Вода задна седалка в краката

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive

Re: Вода задна седалка в краката

Мнение от ristaka 82 » 11 Окт 2015, 13:47

люк е60.jpg
тапи .jpg

Можеш да провериш за липсваща отводнителна тапа по дъното на купето в тази част на колата. Другото за което може да наводнява е люкът (ако имаш ;) ) От четирите си ъгала има отделни отводнителни тръбички който биха могли да правят мизерии ако са подпушени.....
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна ristaka 82 на 12 Окт 2015, 9:16, променена общо 1 път

Потребител
Аватар
Кара: BMW E60 530D

Мнение от myltoop01 » 11 Окт 2015, 13:53

И моята снощи се е напълнила с вода на същото място!! Интересно че страничния мокет е сух та и аз се замислих за тези тръби?!

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e92, f30
Мечтае да кара: M4

Мнение от expl0de » 11 Окт 2015, 16:09

Отводнителните клапи са възможен източник. Ако са гумени и са на място ок. На старата ми кола бяха пластмасови залепени с адхезив и ми се пълнеше пода с вода. Разглобих я цялата отгоре докато ми хрумна 1 ден да не е от тях. Предните гуми пръскали върху тях и капка по капка се събирала вода. Дойде ми на ума понеже се пълнеше при каране, а на място и в най-големия дъжд нищо.

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 11 Окт 2015, 22:10

myltoop01 написа:И моята снощи се е напълнила с вода на същото място!! Интересно че страничния мокет е сух та и аз се замислих за тези тръби?!

Ами някъде от там е 100% и моя страничен е сух , ама от някъде идва вода, само тези тръби ме притесняват , не мисля , че ми липсва тази тапа под мокета , но знам ли може да е излезнала някак си... Мистерия сега вънка вали пак ще я проверя по-късно.

ПП: как да се подсуши този мокет толкова е мокър , че вече почна и на мухал да мирише ... пробвах един час бърсах с кърпи и прочие ама пак е супер мокър ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 12 Окт 2015, 8:21

Екстрактор на влага за 10 ллв някоя автомивка дето перат салони

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Мнение от ceco_kd » 12 Окт 2015, 12:07

Ако си ги изчистил затлачените отводнители от двигателния отсек и те са били причината за споходилия те проблем повече няма да се наводни. А иначе аз пусках калорифер 3 кВата и всичко така се нагряваше,че някои елементи пареха яко,но като изстинеше и мокета все имаше остатъчна влага. На пролет чак изсъхна напълно. Може би трябваше да оставя калорифера за цяла нощ и вратите отворени, но не ми се рискуваше без наблюдение да оставям така нещата, че да не ходя после пеша :mhihi:
Карам бавно! Стигам Бързо!

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 12 Окт 2015, 13:34

Taruno написа:Екстрактор на влага за 10 ллв някоя автомивка дето перат салони

Нов съм в София , някой да знае къде има такава автомивка?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vladko » 12 Окт 2015, 18:13

Аз залагам на шумоизолацията между кората и вратата. Имах го тоя проблем преди около година и половина на е39. И аз не мога да си обясня как ги прават толкова калпави тия бмв-та, всяко второ тече! Лепих го с какво ли не не помага, тая влага изчезва напълно само ако се повдигне мокета и стой така поне няколко седмици, той е бая дебел и се напоява стабилно. Накрая го залепих с оргинална черна гняс дето се продава в Дару Кар на метър и се оправи. (вдигнаха и цената от 3.50 лв на 7 лв миналата година след дъждовете). Аз правих какви ли не тестове и гимнастики докато го отстраня тоя теч на 100%, смених лаисната между прозореца и вратата и запълних тук таме със силикон и нея! Подлепих изолацията с 3 метра от черната бмв гняс и се оправи тоя теч. Най-мократа част при мене беше дясната страна на мокета и като го натисна направо вода излиза. Моят съвет колега е да свалиш кората на вратата изцяло и тогава да наливаш вода и всичко ще се види, ако действително проблема е от вратата, това е хроничен проблем така че спроед мен започни от там, ако се окаже това използвай само оригиналната лепка от бмв ;).

