46D3 Control Unit Internal Error 4
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: 46D3 Control Unit Internal Error 4
Колега,
погледни следния линк http://www.justanswer.de/automobil/5vu4j-hallo-freunde-ich-habe-ein-kleines-problem-mit-meine-e46.html#.
Там някакъв пише че проблема се получава от дефектно съпротивление или транзистор в ДДЕ - ел. верига 4, каквото и да означава това.Трябва да идеш при електричар ми се срува да погледне модула.
Поздрави
погледни следния линк http://www.justanswer.de/automobil/5vu4j-hallo-freunde-ich-habe-ein-kleines-problem-mit-meine-e46.html#.
Там някакъв пише че проблема се получава от дефектно съпротивление или транзистор в ДДЕ - ел. верига 4, каквото и да означава това.Трябва да идеш при електричар ми се срува да погледне модула.
Поздрави
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Atsalov написа:oci написа:Taruno написа:oci написа:Taruno написа:При въртяни км се случва на две коли съм виждал грешката със врътнати км
Е колега толкова коли ми минаха през ръцете и толкова километри врътнах за първи път чувам заради върнати км да дава такава грешка в моторната виж за таблото и кас-а съм съгласен.
Ама в моторната този път грешиш виж ако е сменяно шасито -вина тогава се омазва епрома ако го прави бай Пешо
А бе ти недей така, остави на местен селянин от ...... няма да казвам къде точно и да точно тази грешка и при двете и нямаше оправия + че непресънато им светеше микрофилтъра и нямаше зануляване
е как да няма оправия. Флашва се и всичко е наред
И като го флашне и пак остане грешката на къде ще го насочиш? Вътрешна грешка се проявява и при проблем с някои от перифериите на агрегата, пише си го в рейнголда. Лично аз съм флашнал моята, и си остава ...и с чип и без. Трябва да почнеш да разкачаш и да видиш къде грешката ще остане същата, може да има проблем с драйверите за управление. Или да смениш компа за проба.
Там е работата, че ти явно под флаване разбираш ъбдейт с Иста. Докато не се научите да работите с бдм програматори така ще е, не всичко се оправя с дилърска програма не случайно има хора които отиват в бмв и се разочароват защото на тях им е такава фирмената политика сменят часта с чисто нова и я програмират. Иста сменя само софтуерната версия, а в случая се флашва целия флаш и еепрома. Мойте мнения са обикновено след като ми е минало нещо през ръцете а не от клипчета в YouTube.
Оправял съм такавария грешка и при е90 и при е70.
Последна промяна oci на 21 Юли 2015, 14:05, променена общо 1 път
- themoldestone
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530xd
А реално тази грешка засяга ли някакъв компонент в автомобила, влияе ли на работата на дадена част - питам, тъй като не ми пречи и не забелязвам колата да има проблем. Ако няма да прецака нищо и я изписва само заради някакво разминаване на версии, не смятам да й обръщам голямо внимание.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
oci написа:Atsalov написа:oci написа:Taruno написа:oci написа:Taruno написа:При въртяни км се случва на две коли съм виждал грешката със врътнати км
Е колега толкова коли ми минаха през ръцете и толкова километри врътнах за първи път чувам заради върнати км да дава такава грешка в моторната виж за таблото и кас-а съм съгласен.
Ама в моторната този път грешиш виж ако е сменяно шасито -вина тогава се омазва епрома ако го прави бай Пешо
А бе ти недей така, остави на местен селянин от ...... няма да казвам къде точно и да точно тази грешка и при двете и нямаше оправия + че непресънато им светеше микрофилтъра и нямаше зануляване
И като го флашне и пак остане грешката на къде ще го насочиш? Вътрешна грешка се проявява и при проблем с някои от перифериите на агрегата, пише си го в рейнголда. Лично аз съм флашнал моята, и си остава ...и с чип и без. Трябва да почнеш да разкачаш и да видиш къде грешката ще остане същата, може да има проблем с драйверите за управление. Или да смениш компа за проба.
