Transmission fault след ъпдейт

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Re: Transmission fault след ъпдейт

Мнение от Atsalov » 13 Апр 2017, 22:01

Значи, че винаги тръгва на 2ра.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530da 04'
Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
Детайли за колата: China Maina Town Tuning

Мнение от sawion » 14 Апр 2017, 10:55

Моята винаги тръгва от 1ва и не бих си сложил ъпдейт който да накара скоростите да не тръгват от нея при потегляне. Пробвал съм на ръчен режим да тръгна на 2ра и не е особено приятно усещането от колата...

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 14 Апр 2017, 11:34

sawion написа:Моята винаги тръгва от 1ва и не бих си сложил ъпдейт който да накара скоростите да не тръгват от нея при потегляне. Пробвал съм на ръчен режим да тръгна на 2ра и не е особено приятно усещането от колата...

Колега ти каква кола караш? Защо си сигурен, че тръгва от първа? Пробвай като тръгнеш, да подадеш рязко газ, така ще разбереш, че слиза една предавка надолу ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530da 04'
Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
Детайли за колата: China Maina Town Tuning

Мнение от sawion » 14 Апр 2017, 14:41

530д от 2004г. карам, и съм сигурен защото имам колата от 2009 година и я карам всеки ден. Смятам, че доста добре си познавам колата. Въпреки това сега направих клипче на оборотомера и скоростомера и ясно се вижда как колата тръгва от 0 и на 20км/ч превключва на 2-ра, на около 35 на 3-та и т.н. Направих и това което каза при леко потегляне и преди да превключи на 2-ра да натисна кик даун - резултата беше, че оборотите просто започнаха да се повишават. Нямаше и помен от връщане на скорост надолу, така както е при 2-ра, 3-та, 4-та и т.н. след кик даун. Все пак не ангажирам никого с мнението си - това е просто моята кола, която е от най-първите произведени от модела е60, така че може да има разлики с по-новите произведени. Ходил съм за ъпдейт на софтуер в Дару през 2011г. за последно, но освен че след това започна да превключва на по-ниски обороти следваща скорост, други наблюдения нямах след това. Пак казвам - пробвал съм в ръчен режим да потегля от 2-ра и това потегляне и реакциите на колата нямат нищо общо с това когато съм просто на D и потеглям. :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 14 Апр 2017, 15:16

Е и моята винаги минава през първа ама ме дразни , защото примерно , ако спирам на светофар и точно преди да спра , реши да светни зелено и като дам газ нищо не се случва , защото в този момент точно колата сваля от 2ра на 1ва ... Затова я карам почти винаги на М и там си стои на М2 не връща на М1 , но пък някъде ми обясняваха , че не било хубаво да се кара на М , защото кутията се натоварвала повече ?!

В крайна сметка ако след този упдейт на софт-а , колата на Д не връща малумно на 1ва всеки път , съм склонен да я упдейтна.

пп: И моята е 2004 , но е 535д , изглежда тези от първите са с някакъв старт софт. Интересно зщао след упдейта ти пак тръгва от първа?

Ако някой може да потвърди , че ще започне да тръгва от 2ра на Д отивам още утре да го упдейтвам някъде.

ЕДИТ: При мен предавките ги сменя така 2ра слага от 13 км/ч ( зависи колко много съм натиснал газта) - 3та - 32 км/ч , 4та - 50км/ч - 5та 64 км/ч - 6та-88 км/ч.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530D
Мечтае да кара: F16

Мнение от Nini0 » 15 Апр 2017, 13:00

Не знам дали трябва да сменя по-рано предавките, но при мен и преди и след ъпдейта ми сменя на 6-та чак след 90+ не знам дали това не е признак за торк, също и оборотите играят с +- 15-30.

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 15 Апр 2017, 14:46

Nini0 написа:Не знам дали трябва да сменя по-рано предавките, но при мен и преди и след ъпдейта ми сменя на 6-та чак след 90+ не знам дали това не е признак за торк, също и оборотите играят с +- 15-30.

Колега аз мисля ,че ти сменя на тази скорост заради това , че модела ти е 530д , според мен просто са сметнали , че ако смени на 88 км/ч ще са ти много ниски оборотите и няма да има въртящ момент колата. 100% това може да се прави софтуерно, въпроса е , че не виждам смисъл на мен на 88 км/ч ми падат оборотите на 1150-1200 , което са адски ниски обороти.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 40d
Мечтае да кара: Всички коли на света!

