Мнение за скоростна масло Максус
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
Re: Мнение за скоростна масло Максус
Аз си купувах масло от БМВ и то е същото като на ЗФ - жълто.Ако си ремонтирал кутията си купи масло от БМВ.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
timur_lenk написа:Аз си купувах масло от БМВ и то е същото като на ЗФ - жълто.Ако си ремонтирал кутията си купи масло от БМВ.
Колко струва?
- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
В.Симеонов написа:Зная, че от BMW препоръчват DEXRON II ATF(червено), но хората, които ремонтираха кутията ми казаха да не сипвам червено масло, препоръчаха MAXXUS-A и MOTUL ATF 320 (71 141). !!!!
Цена на литър от представител - 21лв
това което знаеш сам ли си го измисли, че се препоръчва от БМВ или някой пишман майстор на бмв-та ти го каза????? Хората по-нагоре ти дадоха какво е маслото по документи на ЗФ които са производител на кутията, както и наистина какво дават от БМВ а ти пак си знаеш своето. Ми сипи лилаво масло за газотурбинни двигатели ако искаш, просто спри да заблуждаваш читателите на форума, щото някой ще направи беля заради теб!
M1375.4 е спецификацията на която трявба да отговаря маслото за 6 степенна скоростна кутия на ЗФ
-BMW 8322 0142516
-ZF S671.090.255
- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
sawion написа:В.Симеонов написа:Зная, че от BMW препоръчват DEXRON II ATF(червено), но хората, които ремонтираха кутията ми казаха да не сипвам червено масло, препоръчаха MAXXUS-A и MOTUL ATF 320 (71 141). !!!!
Цена на литър от представител - 21лв
това което знаеш сам ли си го измисли, че се препоръчва от БМВ или някой пишман майстор на бмв-та ти го каза????? Хората по-нагоре ти дадоха какво е маслото по документи на ЗФ които са производител на кутията, както и наистина какво дават от БМВ а ти пак си знаеш своето. Ми сипи лилаво масло за газотурбинни двигатели ако искаш, просто спри да заблуждаваш читателите на форума, щото някой ще направи беля заради теб!
M1375.4 е спецификацията на която трявба да отговаря маслото за 6 степенна скоростна кутия на ЗФ
-BMW 8322 0142516
-ZF S671.090.255
п.с. и аз съм взимал и на ЗФ масло и от БМВ и двете са с еднакъв мирис и цвят (в Дару около 50лв. беше по спомен) така, че може би са едно и също. Даже мисля, че Шел са производител а Зф, БМВ, Ауди и т.н. го бранд-ват само.
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
Оригинално пълна синтетика трансмисионно масло за всички 6 степенни автоматични скоростни кутии ZF. Продажна цена на дребно -38.00 лв с ДДС.
Това е цената на Джемини.
Това е цената на Джемини.
- vesko4114
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбото да му се завива свят....
Колеги,
когато трябваше да си обслужа скоростната кутия , аз също си купих масло от Камор Ауто (сега Ауто Бавария) + оригинални ZF(картер и втулка). Познавам един доста реномиран сервиз в София , който предлага и ми предложи масло MAXXUS като по-евтина алтернатива, но аз не посмях. Знам за 3бр Е60-ки на по над 200хил км, които си обслужиха автоматиците там и нямат абсолютно никакви проблеми. Нито има разлика в превключването, нито в нищо друго. Явно е качествена алтернатива, въпреки, че аз си сложих оригинално.
Просто споделям мнение.
когато трябваше да си обслужа скоростната кутия , аз също си купих масло от Камор Ауто (сега Ауто Бавария) + оригинални ZF(картер и втулка). Познавам един доста реномиран сервиз в София , който предлага и ми предложи масло MAXXUS като по-евтина алтернатива, но аз не посмях. Знам за 3бр Е60-ки на по над 200хил км, които си обслужиха автоматиците там и нямат абсолютно никакви проблеми. Нито има разлика в превключването, нито в нищо друго. Явно е качествена алтернатива, въпреки, че аз си сложих оригинално.
Просто споделям мнение.
...............................
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
vesko4114 написа:Колеги,
Просто споделям мнение.
Е виж, това всеки сам си преценява, само че аз подобен съвет не мога да дам. Особено като става въпрос за разлика от 100-ина лева на 120 хил. километра.

