последна за CIC-овете
Климатика е C0D - последна която ми излиза по WinKFP
И двете са с нулирани настройки по FA на колата.