Пребоядисване на E61
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
49 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Re: Пребоядисване на E61
Преди 3 години боядисвах Х-са .
Питах на доста места - от 1000
до 3500 лв.
Избрах при много добър приятел/ който за съжаление вече не иска да се занимава/ среден вариант , който е по-близо до втората граница - тоест цената беше на приятелски начала .
Още в началото ми каза - с еди какви си материали излиза толкова. С други - излиза толкова . Имаше не малка разлика . Каза си ,че може някой неща да се спестят, но не го препоръчва . Разбира се отговорих - или да е правим , или няма смисъл въобще .
Става дума за права - здрава кола, но понажулена тук - там.
Не разбирам нищо - но някой неща ми направиха впечатление .
Колата беше разглобена от-до . Кори , лайсни , брони , стопове, емблеми , прагове , капаци , огледала .
Седя месец - всеки детайл го огледа човека . Каза си ,че има технологично време и не трябва да се прибързва с някой от операциите . Накрая с репатрах е закарахме до камерата - специално ми каза,че е за предпочитане да е по-нова и да не се скъпя за нея .
Там ми е пръсна . После е върнахме - и като ми изсипа една торба с мостри на щипки ...лошо ми стана
. Каза ми ,че стара щипка няма да слага .
Събрахме ги за 10-тина дена /някой не бяха налични / и се върнах при него с едно кашонче
. Стана готова колата и си тръгвам от него и отивам да заредя гориво . На бензиностанцията щяха веднага да ме "сефтосат" - една кифла паркира на педя място от мен и отвори вратата все едно няма друга кола - поражения нямаше никакви
Резултата - колата до момента е като излязла от завода . Няколко пъти имаше от моя глупост инциденти - боята не мръдна ! На едно място "праснах " вратата като е отворих в мантилела една / с такъв замах е отворих,че като излязох да видя резултата си казах : е сега отивам за боя. Е да ама не - на ъгълчето малко се жулна /с големината на върха на клечка кибрит/ . Имам си малко резервна боя - "мацнах" го и готово .
По същото време двама познати си боядисаха колите на други места . Сега като сравним след три години резултата - познайте в чия полза е
Та за мен или да се направи както трябва , или по-добре да се махне така колата . Поне да не се ядосва човек
Питах на доста места - от 1000

Избрах при много добър приятел/ който за съжаление вече не иска да се занимава/ среден вариант , който е по-близо до втората граница - тоест цената беше на приятелски начала .
Още в началото ми каза - с еди какви си материали излиза толкова. С други - излиза толкова . Имаше не малка разлика . Каза си ,че може някой неща да се спестят, но не го препоръчва . Разбира се отговорих - или да е правим , или няма смисъл въобще .
Става дума за права - здрава кола, но понажулена тук - там.
Не разбирам нищо - но някой неща ми направиха впечатление .
Колата беше разглобена от-до . Кори , лайсни , брони , стопове, емблеми , прагове , капаци , огледала .
Седя месец - всеки детайл го огледа човека . Каза си ,че има технологично време и не трябва да се прибързва с някой от операциите . Накрая с репатрах е закарахме до камерата - специално ми каза,че е за предпочитане да е по-нова и да не се скъпя за нея .
Там ми е пръсна . После е върнахме - и като ми изсипа една торба с мостри на щипки ...лошо ми стана

Събрахме ги за 10-тина дена /някой не бяха налични / и се върнах при него с едно кашонче

Резултата - колата до момента е като излязла от завода . Няколко пъти имаше от моя глупост инциденти - боята не мръдна ! На едно място "праснах " вратата като е отворих в мантилела една / с такъв замах е отворих,че като излязох да видя резултата си казах : е сега отивам за боя. Е да ама не - на ъгълчето малко се жулна /с големината на върха на клечка кибрит/ . Имам си малко резервна боя - "мацнах" го и готово .
По същото време двама познати си боядисаха колите на други места . Сега като сравним след три години резултата - познайте в чия полза е