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 13 Окт 2015, 17:47

Vladko написа:Аз залагам на шумоизолацията между кората и вратата. Имах го тоя проблем преди около година и половина на е39. И аз не мога да си обясня как ги прават толкова калпави тия бмв-та, всяко второ тече! Лепих го с какво ли не не помага, тая влага изчезва напълно само ако се повдигне мокета и стой така поне няколко седмици, той е бая дебел и се напоява стабилно. Накрая го залепих с оргинална черна гняс дето се продава в Дару Кар на метър и се оправи. (вдигнаха и цената от 3.50 лв на 7 лв миналата година след дъждовете). Аз правих какви ли не тестове и гимнастики докато го отстраня тоя теч на 100%, смених лаисната между прозореца и вратата и запълних тук таме със силикон и нея! Подлепих изолацията с 3 метра от черната бмв гняс и се оправи тоя теч. Най-мократа част при мене беше дясната страна на мокета и като го натисна направо вода излиза. Моят съвет колега е да свалиш кората на вратата изцяло и тогава да наливаш вода и всичко ще се види, ако действително проблема е от вратата, това е хроничен проблем така че спроед мен започни от там, ако се окаже това използвай само оригиналната лепка от бмв ;).

Май си прав да. В петък имам час в сервиз тук в София и те ми казаха , че е от това най-вероятно. Иначе да и при мен най-мокро е точно най-дясната страна на мокета където е точно до седалката там попивах 2 часа с кърпи изкарах сигурно 2 литра вода и още има , ама хич не знам как да сваля седалката да изчистя всичко .

Потребител
Аватар
Кара: BMW E60 530D

Мнение от myltoop01 » 13 Окт 2015, 18:28

Няма нищо сложно в свалянето на седалката - четири винта, след това вадиш буксата с кабелите и е готова.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vladko » 13 Окт 2015, 18:30

Моят съвет е да си купиш три метра от черната гняс от Дару кар преди да отидеш в сервиза, защото аз го лепих с какво ли не и не става добре както с нея, това е парт номера - 83190429522. Гадовете пак са вдигнали цената, преди беше 3.50 лв. метъра, след това стана изведнъж 7, сега гледам е 8.50 лв. ! Също така е добре да се свали седалката и да се повдигне мокета и да се подсуши хубаво отдолу, защото тоя мокет е дебел и попива наистина много вода, при мене го оставих така да стой без задна седалка и с вдигнат мокет половин месец за да се изсуши.

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 14 Окт 2015, 1:00

Vladko написа:Моят съвет е да си купиш три метра от черната гняс от Дару кар преди да отидеш в сервиза, защото аз го лепих с какво ли не и не става добре както с нея, това е парт номера - 83190429522. Гадовете пак са вдигнали цената, преди беше 3.50 лв. метъра, след това стана изведнъж 7, сега гледам е 8.50 лв. ! Също така е добре да се свали седалката и да се повдигне мокета и да се подсуши хубаво отдолу, защото тоя мокет е дебел и попива наистина много вода, при мене го оставих така да стой без задна седалка и с вдигнат мокет половин месец за да се изсуши.

Мерси за инфото колега, ще се чуя утре със сервиза пак , да ги попитам с какво ще я лепят и ще действам.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х3 § Lupo

Мнение от Georgi_G » 14 Окт 2015, 19:09

И аз заложих на вратата, ама след толков дъжд, поливане и проби не знам какво да кажа. Сетих се, дали вдига задната седалка и пластмасите около нея, да не влиза някъде откъм задната част, стъкла, рейлове?
Дано бъзо да решиш проблема колега, че есента и зимата напират.

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 14 Окт 2015, 19:56

Georgi_G написа:И аз заложих на вратата, ама след толков дъжд, поливане и проби не знам какво да кажа. Сетих се, дали вдига задната седалка и пластмасите около нея, да не влиза някъде откъм задната част, стъкла, рейлове?
Дано бъзо да решиш проблема колега, че есента и зимата напират.

Ами проверих , багажното отделение там където е под резервната гума , където са 3-4 модула, беше си напълно сухо. Единственото обяснение , което може би е било, че когато е валял дъжда е имал вятър и е пръскал много във вратата и е протекла и просто може би не и е зле толкова много уплътнението и затова на другия ден като валя нямаше проблем... Но и аз не знам какво да кажа. Хората от сервиза ми казаха , че е невъзможно от тези отводнителни клапи да влиза вода, те са за отводняване все пак водата трябва да се стича по тях не да се качва. Също така най-мокро беше мястото най-долу до седалката и в дясно до вратата, където точно над него е пластмасата по която ти каза , че ти е текло на теб вода. Но пак ще мистерията остава защо после след толкова дъжд не протече :dunno: :dunno: :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vladko » 17 Окт 2015, 22:50

А ти как разбра точно че не тече? Имай впредвид чо тоя мокет има доста дебел слой дунапрен, който попива като гъба.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61