Проблем с ключа на Е60 2006 год.
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
Re: Проблем с ключа на Е60 2006 год.
bordo_77 написа:Здравейте колеги, ще използвам темата на колегата да не пускам нова та имам едно питане, след посещение в сервиз за боядисване на два-три детайла, ключа започна да хвана само много близо до колата и понякога се налага да го натискам по два-три пъти. Имам и резервен ключ, пробвах с него, същата работа затова изключвам проблем с ключовете. Не ми изписва съобщение за паднала батерия. Видях че са откачали акумулатора, и аз съм го откачал и не имало проблеми след това. Колата е Е60, 530XD, 2006г, и ключа е от новите. Възможно ли е нещо да са прецакали модула /приемника на сигнала/, и как може да бъде отстранен проблема?
Колега аз имам сходен проблем,разликата е че се отключва трудно само и единствено на платения паркинг ,където си държа колата....навсякъде другаде се отключва и от 50 м ...прави ми впечатление че ако я спра до трафопост също имам проблем после с отключването...При теб на едно и също място ли го прави или навсякъде,където спреш...странна работа и доста изнервяща

- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
choio написа:bordo_77 написа:Здравейте колеги, ще използвам темата на колегата да не пускам нова та имам едно питане, след посещение в сервиз за боядисване на два-три детайла, ключа започна да хвана само много близо до колата и понякога се налага да го натискам по два-три пъти. Имам и резервен ключ, пробвах с него, същата работа затова изключвам проблем с ключовете. Не ми изписва съобщение за паднала батерия. Видях че са откачали акумулатора, и аз съм го откачал и не имало проблеми след това. Колата е Е60, 530XD, 2006г, и ключа е от новите. Възможно ли е нещо да са прецакали модула /приемника на сигнала/, и как може да бъде отстранен проблема?
Колега аз имам сходен проблем,разликата е че се отключва трудно само и единствено на платения паркинг ,където си държа колата....навсякъде другаде се отключва и от 50 м ...прави ми впечатление че ако я спра до трафопост също имам проблем после с отключването...При теб на едно и също място ли го прави или навсякъде,където спреш...странна работа и доста изнервяща![]()
Ами там където не го е правила преди сега го прави, всъщност навсякъде, затова аз го свързвам изцяло със сервиза.
здравейте колеги ,
моята не се отваря въобще , дори не се заключва. Преди да стане по -студено , от 20 пъти на ден 1 отключване и 1 заключване .
Четох ,че батерията се зарежда докато я карам, но явно и това не помага.
моля за съвет
моята не се отваря въобще , дори не се заключва. Преди да стане по -студено , от 20 пъти на ден 1 отключване и 1 заключване .
моля за съвет

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
momot написа:здравейте колеги ,
моля за съвет
Трябва да се замери ключа или да се пробва с друг да се види дали проблема е в него или на друго място, например антенния модул на е60 е доста слабо място.
имам само един ключ
ако е този модул , той може ли да се поправи или трябва нов ?

ако е този модул , той може ли да се поправи или трябва нов ?
И аз съм взимал коли с един ключ и първата работа беше да направя втори.Относно модула май имаше писано , на мястото на което се намира обира доста конденз и често дава фира.
- silver_knight
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530XD E61
- Мечтае да кара: MiG 29 ОВТ
- Детайли за колата: Произведена 2007 година, 235 коня,commonrail
choio написа:bordo_77 написа:Здравейте колеги, ще използвам темата на колегата да не пускам нова та имам едно питане, след посещение в сервиз за боядисване на два-три детайла, ключа започна да хвана само много близо до колата и понякога се налага да го натискам по два-три пъти. Имам и резервен ключ, пробвах с него, същата работа затова изключвам проблем с ключовете. Не ми изписва съобщение за паднала батерия. Видях че са откачали акумулатора, и аз съм го откачал и не имало проблеми след това. Колата е Е60, 530XD, 2006г, и ключа е от новите. Възможно ли е нещо да са прецакали модула /приемника на сигнала/, и как може да бъде отстранен проблема?
Колега аз имам сходен проблем,разликата е че се отключва трудно само и единствено на платения паркинг ,където си държа колата....навсякъде другаде се отключва и от 50 м ...прави ми впечатление че ако я спра до трафопост също имам проблем после с отключването...При теб на едно и също място ли го прави или навсякъде,където спреш...странна работа и доста изнервяща![]()
Аз лично отсраних същия проблем с изчистване на платката която приема сигнала, намира се под задния спойлер на Е61, преди хващаше сигнал от метър максимуму и точно до спойлера, след това на по-вече от 100 метра. Сменях и батерия на ключа, оказа се че старата е била здрава. Като се сложи новата и излиза съобщени за слаб заряд и препоръка да се покара и да зареди. Когато е слаба батерият, се показва на борд-компютъра. Платката изчистих с корселин ( бързо съхне) . Успех !
- ICHIBAN
- младши ентусиаст
-
- Кара: е61-530da-05г.
Колеги,възможно ли е ако батерията на ключа е тръгнала,да не може да се отключва и заключва колата от ключа но може да се пали колата без проблем?
И да се гордея и да не се гордея,
все съм си българин,така че по-добре
да се гордея.
да се гордея.
- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
ICHIBAN написа:Колеги,възможно ли е ако батерията на ключа е тръгнала,да не може да се отключва и заключва колата от ключа но може да се пали колата без проблем?
батерията не играе никаква роля при паленето на колата. тя е само за отключване и заключване.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- ICHIBAN
- младши ентусиаст
-
- Кара: е61-530da-05г.
А комфорт функцията за сваляне и вдигане на прозорците ще работи ли?
И да се гордея и да не се гордея,
да се гордея.
да се гордея.
- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
съмнявам се ако батерията си е отишла.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2