Та за мен или да се направи както трябва , или по-добре да се махне така колата . Поне да не се ядосва човек
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
laviatan написа:По същото време двама познати си боядисаха колите на други места . Сега като сравним след три години резултата - познайте в чия полза е![]()
Ние сме си говорили с теб точно на тази тема, колега

Аз и затова питах колегите - обявените цени от 3000-3500 за качествено боядисване включват ли:
- Разглабяне на части/панели прочее
- Подмяна на щипки
- Висок клас материали
- Наистина адекватна камера и изпичане на лака
Или говорим за бързо и качествено (като първото условие често компрометира второто)
Редно е да отбележим, че както при сервизните дейности тук основната част от ценообразуването е в графа "труд", която е доста спекулативна. Та един човек (може да е добър в работата си) взима 1500-2000 за труд, то друг (също така добър в работата си) може да цели 800-1000 за труд. Всичко това зависи от локацията, натовареността, пазарлъци/приятелства и много други фактори.
Последна промяна drago9205 на 19 Фев 2019, 12:58, променена общо 2 пъти
- Nikkie
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: като тъпанар ... Е61 530D
- Детайли за колата: Параход
Ами по-принцип ще сваля детайлите , няма да ги облепя и пръска само отгоре
Ще видим крайния резултат ще ви пратя снимки ако и хареса ще ви дам контакти на момчето
и цялото боядисване не е 1500лв , НАД 1500лв съм написал
давам само ориентир.
Поздрави и мерси за мненията !
Ще видим крайния резултат ще ви пратя снимки ако и хареса ще ви дам контакти на момчето
и цялото боядисване не е 1500лв , НАД 1500лв съм написал

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
drago9205 написа:Все пак...
Като оставим спекулациите и теориите на страна. Нека запознатите колеги споделят на какви цени вървят качествените основни материали (боя/лак) когато се взимат в по-големи количества 5-10-20.... литра. Също и колко литра материал ще "лапне" едно е60.
Пак си в грешка....

Би ли ми посочил поради каква причина аз трябва да ти продавам материалите на доставна цена,при условие,че имам затворени постоянно едно 5-6к в материали,за да мога да съм адекватен във всяка ситуация?Аз печеля не само от труд,печеля и от материали,купувам на едрови цени със съответната ТО и продавам по цени на дребно,това ненормално ли е?
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- drago9205
- старши ентусиаст
-
немо написа:drago9205 написа:Все пак...
Като оставим спекулациите и теориите на страна. Нека запознатите колеги споделят на какви цени вървят качествените основни материали (боя/лак) когато се взимат в по-големи количества 5-10-20.... литра. Също и колко литра материал ще "лапне" едно е60.
Пак си в грешка....![]()
Би ли ми посочил поради каква причина аз трябва да ти продавам материалите на доставна цена,при условие,че имам затворени постоянно едно 5-6к в материали,за да мога да съм адекватен във всяка ситуация?Аз печеля не само от труд,печеля и от материали,купувам на едрови цени със съответната ТО и продавам по цени на дребно,това ненормално ли е?
