Автоматик vs. ръчни скорости
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Re: Автоматик vs. ръчни скорости
Зависи от двигателя,карах X5 ръчни скорости и не е много готино,и двете ми BMWта са ръчки но съм имал и автоматици и пак бих карал автомат..
Защо ///М5 масово е автомат според вас..

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Колкото по-луксозна е колата, толкова по-често се срещат автоматични скорости, а в доста модели ръчка изобщо не се предлага. Все пак БМВ гони масовия пазар, не мото маниаците .
Тук е въпроса - какъв автоматик ? Автоматик от зората на Е60 или 8степенен . За 9 ск. не говорим защото за сега е само за коли с напречен мотор и торг до 400НМ . СМГто не е автоматик . Там вече може да се спори, кое е по-кеф - реагира мигновено , има си механично усещане като превключиш и може да си регулираш превключването както пожелаеш .
За Е60 545и - сигурно под 2% са ръчки, макар че точно извънграда и с подобен мотор си мисля, че хич няма да ти трябва автоматик , даже напротив. Но пазара е казал тежката си дума .
Дизел ръчка е тъпо ...
Последните 10 години не е излизало М5 автоматик
Тук е въпроса - какъв автоматик ? Автоматик от зората на Е60 или 8степенен . За 9 ск. не говорим защото за сега е само за коли с напречен мотор и торг до 400НМ . СМГто не е автоматик . Там вече може да се спори, кое е по-кеф - реагира мигновено , има си механично усещане като превключиш и може да си регулираш превключването както пожелаеш .
За Е60 545и - сигурно под 2% са ръчки, макар че точно извънграда и с подобен мотор си мисля, че хич няма да ти трябва автоматик , даже напротив. Но пазара е казал тежката си дума .
Дизел ръчка е тъпо ...
Последните 10 години не е излизало М5 автоматик

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
boksioraE39 написа:Зависи от двигателя,карах X5 ръчни скорости и не е много готино,и двете ми BMWта са ръчки но съм имал и автоматици и пак бих карал автомат..
Първото М5 автомат (за мен всичко без съединител си е автомат) е Е60... но все пак за американския пазар се предлага и с ръчна кутия. При F10 вече не знам, май всичко е автомат.

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Между автомат и SMG разликата е дооооста голяма ......
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Ilko Ivanov написа:Между автомат и SMG разликата е дооооста голяма ......
Но има и прилика и двете са с два педала

Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Аз съм с 2 ръце за SMG или DCT - важното е да има съединител или 2
Точно заради мекото/лагаво усещане от хидротрансформатора се разделих с предишната си кола.
Много си далече от истината
SMG III си е ръчна скоростна кутия, с хидравлика отгоре и, която казано на прост език натиска съединителя и ръчка скоростния лост вместо теб 

In_Memoriam написа:Първото М5 автомат (за мен всичко без съединител си е автомат) е Е60... но все пак за американския пазар се предлага и с ръчна кутия. При F10 вече не знам, май всичко е автомат.
Много си далече от истината

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
In_Memoriam написа:boksioraE39 написа:Зависи от двигателя,карах X5 ръчни скорости и не е много готино,и двете ми BMWта са ръчки но съм имал и автоматици и пак бих карал автомат..
Първото М5 автомат (за мен всичко без съединител си е автомат) е Е60... но все пак за американския пазар се предлага и с ръчна кутия. При F10 вече не знам, май всичко е автомат.
Е,да де пишем в Е60/Е61 раздела..

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
bmw545i написа:Колеги, напоследък в много други подтеми, като, се засегна въпроса за автоматиците, ръчните скорости и предпочитанията на нас, феновете на марката, затова реших да пусна отделна тема. Вероятно ще е интерсно, кой какво предпочита, какво притежава и не на последно място защо
1.предпочитам автоматик
2.притежавам автоматик
3.на отговора защо - нямаше двоумене,защото е71 се предлага единствено с АСК.Генерално,обичам и да шофирам коли с ръчки,затова и като си поръчвах последната кола задължително си добавих и перата на волана.Впечатленията от автомата надминаха всичките ми очаквания,недостатъци - няма

п.п.за тези,които не знаят - перата на волана може да сменят скоростите във всеки един момент,без да се минава на ръчен режим на ск.лост.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- sandini
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2004 530i, 6MT
- Мечтае да кара: all M cars
stankata777 написа:Твърдо за автоматик особено тези с 8,а и 9 скорости вече!Само не разбрах,защо колегата си мисли ,че с пера на волана е по-малко фън/удоволствие,личното ми мнение ,че е в Голяма Грешка!
Не съм казал по-малко фън/удоволствие, а казах, че не е същото. То, че си има фън - така е, но просто аз си харесвам чистото механично ръчкане на скоростен лост. Просто ми допада. Колкото до 8 и 9 предавки....в Е60 раздела... айде нема нужда.
Иначе темата пак тръгна на спор кое е по-добро, а не кой какво предпочита - както всъщност беше зададен въпроса.
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
Cinder написа:Аз съм с 2 ръце за SMG или DCT - важното е да има съединител или 2Точно заради мекото/лагаво усещане от хидротрансформатора се разделих с предишната си кола.
In_Memoriam написа:Първото М5 автомат (за мен всичко без съединител си е автомат) е Е60... но все пак за американския пазар се предлага и с ръчна кутия. При F10 вече не знам, май всичко е автомат.
Много си далече от истинатаSMG III си е ръчна скоростна кутия, с хидравлика отгоре и, която казано на прост език натиска съединителя и ръчка скоростния лост вместо теб
Ясно ми е какво е. За теб нека е ръчна

М-ките с какви кутии са не мисля, че е определящо за каквото и да е. Все си мисля, че темата е кой какво и защо предпочита, а не кое е по-добро за всякакви цели

- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Радвам се, че си наясно, но не само за мен е ръчна. Официално се води sequential manual gearbox 

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
Хубаво де ама като карах нещо не я усещах много като manual и това е моето мнение.

- kokok0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 333xi Touring
F10 M5 с ръчна скоростна кутия съществува, но за американци. Няма ли 3-ти педал, образно казано си е автомат, кой квото иска да ми говори.
Ако някой иска да поспори, може ли без наличието на съединител, движейки се с 40 на 4-та или 5-та, да ми гръмне главата, да забода десния краг в пода,
левия в съединителя и да бодна една 1-ва ?!? Едва ли! Без съединител, глупости няма! Това е истината, признайте си всички с флапи педалс, ес ем джита и али бали !
Аз включително от няколко месеца карам автомат и по-щастлив не съм бил никога!
Ако някой иска да поспори, може ли без наличието на съединител, движейки се с 40 на 4-та или 5-та, да ми гръмне главата, да забода десния краг в пода,
левия в съединителя и да бодна една 1-ва ?!? Едва ли! Без съединител, глупости няма! Това е истината, признайте си всички с флапи педалс, ес ем джита и али бали !
Аз включително от няколко месеца карам автомат и по-щастлив не съм бил никога!
- kokok0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 333xi Touring
http://www.youtube.com/watch?v=x0Ju-0654Dg
Толкова неандерталски изглеждат движенията на дясната му ръка, на фона на космическия интериор....
Лично мнение
Толкова неандерталски изглеждат движенията на дясната му ръка, на фона на космическия интериор....
Лично мнение

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
kokok0 написа:http://www.youtube.com/watch?v=x0Ju-0654Dg
Лично мнение
Отвратително изглеждат тези ръчни скорости на тази кола

Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!