Автоматик vs. ръчни скорости

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Re: Автоматик vs. ръчни скорости

Мнение от boksioraE39 » 06 Яну 2014, 20:09

Зависи от двигателя,карах X5 ръчни скорости и не е много готино,и двете ми BMWта са ръчки но съм имал и автоматици и пак бих карал автомат..
Защо ///М5 масово е автомат според вас.. ;)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 06 Яну 2014, 20:20

Колкото по-луксозна е колата, толкова по-често се срещат автоматични скорости, а в доста модели ръчка изобщо не се предлага. Все пак БМВ гони масовия пазар, не мото маниаците .
Тук е въпроса - какъв автоматик ? Автоматик от зората на Е60 или 8степенен . За 9 ск. не говорим защото за сега е само за коли с напречен мотор и торг до 400НМ . СМГто не е автоматик . Там вече може да се спори, кое е по-кеф - реагира мигновено , има си механично усещане като превключиш и може да си регулираш превключването както пожелаеш .
За Е60 545и - сигурно под 2% са ръчки, макар че точно извънграда и с подобен мотор си мисля, че хич няма да ти трябва автоматик , даже напротив. Но пазара е казал тежката си дума .
Дизел ръчка е тъпо ...

Последните 10 години не е излизало М5 автоматик :lol:

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 06 Яну 2014, 20:21

boksioraE39 написа:Зависи от двигателя,карах X5 ръчни скорости и не е много готино,и двете ми BMWта са ръчки но съм имал и автоматици и пак бих карал автомат..

Първото М5 автомат (за мен всичко без съединител си е автомат) е Е60... но все пак за американския пазар се предлага и с ръчна кутия. При F10 вече не знам, май всичко е автомат.
Изображение

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 06 Яну 2014, 20:25

Между автомат и SMG разликата е дооооста голяма ......

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 06 Яну 2014, 20:28

Ilko Ivanov написа:Между автомат и SMG разликата е дооооста голяма ......

Но има и прилика и двете са с два педала :D
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 06 Яну 2014, 20:34

Аз съм с 2 ръце за SMG или DCT - важното е да има съединител или 2 :mhihi: Точно заради мекото/лагаво усещане от хидротрансформатора се разделих с предишната си кола.

In_Memoriam написа:Първото М5 автомат (за мен всичко без съединител си е автомат) е Е60... но все пак за американския пазар се предлага и с ръчна кутия. При F10 вече не знам, май всичко е автомат.

Много си далече от истината ;) SMG III си е ръчна скоростна кутия, с хидравлика отгоре и, която казано на прост език натиска съединителя и ръчка скоростния лост вместо теб :mhihi:
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 06 Яну 2014, 20:43

In_Memoriam написа:
boksioraE39 написа:Зависи от двигателя,карах X5 ръчни скорости и не е много готино,и двете ми BMWта са ръчки но съм имал и автоматици и пак бих карал автомат..

Първото М5 автомат (за мен всичко без съединител си е автомат) е Е60... но все пак за американския пазар се предлага и с ръчна кутия. При F10 вече не знам, май всичко е автомат.

Е,да де пишем в Е60/Е61 раздела.. :)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 06 Яну 2014, 20:46

bmw545i написа:Колеги, напоследък в много други подтеми, като :OT: , се засегна въпроса за автоматиците, ръчните скорости и предпочитанията на нас, феновете на марката, затова реших да пусна отделна тема. Вероятно ще е интерсно, кой какво предпочита, какво притежава и не на последно място защо :?:

1.предпочитам автоматик
2.притежавам автоматик
3.на отговора защо - нямаше двоумене,защото е71 се предлага единствено с АСК.Генерално,обичам и да шофирам коли с ръчки,затова и като си поръчвах последната кола задължително си добавих и перата на волана.Впечатленията от автомата надминаха всичките ми очаквания,недостатъци - няма :mhihi: .Такова удоволствие изпитвах,че за една година използвах перата на волана само веднъж - да изпробвам дали работят.Сега от време на време ги използвам,но единствено по планински пътища и противонаклони....В града или магистрално карене,за мен е ненужно...

п.п.за тези,които не знаят - перата на волана може да сменят скоростите във всеки един момент,без да се минава на ръчен режим на ск.лост.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2004 530i, 6MT
Мечтае да кара: all M cars

Мнение от sandini » 06 Яну 2014, 20:55

stankata777 написа:Твърдо за автоматик особено тези с 8,а и 9 скорости вече!Само не разбрах,защо колегата си мисли ,че с пера на волана е по-малко фън/удоволствие,личното ми мнение ,че е в Голяма Грешка!

Не съм казал по-малко фън/удоволствие, а казах, че не е същото. То, че си има фън - така е, но просто аз си харесвам чистото механично ръчкане на скоростен лост. Просто ми допада. Колкото до 8 и 9 предавки....в Е60 раздела... айде нема нужда.

Иначе темата пак тръгна на спор кое е по-добро, а не кой какво предпочита - както всъщност беше зададен въпроса.
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507

ентусиаст
Аватар
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 06 Яну 2014, 20:58

Cinder написа:Аз съм с 2 ръце за SMG или DCT - важното е да има съединител или 2 :mhihi: Точно заради мекото/лагаво усещане от хидротрансформатора се разделих с предишната си кола.

In_Memoriam написа:Първото М5 автомат (за мен всичко без съединител си е автомат) е Е60... но все пак за американския пазар се предлага и с ръчна кутия. При F10 вече не знам, май всичко е автомат.

Много си далече от истината ;) SMG III си е ръчна скоростна кутия, с хидравлика отгоре и, която казано на прост език натиска съединителя и ръчка скоростния лост вместо теб :mhihi:

Ясно ми е какво е. За теб нека е ръчна :yes:

М-ките с какви кутии са не мисля, че е определящо за каквото и да е. Все си мисля, че темата е кой какво и защо предпочита, а не кое е по-добро за всякакви цели :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 06 Яну 2014, 21:01

Радвам се, че си наясно, но не само за мен е ръчна. Официално се води sequential manual gearbox :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 06 Яну 2014, 21:08

Хубаво де ама като карах нещо не я усещах много като manual и това е моето мнение.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 333xi Touring

Мнение от kokok0 » 06 Яну 2014, 21:27

F10 M5 с ръчна скоростна кутия съществува, но за американци. Няма ли 3-ти педал, образно казано си е автомат, кой квото иска да ми говори.
Ако някой иска да поспори, може ли без наличието на съединител, движейки се с 40 на 4-та или 5-та, да ми гръмне главата, да забода десния краг в пода,
левия в съединителя и да бодна една 1-ва ?!? Едва ли! Без съединител, глупости няма! Това е истината, признайте си всички с флапи педалс, ес ем джита и али бали !
Аз включително от няколко месеца карам автомат и по-щастлив не съм бил никога!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 333xi Touring

Мнение от kokok0 » 06 Яну 2014, 21:30

http://www.youtube.com/watch?v=x0Ju-0654Dg

Толкова неандерталски изглеждат движенията на дясната му ръка, на фона на космическия интериор....
Лично мнение :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 06 Яну 2014, 21:39

kokok0 написа:http://www.youtube.com/watch?v=x0Ju-0654Dg

Толкова неандерталски изглеждат движенията на дясната му ръка, на фона на космическия интериор....
Лично мнение :)

Отвратително изглеждат тези ръчни скорости на тази кола :D :D :D
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61