Там е работата, че ти явно под флаване разбираш ъбдейт с Иста. Докато не се научите да работите с бдм програматори така ще е, не всичко се оправя с дилърска програма не случайно има хора които отиват в бмв и се разочароват защото на тях им е такава фирмената политика сменят часта с чисто нова и я програмират. Иста сменя само софтуерната версия, а в случая се флашва целия флаш и еепрома. Мойте мнения са обикновено след като ми е минало нещо през ръцете а не от клипчета в YouTube.
Отплесваш се понякога във величаенето и превъзнасянето колега, май си нямаш идея на кой обясняваш за клипчета в Youtube и т.н.
- oci
- старши ентусиаст
-
Taruno написа:oci написа:Atsalov написа:oci написа:Taruno написа:oci написа:Taruno написа:При въртяни км се случва на две коли съм виждал грешката със врътнати км
Отплесваш се понякога във величаенето и превъзнасянето колега, май си нямаш идея на кой обясняваш за клипчета в Youtube и т.н.
По леко само ако обичаш, аз никой не засягам още повече теб и не знам ти защо се включваш. Тук никой не се величае аз съм си обикновен ентусиаст, ако си създавате гилдия това е друго. Аз нямам сервиз и не предлагам услугите си на никой за разлика от вас. Относно клипчето не го казвам случайно, но не ми се задълбава това е друга тема. Виждал съм работата на доста колеги от форума и мога да твърдя, че във форума има много можещи хора и знаещи неща които и ти не си предполагал, че могат да се правят и оправят, обратното също важи обаче за съжаление и мога с факти да го докажа-
Още повече ако се зачетеш в годините назад още преди вас да ви е имало във форума ще видиш колко информация съм изнесъл и колко опит съм обменил във форума, аз си имам доходна работа, нямам сервиз и затова не ми е нужно величание, и не ми е идеята форума да ми храни семейството. Просто ме е яд като се хвърлят хората в 6-та глуха като се напише нещо категорично като например това "не става ти знаеш ли кой съм аз колко съм добър щом аз не мога значи не става"

- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Оци, за поредна тема ще ти го кажа, престани с твоите комплексарски хвалби,пиши-помагай на колегите с каквото можеш но престани да мажеш темите, как даже не се усещаш не знам.Ако имаш някакъв проблем с мен ми го напиши на лично или ми се обади, а не да цапаш в темата , винаги съм на среща. За разлика от теб аз не си налагам мнението, а го изразявам и споделям.
- oci
- старши ентусиаст
-
Atsalov написа:Оци, за поредна тема ще ти го кажа, престани с твоите комплексарски хвалби,пиши-помагай на колегите с каквото можеш но престани да мажеш темите, как даже не се усещаш не знам.Ако имаш някакъв проблем с мен ми го напиши на лично или ми се обади, а не да цапаш в темата , винаги съм на среща. За разлика от теб аз не си налагам мнението, а го изразявам и споделям.
Колега аз нямам проблем с никой още по малко с теб не знам защо така го приемаш ако е така грешиш дори съм пращал колеги при теб от Пловдив. Не си налагам мнението върне си сега в началото на темета и виж как ти почна да казваш, че така няма да стане без да си пробвал. Не знам какво ви става напиша ли някой коментар излиза че се хваля, къде точно видяхте хвалби не знам нямам комплекси.
Както и да е извинявам се че темата с последните коментари се измести,
но за решаването на проблема пробвайте моето решение и пишете след това да видим кой е прав.
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
themoldestone написа:Здравейте,
Следната грешка ми излиза в INPA (без запален двигател) 46D3 Control Unit Internal Error 4. Чистя я, но пак се показва. Някой да има идея за какво е - нямам някакви проблеми с колата иначе.
Ъпдейтвахме ли го компа на мотора, че не помня ?
Може да го флашнем пак да видим дали ще се оправи.
