Дюзи на бензин 530i facelift
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Qugo
-
-
- Кара: Е60 530i LCI
- Мечтае да кара: M4
Re: Дюзи на бензин 530i facelift
Много интерсно -поне за мен.
Пиши като минеш през този досаден проблем и дано се оправи за нормална сума пари
Пиши като минеш през този досаден проблем и дано се оправи за нормална сума пари

- expl0de
- младши ентусиаст
-
- Кара: e92, f30
Този сензор ако е развален дава много грешки, не само 1. Аз сменях такъв и изчезнаха грешките, но се появи друга - 30ЕА, неработещ нокс катализатор. Сензорът се намира в края на изпускателната система и мери азотните газове, явно му се струват завишени и смята, че е от катализатора. Така че не ти е запушен, просто не пречиства както трябва и според мен изобщо не се занимавай. Махал съм катализатор на бензиново ауди на 15 години и беше идеално проходим, но не пречистваше.
За мененето на обороти при директно впръскване, съм пуснал тема в раздела за е90 и натрупването на нагар по входящите колектори може да е причина, но не е свързан с нокс катализатора със сигурност. Преди да сменяш дюзи, и размени и виж дали ще се премести грешката.
За мененето на обороти при директно впръскване, съм пуснал тема в раздела за е90 и натрупването на нагар по входящите колектори може да е причина, но не е свързан с нокс катализатора със сигурност. Преди да сменяш дюзи, и размени и виж дали ще се премести грешката.
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Да не се занимава, ама колати пуши повече от 530-ката ми дизел и за справка на отсечка на която вдигам 180, вдигнахме 140. 270hp бензин трябва да върви повече. Никой ли не е премахвал катализаторите на бензин до сега ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- expl0de
- младши ентусиаст
-
Моята не пуши, а относно вървежа вече е субективно. Просто според мен има друг проблем, а не запушен катализатор. Не е зле да напишете и имената на тези грешки ако искате реална помощ. Нз дали имаш четец за грешки, но продават кабели за доагностика 20 до 40 лева, инсталираш бмв логер(безплатна програма) и сам си следиш грешките и някои живи данни. Просто е задължително с такава кола.
- Djongov
- Потребител
-
- Мечтае да кара: каквото карам сега
Ето ми извадка на грешките от диагностиката в Камор.

- expl0de
- младши ентусиаст
-
Значи като моя проблем и решението им е смяна на половината генерация, без основните катализатори и крайното гърне. А нещо споменавали ли са за пускане на софтуерен режим за самопочистване?
- Qugo
-
-
Да ви попитам има ли проблем да си карате колите с тази грешка? Има ли изобщо някаква разлика в поведението?
- Djongov
- Потребител
-
Ами аз ги попитах какво ако си остане така, те ми казаха, че просто ще си имам проблема с оборотите докато не загрее, което зимата няма да е фън. Сега за 3-4 мин. проблема изчезва, защото е топло и колата загрява бързо и като цяло ще се запуши още повече ако не направя нищо. Това ми казаха.
- Djongov
- Потребител
-
Докато играят оборотите много гадно тресе. Не искам да си представям, ако го оставя така и зимата, ще съм постоянно на тръни.
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Това е най-малкия проблем. Запушения катализатор има т.н. Обратно налягане, което буквално дави дяигателя, тъй като изгорелите газове не се отвеждат през изпускателната с-ма. На дизелите това убива турбината/е, а при бензина спъва колата. Най-вероятно има и друго, но и това не е малко. За мен трябва да се оправят катализаторите или да се премахнат и софтуерно да се изключат сензорите/сондите.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- expl0de
- младши ентусиаст
-
http://eleganz-durch-technik.blogspot.b ... t.html?m=1
Тук е доста разбираемо и добре обяснено на английски за ролята на нокс сензора и принципа на който действа.
Пп. Между другото, понеже имам притрисания понякога на празен ход, особено без климатик като паднат оборотите, преди седмица заредих пълен резервоар 98 от омв и добавих чистител за инжектори стп към него. Търъгнах за София и от тогава ми изчезна грешката за задръстен катализатор.
Обаче притрисането си остана и ще сменям 1 инжектор, че дава отклонение.
Тук е доста разбираемо и добре обяснено на английски за ролята на нокс сензора и принципа на който действа.
Пп. Между другото, понеже имам притрисания понякога на празен ход, особено без климатик като паднат оборотите, преди седмица заредих пълен резервоар 98 от омв и добавих чистител за инжектори стп към него. Търъгнах за София и от тогава ми изчезна грешката за задръстен катализатор.
Обаче притрисането си остана и ще сменям 1 инжектор, че дава отклонение.
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2