Мнение от svetliol » 16 Апр 2017, 8:56

Понеже се заформя интересна за мен тема, ще споделя и аз мнение, въпреки че става въпрос за е53.
При мен се наблюдава обратния ефект - много често сменя предавките в низходящ ред при доста ниски обороти и се получава бучене и вибрации.
Когато намалявам, вместо да връща на по-ниска предавка, държи до последно и често се случва да подавам газ под 1000 оборота.
Това ме дразни изключително много и се чудя с update на кутията (ако има такъв за моята) дали ще се оправи?
BMW не се купува защото ти трябва, а защото искаш!

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 16 Апр 2017, 13:09

svetliol написа:Понеже се заформя интересна за мен тема, ще споделя и аз мнение, въпреки че става въпрос за е53.
При мен се наблюдава обратния ефект - много често сменя предавките в низходящ ред при доста ниски обороти и се получава бучене и вибрации.
Когато намалявам, вместо да връща на по-ниска предавка, държи до последно и често се случва да подавам газ под 1000 оборота.
Това ме дразни изключително много и се чудя с update на кутията (ако има такъв за моята) дали ще се оправи?

Вибрация нещо от демпферна шайба или тампони може би ? Това което си описал се случва и при мен и моята държи под 1000 оборота ако се спускам да кажем по нанадолнище но когато подам газ си прави нещо от рода на полусъединител и вдига оборотите временно докато набере ? При теб така ли е?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 40d
Мечтае да кара: Всички коли на света!

Мнение от svetliol » 16 Апр 2017, 14:13

Като подам газ веднага сменя. Проблема е, че като карам в града не мога да подавам непрекъснато газ, защото джипа скача веднага и няма много място в задръстванията.
BMW не се купува защото ти трябва, а защото искаш!

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 16 Апр 2017, 16:09

Полъсъединител колега , не сменяне , при мен когато колата е на 900-1000 оборота като подам леко газ тя си вдига сама оборотите на 1400-1500 за да го няма това тресене.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Nini0 » 18 Апр 2017, 14:08

CrazyElement написа:
Nini0 написа:Не знам дали трябва да сменя по-рано предавките, но при мен и преди и след ъпдейта ми сменя на 6-та чак след 90+ не знам дали това не е признак за торк, също и оборотите играят с +- 15-30.

Колега аз мисля ,че ти сменя на тази скорост заради това , че модела ти е 530д , според мен просто са сметнали , че ако смени на 88 км/ч ще са ти много ниски оборотите и няма да има въртящ момент колата. 100% това може да се прави софтуерно, въпроса е , че не виждам смисъл на мен на 88 км/ч ми падат оборотите на 1150-1200 , което са адски ниски обороти.

А нормално ли е да сменя на 110 ?

Изпратено от моят HTC One M9 с помощта на Tapatalk

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 18 Апр 2017, 18:22

Nini0 написа:
CrazyElement написа:

При какви обстоятелства ти сменя на 110 ... ако е нанагорнище дал си повече газ и прочие е нормално , аз ти говоря на равен път с галена на газта сменя на тези кмтри , ест , че ако и подавам повече газ сменя нагоре. А и пак казвам това е при моята не знам при 530 дали сменя на същите обороти нека някой колега да каже.

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 18 Апр 2017, 19:00

Сигурно пак ще ме линчуват, че пиша в Е60 подфорум, но да си кажа. :D Моята на голям баир с постоянна газ - давам газ от 4та и колата ускорява, включва 5-та, продължава да ускорява и спира на 80, задържа малко на 5та и включва на 6-та с 1200 оборота. Говоря за наистина голям баир. Настъпя ли малко повече газта веднага връща на 5-та. Не ми се струва нормално на 110 да включва 6-та. Относно другия въпрос - моята тръгва на първа винаги при първо потегляне след включване на Д, както и като спра за по-продължително време или когато тръгвам на баир. Също ако много съм намалил на 2ра и дам рязко газ включва на първа. НО никога не ми включва на първа сама при намаляне. Трябва да спра, да постои малко и си включва докато е спряла без да се усеща. Другият вариант е да тръгне на втора, но да усети, че баира е голям и се натоварва кутията и включва на първа. Тогава се получава малко кофти "придърпване".

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Nini0 » 18 Апр 2017, 19:49

CrazyElement написа:
Nini0 написа:
CrazyElement написа:

При какви обстоятелства ти сменя на 110 ... ако е нанагорнище дал си повече газ и прочие е нормално , аз ти говоря на равен път с галена на газта сменя на тези кмтри , ест , че ако и подавам повече газ сменя нагоре. А и пак казвам това е при моята не знам при 530 дали сменя на същите обороти нека някой колега да каже.

Точно това ме ме притеснява на равен път сменя на 5та чак на около 90 и ми се трува, че 6та идва доста късно.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61