Проблем с Е60 525d пуши!

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Re: Проблем с Е60 525d пуши!

Мнение от adovet » 12 Мар 2014, 15:43

uzunoff написа:
adovet написа:Щом свети има някаква грешка. Съмнявам се, и че в БМВ сервиз ще го изтрият.

Гледам че си от перник знаеш ли е колата ?

Май съм я виждал ама не съм сигурен дали е същата. Ако искаш ела до мене и ще и пуснем една диагностика и с моите урудки.

Потребител
Аватар

Мнение от uzunoff » 12 Мар 2014, 17:23

В пловдив е вече колата. С този чек няма оправяне записах час в петък в Nice Car ще видим там какво ще излезне като оправя дилемата с чека ще пиша точно какво се случи :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 13 Мар 2014, 9:52

Само да те светна колега, че тази мизерийка, която всички правят казва на колата, че НЯМА никой на седалката -> т.е. отварянето на еърбега не се знае дали ще сработи, ако сработи, ще е само защото колана е закопчан, така че не се радвай много, че си спестил 165лв. ;)

Тази кола е регистрирана някъде около 2008г. в Перник, а аз честно да ти кажа един път не съм я видял, което е доста странно :shock:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 13 Мар 2014, 10:31

Аз съм я виждал даже и май се возих в нея веднъж ако е същата де.

Потребител
Аватар

Мнение от uzunoff » 13 Мар 2014, 23:26

iceblast написа:Само да те светна колега, че тази мизерийка, която всички правят казва на колата, че НЯМА никой на седалката -> т.е. отварянето на еърбега не се знае дали ще сработи, ако сработи, ще е само защото колана е закопчан, така че не се радвай много, че си спестил 165лв. ;)

Тази кола е регистрирана някъде около 2008г. в Перник, а аз честно да ти кажа един път не съм я видял, което е доста странно :shock:

Грешиш колега това което направихме казва на колата че има някой на седалката и иска да се слага колата дори и да няма никой на нея .. сиреч AIRBAG работи :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 14 Мар 2014, 10:27

Попринцип го правят да не иска да се слага колан, но и твоя вариант пак не е решение, трябва все да си забучил колана и ако недай си боже направиш нещо ще ти гръмнат и двата еърбега (демек ще сцепиш таблото), а застрахователите може да не пожелаят да ти платят таблото и бега в него, ако не е имало човек там.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 14 Мар 2014, 19:51

Само дето в този случай не дай си боже стане ПТП и го няма пасажера и се отвори бега, е основание застрахователя да не плати нищо

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Потребител
Аватар

Мнение от uzunoff » 14 Мар 2014, 22:04

Колеги днес ходих в Nice car Пловдив доволен съм от обслужването готини са момчетата НО не ми разрешиха проблема решиха че по най удачния за тях начин ще решат проблема . Да сложат DPF и да ми сложат най новия софт 2013 и колата щяла да се оправи ..... Цената беше 1900 лв всичко.
Та не ми се дават тези пари на онзи му викам хората масово махат тези DPF и тои мрън ,мрън иска си неговото :)
Последната ми надежда карам е при Чолака в пловдив каза понеделник ела **и ги ония от Nice car :lol: Онези в Nice car нито ми провериха ЕГР-то нито да разглобят да видят турбо пътищата за някакви дупки по тръбите или някакви вакуми за него . Не им се занимаваше според мен ...
Проблема забелязах че го прави само когато зарее както трябва почва да РЪЪЪМЖИ яко и пуши на малки обороти и мирише на сурова нафта . На компа в серзива колата има някаква грешка за смяна на предото стъкло че е сменяно Само това НИЩО свързано с проблема . Така и баба знае закачаш квото покаже сменяш плащаш 1000+ и всичко е ОК . Да ама не . Приател обслужва неговото Audi S8 2013 при него и е МНОГО доволен че ги разбира нещата ако някой е ходил при него нека каже неговите впечетления . След чолака пак ще пиша . :confused:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 15 Мар 2014, 17:31

adovet написа:Само дето в този случай не дай си боже стане ПТП и го няма пасажера и се отвори бега, е основание застрахователя да не плати нищо

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Няма как да ти откажат всичко, най-много да откажат да платят пасажерският бег.

Потребител
Аватар

Мнение от uzunoff » 23 Мар 2014, 19:26

Колата е оправи Чолака в Пловдив . МНОГО съм доволен от човека нов софт 177к.с настройка на модулите колата стана МЕД . Не съм виждал такъв майстор МНОГО МНОГО доволен .Дори беше ми закарал колата на автомивка върна ми е в перфектно състояние .