Това, че си затворил в материали не виждам по какъв начин трябва да оправдае каквото и да е, това си ти е част от работата ако искаш да функционираш. И ти като клиент ще искаш куриерите да са затворили едни пари в гориво, за да ти доставят пратката, както и стругарят да има материал/ток/струг.
Иначе за авто услугите предполагам всичко е нормално - всички гледат хем да са търговци, хем да си вземат цената (често завишена) за труд. Тук проблемът е отношението, защото и аз мога да намеря (не от бояджията) материали на доставни цени (или пък на пазарни каквито той ще ми предложи), но ще ми каже "еее нее само с мои материали" (защото явно 50% от бизнеса ти е косвена търговия). Просто надценката на материалите косвено/скрито си влиза към цената за труд - и за мен именно "скритата" част е проблемът, защото като клиент не мога да си направя твърде точна сметка кое ми е рентабилно.
П.П. Може би тук е редно пак да размътя водите с въпросът, който сервизите/масторите стабилно избягват (понеже 95% от случаите са осигурени на мин. заплата) - ти като майстор за тия консумативи с 15% надценка + труд ще ми издадеш ли фактура и касов бон (съответно печалбата от надценка на материалите и труд ще влезне ли по някакъв начин в бюджета, както и твоят клиент всеки ден внася като осигуровки и данъци)?
Последна промяна drago9205 на 19 Фев 2019, 13:21, променена общо 1 път
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
колегата НЕМО няма как да го разбере човек от гледна точка на клиент
и в моя бизнес винаги всеки ти казва "тва го има за Х пари същото" или "мога да го взема на Х цена" ... винаги отговора е "вземи си и го направи"
никога не трябва да бъркате дадена услуга с това да си купите нещо
ако вие прецените просто да си купите нещо в това няма нищо лошо , купувате си го , ревете на приятели за отстъпки, търсите някакви тънки хави и си го купувате и приключвате до там
обаче ако отидете при някой за извършване на услуга материалите които ви предложи, не са просто материалите
те включват преценката за употребата , търговския риск дали даденото нещо е точно за ситуацията, търговския риск да му се върнете за рекламация и т.н. и т.н.
няма нищо лошо всеки да си купува каквото си иска както си иска , обаче да се прави сметка на друг не върви
аз винаги съм предлагал на клиенти недоволни от цена на част/материал да си донесат техни , но без да ме обвързват с крайния резултат и винаги има погледи
за да получиш топ услуга трябв топ $ обикновено , жалкото е , че в Бг много хора се крият зад топ цени ... ама услугата насреща е тотал щета (във всеки един бизнес) и така се срива всякакво доверие у клиента
успех на колегата който иска да боядисва (с най-добри чувства го казвам) , аз имам цяла кола за боя и чакам последния възможен момент за това и винаги съм сменял цели панели с цел точно да не боядисвам , защото знам цените
и в моя бизнес винаги всеки ти казва "тва го има за Х пари същото" или "мога да го взема на Х цена" ... винаги отговора е "вземи си и го направи"
никога не трябва да бъркате дадена услуга с това да си купите нещо