- themoldestone
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530xd
Ъпдейтнахме го - единствено, което остана е CCC-то, всички други модули ги ъпдейтнахме. Ако си свободен утре, може да пробваме - ако стане супер!
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
oci написа:Atsalov написа:Оци, за поредна тема ще ти го кажа, престани с твоите комплексарски хвалби,пиши-помагай на колегите с каквото можеш но престани да мажеш темите, как даже не се усещаш не знам.Ако имаш някакъв проблем с мен ми го напиши на лично или ми се обади, а не да цапаш в темата , винаги съм на среща. За разлика от теб аз не си налагам мнението, а го изразявам и споделям.
Колега аз нямам проблем с никой още по малко с теб не знам защо така го приемаш ако е така грешиш дори съм пращал колеги при теб от Пловдив. Не си налагам мнението върне си сега в началото на темета и виж как ти почна да казваш, че така няма да стане без да си пробвал. Не знам какво ви става напиша ли някой коментар излиза че се хваля, къде точно видяхте хвалби не знам нямам комплекси.
но за решаването на проблема пробвайте моето решение и пишете след това да видим кой е прав.
Към колегата Оци искам да направя последно предупреждение.
Продължаваш ли да си предлагаш услугите ужким безплатно, а всъщност не, ще бъдеш отстранен от форума. Пределно на всички ни е ясно, че безплатен обяд няма. Също така е доста неуважително към всички в платения раздел, които предлагат различни видове услуги, но си плащат, за да си рекламират услугите.
Така че дотук с тия тънки хитринки.
Ако имаш желание, заповядай в платения раздел да си заплатиш обява за услугите, които предлагаш.
- oci
- старши ентусиаст
-
mitaka7 написа:oci написа:Atsalov написа:Оци, за поредна тема ще ти го кажа, престани с твоите комплексарски хвалби,пиши-помагай на колегите с каквото можеш но престани да мажеш темите, как даже не се усещаш не знам.Ако имаш някакъв проблем с мен ми го напиши на лично или ми се обади, а не да цапаш в темата , винаги съм на среща. За разлика от теб аз не си налагам мнението, а го изразявам и споделям.
Към колегата Оци искам да направя последно предупреждение.
Продължаваш ли да си предлагаш услугите ужким безплатно, а всъщност не, ще бъдеш отстранен от форума. Пределно на всички ни е ясно, че безплатен обяд няма. Също така е доста неуважително към всички в платения раздел, които предлагат различни видове услуги, но си плащат, за да си рекламират услугите.
Така че дотук с тия тънки хитринки.
Ако имаш желание, заповядай в платения раздел да си заплатиш обява за услугите, които предлагаш.
Нямам желание вече за нищо Митак, нищо не предлагам, така, че споко няма кой да ощетявам, както казах по-горе в темата нито имам бизнес нито нещо рекламирам ако искаш ела и провери ти поне си наблизо, ще почерпя по бира.

- Airdust
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30 530D
- Мечтае да кара: Тротинетка Lime
Здравейте колеги.
На мен също се появи тази грешка, след махане на DPF.
Проблем ли е че я има, какво трябва да се направи за да изчезне и може ли да се кара колата в този случай?
Проблем ли е че я има, какво трябва да се направи за да изчезне и може ли да се кара колата в този случай?
- oci
- старши ентусиаст
-
Airdust написа:Здравейте колеги.
Станал е някакъв бъг, при махане софтуерно не би трябвало да става така има нещо сбъркано. Имаш ли оригиналния софтуер?
- Airdust
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30 530D
- Мечтае да кара: Тротинетка Lime
oci написа:Airdust написа:Здравейте колеги.
Станал е някакъв бъг, при махане софтуерно не би трябвало да става така има нещо сбъркано. Имаш ли оригиналния софтуер?
Имам оригиналния, да.
- oci
- старши ентусиаст
-
Airdust написа:oci написа:Airdust написа:Здравейте колеги.
Имам оригиналния, да.
Прати ми и двата файла и ще ти кажа къде е грешката.
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2