535d Бели сажди от ауспуха
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Re: 535d Бели сажди от ауспуха
memorex написа:CrazyElement написа:memorex написа:Счупена турбина след премахване DPF виждал ли си?Аз няколко пъти.И не само на BMW.Като се купуват такива коли се гледа за това и се приспада от цената.
Я обесни малко , по-подробно , защото , аз не разбирам защо , ще е по лошо като се премахни ДПФ? след като като се задръстти освен да ти издуха турбините , друго няма да направи... Премхаване на ДПФ после 1 читав ремап и не разбирам какъв е проблема, дори и на запад си ги махат вече където там им правят и проблеми при годишния технически преглед.
Казвам , в случай че се задръсти се чисти и ако това не помогне се сменя с нов такъв.Както всеки друг филтър , както всеки консуматив .Тука поне стария може да се продаде и то за добри пари.Ако се премахне физически а не софтуерно както трябва , а това е почти невъзможно за повечето " майстори" следват серия от проблеми и повреди по турбината и мотора.Но това мен въобще не ме притеснява.Мен напоследък страшно ме ядосва пълното безочие на колегите с пушещите и бълващи отрови коли дето тровят останалите .Ще ме извините за отклонението но вярвам всеки от вас тегли по една ако някой пред него на сфетофара му напълни купето с отрова.
Ми съгласен съм с теб , да "майстора" "маппера" не знае какво прави както стана първия път в ПЛОВДИВ , колата си регенерираше с махнат ДПФи не беше никак приятно на място да спра и регенерира отзаде наистина правех облаци .... , след правилно софтуерна намеса и спиране на ДПФ в момента колата на кик доун от място изпушва толкова леко , че дори не може да се познае дали е дизел колата, според мен просто майсторите които могат софтуерно да се справят с ДПФ са изключително малко и от там идват всички проблеми .. имам приятели с други коли Мерцедеси и т.н. те бълват повече чернилка от мен , а са с ДПФ+катализатор , но като се запушат ясно какво се случва ... Както и да е разбирам твоята гледна точка и си прав , че тези филтри са сложени с цел пазене на природата , но уви такива сме хората разрушаваме всичко , лично аз го правя не защото искам ами просто защото нов ДПФ+катализатор е 1/4 от сумата на колата, а и няма как да изкараш много мощност с тези филтри
16 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2