Питане за спирачни дискове

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
Мечтае да кара: е60 M5

Re: Питане за спирачни дискове

Мнение от v3n0m » 31 Авг 2016, 19:14

CrazyElement написа:
v3n0m написа:
CrazyElement написа:Да не правя друга тема , някой може ли да ми даде някакъв сайт от където мога да видя в БГ колко излизат Zimmerman перфорирани предни дискове + накладки (АТЕ или Zimmerman) в ebay.de гледам , че комплекта е около 300-320 евра.

Колега моите са същите и си ги взех от тук, само където и накладките в комплекта са Цимерман :yes:
http://www.ebay.co.uk/itm/Zimmermann-Br ... Sw6EhUNVL9

Колега глеам ти караш 525Д? Сигурен ли си , че тези стават за 535д защото цената е много добра и как е с тях скърцат ли?

Умишлено дадох линк на такива за 535 защото видях че ти си с 535, моите като ги поръчвах ми искаха номера на рамата за да не стане объркване. Първо смених само накладките с такива на АТЕ и продължи да скърца, след това си казах майната му направо нови дискове с накладки, бях се насочил към брембо но ми казаха че вече има много ментета на пазара и да се насоча към Цимерман, викам давай взимам Цимерман и то от Германия, е да ама ядец...скърцането продължи :banghead:
Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 01 Сеп 2016, 19:14

v3n0m написа:
CrazyElement написа:
v3n0m написа:
CrazyElement написа:Да не правя друга тема , някой може ли да ми даде някакъв сайт от където мога да видя в БГ колко излизат Zimmerman перфорирани предни дискове + накладки (АТЕ или Zimmerman) в ebay.de гледам , че комплекта е около 300-320 евра.

Колега моите са същите и си ги взех от тук, само където и накладките в комплекта са Цимерман :yes:
http://www.ebay.co.uk/itm/Zimmermann-Br ... Sw6EhUNVL9

Колега глеам ти караш 525Д? Сигурен ли си , че тези стават за 535д защото цената е много добра и как е с тях скърцат ли?

Умишлено дадох линк на такива за 535 защото видях че ти си с 535, моите като ги поръчвах ми искаха номера на рамата за да не стане объркване. Първо смених само накладките с такива на АТЕ и продължи да скърца, след това си казах майната му направо нови дискове с накладки, бях се насочил към брембо но ми казаха че вече има много ментета на пазара и да се насоча към Цимерман, викам давай взимам Цимерман и то от Германия, е да ама ядец...скърцането продължи :banghead:

Колега имам една теория в клиповете в тубата има https://youtu.be/BnSi8nI1188?t=142, точно там има едни дето държат накладката и те по принцип трябва да се сменят и съм 100% , че ми е там проблема , защото и звука е същия и изглежда като са ми сменили накладките са ги размърдали и сега скърцат , въпроса е , че никой майстор не му се занимава да ги смени или изобщо не знае , че се сменят ХАХА , а аз нямам опита да си разглобя спирачките.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v3n0m » 02 Сеп 2016, 8:56

Благодаря колега :bowdown: На следващата почивка се захващам, само трябва да видя от къде мога да си ги поръчам тези пластинки.

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 02 Сеп 2016, 12:22

v3n0m написа:Благодаря колега :bowdown: На следващата почивка се захващам, само трябва да видя от къде мога да си ги поръчам тези пластинки.

Колега разчитам на тебе :) , че аз наистина в къщи нямам никакви инструменти , а и да ти кажа си ме е страх :D , сега съм оставил колата за шлайфане на дисковете ама едва ли ще ми подменят тези пластини! Предполагам можеш да ги поръчаш от БМВ те имат всяка една част , вземи нови сложи ги и кажи как е ако се оправи! Ще сме разгадали скърцането на спирачки :bchug: :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v3n0m » 02 Сеп 2016, 14:00

CrazyElement написа:
v3n0m написа:Благодаря колега :bowdown: На следващата почивка се захващам, само трябва да видя от къде мога да си ги поръчам тези пластинки.