ако вие прецените просто да си купите нещо в това няма нищо лошо , купувате си го , ревете на приятели за отстъпки, търсите някакви тънки хави и си го купувате и приключвате до там
обаче ако отидете при някой за извършване на услуга материалите които ви предложи, не са просто материалите

няма нищо лошо всеки да си купува каквото си иска както си иска , обаче да се прави сметка на друг не върви
аз винаги съм предлагал на клиенти недоволни от цена на част/материал да си донесат техни , но без да ме обвързват с крайния резултат и винаги има погледи

за да получиш топ услуга трябв топ $ обикновено , жалкото е , че в Бг много хора се крият зад топ цени ... ама услугата насреща е тотал щета (във всеки един бизнес) и така се срива всякакво доверие у клиента
успех на колегата който иска да боядисва (с най-добри чувства го казвам) , аз имам цяла кола за боя и чакам последния възможен момент за това и винаги съм сменял цели панели с цел точно да не боядисвам , защото знам цените
- drago9205
- старши ентусиаст
-
host написа:никога не трябва да бъркате дадена услуга с това да си купите нещо
аз винаги съм предлагал на клиенти недоволни от цена на част/материал да си донесат техни , но без да ме обвързват с крайния резултат и винаги има погледи![]()
![]()
![]()
жалкото е , че в Бг много хора се крият зад топ цени ... ама услугата насреща е тотал щета (във всеки един бизнес) и така се срива всякакво доверие у клиента
Колега, много верни неща казва и се съгласявам с тях. Но именно - ето ти казваш "Давам свобода на клиентите да си донесат материалите ако моите не им харесват", това на много места клиентите го нямат като избор, а са задължени да платят тези 15-20-30% "данък" материал.
Конкретно при боядисването, ако знаеш номер на боята и марката, която търсиш - дали бояджията ще купи на доставна цена или ти ще намериш същата на доставна цена (от там от където и той я взима) - няма да има разлика в крайния резултат. Тоест тези 15% оскъпяване оправдани ли са с нещо освен цел печалба, носят ли на клиента нещо - напр. гаранция, че боята/лакът ще изкарат 1 година без да стане на кратери от камъчета.
А последно ценообразуването е това, за което аз най-много се паля - хвърлят се цени на посоки 2-3-4-5к за дадена услуга, а не се обяснява накрая каква е услугата, каква е гаранцията, какви са материалите, гарантиран ли е произходът на тези материали и прочее. Също така, както писах по-горе тази висока цена твърде често не е последвана от фактура/касов бон и прочее.
П.П. Само ще кажа конкретно по темата с боядисването и цените, че миналата година 1 колега пребоядиса одраскана предна броня на нова кола за 900!!!!! лева. След което 3 пъти я връща за ремонт, заради разлята боя, паднал лак и прочее. Като колата е нова в гаранция и с каско и съответно я оставя в представителство на марката, за да се оправи проблемът. Еми тая скъпа цена не му спести връщането и разкарването - тоест в случая за клиента единственият дивидент от високата цена е един голям к*р + доста изгубеното време и нерви.
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
drago9205 написа:Конкретно при боядисването, ако знаеш номер на боята и марката, която търсиш - дали бояджията ще купи на доставна цена или ти ще намериш същата на доставна цена (от там от където и той я взима) - няма да има разлика в крайния резултат.
Ти май не разбра,че няма как като клиент на дребно да получиш цени като клиент на едро.На мен са ми звъняли (вносител от Сф),така и така,обажда се един от твоя град,иска да купува директно от нас,ко ще кажеш?
Аз съм звънял на друг вносител,така и така искам да пазарувам директно от вас?Амиииии,ние си имаме дилър в града,ако е за някакви по-сериозни обеми може да измислим нещо,но за 400-500лв. на месец не става!
Успех с цветовете

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- Nikkie
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: като тъпанар ... Е61 530D
- Детайли за колата: Параход
Колеги обърнахте темата на спор
, дайте по същество мисля ,че ще е полезна за хората , които мислят да пребоядисват.
Нищо лично към никого и много благодаря за мненията

Нищо лично към никого и много благодаря за мненията
- Powerslide
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d Mpack
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: E90 330dA 12.2007 Titan Silber / M SPORT package / Style 193 / Navigation / Recaro / Shadow Line / Xenon / Light package
VD86338
E91 330dA 12.2006 Black sapphire metallic / Navigation / Recaro / PDC / Light package
SOLD
328iА sedan Technoviolett 12.1996 Mpack,LSD 3.15
AU60415
SOLD
318is coupe 10.1998 SOLD
E39 530d 1999 Mpack SOLD
немо написа:Проста сметка:Е61 има 13 основни детайла,2-та прага ги броя за още 1 детайл(макар,че е малко).
1500лв.: 14=107лв/детайл.![]()
На такива цени в наше село работят т.нар. "джамбазки майстори"
Още една проста сметка:преден капак Е60/61 (леко градушков)
1.Боя Мобихел 0.4Х120=48лв.
2.Филер 0.5Х30=15лв.
3.Грунд за алуминий 0.2Х40=8лв.
4.Кит 10лв.
5.Шкурки 10лв.
6.Облепване,обезмасляване 10лв.
7.Полиране 15лв.
8.Камера 30лв.
Тотал 146лв.материали+др.разходи,без труд (от 1 до 3 са що-годе бюджетни материали,за топ марки умножете по 2).
107лв на детайл е много за "джамбазки майстори"

Иначе по темата , винаги ще има някой който ще я направи за 1200-1500 лв (говоря за Е61 , ако е голф 5 примерно за 1000 лв се прави цялата , и не няма да е топ качество но прилично )
Въпроса е че след боядисването за тея пари колата ще има доста кусури и неизпипани неща.
Ако някого не го дразнят тези проблеми, ще си кара и няма да му пука.
Ако гоним качество се приготвят около 150 лв на детайл и работата става.
Това за моя град , при Вас не зная кой как работи