Потребител
Аватар
Кара: BMW e60

Мнение от blackx » 30 Май 2014, 19:40

Здравейте колеги! Колата е 525d е60 177кс!
Та аз като колегата на студено върви много и като загрее някой път градско и всеки път на дълъг път като тръгне забива колата...Интересното е ,че колата не записва грешки, единствено ми излиза за подгреващи свещи, но от тях не може да излиза такъв проблем. Закарах колата в различни сервизи но няма грешки. Нищо и не ми изписва като влезне в авариен режим, също така и пуши. Имам чувството ,че не й достига въздух. Дюзите са перфектни...АГРа е изчистен... Чудя се дали може да е от някой спукан маркуч...ама ако е от маркуч то ще го прави постоянно...Друго мисля, че е от самото турбо... Дайте някой съвет :confused: Ако на някой му се е случвало да сподели :) Мерси, предварително! :)
Ако не искаш нещо търсиш причини, ако го искаш търсиш начини...Успехът не изисква обяснения, неуспехът не позволява оправдания!!!

Потребител
Аватар

Мнение от kukievil » 31 Май 2014, 15:15

uzunoff написа:Колата е оправи Чолака в Пловдив . МНОГО съм доволен от човека нов софт 177к.с настройка на модулите колата стана МЕД . Не съм виждал такъв майстор МНОГО МНОГО доволен .Дори беше ми закарал колата на автомивка върна ми е в перфектно състояние .

Здравей колега аз познавам знам човека който ти я е продал днес видях темата и не повярвах че я е продал говорил съм си с него за мойто и неговото бмв знам че е дал много пари за брони да сложи такива тунинги и всякакви простотийки но защо я е продал незнам много странно ми стана сега като я видях на мен даже ми беше казал че е 530Д но явно ме е излъгал. Сега като чета имам същия проблем и имам същата тема от доста време насам и немогат да ми помогнат и аз съм без ДПФ и катализатор и така и при мен като загрее и става много гадно бучи и пуши на ниски изфърля на моменти яко дим ту има ту няма много гадна история и се мъчи на ниски обороти. Можеш ли да кажеш какво точно ти е настроено на модулите и колкои пари ти излезна махането на филтъра софтуерно и както и цялата тази операция за модулите. Ще съм ти много благодарен да споделиш информацията защото гледам че си писъл че не е се оправило от изключването на ДПФ филтъра софтуерно а от другата работа с модулите много те моля да кажеш какво точно е правено.

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 31 Май 2014, 16:26

Проверка на въздушна система.Mаркучи, меки връзки, интеркулер и т.н

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d 163kc

Мнение от vip65 » 01 Юни 2014, 17:54

kukievil написа:
uzunoff написа:Колата е оправи Чолака в Пловдив . МНОГО съм доволен от човека нов софт 177к.с настройка на модулите колата стана МЕД . Не съм виждал такъв майстор МНОГО МНОГО доволен .Дори беше ми закарал колата на автомивка върна ми е в перфектно състояние .

Здравей колега аз познавам знам човека който ти я е продал днес видях темата и не повярвах че я е продал говорил съм си с него за мойто и неговото бмв знам че е дал много пари за брони да сложи такива тунинги и всякакви простотийки но защо я е продал незнам много странно ми стана сега като я видях на мен даже ми беше казал че е 530Д но явно ме е излъгал. Сега като чета имам същия проблем и имам същата тема от доста време насам и немогат да ми помогнат и аз съм без ДПФ и катализатор и така и при мен като загрее и става много гадно бучи и пуши на ниски изфърля на моменти яко дим ту има ту няма много гадна история и се мъчи на ниски обороти. Можеш ли да кажеш какво точно ти е настроено на модулите и колкои пари ти излезна махането на филтъра софтуерно и както и цялата тази операция за модулите. Ще съм ти много благодарен да споделиш информацията защото гледам че си писъл че не е се оправило от изключването на ДПФ филтъра софтуерно а от другата работа с модулите много те моля да кажеш какво точно е правено.

Всичко това идва от некадърно премахване на DPF от софтоера.Аз го имах същия проблем,докато намерих кадърен маѝстор да го премахне.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60

Мнение от SDLS » 05 Юни 2014, 21:28

Здравейте колеги,
отскоро и аз съм с E60 525d 220кс
Като цяло на диагностиката показа проблем в ламбда сонда и релето за свещите

Днес обаче докато си карах, натиснах да изпреваря и не искаше да мине 80км/ч, махнах крака от газта, плавно натиснах и си тръгна до 110-120км/ч, но пак не както трябваше, наложи ми се да спра и какво да видя, зад мен пушек ама пушек.. бял на цвят. Загасих и запалих, отново излизаше пушек и на място. Поседях 10 минути, запалих и пушека бе изчезнал, след това натисках да видя дали пак ще запуши, но не, 30 мин я натисках и ни помен от белия пушек, който направо закри платното. Някакви идеи какво може да се е случило. Благодаря ви! :bowdown:

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61