Ремонт на раздатъчна кутия

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 525ХД E61
Детайли за колата: Е61,197кс

Re: Ремонт на раздатъчна кутия

Мнение от chilikov_m » 18 Ное 2020, 5:41

Здравейте,колата е Е61,2008, 525xd. Има някакво придърпване в кардан или предавки при остър завой.Вчера я проверих и се вижда теч на масло по раздатъчната кутия, а също и леко омасляване по диференциала.Питането ми е, може ли да ми посочите сервизи за ремонт на раздатъчна кутия.

Потребител
Аватар
Кара: f10 530xd LCI , E60530xd
Детайли за колата: Е60 530xd, F10530xd LCI

Мнение от Mitko30vn » 28 Ное 2020, 19:08

Има едно момче Мартин от София от което съм много доволен.Има обяви в ОЛХ или Базар.На мен ми направи пълно рециклиране на раздатката с гаранция.Изиза около 900-1000лв но препоръчвам пред варианта втора употреба

ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525 x-drive
Мечтае да кара: M6

Мнение от Sesko » 19 Мар 2021, 11:37

FaceOff написа:
FaceOff написа:Колеги, един въпрос - колата е Е61 ХД фейс, в мен е от два дни, при движение направо, и с ниска и с по-висока скорост (само до 120 съм я карал) не се усеща нищо, но тръгна ли да правя маневри с ниска скорост, тоест при навит волан, имам чувството, че ще изпадне нещо отдолу, май отзад го усещам най-много, но сякаш и по средата. Много е стегната, не лопа и не тропа и по разбити улици. Пича, от който я взех я е водил на майстор, бил казал, че се съмнавя в раздатката, защото карета и всичко било здраво.. обаче проблема е само на навит волан при паркирене или маневри. Това симптоми на раздатка ли са, или ако е раздатка трябва да усещам проблема и при движение направо? Благодаря!
50% от проблема се оправи след като й сложих нови зимни гуми, а останалите 50% след като смених модула на раздатката и вчера oci ми ъпдейтна цялата кола.

Колега какво представлява този модул на раздатката и къде се намира , ако може малко повече инфо ... ?
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 19 Мар 2021, 14:38

Sesko написа:
FaceOff написа:
FaceOff написа:Колеги, един въпрос - колата е Е61 ХД фейс, в мен е от два дни, при движение направо, и с ниска и с по-висока скорост (само до 120 съм я карал) не се усеща нищо, но тръгна ли да правя маневри с ниска скорост, тоест при навит волан, имам чувството, че ще изпадне нещо отдолу, май отзад го усещам най-много, но сякаш и по средата. Много е стегната, не лопа и не тропа и по разбити улици. Пича, от който я взех я е водил на майстор, бил казал, че се съмнавя в раздатката, защото карета и всичко било здраво.. обаче проблема е само на навит волан при паркирене или маневри. Това симптоми на раздатка ли са, или ако е раздатка трябва да усещам проблема и при движение направо? Благодаря!
50% от проблема се оправи след като й сложих нови зимни гуми, а останалите 50% след като смених модула на раздатката и вчера oci ми ъпдейтна цялата кола.

Колега какво представлява този модул на раздатката и къде се намира , ако може малко повече инфо ... ?
Модула е под мокета пред предната пасажерска седалка. Само той е там, няма как да го объркаш, но според мен вероятността точно модула да е заминал е минимална, в крайна сметка при мен проблема беше в моторчето.

Предишна

Назад към Е60/Е61