- В.Симеонов
- Потребител
-
- Кара: E61
- Мечтае да кара: M 5
Значи Максус важи ! То и в транзистора ти казват с какви батерии да е ама ти слагаш от евтините и карат еднакво дълго
Ключ на темата !
Ключ на темата !
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
В.Симеонов написа:Значи Максус важи ! То и в транзистора ти казват с какви батерии да е ама ти слагаш от евтините и карат еднакво дълго
Ключ на темата !
Само където сравнението ти е супер глупаво!!! Транзистора струва 5 лв. а скоростната кутия !?!?!?!
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
В.Симеонов написа:Значи Максус важи ! То и в транзистора ти казват с какви батерии да е ама ти слагаш от евтините и карат еднакво дълго
Ключ на темата !
Господин Симеонов явно искаше да направи реклама на въпросното масло, а не да обсъжда качествата му, защото никой не каза, че важ , но той продължава да си твърди своето.
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Колеги, не съм фен на храненето, макар че тук е оставено доста място за изливане на душата, та и аз да се искажа по темата:
В крайна сметка всички знаем, ЗФ произвеждат кутийте има логика от тях да се вземе маслото, но експериментите не са нещо лошо. Макар и разлика от 100лв да не е нищо, може да не опира само до парите. Ако някой е решил да пробва нещо различно не е задължително то да е грешно, макар това да е най-логичното заключение.
П.С.
Просто си мисля, най много да се счупи една скоростна кутия или пък ние да се впрягаме излишно.
Аз лично заложих на ЗФ маслото и се надявам да не съм сгрешил.
Успех в избора на г-н Симеонов и дано ни информира какво е развитието!
В крайна сметка всички знаем, ЗФ произвеждат кутийте има логика от тях да се вземе маслото, но експериментите не са нещо лошо. Макар и разлика от 100лв да не е нищо, може да не опира само до парите. Ако някой е решил да пробва нещо различно не е задължително то да е грешно, макар това да е най-логичното заключение.
П.С.
Просто си мисля, най много да се счупи една скоростна кутия или пък ние да се впрягаме излишно.
Аз лично заложих на ЗФ маслото и се надявам да не съм сгрешил.
Успех в избора на г-н Симеонов и дано ни информира какво е развитието!
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
А дано ама надали:-)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
Една кутия ако е износена маслото няма да я спаси.Лятото минах 3к км без 3 литра вътре,имаше доста юркане на колата,защото не й се бях нарадвал още.Започна да рита при 2000 оборота и натискане.Беше лейка от букса,от картер.Взех 1л масло от БМВ и в Джемини доляха още 2л. Смених картер и букса.Кутията се оправи и всичко е ок. Маслата са еднакви Shell 1375,независимо дали на бидона пише БМВ или zf lifeguard 6. Ако има масло заместител и някой кара с него без проблеми, и аз бих сложил,но да е 10лв/л.За малки разлики няма да се занимавам.Имам приятелче с контакти в Shell и питах за това масло.Казаха че не могат да го доставят.Поръчва се и е само за корпоративни клиенти.Тези които предлагат в нета lifeguard 6 не знам какви са.
П.С. - Смених си маслото на дифа.В БМВ вече има Castrol SAF-XO.Ако някой го интересува има наливно и в тубички,кой какво му е кеф.
П.С. - Смених си маслото на дифа.В БМВ вече има Castrol SAF-XO.Ако някой го интересува има наливно и в тубички,кой какво му е кеф.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
Ще излезе,че наистина прави реклама,а ние тука пишем,помагаме да го насочим кой какъвто опит има.....
Целта е постигната явно и темата за ключ: - На някой,който му трябва инфо за масло на ск.кутия,отваря си темата (супер късичка) и чете за евтино масло-алтернатива и всичко е 6

Целта е постигната явно и темата за ключ: - На някой,който му трябва инфо за масло на ск.кутия,отваря си темата (супер късичка) и чете за евтино масло-алтернатива и всичко е 6

- bmw545i
- младши ентусиаст
-
И аз оставам с впечатление, че този симпатяга нещо ни маже ските...

33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3