Вода задна седалка в краката
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- ristaka 82
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
- Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive
Re: Вода задна седалка в краката
Можеш да провериш за липсваща отводнителна тапа по дъното на купето в тази част на колата. Другото за което може да наводнява е люкът (ако имаш

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна ristaka 82 на 12 Окт 2015, 9:16, променена общо 1 път
- myltoop01
- Потребител
-
- Кара: BMW E60 530D
И моята снощи се е напълнила с вода на същото място!! Интересно че страничния мокет е сух та и аз се замислих за тези тръби?!
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
- expl0de
- младши ентусиаст
-
- Кара: e92, f30
- Мечтае да кара: M4
Отводнителните клапи са възможен източник. Ако са гумени и са на място ок. На старата ми кола бяха пластмасови залепени с адхезив и ми се пълнеше пода с вода. Разглобих я цялата отгоре докато ми хрумна 1 ден да не е от тях. Предните гуми пръскали върху тях и капка по капка се събирала вода. Дойде ми на ума понеже се пълнеше при каране, а на място и в най-големия дъжд нищо.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
myltoop01 написа:И моята снощи се е напълнила с вода на същото място!! Интересно че страничния мокет е сух та и аз се замислих за тези тръби?!
Ами някъде от там е 100% и моя страничен е сух , ама от някъде идва вода, само тези тръби ме притесняват , не мисля , че ми липсва тази тапа под мокета , но знам ли може да е излезнала някак си... Мистерия сега вънка вали пак ще я проверя по-късно.
ПП: как да се подсуши този мокет толкова е мокър , че вече почна и на мухал да мирише ... пробвах един час бърсах с кърпи и прочие ама пак е супер мокър ...
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Екстрактор на влага за 10 ллв някоя автомивка дето перат салони
- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
Ако си ги изчистил затлачените отводнители от двигателния отсек и те са били причината за споходилия те проблем повече няма да се наводни. А иначе аз пусках калорифер 3 кВата и всичко така се нагряваше,че някои елементи пареха яко,но като изстинеше и мокета все имаше остатъчна влага. На пролет чак изсъхна напълно. Може би трябваше да оставя калорифера за цяла нощ и вратите отворени, но не ми се рискуваше без наблюдение да оставям така нещата, че да не ходя после пеша 

Карам бавно! Стигам Бързо!
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Taruno написа:Екстрактор на влага за 10 ллв някоя автомивка дето перат салони
Нов съм в София , някой да знае къде има такава автомивка?
Аз залагам на шумоизолацията между кората и вратата. Имах го тоя проблем преди около година и половина на е39. И аз не мога да си обясня как ги прават толкова калпави тия бмв-та, всяко второ тече! Лепих го с какво ли не не помага, тая влага изчезва напълно само ако се повдигне мокета и стой така поне няколко седмици, той е бая дебел и се напоява стабилно. Накрая го залепих с оргинална черна гняс дето се продава в Дару Кар на метър и се оправи. (вдигнаха и цената от 3.50 лв на 7 лв миналата година след дъждовете). Аз правих какви ли не тестове и гимнастики докато го отстраня тоя теч на 100%, смених лаисната между прозореца и вратата и запълних тук таме със силикон и нея! Подлепих изолацията с 3 метра от черната бмв гняс и се оправи тоя теч. Най-мократа част при мене беше дясната страна на мокета и като го натисна направо вода излиза. Моят съвет колега е да свалиш кората на вратата изцяло и тогава да наливаш вода и всичко ще се види, ако действително проблема е от вратата, това е хроничен проблем така че спроед мен започни от там, ако се окаже това използвай само оригиналната лепка от бмв
.