Колега разчитам на тебе :) , че аз наистина в къщи нямам никакви инструменти , а и да ти кажа си ме е страх :D , сега съм оставил колата за шлайфане на дисковете ама едва ли ще ми подменят тези пластини! Предполагам можеш да ги поръчаш от БМВ те имат всяка една част , вземи нови сложи ги и кажи как е ако се оправи! Ще сме разгадали скърцането на спирачки :bchug: :bchug:

Вече близо 2 часа търся тази пластина, намерих само няколко теми в английския форум но там я наричат brake shim, и като го напиша това в ebay ми излизат само накладки и тази продълговатата скоба. Някой колега ако може да даде точното наименование или каталожен номер.
То стана малко :OT: но съм сигурен че не сме само ние двамата с този проблем и ще е полезно и за другите. :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 02 Сеп 2016, 14:25

v3n0m написа:
CrazyElement написа:

Вече близо 2 часа търся тази пластина, намерих само няколко теми в английския форум но там я наричат brake shim, и като го напиша това в ebay ми излизат само накладки и тази продълговатата скоба. Някой колега ако може да даде точното наименование или каталожен номер.
То стана малко :OT: но съм сигурен че не сме само ние двамата с този проблем и ще е полезно и за другите. :yes:

Колега най-добре е да се обадиш на БМВ сервиз и да им обясниш за кое говорим, не вярвам някъде по магазините да я имат. Малко обновление , след шлайфа на дисковете няма скърцане , предполагам , че са разместили пластината и временно има подобрение да видим колко дни или часове ще изкара , но не вярвам да е решение завинаги на проблема ..
ПС: Ако можеш лесно да стигнеш до тази пластина свали я снимай я и изпрати снимка на БМВ представителство те ще ти кажат колко пари е , говорил съм с БМВ много пъти за части и са ми казвали да им изпратя снимка на частта било им по-лесно така .

ОБНОВЕНО: Колега Левиатана ми е писал може да ти я поръча пластинката оригинална от БМВ , предлагам ти да му пишеш и я вземай и пробвай аз чакам при мен да видя дали ще се разкърца пак , ако почни я поръчвам и аз :)

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 06 Сеп 2016, 19:58

Да ви спестя търсенето, но при Е60 няма такива пластинки за накладките, като при тоя Додж от ютуб. :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 06 Сеп 2016, 22:27

Добре тогава, какво иска тая кола от мене ? Сложих и чисто нови Текстарт накладки разсвиреха се след известно време използване , отидох да си шлайфам дисковете , че имах ръбове , сега са перфектни , скърцането спря точно за 500 км , сега пак си скърца както преди? Това означава ли , че проблема са ми накладките? Или възможно ли е поне при мен да свирят защото прегрявам дисковете , заради големия кулер , който и набих на колата въздуховодите към спирачките не мога да ги сложа ?!?!

Потребител
Аватар
Кара: W164/453

Мнение от Комбина » 07 Сеп 2016, 13:35

Аз съм с АТЕ дискове, АТЕ задни накладки и след 2,3 спирания задните спирачки свирят като локомотив. Нямам време и нерви да се занимавам да търся причината...

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 07 Сеп 2016, 17:41

..

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 19 Сеп 2016, 15:11

След около 1000 км след шлайфането на дисковете , в момента спирачките свирят 10 пъти по-силно! Което беше интересно защо първите 50 км , нямаше никакъв звук? А: дисковете са се изкривили отново ?! Б: накладките са се напаснала и пак почват? При мен го има и това , че нямам въздуховодите от предната броня към спирачките , тъй като съм с по-голям кулер и няма място за тях, обаче реално не съм правил никакви екстремни спирания най-нормални намаляния от 140 до 120 на магистралата и спиране градско. Та се чудя къде е проблема и защо веднага след шлайфането нямаше никакво свирене и след 500км започна да свирят много повече :(.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 19 Сеп 2016, 16:39

Аз карам с дискове АТЕ и накладки текстар, не издават звук, вече 1,5 г, купувани от колега от форума. Може да сте попаднали на ментаци...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 19 Сеп 2016, 17:55

dextuar написа:Аз карам с дискове АТЕ и накладки текстар, не издават звук, вече 1,5 г, купувани от колега от форума. Може да сте попаднали на ментаци...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Добре дисковете ми са оригинални БМВ , след шлайфа нямат грам РЪБ имат и още много поне още едни 50к ще си изкарат , значи остава , че са ми дали фалшиви ТЕКСТАР накладки ? Но пак не разбирам защо след шлайфа на диска не скърцаха или може би някъде са изпекани накладките и като са се наместили на диска и е почнало пак..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v3n0m » 19 Сеп 2016, 19:15

Май наистина няма такива пластини, поне аз на моята не видях... :conf:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 20 Сеп 2016, 16:46

На БМВ никога не бих шлайфал дискове, правил съм го на други автомобили преди и винаги съм имал проблеми след това. Или ще тресе волана, или ще свирят и скърцат. И винаги стругаря или който там прави тази процедура ми е обяснявал, как са перфектни и може да векувам с тях. Затова - само нови.

П.П.

Колега CrazyElement, дисковете ти вече не са оригинални БМВ, освен ако не ти ги е шлайфал някой техен механик в Мюнхен :)

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61