Впечатления и мнения за зимни гуми
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- tihomair
- младши ентусиаст
-
- Кара: Дизел
- Мечтае да кара: Бензин
- Детайли за колата: Touring
Re: Впечатления и мнения за зимни гуми
netmurder написа:fissikela написа:Здравейте
Имам Дебица фриго 2 с дот 08година. Гумата е като нова в отлично състояние. Интересува ме дали според вас тази гума ще се справи с снега и нашите условия за път.
Размера е 205,65,15 с метална джанта.Дали това че е по стара гума е от голямо значение?И при евентуална смяна ,с какво да бъде заменена.Държа гумата да е хубава но не искам и да давам на всяка цена 600-700лв за гуми
В началото когато взех колата ( преди около 3м.) се срещнах с едно момче което се занимавало с ски и сноуборд екипировка.Той спомена че изкачвал някакви бая стръмни баири по планината зимата с гуми Унироял.Но не уточни кои модел.Някакви наблюдения към Унироял?
Съдейки по тази статия http://www.autoexpress.co.uk/accessorie ... y-category Нокиана ли са най добри?
Колега тези гуми отдавна са си изпяли песента, ама щом не ти се дават пари за други, карай си тях![]()
![]()
+1
Гуми над 5 години, дори на склад да са стояли губят качествата си. За зимни гуми това важи х2! Аз мога да препоръчам NOKIAN!!

- fissikela
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 525d Touring
- Мечтае да кара: Сред колегиални шофьори
- Детайли за колата: М пакет
netmurder написа:fissikela написа:Здравейте
Имам Дебица фриго 2 с дот 08година. Гумата е като нова в отлично състояние. Интересува ме дали според вас тази гума ще се справи с снега и нашите условия за път.
Размера е 205,65,15 с метална джанта.Дали това че е по стара гума е от голямо значение?И при евентуална смяна ,с какво да бъде заменена.Държа гумата да е хубава но не искам и да давам на всяка цена 600-700лв за гуми
В началото когато взех колата ( преди около 3м.) се срещнах с едно момче което се занимавало с ски и сноуборд екипировка.Той спомена че изкачвал някакви бая стръмни баири по планината зимата с гуми Унироял.Но не уточни кои модел.Някакви наблюдения към Унироял?
Съдейки по тази статия http://www.autoexpress.co.uk/accessorie ... y-category Нокиана ли са най добри?
Колега тези гуми отдавна са си изпяли песента, ама щом не ти се дават пари за други, карай си тях![]()
![]()
Колега.Питам за мнение за нова гума зимна с такъв размер за да си я купя евентуално.?.
tihomair написа:netmurder написа:fissikela написа:+1
Гуми над 5 години, дори на склад да са стояли губят качествата си. За зимни гуми това важи х2! Аз мога да препоръчам NOKIAN!!
Колега всеки един Нокиан ли е ОК или по точно някакъв модел да кажеш?
примерно тези http://www.gumi7.com/bg/tire/56791/NOKI ... 5-R15.html ?
- tihomair
- младши ентусиаст
-
fissikela написа:netmurder написа:fissikela написа:Здравейте
![]()
Колега.Питам за мнение за нова гума зимна с такъв размер за да си я купя евентуално.?.tihomair написа:netmurder написа:fissikela написа:+1
Колега всеки един Нокиан ли е ОК или по точно някакъв модел да кажеш?
примерно тези http://www.gumi7.com/bg/tire/56791/NOKI ... 5-R15.html ?
Това е лятна гума, нали говорим за зимни... Аз лично взех скоро тези http://www.gumi7.com/bg/tire/131627/NOK ... 5-R17.html Според мен това е най-добрата зимна гума в момента, още повече че е най-новия модел и излезе преди месец-два.
- fissikela
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 525d Touring
- Мечтае да кара: Сред колегиални шофьори
- Детайли за колата: М пакет
Да.. Грешката е моя,търся мнение за зимни не за летни гуми.
И аз съм се спрял на Нокиан но модела д3 че ми е повече по джоба или Унироял мс плюс 77.
Но определено ще са с размер 205/65/15. струва ми се че по високата гума ще е по подходяща за зимата.
И аз съм се спрял на Нокиан но модела д3 че ми е повече по джоба или Унироял мс плюс 77.
Но определено ще са с размер 205/65/15. струва ми се че по високата гума ще е по подходяща за зимата.
Здравейте колеги. Купих си 17" джанти за зимата и понеже започвам да си търся подходящи гуми искам да ви попитам дали широчината на препоръчителния размер гуми от 225/50/17 ще си пасне на широчината на джантите от 8J. Те със сигурност ще легнат на джантата, въпроса е дали са оптимални за 8J, а не да застанат малко \_/ или /_\ ?
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
goppe написа:Здравейте колеги. Купих си 17" джанти за зимата и понеже започвам да си търся подходящи гуми искам да ви попитам дали широчината на препоръчителния размер гуми от 225/50/17 ще си пасне на широчината на джантите от 8J. Те със сигурност ще легнат на джантата, въпроса е дали са оптимални за 8J, а не да застанат малко \_/ или /_\ ?
8J ги дават за гуми от 215 до 245 мм като 225 и 235 мм са оптимални.
Здравейте, предстои ми закупуване на зимни гуми. В момента съм с 18", но се замислям над вариант за зимата да си купя джанти 17". Бях при един приятел който има няколко 17-ки от БМВ, но нито една не влезна - опират в апаратите.
Какви трябва да са джантите за да станат на моята кола?
Колата е 535d 272 к.с.
Колата е 535d 272 к.с.
- tihomair
- младши ентусиаст
-
Alexius написа:Здравейте, предстои ми закупуване на зимни гуми. В момента съм с 18", но се замислям над вариант за зимата да си купя джанти 17". Бях при един приятел който има няколко 17-ки от БМВ, но нито една не влезна - опират в апаратите.
Колата е 535d 272 к.с.
Вместо да пробваш проба-грешка, виж какво ти е ЕТ-то!
Cinder написа:Style 116 със сигурност влизат, аз бях с такива на 550ката.
В realoem по джантите които ми казваш пише 71/2JX17 ET:20 т.е като търся джанта освен цолажа да гледам да е ЕТ:20?
Cinder написа:Style 116 със сигурност влизат, аз бях с такива на 550ката.

Онзи ден видях 535д с този стайл.
Alexius написа:Cinder написа:Style 116 със сигурност влизат, аз бях с такива на 550ката.
В realoem по джантите които ми казваш пише 71/2JX17 ET:20 т.е като търся джанта освен цолажа да гледам да е ЕТ:20?
Аз съм със Style 244 на 535d LCI.
7,5 или 8J, ET20; вероятно и други близки ET стават.
Все пак реших да остана със същите джанти (18ки) и да взема зимни гуми за тях.
Кога ще слагате зимните гуми?
Кога ще слагате зимните гуми?