- CrazyElement
- ентусиаст
-
Vladko написа:Аз залагам на шумоизолацията между кората и вратата. Имах го тоя проблем преди около година и половина на е39. И аз не мога да си обясня как ги прават толкова калпави тия бмв-та, всяко второ тече! Лепих го с какво ли не не помага, тая влага изчезва напълно само ако се повдигне мокета и стой така поне няколко седмици, той е бая дебел и се напоява стабилно. Накрая го залепих с оргинална черна гняс дето се продава в Дару Кар на метър и се оправи. (вдигнаха и цената от 3.50 лв на 7 лв миналата година след дъждовете). Аз правих какви ли не тестове и гимнастики докато го отстраня тоя теч на 100%, смених лаисната между прозореца и вратата и запълних тук таме със силикон и нея! Подлепих изолацията с 3 метра от черната бмв гняс и се оправи тоя теч. Най-мократа част при мене беше дясната страна на мокета и като го натисна направо вода излиза. Моят съвет колега е да свалиш кората на вратата изцяло и тогава да наливаш вода и всичко ще се види, ако действително проблема е от вратата, това е хроничен проблем така че спроед мен започни от там, ако се окаже това използвай само оригиналната лепка от бмв.
Май си прав да. В петък имам час в сервиз тук в София и те ми казаха , че е от това най-вероятно. Иначе да и при мен най-мокро е точно най-дясната страна на мокета където е точно до седалката там попивах 2 часа с кърпи изкарах сигурно 2 литра вода и още има , ама хич не знам как да сваля седалката да изчистя всичко .
- myltoop01
- Потребител
-
- Кара: BMW E60 530D
Няма нищо сложно в свалянето на седалката - четири винта, след това вадиш буксата с кабелите и е готова.
Моят съвет е да си купиш три метра от черната гняс от Дару кар преди да отидеш в сервиза, защото аз го лепих с какво ли не и не става добре както с нея, това е парт номера - 83190429522. Гадовете пак са вдигнали цената, преди беше 3.50 лв. метъра, след това стана изведнъж 7, сега гледам е 8.50 лв. ! Също така е добре да се свали седалката и да се повдигне мокета и да се подсуши хубаво отдолу, защото тоя мокет е дебел и попива наистина много вода, при мене го оставих така да стой без задна седалка и с вдигнат мокет половин месец за да се изсуши.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Vladko написа:Моят съвет е да си купиш три метра от черната гняс от Дару кар преди да отидеш в сервиза, защото аз го лепих с какво ли не и не става добре както с нея, това е парт номера - 83190429522. Гадовете пак са вдигнали цената, преди беше 3.50 лв. метъра, след това стана изведнъж 7, сега гледам е 8.50 лв. ! Също така е добре да се свали седалката и да се повдигне мокета и да се подсуши хубаво отдолу, защото тоя мокет е дебел и попива наистина много вода, при мене го оставих така да стой без задна седалка и с вдигнат мокет половин месец за да се изсуши.
Мерси за инфото колега, ще се чуя утре със сервиза пак , да ги попитам с какво ще я лепят и ще действам.
- Georgi_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х3 § Lupo
И аз заложих на вратата, ама след толков дъжд, поливане и проби не знам какво да кажа. Сетих се, дали вдига задната седалка и пластмасите около нея, да не влиза някъде откъм задната част, стъкла, рейлове?
Дано бъзо да решиш проблема колега, че есента и зимата напират.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Georgi_G написа:И аз заложих на вратата, ама след толков дъжд, поливане и проби не знам какво да кажа. Сетих се, дали вдига задната седалка и пластмасите около нея, да не влиза някъде откъм задната част, стъкла, рейлове?
Ами проверих , багажното отделение там където е под резервната гума , където са 3-4 модула, беше си напълно сухо. Единственото обяснение , което може би е било, че когато е валял дъжда е имал вятър и е пръскал много във вратата и е протекла и просто може би не и е зле толкова много уплътнението и затова на другия ден като валя нямаше проблем... Но и аз не знам какво да кажа. Хората от сервиза ми казаха , че е невъзможно от тези отводнителни клапи да влиза вода, те са за отводняване все пак водата трябва да се стича по тях не да се качва. Също така най-мокро беше мястото най-долу до седалката и в дясно до вратата, където точно над него е пластмасата по която ти каза , че ти е текло на теб вода. Но пак ще мистерията остава защо после след толкова дъжд не протече

А ти как разбра точно че не тече? Имай впредвид чо тоя мокет има доста дебел слой дунапрен, който попива като гъба.
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3