- nickem
- младши ентусиаст
-
- Кара: Каквото има
- Мечтае да кара: Влакчето на метрото
Колеги, дайте наистина малко по същество.
След като сме на темата, аз искам да сложа тая пролет М спорт броните и ми трябва място, където да го направят читаво. Тънкия момент при мен е местенето на АСС сензора и вече в 2 сервиза ми казаха, че не искат да се занимават с такива неща. Като цяло с предишни коли съм ходил по кви ли не места и само на едно място бях доволен(BMW Service на Военна рампа), ама там не знаят как една щипка да ти сменят на бронята даже, а и боядисват 2 детайла по 2-3 седмици.
Предложения за читави хора за тая работа? Може и на лично.
След като сме на темата, аз искам да сложа тая пролет М спорт броните и ми трябва място, където да го направят читаво. Тънкия момент при мен е местенето на АСС сензора и вече в 2 сервиза ми казаха, че не искат да се занимават с такива неща. Като цяло с предишни коли съм ходил по кви ли не места и само на едно място бях доволен(BMW Service на Военна рампа), ама там не знаят как една щипка да ти сменят на бронята даже, а и боядисват 2 детайла по 2-3 седмици.

Предложения за читави хора за тая работа? Може и на лично.
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Nikkie написа:Ами по-принцип ще сваля детайлите , няма да ги облепя и пръска само отгоре
и цялото боядисване не е 1500лв , НАД 1500лв съм написалдавам само ориентир.
Ще сваля детайлите? Кои детайли? Ако говориш за двете брони и фарове и стопове много ясно, че ше ги свали, на мен са ми боядисвали Е36 за 1000лв и ги бяха свалили. Но ако говориш, че някой ще свали врати, преден, заден капак, да не говорим (поне) за предните калници, камо ли задните и ще боядиса и колонките и праговете отвътре за 1500лв - мога да кажа само, че или си попаднал на мазохист, или мазохист е този, който му вярва. Смяна на цвят (при което се боядисват и всичките тези неща) преди ДЕСЕТ години струваше над 2000лв, а май забравяте, че сме 2019 година, и всичко лекинко

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
В крайна сметка е много просто но незнам защо никой не иска да го направи, а именно да каже следното:
"Материалите струват ххх пари, майсторлъка по работата струва хххх, за да стане както трябва за което давам еди си каква гаранция."
В крайна сметка ако нещата бъдат поставени така никой не би имал нищо против.
Но явно е някаква мега тайна
"Материалите струват ххх пари, майсторлъка по работата струва хххх, за да стане както трябва за което давам еди си каква гаранция."
В крайна сметка ако нещата бъдат поставени така никой не би имал нищо против.
Но явно е някаква мега тайна

- drago9205
- старши ентусиаст
-
И аз това исках да разбера - най-вече ми е интересно нисък/среден/висок клас материали колко се различават като цена, но нищо по същество не се казва.
Също ми е интересно тези материали мога ли да ги поръчам онлайн от друга държава и да се окаже, че цената излиза колкото доставна (както например се случва с маслата)?
Също ми е интересно тези материали мога ли да ги поръчам онлайн от друга държава и да се окаже, че цената излиза колкото доставна (както например се случва с маслата)?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
За тази точно услуга аз не бих рискувал да си купя сам матерялите, защото в нито един бранш не е нормално някой да ти даде гаранция за каквато и да е услуга ако не я направи както той иска, тоест с матеряли които той прецени.
Проблема е в това, че не се дава гаранция за качество а се предлага услуга на "честна дума" и на доверие.
Аз лично бих предпочел да платя повече ако този който ще извършва услугата ми каже примерно "следващите 10 години лака и цвета няма да се променят".
Разбира се гаранцията не би следвало да включва одирания удари и прочие външни намеси.
Просто просто при нормална употреба слънце дъжд и камъчета по магистралите да не стане на язви на втората година....
Проблема е в това, че не се дава гаранция за качество а се предлага услуга на "честна дума" и на доверие.
Аз лично бих предпочел да платя повече ако този който ще извършва услугата ми каже примерно "следващите 10 години лака и цвета няма да се променят".
Разбира се гаранцията не би следвало да включва одирания удари и прочие външни намеси.
Просто просто при нормална употреба слънце дъжд и камъчета по магистралите да не стане на язви на втората година....

49 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4