За или против ъпдейт на сфтуера

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E60 535D

Re: За или против ъпдейт на сфтуера

Мнение от karakondji » 04 Яну 2014, 11:01

Здравейте колеги,
аз също обмислям ъпдейт на софтуера. Мp3-ките са само малка част от причините, поради които искам да го направя. По правило, ъпдейта би трябвало да актуализира и подобри работата на електрическите модули като цяло. Тъй като не съм запознат в детайли, някой би ли споделил какви благини конкретно носи по-новия софтуер? Възможно ли е чрез софтуера да "отключа" high beam assistant, при условие че имам adaptive headlights? Има ли вариант без технически средства да проверя точната версия на софтуера?
Препоръчвате ли да ъпдейтна софтуера при условие, че абсолютно всичко в колата в момента бачка безотказно?
Благодаря!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 05 Яну 2014, 10:31

karakondji написа:Здравейте колеги,
аз също обмислям ъпдейт на софтуера. Мp3-ките са само малка част от причините, поради които искам да го направя. По правило, ъпдейта би трябвало да актуализира и подобри работата на електрическите модули като цяло. Тъй като не съм запознат в детайли, някой би ли споделил какви благини конкретно носи по-новия софтуер? Възможно ли е чрез софтуера да "отключа" high beam assistant, при условие че имам adaptive headlights? Има ли вариант без технически средства да проверя точната версия на софтуера?
Препоръчвате ли да ъпдейтна софтуера при условие, че абсолютно всичко в колата в момента бачка безотказно?
Благодаря!

За асистента за дългите ти трябва огледало с модул в него за това. Версията на софта можеш да видиш в скритото меню на Idrive. Не очаквай да се промени нещо кой знае какво след ъпдейта. MP3 трябва да се отключат и зависи от MASK.

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 05 Яну 2014, 12:10

karakondji написа:Препоръчвате ли да ъпдейтна софтуера при условие, че абсолютно всичко в колата в момента бачка безотказно?
Благодаря!

Златното правило гласи, ако едно нещо работи не го пипай.
Иначе риск винаги има, но ако се налага се прави.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 05 Яну 2014, 13:20

Аз съм ЗА ъпването :yes: .Все пак там са ти разрешени всички бъгове .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020

Мнение от atanasov_aa » 05 Яну 2014, 16:05

При мен, след като Е60-ката е с безнес навигация, а диска чете МР3-ки, значи, че колата е с ъбдейт. Това вече ми е ясно. За момента не мога да прибирам външните огледала на двете врати на вътре. За сметка на това, дясното огледало, се сваля надолу при паркиране. Възможно ли е от ъбдейта да има проблеми и за това да не се прибират огледалата. Не съм вадил кори, за да разбера дали лявото е сменяно с такова без мотор. На пулта на лявата врата, е налице бутона за прибиране на огледалата.

Ацалов
Аватар

Мнение от Atsalov » 05 Яну 2014, 16:39

Не можеш и двете да ги пребираш през бутона на вратата или през дистанционното?
Всички изброени неща могат да се кодирът допълнително. А ъПдейта е за подобрения във функциялноста и работата на отделните модули.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I337 using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020

Мнение от atanasov_aa » 05 Яну 2014, 17:09

Стана ми ясно. За да се прибират, ще трябва да се кодират наново, което е различно от обсъжданото в темата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i 04, G30 540i

Мнение от hrpopov217 » 05 Яну 2014, 19:04

atanasov_aa написа:Стана ми ясно. За да се прибират, ще трябва да се кодират наново, което е различно от обсъжданото в темата.

:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 06 Яну 2014, 2:18

adovet написа:
karakondji написа:Здравейте колеги,
Благодаря!

За асистента за дългите ти трябва огледало с модул в него за това. Версията на софта можеш да видиш в скритото меню на Idrive. Не очаквай да се промени нещо кой знае какво след ъпдейта. MP3 трябва да се отключат и зависи от MASK.

Колега а как мога да разбера дали моето огледало е с такъв модул, като го погледна от задната страна има едно като оченце :D и по принцип съм с адаптивни фарове, ако има някакво значение...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 06 Яну 2014, 7:27

Най вероятно не си. Един колега продаваше скоро във форума ама не мога да го намеря точно сега.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i 04, G30 540i

Мнение от hrpopov217 » 06 Яну 2014, 12:16

netmurder написа:Колега а как мога да разбера дали моето огледало е с такъв модул, като го погледна от задната страна има едно като оченце :D и по принцип съм с адаптивни фарове, ако има някакво значение...

Ако огледалото ти е такова,значи имаш
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 XDrive

Мнение от tanokaridi » 06 Яну 2014, 13:09

hrpopov217 написа:
netmurder написа:Колега а как мога да разбера дали моето огледало е с такъв модул, като го погледна от задната страна има едно като оченце :D и по принцип съм с адаптивни фарове, ако има някакво значение...

Ако огледалото ти е такова,значи имаш
Изображение

Колега аз съм с Адаптивни ама нещо не мога да им разбера логиката много. Като идва някой срещу мен от мн далеч се усеща и ги сваля, но като настигам аз някой ги сваля чак като стигна на доста малко разстояние от него примерно 20-тина метра. Така ли трябва да е ?
Изображение

Ацалов
Аватар

Мнение от Atsalov » 06 Яну 2014, 15:05

[quote="adovet"]Най вероятно не си. Един колега продаваше скоро във форума ама не мога да го намеря точно сега.

Може би за това говорите?

viewtopic.php?f=133&t=352150

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 XDrive

Мнение от tanokaridi » 23 Яну 2014, 20:26

Здравейте,
само да кажа, че днес по принуда се наложи да се смени софтуера на цялата кола всички модули и тн.
разлика не мога да намеря ако трябва да съм честен, но така или иначе MP3-Ки пак не се четят дава съобщение, че не познава формата на файловете. (не се оплаквам, а просто споделям може да се е полезна информация за някой колега)
Изображение

Ацалов
Аватар

Мнение от Atsalov » 24 Яну 2014, 12:03

А някой зададе ли да има МП3?

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61