iDrive не запаметява (разрешена)
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Re: iDrive не запаметява
barro написа:Atsalov написа:Или модула в 5-та врата е пълен с вода или са скъсани кабелите на вратата,отправи ги и всичко ще си дойде на мястото. С какво мериш ключовете дали излъчват???
Замерваха ги в сервиз за за автоелектроника. Къде се намира точно този модул и лесен ли е достъпа?
Точно под спойлера на багажника,развива се с торкс27 или30 непомня и след това е на плъзгачи(придърпваш го към теб)
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Проблема ти е в ключа. Ако не ти работи ключа всеки път ще запаметява едно и също нещо от когато последно е работел.
adovet написа:Проблема ти е в ключа. Ако не ти работи ключа всеки път ще запаметява едно и също нещо от когато последно е работел.
Казаха ми че ако си взема работещ ключ (втора ръка) може да ми прехвърлят чипа за паленето и да го обучат и ще се оправи всичко
I Don't Drive Fast I Just Fly Low
- adovet
- старши ентусиаст
-
barro написа:adovet написа:Проблема ти е в ключа. Ако не ти работи ключа всеки път ще запаметява едно и също нещо от когато последно е работел.
Казаха ми че ако си взема работещ ключ (втора ръка) може да ми прехвърлят чипа за паленето и да го обучат и ще се оправи всичко
Точно така ще стане

Колега, ако ключът ти не излъчва сигнал (приемаме, че в сервиза, където са ти казали това са си свършили коректно работата), то най-евтиният, лесен и логичен вариант е да провериш какво е състоянието на батерията! За втория ключ се отнася същото. Едва след като си проверил тази опция си заслужава според мен да се спускаш в "други филми"... 

xm_net написа:Колега, ако ключът ти не излъчва сигнал (приемаме, че в сервиза, където са ти казали това са си свършили коректно работата), то най-евтиният, лесен и логичен вариант е да провериш какво е състоянието на батерията! За втория ключ се отнася същото. Едва след като си проверил тази опция си заслужава според мен да се спускаш в "други филми"...
Батерията е проверена работи. И двата ми ключа са отваряни и проверени обстойно. Човека ми каза какъв е варианта и съм го написал в предния пост. Сега утре очаквам да ми изпратят другите ключове и да видим какво ще стане.
Да колега, видях варианта, който са ти предложили и не го оспорвам. Просто никъде не прочетох, че батерията е проверена и е отпаднала, като вероятна причина, затова и предложих, да се тръгне оттам...!
Ако нямат техника, ще ти свалят САS модула и ще се закачат с програматори, което е крайно нежелателно особенно ако не познаваш хората, че утре и освен Чалгата може и колата да я няма
Всъщност дори и техника да имат пак не е желателно да ти пипат там, хубаво е преди интервенции и след това да се проверяват запаметените ключове.

Взех ключовете и в сервиза ми смениха чипа, който уж не работи, но ефекта е нулев. Имах скъсани кабели на петата врата, който поправих но само отдясно. Пак не работи централното и не запомня функции. Утре мисля да отворя левите кабели да проверя там как е. Интересното обаче е, че някой беше поправял вече кабелите. Модула под спойлера изглежда добре. Има ли някъде схема кой цвят кабел за какво е?
- adovet
- старши ентусиаст
-
До като не почне да заключва с ключа няма да се оправи
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
barro написа:Взех ключовете и в сервиза ми смениха чипа, който уж не работи, но ефекта е нулев.
Колега, кой чип са ти сменили? Ако колата си пали нормално с твоя оригинален ключ, трябва да вземат твоя чип и да го "насадят" на платката на другия ключ, който излъчва сигнал (ключът, който ти си им дал, като донор един вид). После е задължително ключът да се обучи за твоята кола, защото той вече веднъж е бил обучен да "познава" и да работи с друг автомобил. Тук нямам предвид обучаване на транспондера, а на платката, която всъщност отговаря за дистанционните функции по отключване/заключване и т. н.
С ключа си отключва нормално. От новия ключ взеха само чипа за заключването и го поставиха на стария, защото само той бил същия. Новата платка била различна от старата и чипа за паленето също. Един вид сега трябва да търся точно като моя ключ.
Колега, яко са ти омазали ключа вече, това е ясно! Според мен трябва да търсиш друг сервиз, но ти си знаеш най-добре всъщност... Не виждам логика в действията на майсторите ти, но да предположим, че има неща, които пропускам в цялата ситуация.
- adovet
- старши ентусиаст
-
xm_net написа:Колега, яко са ти омазали ключа вече, това е ясно! Според мен трябва да търсиш друг сервиз, но ти си знаеш най-добре всъщност... Не виждам логика в действията на майсторите ти, но да предположим, че има неща, които пропускам в цялата ситуация.
Наистина яко са го омазали

Може би грешката се получава в това, че новите ключове се оказаха с различен чип и платка от старите. Това нямаше как да го предвидя.... Ще се консултирам с други техници, дано измислят нещо.
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3